Horogkeresztes hajgumik
2005.06.25. 16:14 | jackyll
Egy fókuszos anyagra is jó volt a megdöbbentõ erejû hír, hogy horogkeresztet ábrázoló hajgumikat árulnak egy bevásárlóközpontban. Az esetben a rendõrség által is használt "tiltott önkényuralmi jelkép" megfogalmazás azért egy erõteljesen szubjektív ingerküszböt takar, fõleg, ha azt nézzük, senki le nem szarja, hogy egyik kedvenc sörünk logójában a lakosság jelentõs részében legalább olyan rossz emlékeket felkavaró vörös csillag szerepel.
Szűrt kommentelők
Fent ülő gecik és lent ülő hangyák - interjú Piluval, a Demszky-gyalázó repperrel
2005.06.24. 13:21 | szily

Ki lesz az egy nap alatt egészen ismertté vált titokzatos repper következő áldozata? De ha már itt tartunk, ki ez a Pilu egyáltalán, aki sokezer olvasónk tetszését elnyerve ütötte-verte - szigorúan verbálisan - a főpolgármestert? Megkerestük és megkérdeztük, egyenesen tőle. Íme az eredmény:

Álmélkodva mozgatjuk ízelt potrohunkat. Csütörtökön kitettük Pilu, a tökismeretlen repper Demszky-gyalázó számát, amit ezrek töltöttek le órák alatt, ezért levelezésbe bonyolódtunk a mesterrel, aki elküldte a régebbi számait is, amiket meghallgattunk és most azt kell, hogy mondjuk, Pilu van olyan jó, mint bármelyik magyar hip-hop sztár.

Szűrt kommentelők
Gigantikus új romkocsma a Tûzoltó utcában
2005.06.24. 12:05 | szily Tűzraktár
Kellemesen ködösek az emlékeim: Földes Index-riporter kötél segítségével mozgásművészeket enged le a negyedik emeletről a táncoló tömeg fölé, a lerobbant gyárépületek között városi biciklisták százai alkoholizálnak, a tetőn fáklyás zsonglőrök zsonglőrködnek, egy kopaszra nyírt lány azt mondja: szemét strukturalista vagy bazmeg. Csütörtök este megnyílt Pest legújabb, egyben messze legnagyobb romkocsmája, Tűzraktár néven, egy festőien lerobbant Tűzoltó utcai gyárkomplexumban. A Homár igazán aktívan bulizott a megnyitón:
Szűrt kommentelők
A MoMA építésze Debrecenben
2005.06.24. 11:19 | szily
Erre varrjanak vasbeton tartószerkezetet: jövő hétfőn, 27-én Debrecenben, a Vojtina Bábszínház épületében lehet megbámulni Yoshio Taniguchit, aki sok más mellett a New York-i Modern Művészetek Múzeumának új kiegészítését tervezte. Szóval sztárépítész a javából, naná, hogy nem jön Pestre, Debrecenben viszont akár üveghegyet is építhet, ha Dombi Tibor szülőföldje lesz Európa kulturális fővárosa.
Szűrt kommentelők
Kártyaletiltás "ingyen"
2005.06.24. 09:44 | Önök küldték a Homárnak

A Visa Europe CardSystems Solutions elleni hackertámadás után a magyar bankok is letiltatták ügyfeleik érintett kártyáit, de nálunk még ez sem ment zökkenõmentesen, ahogy azt Olvasónk tapasztalta:

Miután felhívott az OTP, hogy én is érintett vagyok és hogy javasolja a kártya letiltását és mindezt ingyen megteszi ha hozzájárulok, két napra rá jött egy kis SMS egy 5000 ft-os letiltási díjról. Felhivtam õket telefonon és azt válaszolták, hogy minden bizonnyal majd jóváírják nekem a letiltási díjat, ám ez azóta sem történt meg.

Szűrt kommentelők
Magyaros ropiteszt
2005.06.23. 16:40 | gg CBA/ropi
Az Index hamar legendássá vált ropitesztjének egyik hõse lett a CBA posztkomcsi ízeket (ez dicséret!) megidézõ terméke, és csak Keki rosszindulatú ellenszenvének köszönhetõen szorult a második helyre. Mivel lakóhelyünk környékét már régen lefedte az üzletlánc, másnap hajnalban már nyitáskor ott toporgunk a bejáratnál, három darab teletöltött bankkártyával a zsebünkben, nagy tételes vásárlásra felkészülve. De hiába, a helyi képviselõ pultjain csak az emberi fogyasztásra alkalmatlan, ám jónevû külföldi terméket kínálja, a verbális üzenetcsere során pedig kiderült, hogy nincs is neki más.
Szűrt kommentelők
A halálfej már tök ciki
2005.06.23. 13:28 | szily Vans/Halálfejes pénztárca
A Homár jelenti: már nem érdemes megpróbálni felugrani a halálfejes vonatra. Mármint olyan fogyasztási cikket vásárolni, amit élethű, stilizált vagy sormintaszerű koponyák díszítenek. (A lábszárcsontok már korábban kimentek a divatból.) A dologról amúgy én magam sem tudtam, így amikor elkopott a pénztárcám, önfeledt tudatlansággal bementem egy Speed boltba és megvettem a fotón látható, halálfejes Van’s-modellt, ami hibátlan pénztárca, azt kivéve, hogy nincs aprópénzrekesze. Még mindig mosolygós voltam, amikor a szerzeményt megmutattam Jackyllnek.
Szűrt kommentelők
Pilu Demszkyt gyűlöli
2005.06.23. 11:56 | szily Pilu/Lökd meg demszki!

Még mindig napi ötször hallgatom meg a szerdán beposztolt vicces angol gyűlöletdalt a londoni metróról, de máris itt egy magyar versenytárs. Az egyelőre titokzatos Pilu maga küldte el weboldalának url-jét, ahol a Lökd meg demszki! című szám lakik.

Úgy kezdődik, hogy:

Van nekem egy városom, úgy hívják, hogy Pest, Ha távolról nézem, egész jól fest, De közelebbrõl szemlélve már látszanak a bajok, Óránként ötszázért, vajon hova parkolok.

Szűrt kommentelők
Ezoterikus fényzuhany
2005.06.23. 10:09 | jackyll Ondine/Electronic Light Shower
Igazi ezoterikus mennyország luxushippiknek az Ondine elektronikus fényzuhany. Jean-Michel Jarre is megirigyelte volna a folyamatosan változó, de mármikor megállítható színû, üvegszálakkal színezett vízsugarakat. Aki elhiszi, hogy a hallucinogének szerelmesei körében méltán népszerû fényjáték terápiás célokra is használható, most belenyúlhat a tutiba. Akik már tényleg nem tudnak mit kezdeni magukkal kínjukban, befizethetnek a Swarovski-kristályokkal kirakott ezüst vagy arany változatra is 10 illetve 15 ezer dollárért (2, 3 milla).
Szűrt kommentelők
Kenderspray a gyógyszertárból
2005.06.22. 16:33 | jackyll GW Pharmaceuticals/Sativex
Koppanni látszanak a reakciós prohibicionisták, ugyanis Kanadában már receptre kapható a világ elsõ marihuána-alapú gyógyhatású készítménye. A Sativex nevû egy fájdalomcsökkentõ szájspray multiplex sclerosisban szenvedõ betegek számára, akik használatát követõen gyakorlatilag betépés nélkül azonnal besztóndulnak. A gyártó GW Pharmaceutical 2003 március óta próbált bevágódni a brit hatóságoknál, de nem kaptak engedélyt a forgalmazásra. Kanadában viszont barátságosabb a légkör, minthogy összességében közelebb állnak a legalizációhoz, mint a politikai légkör alapján variáló angoloknál (bár még ott is jobb a helyzet, mint nálunk). Ha Európa liberálisabb államaiban sikerrel járna a forgalmazó Bayer, idõvel elõállhatna az a vicces fordulat, hogy a gyógyszerlobbi hatására változna a magyar drogtörvény.
Szűrt kommentelők
Jakuza pendrive
2005.06.22. 12:04 | mvmv SolidAlliance/Thumb Drive
A Homárnak sajnos nincs ujja, úgyhogy nagyon örült hogy talált egyet magának. Nagyon megszerette, mert egy csomó szuper undorítóságra jó. Tulajdonképpen a levágott ujjas pendrive-nál nincs is praktikusabb használati eszköz. Lehet például rágni rajta a körmöt, és akkor a sajátot nem kell. Lehet vele orrot túrni is, meg fület piszkálni. Aztán lehet vele riogatni a nagymamát. Azt úgy kell, hogy a tenyér közepére kell szorítani, és azt mondani, hogy "nézd nagyi, mi lehet ez?"
Szűrt kommentelők
Csajozás a Call Centerben
2005.06.22. 10:04 | sam homár spade

Nem vagyunk manapság túl jóban az emberrel, akit a feleségemnek hívnak, mondtam is neki, hogy élvezze a szabadságot, járjon el, ismerkedjen, pasizzon nyugodtan, majd én meg jó képet vágok hozzá, bármit csinál, mert megérdemlem, mint vérzõ szív a bónusztövist. Csak az anális szexet kerülje, ha lehet, mondtam a feleségemnek, de közben azt gondoltam, amit ilyenkor mindenki gondol: egye fene, legfeljebb megkörnyékezi egy impotens tõzsdealkusz vagy egy jezsuita pap, ilyesmibõl nagy baj nem lehet.

De hogy pont egy call centeres kezdjen ki a feleségemmel, ráadásul munkaidõben, azt álmomban nem gondoltam volna. Ha porszívóügynök vagy használtautódíler, még azt mondom, rendben van. Nem lehet jezsuita pap mindenki, aki beindul a feleségemre. De hogy pont egy call centeres kis pöcs, munkaidõben? Össze vagyok törve, egyszerre vesztettem el a hitemet a mobiltelefóniában, a szolgáltatóiparban és a globalizációban.

Szűrt kommentelők
Öntse dalba gyûlöletét!
2005.06.22. 09:53 | szily Dr Suman Biswas, Dr Adam Kay (Amateur Transplants)/London Underground dal

Újra szép az élet, a hangkártyával rendelkezõknek legalábbis feltétlenül, Navarro ugyanis a negyedik ások levlistáján az alábbi dalt kapta. Annak a kedvéért, aki nem tud angolul: a disztingvált elõadók kritikát fogalmaznak meg a londoni metró által nyújtott szolgáltatásokról és a közlekedési vállalat alkalmazottainak erkölcseirõl. Van mellé egyszerû flash animáció is.

Ha kikacagta magát és érzi a belülrõl kifelé igyekvõ kreatív energiákat, szerezzen magyar nyelvû gyûlöletdalt bármely közszolgáltatóról, fõleg ha az megérdemli! A szerzeményt pedig küldje el a Homárnak! Legyen még vidámabb a jeges nyár eleje! A versenymûveket elemzés kíséretében tárjuk a világ elé.

Ja, ezt a dalt az Amateur Transplants nevû duó adja elõ, akik két nagyon vicces és annál is muzikálisabb orvos, a belinkelt oldalukról pedig jópár szám meghallgatható, angolul tudóknak is a must!

Szűrt kommentelők
Ebéd ezer alatt 3 - Cápasteak vs túrós smarni
2005.06.21. 15:35 | jackyll V. Hold u. 11./Csarnok Étterem
Egy merész húzással kipenderültünk a Lehel-tér és a Dózsa György út bázisunkhoz közel álló tengelyérõl, és a Hold udvar piaca felé konvergáltunk. Azt hittem, a piacon fogunk sült halat zabálni, ehelyett véletlenül a bejárattól jobbra található Csarnok Étteremben kötöttünk ki. A halakat tekintve nem tévedtem akkorát, minthogy az utánpótlás közelsége révén itt is bõséges volt a felhozatal. A cápasteak 1600-ért, míg az óriás királyrák-farok 2400-ért kínálta magát, de minthogy az egy másik sorozat lenne, az egyes menüt választottam, Laci pedig a kettest.
Szűrt kommentelők
Tornádós pogácsa
2005.06.21. 12:48 | jackyll Takács Pékség Kft./sajttal szórt pogácsa

Annyira friss, szinte még meleg Jones székesfehérvári lelete.

Külsõre és ízre állítólag hagyományos pogácsa volt (errõl sajnos nincs fotódokumentum), de a hátoldal címkéjével megrázó fordulatot vett a reggeli:

"Elfogyasztása után vettük csak észre, mit is ettünk valójában :-O De az "intenzív tornádónak" nyomát sem láttuk a pogácsában, hol lehet reklamálni ?! :-)"

Szűrt kommentelők
Kéj a kisboltban 3.- Brutális jóreggelt!
2005.06.21. 10:54 | szily Del Valle + Chtoura Gardens/Clam Club + Fruit Drink

Ugye nehéz volt felkelni? Naná. A Homár ma két vegyszert ajánl a délelõtti kábasági problémák legyûréséhez.

A kegyetlen

Mexikó egyszerre vérbõ és poros hely, az egészbõl mégsem lesz valami gusztustalan, pirosas massza. Vagy mégis? A Super Sarok éjjelnappaliban találtam egyik kedvenc gyártóm, a Del Valle Clam Club nevû paradicsomos-kagylós fantasy-italát és azóta másképpen kelek.

A rokonszenvesen dundi üvegében potom 2 kilóért árult piros, sûrû lé igazi sokkmester. A szájba töltve elõször a zöldségek és fûszerek csapnak oda (sokkal több fûszer, mint bárki gondolná) , pár másodperc múlva a nagyvonalúan adagolt só, majd a nyelést követõ pillanatok egyikében végigsöpör a kagylóaroma. És mindez elvileg egy üdítõital. Pedig a legmegátalkodottabb gótból is kihozná az életigenlõt.

Szűrt kommentelők
Harmatos próbálkozás
2005.06.21. 10:27 | homár sebibaba Buszesz Rt./Óbudai Gyémánt Harmat

Consumo ergo sum - mondja a latin, és mi is beszúrjuk ezt a veretes mondást, mert nagyon elõkelõ dolog ám latin parafrázisokat használni. A társadalomkritikát ezúttal nem rejtjük a sorok köze, úgyhogy nesztek: a marketingesek a média segedelmével éjt nappallá téve olyan áligények felkeltésén mesterkednek, ami az agymosott konzumidiótákat költekezésre, ezáltal a gyártó/forgalmazó cég profitjának megtermelésére készteti. Ennek kiváló példája az Óbudai Gyémánt Harmat, ami egy vízporlasztó-fejjel ellátott ásványvizes palack.

Ha valaki esetleg hangos jajveszékelésbe kezd a békebeli kádárista világot idézõ szín- és formavilág láttán, akkor kérem, vegye figyelembe azt a nem mellékes tényt, hogy a Buszesz Rt. mindmáig az ecetet tekinti fõ termékének. Számunkra mindenesetre nyilvánvalóvá vált a kisméretû tejszínhabos palack elõlapján rózsaszín/bugyikék környezetben lebegõ boldog nõszemély (fogyasztó?) láttán, hogy a gyártó cég által megcélzott piaci szegmens a szebbik nem.

Szűrt kommentelők
Kétmilliós kokárda
2005.06.20. 16:01 | jackyll
Annyira last minute kaptunk linket errõl az aukcióról Dezsõtõl, hogy amíg a Paypalnek örültem, le is járt a licitidõ. Az Orbán Viktor keze nyomát viselõ kokárda az emlékezetes kétmilliós Kossuth-téri gyûlésrõl elsõ körben 5250 forintig jutott, ám ez nem volt egyensúlyban felbecsülhetetlen értékével, így az eladónál maradt. Akinek nosztalgikus érzései támadnak a kis híján kisajátított nemzeti szimbólummal kapcsolatban, vagy csak akkora sznob, hogy a legdrágább kokárdát akarja magának, nézzen vissza a napokban, hátha újra meghirdetõdik.
Szűrt kommentelők
Végre Paypal
2005.06.20. 15:35 | jackyll
Két hete még azt válaszolta a support, nem tudják, mikor bõvítik az új EU-tagállamokkal a rendszert, ma pedig ern0 írta, hogy ez bekövetkezett. Annyi év nélkülözés után végre kicsiny hazánk területérõl is vásárolhatunk Paypallel. A trükközés persze rögtön regisztráció után indul, hiszen ingyér alapból csak 100 euróig lehet pénzt küldeni, fogadni pedig egyáltalán nem. Utóbbi az országunk státusza miatt az 1,5 eurós biztonsági kód díjának kicsengetése után sem fog mûködni, az csak a fizetési limitet üti ki. Legalább lehet próbálkozni, ha vkinek van elsõ kézbõl, magyar hitelkártyával tapasztalata, nyomja már be alant.
Szűrt kommentelők
Napelemes mobiltöltõ
2005.06.20. 10:25 | jackyll Soldius/Soldius1 Solar Phone Charger
Az alternatív energiaforrások közül komolyan vehetõ napenergia meglepõ módon eddig nem dívott hordozható kivitelben. A holland Soldius 85 grammos napelemes töltõje állításuk szerint alig 2-3 óra alatt visszaépíti bármelyik kurrens Motorola, Nokia, Samsung, Siemens, Sony Ericsson mobiltelefon energiaháztartását. A Soldius1 késõbb notebookokhoz, pda-khoz illetve egyéb mobil kütyükhöz is csatlakozik majd, egyelõre a Vodafonosok tesztelik, így még ára sincs. (A hasonló, univerzális, de lassabb naptöltõ Solio ára 50 font, ~18,5khuf.)
Szűrt kommentelők