Tékozló Homár

Horogkeresztes hajgumik

2005.06.25. 16:14 | jackyll | komment
Egy fókuszos anyagra is jó volt a megdöbbentõ erejû hír, hogy horogkeresztet ábrázoló hajgumikat árulnak egy bevásárlóközpontban. Az esetben a rendõrség által is használt "tiltott önkényuralmi jelkép" megfogalmazás azért egy erõteljesen szubjektív ingerküszböt takar, fõleg, ha azt nézzük, senki le nem szarja, hogy egyik kedvenc sörünk logójában a lakosság jelentõs részében legalább olyan rossz emlékeket felkavaró vörös csillag szerepel. Ez tipikusan az az álszent köcsögség, amitõl kihányom a belem. Miért nem bírunk már elszakadni ettõl "az én ideológiám erõsebb" szemlélettõl? Kit érdekel, mit gondol Károlybácsi a horogkereszt, a vörös csillag, az amerikai zászló vagy nagymagyarország térképe láttán? Miért nem lehet felnõttként kezelni az embereket? A katolikusok sem aggódnak, nem az eretneküldözésre és pedofiliára gondolnak-e a járókelõk keresztjeik láttán - mindenkinek szíve joga arra asszociálni (vagy nem-), amire éppen kedve szottyan. Tegyük már le ezt a 60-80-120-2500 éve ki-mit-hogy gondolt kedvenc szimbólumába, vagy népszavaztassuk meg ezekkel együtt az erkölcsöt, az ízlést és a divatot is.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lile16 2011.08.07. 20:20:16

Nagyon ajánlom, hogy gyorsan töröljétek a cikket, mert egy oltári nap baromságot írtatok le benne. Ez nem a nácik színbóluma, hanem i.e. 2500-1500 között keletkezett szimbólum, amit Hitler csak elforgatott 45 fokkal!!!
Szvasztika a neve, a napot, a 4 égtájt, a teremtő Istent, a végtelent, az örök élet és a szerencse jelképe!!! Ha ennyire tudományosan tesztek ki cikkeket, akkor általános iskolai tanulmányaitokra vissza kéne emlékezni!!!
Dokumentáció a szvasztikáról:

hu.wikipedia.org/wiki/Szvasztika
süti beállítások módosítása