Tékozló Homár

Tömeges kéjelgés Baján tésztával és lével

Baja/Halászléünnep

2005.07.11. 12:40 | szily | 1 komment

Hogy milyen volt a nempasszírozós kisebbség tizedik fiesztája, a bajai halászléfőző ünnep? Egy tripla gyökérkezelésnél is rosszabb, hogy nem tudtam lemenni, de az Index helyi kötődésű külsős szerzőjének tetszett. Érdemes megnézni a mutatós galériát, ami Pump Károly helyi fotóművész munkája. A cikkből amúgy sok más mellett az derül ki, hogy a tökéletes hallé birtokában a bajaiak nemhogy a szegedi levet, de a „bajai típusú” tolnai halászlét is lenézik.:-) Na szerencsére nem a tolna városit, ahonnan én is származom félig, hanem a tájegység halászlevét, konkrétan a paksit.

Olvasson tovább, nincs vége!

Ami nem egy kollegális lépés, bár meg kell, hogy mondjam, a híres paks-kömlődi csárdákkal a Homár sem elégedett. Baján és Mohácson sokkal finomabbat kapni. A Homár titkos tippje a dombori-fajszi rév fajszi oldalán a folyóparti kiülős halászléző, ahol csak halászlét lehet kapni, persze tésztával, amit egy lukon kiadnak a falon át, aztán az ember nézi a folyót és megeszi. Aki mostanában járt arra, írja már meg az alanti fórumba, hogy a komp megszűnte után is nyitva-e a hely.

És aki tud nagyon jó bajai halészléző intézményt bárhol az országban, az is legyen szíves írja meg ide. Lehet kifejezetten halászcsárda vagy olyan étterem, szálloda vagy bármi, ahol sok egyéb mellett véletlenül jó a hallé. Nemsokára készen vagyunk ugyanis az ezer forint alatti budapesti ebédelő helyek interaktív térképével és ha elég halászlés intézményről érkezik kis leírás, miért ne csinálnánk ilyen országos térképet is? Na jó, küldjenek tippeket a szegedi stílus kedvelői is.:-) Nekem végülis vannak passzírozós barátaim.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f84kj 2008.01.03. 22:47:33

Baján van egy pár. Halászcsárda. Pl: 'Halászcsárda', Potyka Csárda, Kamarás Étterem, Véndió Étterem ...
süti beállítások módosítása