Tékozló Homár

Mindenki potenciális tolvaj

2005.10.21. 13:27 | jackyll | komment

Fisherman's Enemy múltkori szigeti kalandja után ismét bajt kever. Ezúttal egy áruházba próbált csak úgy bemenni...

Helyszín: "takarékos" áruház, Budafok. Este megyek vásárolni. Az áruvédelmi kapu villog, szirénázik, biztonsági õr visszaparancsol, mondván nyissam ki a táskámat. Kérdem meglepõdve, hogy "miért is"? Hiszen befelé megyek, nem kifelé. Táskám tele személyes dolgaimmal, amihez semmi köze senkinek, legalábbis így gondolom. Õ persze nem és bõszen mutogat az apróbetûs táblájára, mely még egy törvénhelyre is hivatkozik. Tesztelem, gõze nincs a törvényrõl. Kilátásba helyezi, hogy "megmotoztat". Ezzel ki is veri a jóindulat biztosítékát. Hol is élek? Megmotozni engem?

Olvasson tovább!

Almaszeletelés körpengével

2005.10.21. 12:18 | jackyll | komment
A legdizájnosabb almaszeletelõt találtam a Popgadgeten keresztül a Museum of Modern Arts boltjában. A madmaxes frizbire hajazó lemez alakú késsel maszoposan egyenlõ szeletekre bontható bármelyik alma. Akik mégsem szeretnék egyszerre szétosztani az egészet - és vállalják a felelõsséget a következõ gazdasági világválságért -, eltehetik a maradékot télire, ha a pengét belenyomják a gyümölcs húsába, az nem fog megbarnulni. A kés egyetlen gyengéje, hogy 38 dollárba (8 ropi) kerül.

Az internet nem felejt

2005.10.21. 12:02 | jackyll | komment
Összeesküvés-rajongók bizonyára zabálni fogják, amit "bp" talált a Google egyik kísérleti szolgáltatásával. A Google Suggest ugyanolyan ingyenes keresõ, mint a központi oldal, annyi különbséggel, hogy a szavak begépelése közben kidobja a legnépszerûbb szókapcsolatokat. Például a "George W" bepötyögése után felajánlja a Busht, Orbánnál a Viktor elõkelõ helyen áll a javaslatok között, míg Gyurcsány esetében a Ferenc után az arab és a terrorista a legnépszerûbb párosítás.

Lavina után is sújt a regadó

2005.10.20. 17:35 | vomit | komment
Fullextrás Volkswagen T5 Eurovan-t kínál 6 ezer euróért egy osztrák illetõ az Ebayen. Motorja 130 lóerõs 2.5 TDI, hatsebességes, klímás, vonóhorgos, a felszerelések listája két nyomtatott oldalt tesz ki. A jármû ára csupán 6000 euró (1,5 milló forint), pedig 2004 márciusi (19 hónapos), és nem futott még 27 ezer kilométert sem. Sajnos így sem tolonganak érte, mert kisebb optikai hiányosságai mutatkoznak. Enyhén megcsócsálta ugyanis a kasztnit a lavina.
Olvasson tovább!

Küldemények útjának nyomon követése

2005.10.20. 15:06 | jackyll | komment

Norbert ügynök Sopronban csípte el a Posta egyik futárját... szép munka volt!

Ugyan tisztában vagyok vele, hogy döglött krokodilt halálra szúrkálni nem nagy bravúr, dehát hamár itt hever elõttünk, akkor rúgjunk bele még egyet... A magyar királyi posta, ami a lenyúlásszámba menõ díjaival, és a boldogabb országok hasonló mûintézményeinél is messze magasabb másnapi kézbesítési arányt felmutató teljesítményével, magyarországi õshazájában, Sopronban ilyet is tud...

Olvasson tovább!

Perszonális helikopter

Gen Corporation/GEN H-4

2005.10.20. 14:48 | jackyll | komment

A hét abszolút slágerterméke a GEN H-4 egyszemélyes helikopter, minden dugóban araszoló autós álma. A Gen Corporation 125 köbcentis, kétpropelleres röppentyûje teszkózásra nem alkalmas, ellenben 90 km/h-sebességig gyorsulva bármelyik taxiscéget porba alázza. A mulatságnak persze húzós ára van: az egyelõre csak Japánban kapható helikopter ára 3,6 millió yen (6,6 milka), és a kétórás betanító tanfolyamért külön lehúzzák a vásárlót. A légiforgalom megzavarása max. 90 kilós utassal lehetséges, és tízpercenként pihenõt kell tartani.

Csere után sztornózott garancia

2005.10.20. 11:29 | jackyll | komment

Ahogy a régi navaho mondás is tartja: csak a Mistral szervízeseivel ne kerüljön össze az ember! Olvasónk, János nem kerülhette el végzetét, minthogy az üzletben vásárolt:

2004 januárjában vásároltam a Mistralnál egy LG DVD írót (dobozos) 2 év garanciával. 1 hónapja kb. elromlott. Visszavittem a Mistralba, ahonnan az LG-szervízbe küldtek. Jótállásom volt a termékhez, amit a szervízben leadtam. Az LG-szervízben megállapították, hogy csere lesz és azt mondták, hogy a garancia újraindul. Mivel már hallottam ez ügyben a Mistralról rosszakat, direkt rákérdeztem és azt mondták, hogy biztosan újraindul (kár, hogy nem kértem írásba, bár lehet, hogy azzal sem sokat értem volna). A Mistralban persze kijelentették, hogy nem indul újra a garancia. Sõt!

Olvasson tovább!

A kétmilliónyolcszázötvenezer forintos (plusz áfa) hómpédzs

2005.10.19. 15:49 | jackyll | komment
Egy újabb csoffadt magyar nyúlást talált az internet dzsungelében olvasónk, Steki. Az angol eredeti, az egymillió dolláros hómpédzs (MDH) lényege, hogy tulajdonosa az oldal felületét pixelenként 1 dollárért árusítja ki, 10x10-es blokkokban. Az ötlet zsenialitása és geekfaktora a jól csengõ névvel együtt eddig 420 ezer dollárt hozott Alex Tew konyhájára. A 21 éves angol diák médiahekkje nyomán próbálkozik holnaptól hasonlóval Laskai Zoltán Bennevan.hu oldalán.
Olvasson tovább!

Interware "hülyeségnyilatkozat"

2005.10.19. 13:50 | jackyll | komment

Van, hogy az internetszolgáltató nem elégszik meg azzal, hogy hûségnyilatkozattal alázza meg ügyfelét. László az Interware elõfizetõjeként tapasztalta meg az igazán kövér, tipikus balkáni apróbetûs lehúzás esetét, amit rajta kívül már sokan benyaltak:

Történt, hogy 2004-ben egy évre internet elõfizetésre volt szükségem ugyanis már akkor tudtam, hogy kb. ennyi idõ múlva elköltözöm az akkori lakóhelyemrõl. Sikerült is az interware Rt.-nél találnom egy tûrhetõ csomagot amihez csupán egy évet kellett rabszolgaként vállalnom. Telt, múlt az idõ mint a népmesében (hozzáteszem soha semmi probléma nem volt a szolgáltatással) és egy év plusz két hónap után le szerettem volna mondani az elõfizetést. (Már máshol lakom és ide már be is köttettem a Chellot.) Ekkor jött a hidegzuhany, ugyanis a szolgáltató közölte, mivel nem jeleztem a felmondási szándékomat az egy év lejárta elõtt minimum harminc nappal, a szerzõdés újabb egy évre meghosszabbodott. Lemondani pedig csak úgy lehet ha kifizetem a teljes hátrelévõ díjakat (Kb. 100000 Ft)!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása