Tékozló Homár

Büdös a transzfer

Taxi 2000/reptéri transzfer Csillaghegyrõl

2005.10.07. 10:04 | jackyll | Szólj hozzá!

Amíg négyesmetróba illõ urbánus legendává válik a reptéri gyorsvasút terve, addig a taxiscégek egyedüli opcióként mosolyogva vasalhatják be utasaikon a 4-5 rugót. Bordin azonban megszívta, mert a csillaghegyi transzfer még így sem rentábilis:

Gyakorlott szentendrei út járóként, és nem annyira gyakorlott de azért nem teljesen rutintalan utazóként reggel negyed hétre rendeltem egy taxit a Csillaghegyi strandhoz. Két nappal az indulás elõtt a taxi 2000-tõl. Hiba volt. Gépem 1/4 kilenckor indult, egy órával elõbb szerettem volna kint lenni minden simának tûnt. Eljött az utazás napja, kávé miegymás ahogyan az ilyenkor reggel lenni szokott, mígnem a megbeszélt idõpont elõtt két percel hívnak, hogy sajnos a fuvart nem tudják teljesíteni. Senki sem vállalja.

Át kellett irányítsanak egy másik társasághoz (tele5) akik majd egy fél óra mulva érkeznek. Legyek türelemmel. Kicsit ingerült lettem.

A két órával korábbi indulás teljesen rendben lett volna, így fél óra csúszással reménytelennek tünt a dolog. Ilyenkor már a szentendrei járhatatlan, a hungáriáról nem is beszélve. A kisasszony emelt hangon közli, amikor megkérdezem, hogy ezt mégis hogyan képzelik, hogy õk mindössze egy fuvarszervezõ cég nem tudnak mit tenni. Az, hogy elnézést el sem hangzott.

Hangsúlyozom tudták, hogy reptéri fuvarról van szó. Gyaníton ezért nem vállalták. Néhány héttel korábban már kifejtette egy másik taxis, hogy ez neki Csillaghegy-Ferihegy viszonylatban nagyon nem éri meg. Szar is lehet úgy kezdeni a napot, hogy reggel 6-kor ott lapul öt rugó a zsebben, az autó meg elfogyasztott 3 liter gázolajat. (30 km úgyhogy retúrt számoltam)

(Az már csak zárójeles, hogy a tele5 elõre közölte, hogy csak órával vállalják a fuvart, ami így 9000 ft-ba került, de rájuk haragszom a kevésbé. Õk csak kihasználták, hogy szarban vagyok. De õk legalább elvittek és még oda is értem.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása