Tékozló Homár

Disznóbõrcsipsz all over the world

Hungaro-Chips Kft./Tepertõ chips

2005.06.10. 16:23 | szily | komment

Megöli-e a globalizáció a kis helyi kultúrákat vagy éppen segít abban, hogy a világ megismerje õket? A gyakran felmerülõ – bár szerintem tökéletesen indifferens – kérdésre frappáns választ adott a devecseri Hungaro-Chips Kft. amikor kihozta csodatermékét, a Tepertõ chipset. Nem akartuk elhinni, de a joviálisan ronda rajzolt malacka mögött tényleg pácolt disznóbõrbõl sütött hullaszínû bigyók tömörülnek a zacskóban.

Ha az extrém édességek és a fantáziacsipszek a szmókertársadalom kedvencei, akkor ez elvileg a cseresznyepálinkával relaxáló népesség fétise lehet.

Olvasson tovább!

Kéj a kisboltban 2. – Kínai örömök ginzenggel és gesztenyével

kínaiak/Nuzhen Fresh Ginseng Drink és gesztenye finomság

2005.06.10. 11:12 | szily | komment

Undorító konyhamalac vagyok. Félig alélt állapotban tántorogtam a szerkesztõség irányába a Szumátra indonéz kifõzdébõl, a gerincemen a marhahús-kókusztej duó okozta kéjhullámok szaladoztak fel-le, de azért benéztem egy Váci úti kisboltba, ahol a kínai élelmiszeripar mindig meglep valami új csodacuccal. Most is.

Mivel teljesen elkábított az ebéd, energiaitalért kotorásztam a kishûtõben, ahol a kezembe akadt egy doboz Nuzhen Frissítõ Ginzeng Ital, aranyszín dobozban. Tudom, tudom, hogy sosem szabad bedõlni a biomaffia trükkjeinek, mégis megfogott az összetétele, miszerint friss ginzenggyökér, víz, cukor, méz, datolya felhasználásával. A biomaffia kegyetlenül bünteti a hiszékenységet.

Olvasson tovább!

Mûzlihalál, kifliháború

Oktatási Minisztérium/büféterror

2005.06.10. 10:59 | jackyll | komment

Végre sikerült az apparátusnak újra sztratoszférai magasságokba rugaszkodni a valóságtól gyermekeink egészséges táplálkozása érdekében. "Az Oktatási Minisztérium törvényi szinten szabályozná, melyek azok az ételek, amelyeket ehetnek a diákok." Ez alapján kihullana az étrendbõl a lekváros bukta, a kakaós csiga, a sós kifli, a mûzlik, a gyümölcsjoghurtok, az ásványvizek és a gyümölcslevek jó része.

Ezzel több dolgot lehet elérni, ami az egészséges táplálkozáshoz nem kapcsolódik, viszont felbecsülhetetlen élettapasztalattal gazdagítja a serdülõket:

Olvasson tovább!

Mûvér az FMCG-szektorból

Axe/Axe Boost

2005.06.09. 18:22 | gg | komment

Az Axe legújabb tusfürdõje számtalan remek, eddig csak a filmekben látott trükk házilagos kivitelezését teszi lehetõvé, melyekhez eddig kénytelenek voltunk undorító ketchupot használni. Ez a tisztálkodási eszköz rövidesen nélkülözhetetlen kelléke lesz hagyományõrzõ csoportok hagyományõrzõ játékainak, de segítségével bárki játszhat izlandifocistásat, psychósat, újrajátszhatunk nagy történelmi csatákat, különbözõ vallások jeles eseményeit vagy Tarantino-filmeket, és viccesen halálra rémiszthetjük fél csapatunkat az öltözõben, zuhanyzás közben.

Kapható a jelentõs kiskerláncok áruházaiban és a drogériákban. Mindenhol.

Jön-e a Wal-Mart?

2005.06.09. 13:53 | jackyll | komment
A konzumfüggésen felülemelkedve sem nemmindegy, hogy évek spekulációja után megjelenik-e kis hazánkban az amerikai megagiga áruházlánc. A Wal-Mart nagy, éjjel-nappal nyitva van, és a családoktól kezdve a közösségeken át elpusztít mindent, ami útjába kerül. Legalábbis ezt állítja róla õsszel megjelenõ dokumentumfilmjében Robert Greenwald, aki legutóbb Rupert Murdoch Fox News hírcsatornájának háborús uszító manipulációit filézte ki az Outfoxeddal.
Olvasson tovább!

Hûtõmágneses játékok

Fridgeplay Limited/Fridgeplay

2005.06.09. 10:29 | jackyll | komment
Mennyire kézenfekvõ már a hûtõmágnesek és a mágneses táblajátékok párosítása? Szinte fáj, hogy nem mi építettünk erre multinacionális vállalatot. Akárhogyis, a Fridgeplay 2005-ös kollekciójába a klasszikusok játékok közül olyanok kerültek, mint a sakk, dáma, go, kinevetavégén és dominó, míg extrémebb megoldásként lehet rulettezni, focizni, lóversenyezni, autóversenyezni vagy kockapókerezni a hûtõ falán. A "your turn" tábla forgatásával akár évekig lehet követni egy vadabb játszmát. A vertikális táblajátékok mindenvivõk ajándéktárgynak is, amiket nem ciki bevetni vállalati karácsonyon, PR-meglepinek vagy kötelezõ családi alkalmakkor sem. Online boltban 10 fontért (~3,7khuf) láttuk darabját.

Seggek városa

Ars Una Studio/segges képeslapok

2005.06.09. 08:37 | homár sebibaba | komment
Az írek vöröshajúak és alkoholisták, a skótok smucigok, a cigányok lopnak, Budapest meg pornófõváros (a bõgatyát most inkább kihagynám). Bár a kétségtelenül szaktekintélynek számító Kovi szerint az európai 4-6 ezres orál-anál-genitál tematikájú filmtermésbõl csupán 150-200 a magyar buherálású, az elõítélet már elindult a maga világhódító útjára. Cinikusan megkockáztatjuk: ezen téveszme több turistát csalogatott Budapestre, mint az Országimázs-központ összes verítékszagú probálkozása, vagy akár a gerontofiliára hajazó Tony Curtis-féle reklámfilm.
Olvasson tovább!

Mennyi az annyi?

2005.06.08. 14:10 | jackyll | komment
Múltkor megtudtuk, az online boltok jó eséllyel kockázatmentesen lemondhatják a rendelést, ha téves árat adtak meg, most az is kiderült, vannak helyek ahol pofára állapítják meg az árakat, minthogy ez legális. Az Open to Exploitation tanulmány ugyan az amerikai boltokkal kapcsolatban kérdezett körbe, romantikus gondolat lenne azt hinni, máshol ez nem gyakorlat.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása