Tékozló Homár

Verbálterror a Terranovában

2005.12.02. 10:48 | jackyll | komment

Jófajta Monty Python-jelenet zajlott a minap a miskolci Terranovában, ahol Olvasónk szerint az alkalmazottak nem, hogy nem akarták kiszolgálni, egyenesen falhoz szorították gúnyos megjegyzéseikkel. A Homár tippje szerint elképzelhetõ, hogy egy bedrogozott shop-art csoport vette át az uralmat az üzlet felett, de az is lehet, hogy sajátos szociológiai felmérést folytatnak.

Néhány napja a következõképpen jártam a Miskolc Plázában található Terranova üzletben. Sálat szerettem volna vásárolni a lányomnak, két darab is volt belõle. Egy a kirakatban, egy pedig bent az üzletben. Én kértem az egyiket, azonnal fizettem volna, de gúnyosan elõször azt közölték, hogy nem eladó, majd további kérdezõsködésemre, hogy miért nem, azt mondták, hogy el van téve, majd azt, hogy el van adva mindkettõ. Vagyis, döntsem el, hogy melyik az igaz, a lényeg, hogy nekem nem eladó! Az elárusító fiatalember azt is közölte, hogy ha ettõl boldogabb vagyok, az övé mind a két sál. /Megjegyzem nõi sálról volt szó!/

Egyébként az eladó fiatalember, aki sokkal inkább antikereskedõ volt, minõsíthetetlen hangnemben és stílusban beszélt velem. Közölte, hogy itt csak csinos fiatal lányokat szolgálnak ki, /mellesleg valóban 2-3 fiatal tinivel beszélgetett és vihorászott/ egyáltalán minek mentem én be az üzletbe, nem baj ha többé nem megyek oda, nekik megvan a saját vevõkörük, nincs szükségük rám, mint vásárlóra.

Erre a hangnemre kértem a panaszkönyvet, amire a fitalember közölte, hogy náluk ilyen nincs! Kb. negyedik, határozott kérésemre nagy nehezen az egyik eladó egy hátsó helyiségbõl elõhívott egy újabb hölgyet, aki még nehezebben elõkotorta valahonnan hátulról a panaszkönyvet. Miközben beleírtam, folyamatosan sértõ megjegyzéseket tettek rám, a magát eladónak tartó fiatalember kijelentette, hogy hiába írok bele, senkit nem érdekel, különben is a panaszkönyvet tüzelõnek használják!!!

Szerintem a fogyasztóvédelem annyi szabályát sértették meg a miskolci Terranovában, valamint olyan gúnyos, vérig sértõ hangnemben beszéltek velem, aki csupán vásárolni szeretett volna, hogy nagyon reménykedem, az arra illetékesek kellõen megbüntetik õket, s elveszik a kedvüket attól, hogy az árut visszatartsák, ill. csak a törzsvevõket és a "csinos fiatal lányokat szolgálják ki".

Egyébként vidéki pedagógus vagyok, gyakran vásárolok a Miskolc Plázában. Eddig minden üzletben maximálisan meg voltam elégedve a kiszolgálással, de nálam a TERRANOVA divatüzlet marketingbõl, udvariasságból, emberségbõl elégtelenre vizsgázott!!!

Véleményem szerint, ami történt egyértelmûen diszkrimináció a vidéki, 25 évnél idõsebb vásárlóval szemben. Arról már nem is beszélve, hogy emberi mivoltomban aláztak meg, csupán azért, mert vásárolni szerettem volna.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiper_aktiv 2007.08.29. 18:42:35

amugy csak jelzésképpen, szegedi is ilyen: 30 percenként 10 percre cigizni mennnek, flegmán viselkednek, a próbafülkéknek 50% a raktári dobozokkal van tele... meg az eész tiszta "kupi" hasonlit valami kocsmáshoz...

Betyarkorte a segglyukon 2007.08.30. 01:42:13

Nyakon kellene baszni az ilyen majmokat.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.19. 23:02:34

a körútiban a biztonságiőr volt egy gennyes szarkupac. megyek be, erre odabüfögi, hogy tíz perc!
????? anyád.
kifelé odaszóltam neki, hogy legközelebb talán köszönni kellene, bár tudom, hogy az ilyennek kár bármit is mondani. ütni kellett volna...

PsychoCica Dö Ríl. 2009.03.27. 13:29:58

Nahát, megette a gulát a kommentyeim releváns seregét :(
süti beállítások módosítása