Tékozló Homár

Az áruház nem játszótér

2005.09.16. 12:48 | jackyll | komment

A fiatal családosok az áruházak legkövérebb prédái, hiszen a gyerekek általában minden színes cuccot megpróbálnak megvetetni apuanyuval. A Metro azonban máshogy gondolja Athos tapasztalatai szerint, legalábbis hétköznap:

Áprilisban született két kislányunk, akikkel eleinte nem igazán lehetett nagybevásárlásokra járni, hiszen óvni kell õket mindentõl. A várakozási idõ augusztusban lejárt, végre õket is vihettük magunkkal mindenhová. Felkerekedtünk hát egy borús hétköznap, hogy pénzt költsünk a budaörsi Metróban. Begördültünk a két babakocsival, és épp nekivágtunk volna felfedezni az áruházat, amikor rohan felénk az ügyfélszolgálatos kisasszony, és közli, hogy 10 éven aluli gyermekkel nem mehetünk be, csak hétvégén!

Olvasson tovább!

Papagájos vidámság

Alessi/Parrot

2005.09.16. 12:27 | jackyll | komment
Már megint Alessi konyhatermékekre gerjedünk, de ez kivételesen egy új darab. A klasszikus dugóhúzós üvegnyitó papagájosítása teljesen kézenfekvõ ötlet volt, valahogy eddig mégsem sütötte el senki. Alessandro Mendini zsebre optimalizált (13x3 centis) gépmadara zöld, világoskék és fekete színekben rendelhetõ októbertõl 42 dollárért (8,5 khuf). Mediterrán lelkületûeknek kötelezõ.

Átfutási idõ

2005.09.16. 11:29 | jackyll | komment

Az ügyintézõk malmai lassan õrölnek, de mint mindig, itt is résen kell lenni, nehogy aztán mi érezzük magunkat csokkernek az õ hülyeségük miatt. István egy két és fél hónapig tartó papírtologatást detektált, ami területi rekord:

Ez év nyarán történt, hogy bankot váltottam, így a korábban csoportos beszedési megbízással fizetett CASCO és gépjármû-felelõségbiztosítás havonta átutalt összegét a korábbi számláról az Uniqa biztosító már nem tudta volna leemelni. Ezért 2005. július 20-án szabadságot nem kímélve elballagtam személyesen a Róbert Károly körúti székházukba, ahol írásban átvezettettem a változást. Az ügyintézõ hölgy megnyugtatott, hogy további teendõm nincs. Szeptember 13-án levelet kaptam a Partnergazdától (Már a megnevezés sem sok jót sejtetett: ezek tenyésztik a partnert, vagy csak tartják, nevelik?), hogy az Uniqa sikertelenül próbálta leemelni a RÉGI számlámról a pénzt szeptember elsején, szíveskedjek rendezni az elmaradást.

Olvasson tovább!

A fejlõdés megállíthatatlan

Gilette/Gilette Fusion

2005.09.16. 11:27 | jackyll | komment
Az egész világ a Giletten röhög, tegyünk hát így mink is. A világ legnagyobb pengegyártója ugyanis hashártyagyulladásig dolgoztatta tudósait, akik kiszenvedték az 5, azaz öt pengéjû borotvát. Míg a konkurencia 4 pengével hadonász, a Gilette Fusion félelmetes fejlesztéssel az öt penge hátoldalára tett még egy hatodik, magányos pengét is, a preciziós vágásokhoz. A cucc jövõ tavasszal kerül boltokba szokásos kétrugós áron, és lesz belõle elemes változat is.

Fõ a bizalom az eBayen

2005.09.15. 13:14 | jackyll | komment

Az eBayen szinte minden kapható, gyakran épp feleannyiért, mint a boltban, ami használt cuccoknál normális, de egy bizonyos összeg felett jobb az óvatosság. Szabolcs az ezer fontos kérdésnél vette gyanakvóra a dolgot:

Lelkes EU-pógár életében elõször elkalandozott az eBay-re, hátha tényleg olyan olcsó ott minden, ahogy mondják. Kíváncsiságból beírta, hogy "Korg Pa1x", mert hát errõl ábrándoz mióta, és tényleg, lehet is hozzá kapni mindent, CD-ket, hangszertokokat, kis törülközõt letakarni... momentán a hangszert nem. Azazhogy... nini, itt egy pali, csupa jót írnak róla a feedbackek, 2003 óra eBayel, és azt írja, hogy kettõt vett, egyet otthonra, de családi okok miatt el kell adnia a másikat. Igaz, kicsit furcsa volt, hogy 1 napos aukciót hirdetett, de biztos meg akar szabadulni tõle. Kicsit furcsa volt az is, hogy azt írta, eBayen keresztül nem levelez.

Olvasson tovább!

Kusztomizált luxuscsocsó

Eleven Forty Company/Opus Table Football

2005.09.15. 13:11 | jackyll | komment
Az asztalifocik csúcsragadozóját fedezte fel loid a Wireden. Az Opus nem csupán a keményfa test és a rozsdamentes acél szemet gyönyörködtetõ íveinek kombinációja. Az asztal lapja színváltós ledeket rejt, hogy soha ne lehessen megunni a színét. A játékosokat a megrendelõ fotói alapján faragják ki és öltöztetik egyedi mezbe, így elõfordulhat, hogy képregényhõsök rúgják fejen a politikusválogatottat. Egy asztal 16 hét alatt készül el, és bárhova kiszállítják, folyamatos karbantartás ígéretével, ami az embertelen, 73 ezer dolláros (14,5 millás) ára ismeretében a legkevesebb, ami elvárható.

Gazdaságos biodízel

2005.09.15. 10:00 | jackyll | komment

Azt már mindenki tudja, hogy a kõolajat a biodízel váltja, azt viszont kevesen, hogy ez a lehetõség már ott figyel a polcokon. ceetom találta fórumozás közben ezt a tesztélményt, amelyben tulajdonosa BX-es Citroenjét repceolajjal hajtja. Még nem tudjuk, csak a benzinárak hatására meglódult fantázián szórakozunk egy jót, vagy tényleg küszöbön a forradalom. Akárhogyis, garanciát természetesen nem vállalunk semmiért...

"...az étolajas ötlet nem tõlem származik, hanem a tudósoktól, akik bio-dízelt gyártottak. Az ugyanis repce-olaj, ami meg van adalékolva picit valami szinezékkel, meg olyan cuccal, amitõl nem lesz (annyira) MCDonald's szaga...

Olvasson tovább!

Golyóálló menedzserek

Miguel Caballero/High Security Fashion

2005.09.14. 14:34 | jackyll | komment
Nálunk a topmenedzsereket is ritkán szokták telepumpálni ólommal, a világ más részein azonban rosszabb a helyzet. Nem véletlen, hogy épp Kolumbiából érkezik a golyóálló öltöny, mellény, ing és póló, melyek rövid és középhatótávolságú pisztolyok, uzik 9 mm-es lövedékei illetve közeli robbanások lángjai ellen biztosítanak védelmet. A Gold-sorozat 1,5-2,5 kilós, míg a Platinum-széria 1-1,5 kilós zakókkal biztosít diszkrét védelmet egy majdani szivességért cserébe. Aknavetõ, atom és fejlövés ellen nem véd.

Használható útmutató

2005.09.14. 12:51 | jackyll | komment

Ma a technika és a tudomány világában idõzünk, mert az nekünk vicces. Amióta minden hülye boltot csinál a Németországból olcsóbban rendelt fényképezõkbõl, ünnepszámba megy a magyar leírás. Jedi élményeibõl kiderül, mifelénk a gyártó sem érdekelt, hogy vásárlói használni tudják a gépeiket:

Régebben vettem egy Sony DSC-F717-es fényképezõt. Mivel a magyar használati útmutató nem is érdekelt, ezért nem is kerestem, mert a CD-n volt angol nyelvû. Amikor azonban édesapámnak adtam a gépet, nagyon kellett volna ez az útmutató és sehol sem találtam (pedig a dobozzal együtt mindent meg szoktam õrizni). Visszamentem a boltba reklamálni, ahol közölték, hogy most már nem igazán tudnak mit csinálni a problémával.

Olvasson tovább!

Ernyõ fejvadászoknak

Illuminator Umbrella

2005.09.14. 11:53 | jackyll | komment
Megnyugtató, hogy lassan piacra kerülnek a Szárnyas Fejvadászban megjövendölt termékek. A repülõ autók és a replikánsok még a tervezõasztalokon pihennek, a világító nyelû esernyõ azonban végre rászabadult a világra. Az egyelõre egy színben kapható led stabilan világító illetve a totálisan értelmetlen villogó üzemmódra képes. Hazánkból pillanatnyilag elérhetetlen, minthogy a Google boltjában talált példány 32 dolláros árához (6,5 khuf) hozzájön egy beteg 110 dolláros (22 rugó) nemzetközi postaköltség.
süti beállítások módosítása