Tékozló Homár

Az sms-játékok örök körforgása

2005.12.08. 14:15 | jackyll | Szólj hozzá!

Így karácsony tájékán fokozottan érdemes önkontrollt tanusítani a tudatmódósító (bódító) szerek használatával. Különben úgy járhat a t. Olvasó, mint Kzoltán, aki a Homár korábbi figyelmeztetése(i) ellenére - bár nem hisz a mesékben -, mégis megcsúszott:

Valamelyik este pillanatnyi "elmezavar" hatására válaszoltam a mûsorban feltett, sms-ben megválaszolható kérdésre. Azért írom így, mert már régóta ezt az sms-trükköt szívatásnak tartom és pénzkidobásnak a benne való részvételt. Mondom ezt annak ellenére, hogy nyertem már ezen a játékon 100 eFt-ot. De ez évekkel ezelõtt volt és akkor még nehezebb kérdések voltak. Most nyilvánvaló a szándék, hogy egyszerû, analfabéták által is megválaszolható kérdésekre minél többen küldjenek 200 Ft-os(+áfa) sms-t ezzel töltve fel gondolom a nyereményalapot.

Szóval ott tartottam hogy küldtem egy sms-t. Kaptam is egy választ annak rendje-módja szerint, hogy helyesen válaszoltam, de nem nyertem. Ez rendben van erre számitottam. De az üzenet második része egy karácsonyi sms-játékra szóló felhívást is tartalmazott. Küldjem a KARI szót a 1799-re és ezt meg azt nyerhetek.

Még mindig a pillanatnyi "elmezavar" (és a "mérhetetlen kapzsiság") hatása alatt gondoltam kipróbálom ezt a szívatást is, kerül amibe kerül. Elküldtem azt a bizonyos szót, amire elindult egy végeláthatatlan kérdés folyam. Az elején még nem volt gyanús hogy itt is baromi egyszerû kérdések vannak, gondoltam ahogy elõbbre jutok nehezebbek lesznek. De amikor a 15. is ugyanolyan egyszerû volt és sehogy sem akart vége lenni a kérdés áradatnak, kezdett megvilágosodni az agyam. Ez ugyanaz a kategória!

Ráadásul volt olyan kérdés, amire egy gyerek is tudja a helyes választ, de a válaszüzenetben "nem jó" válaszként lett megjelölve. Kettõ ilyen is volt. Az egyik úgy szólt, hogy milyen napra esik idén a szenteste? A naptárra nézve -ami elõttem volt- beírtam a szombathoz tartozó betût a válaszba. És erre jön a válasz, hogy "nem jó".

Tehát a képlet egyszerû. Tégy fel primitív kérdéseket, hogy minél tovább küldje az sms-eket a szerencsétlen, majd gondoskodj róla, hogy ha valaki ezeket a mégoly primitív kérdéseket is meg tudja válaszolni, nehogy esélye legyen a nyerésre, ezért mesterségesen rossz válasznak kell minõsiteni. Illetve feltételezhetõen úgy van beállítva a rendszer mint a játékautomatáknál, függetlenül a versenyzõ képességeitõl õ dönti el, hogy ki nyerhet.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása