Tékozló Homár

Csere után sztornózott garancia

2005.10.20. 11:29 | jackyll | Szólj hozzá!

Ahogy a régi navaho mondás is tartja: csak a Mistral szervízeseivel ne kerüljön össze az ember! Olvasónk, János nem kerülhette el végzetét, minthogy az üzletben vásárolt:

2004 januárjában vásároltam a Mistralnál egy LG DVD írót (dobozos) 2 év garanciával. 1 hónapja kb. elromlott. Visszavittem a Mistralba, ahonnan az LG-szervízbe küldtek. Jótállásom volt a termékhez, amit a szervízben leadtam. Az LG-szervízben megállapították, hogy csere lesz és azt mondták, hogy a garancia újraindul. Mivel már hallottam ez ügyben a Mistralról rosszakat, direkt rákérdeztem és azt mondták, hogy biztosan újraindul (kár, hogy nem kértem írásba, bár lehet, hogy azzal sem sokat értem volna). A Mistralban persze kijelentették, hogy nem indul újra a garancia. Sõt!

Mivel nincs már olyan termékük és amire ki tudják cserélni (úgy, hogy pluszban ráfizetek) arra csak 1 év garancia van, ezért az elõzõ termék 2 évébõl a maradék pár hónap garanciám is elveszik. Hívtam fõnököt meg minden, aki ugyanezt mondta. Mivel már nagyon kellett egy DVD-író, ezért ráfizettem és hazahoztam egy NEC-et. Tehát most van 1 vadiúj DVD íróm a 3 napos cseregaranciával. A kérdésem, hogy nem kellene a garanciának ilyenkor újraindulnia?

Ezek után felhívtam az LG-szervízt, ahol szintén elképedve álltak az ügy elõtt és azt mondták, hogy fogyasztóvédelmi törvényben van a garancia újraindulása csere esetén. Rendesek voltak, adtak egy telefonszámot az LG központjához. Ezt a számot már nem hívtam fel, mivel nem LG-re cseréltem be a DVD-írót.

Ha most logikusan végiggondolom az egészet, akkor végülis vettem egy új DVD-írót, amire nem kaptam garanciát. Hogy van ez?

Ui: Garanciális cserénél a mostani áron számolják be a terméket. Így rá kellett fizetnem. Ez nálam úgy alakult, hogy a régi ára 45 900 Ft volt, a mostani 7762,5 Ft. A NEC DVD író ára 11 500 Ft volt, ezért a 3738 Ft különbözetet ki kellett fizetnem. Ez is kiakasztott kicsit, de ez még nem zavart volna annyira, csak a garancia...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása