Tékozló Homár

Jönnek az usb-s gitárok

Brian Moore Guitars Inc./iGuitar.USB

2005.10.28. 09:15 | jackyll | komment
Gitáreffekteket eddig is lehetett számítógépbõl csiholni, mostantól azonban erõsítõre sincs szükség. Legalábbis a Brian Moore iGuitar-sorozatának, ugyanis bármelyik darabja rendelhetõ usb-csatlakozóval. A közvetlenül a laptopra csatlakoztatott gitárnak egyéb elõnyei is vannak, például áramot is a gépbõl kap. A megfelelõ szoftverek birtokában Apple vagy PC egyaránt külön meghajtó nélkül kezeli a hangszert. Új gitárok árán 200 dollárt dob az usb (ezer dolláról indulnak), régieket 300-ért alakítanak át a Brian Moore-nál.

Számlajavítás a Kikánál

2005.10.28. 08:24 | jackyll | komment

Újabb ügyfélszogálati rekordot detektált Kálmán a Kikában: mintegy 2,5 óra alatt sikerült sztornóztatnia hibás adatokkal kitöltött elõlegszámláját. De milyen áron!

Cégünknél (50 fõs kis-közepes vállalkozás) megkezdõdött a vidéki hálózat építése. Új emberünk Zala megyében önállóan szerezheti be az irodabútort falatnyi kis irodájába a központ költségén. Szegény ember, KIKA akciós termékeket lelt Budaörsön, s mivel a szállítás olcsón megoldott cégen belül, hát lefoglalta a termékeket 30% elõleg fizetése mellett. Merthogy ezen termékek utolsó-bemutató darabként valahogy készleten voltak a KIKÁ-nál, ami ugyebár nem jellemzõ. Új kollega tapasztalatlan, meg tán izgult is, az elõlegszámlára véletlenül a saját nevét, címét íratta tévedésbõl. Gondoltam (cégvezetõ) magam intézem a végszámlát, hátha lesz egy kis pity-puty a sztornó- elõlegszámla, új számla folyamatban. Lett.

Olvasson tovább!

Keressük 2005 legjobb köztéri építményeit

2005.10.27. 12:41 | szily | komment

Drága Homár-olvasók,

Az Index kult rovatában nagyobb, dúsan illusztrált cikket vagy – megfelelõ mennyiségû alapanyag esetén - akár sorozatot tervezünk az idei év legjobb magyarországi építményeirõl. Az „építmény” kategóriát liberálisan kezeljük: azokat az emberkéz alkotta tárgyakat próbáljuk felkutatni, amik jelenlétükkel megbizsergetik egy utca, egy park, egy pályaudvar vagy bármilyen köztér levegõjét. Lehet ez ház, benzinkút, sõt pályaudvar vagy atomtemetõ, de akár egy üzlet portálja, egy hangulatos neon, egy szobor, nagyobb graffiti, formatervezett villanyoszlop, jól eltalált szemétkuka, biciklitároló, akármi.

Olvasson tovább!

Lebegõ mágnesszobor

Tom Shannon/Dreamboat Levitating Sculpture

2005.10.27. 12:27 | jackyll | komment
A Neiman Marcus luxusboltjában kapható Dreamboat a levitáció csodáját teszi kézzelfoghatóvá. Mielõtt behányna a gyönyörtõl, hadd paskoljuk meg a rideg valóság csiszolatlan éleivel: a 40 centis változat ára 18 ezer dollár (3,7 milla), míg az 1,8 méteresé 90 ezer (18,6 milla), sohasenem lesz az Öné! Elõbbibõl 100, utóbbiból mindössze 8 darab várja a burzsujokat. A nagyobbik darabot barbár milliomosok dohányzóasztalként is használhatják, bár azt tudni kell, ha magasságából nem is veszít, néha azért imbolyog a légáramlatok hatására.
Olvasson tovább!

Bluetoothos vibrátor

Cool & Groovy Toy Company Ltd/The Toy

2005.10.27. 11:04 | jackyll | komment
Azt hittem, már sosem csinálják meg, pedig annyira kézenfekvõ ötlet. Végre nem a telefon lájtos vibrációja, hanem egy erre rendeltetett, rendes teljesítményû eszköz hozza izgalomba a lányokat, asszonyokat. A 9x3,3 centis Toyt smsekben átküldött 6 karakteres parancsok sorozatával lehet távvezérelni, míg manuálisan 29 féle üzemmódban, ötféle sebességgel mûködik. Az eszköz diszkréten csak az egyetlen hozzá kapcsolt telefonon jelenik meg, szal egy kávézóban nem kell attól tartani, hogy a szomszéd asztal unatkozó fiataljai egy Bluetooth-kereséssel lepleznék le a buddhai mosolyt. Az ára 295 euro (74 rugó) és egyelõre csak a gyártótól közvetlenül lehet rendelni kék, lila, ezüst vagy narancs színben (a fekete elfogyott).

Magyarország tiltólistán

2005.10.27. 10:33 | jackyll | komment
Idén már nem elõször kapok rohamot amiatt, hogy nem hagynak vásárolni. Újabb bástyája veszett oda az internetes rendeléseknek, minthogy a Threadless pólóbolt is csatlakozott a kereskedõk egyre népesebb táborához, akik nem szállítanak Magyarországra, merthogy rosszak voltak a tapasztalataik. Ez tréfásan akkor derült ki, amikor megpróbáltam újra megrendelni a postán fél évvel ezelõtt "eltûnt" pólóimat.
Olvasson tovább!

Térhatású tányérmonitor

Elumens/VisionStation

2005.10.26. 13:36 | jackyll | komment
Akik kedvelik az extrém hardvert, de már unják az évrõl évre támadó kamu kijelzõket biztos magukhoz nyúlnak az Elumens monitorja láttán. A VisionStation egy élére állított csészealj, amire speciális objektívû projektor vetít 180°-os látószögû (mozgó)képeket. A másfél méter átmérõjû tányér autóvezetés-oktatástól 3d-s objektumtologatáson át hullámvasút-szimulációig bármilyen csillivilli bemutatóra alkalmas. A kisebb, 1024x768-as felbontású változatért 18 ezer euróval (4,5 milla), míg nagyobb testvéréért 44 ezerrel (11 milla) húzzák le ügyfeleiket.

Aminél talán tényleg nincsen szarabb: a pusztító gombaital

Yen gyümölcsital

2005.10.26. 12:57 | szily | komment
Bátrak vagyunk, aránylag fiatalok és nagyon kalandvágyók, de a legutóbbi italtesztelés idõlegesen majdnem elvette a kísérletezõ kedvünket. Pedig elképzelhetõ-e vonzóbb ismeretlen pia, mint egy Bird’s Nest White Fungus Núóc Yén feliratú, arany színû, a szegélyén görögös sormintával, a közepén ázsiai típusú fecskékkel díszített doboz? A magyar címke persze jól megvezeti az angolul nem tudó szerencsétlen áldozatokat, ugyanis „Yen” Gyümölcs Italként definiálja a cuccot, melynek összetevõi: „ ’Yen’, Gyümölcslé, Cukor, Zamat, Víz, Natruim, Bikarbonát, Felhasználásával.” Éljenek a vietnami-magyar fordítóiródák! Az egynyelvûek még csak nem is gyaníthatják, hogy a cucc nem japán fizetõeszközbõl, hanem gombából készült.
Olvasson tovább!

Relaxtojás antiszociálisoknak

Balmoral Wellbeing Ltd/the Egg

2005.10.26. 11:38 | jackyll | komment
Ez még nem a Woody Allen-féle orgazmatron, bár fejlesztõi reménytelenül a 70-es évek elején ragadtak. A negyedórás fizikai, mentális és spirituális relaxációval kecsegtetõ készülék azoknak készült, akik nem szeretnek fürdõszobájukon kívül levetkõzni vagy kirázza õket a hideg, ha hozzájuk érnek. Ezek a szerencsétlenek a Tojásban csillagos lila égbolttal és ezoterikus zenével támogatva fekhetnek ruhástul a seggüket/hátukat/vállukat masszírozó rezgõ padon. A robotmasszõr egyelõre csak Angliában hódít, bár ebben a rohanó világban nemsokára mindekinek szüksége lesz egy ilyenre, aki nem akar szétszakadni a stressztõl napi 20 óra munka mellett.

A nem létezõ szolgáltatás ára

2005.10.25. 16:41 | jackyll | komment

Akinél már kopogott végrehajtó nem létezõ szolgáltatás befizetése miatt, valamennyire sejtheti, mit érez "tibet" fedõnevû Olvasónk. Neki mondjuk rosszabb, hiszen a bíróság másodfokon kötelezte, hogy fizessen a UPC-nek egy olyan elõfizetés után, amit hónapokkal azelõtt felmondott.

Mélységes felháborodásomban ragadtam billentyûzetet, nem is csak a UPC, hanem a magyar királyi jogszolgáltatás ellen kifakadva. Történetünk 1999-ben kezdõdik, mikor az addigi céges elõfizetésünket e-mailen lemondtuk. Ennek ellenére drága szolgáltatónk továbbra is küldte a havi számlákat, 30 napon belüli felmondással fenyegetve arra az esetre, ha nem fizetünk. Tekintettel arra, hogy a szolgáltatást nem vettük igénybe, illetve lemondtuk, nem tettünk eleget fizetési kötelezettségünknek.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása