Tékozló Homár

Petárdastop magyar módra

2006.01.03. 07:36 | jackyll | Szólj hozzá!

Az emberiség az elmúlt 80 évében bebizonyította, hogy a tiltás csupán az inkompetencia palástolására szolgál, hatása vajmi, vagy ha igen, max megnöveli a keresletet. Olvasónk, Tibor egy abszurd pillanatában megpróbált legálisan vásárolni polgári célú pirotechnikai tevékenység céljából.

Történt, hogy hóvihar után, de még a dermesztõ szélviharban eldöntöttem: idén legális helyen veszem meg szilveszteri tüzijátékomat, szakítva az évtizedes északi kiruccanással. El is autókáztam a budaörsi Metro áruházba, ahol közölték, nem õk árulják az olcsó élvezetet, hanem egy konténerbe telepített társaság. Átböngészve a menülapot, vettem is 10K HUFot meghaladó összegért villantani valót. Kérdésemre, hogy az áfás számlát hol kapom (ekkor ugyanis vicces kedvemben voltam), közölték, "pont most telt be a tömb", de ha akarom, a Tesconál telepített másik konténerükbe fáradjak át.

Minthogy választékuk nem volt teljes, átballagtam a fent nevezett intezményhez. Brit barátainknál kiderült, a választott portéka náluk is elfogyott, poénbol bedobtam, nem adnanak-e õk számlát a metrós vásárlásról. Hebegés-habogás: ugyanaz a cég vagyunk, de nincs tollunk/nem tudunk írni/magyarul sem nagyon tudunk/stb, lényeg a lényeg: ilyen papiroshoz tõlük nem jutok.

A cseverészés közben kiderült, hogy lezsírozták az összes budapesti bevásárlóközpontot, a Westendtõl a hiperekig mindenhol õk árulnak. Megvakartam a fejem: most akkor, hogy betiltottunk egy az EU-ban mindenhol engedélyezett terméket (ld. meg petárda), sõt állampolgárainkat is gyerekeknek kezelve 12 órára korlátozzuk a tüzijáték használatat is, sikerül egy adóminimalizáló cégnek a kezébe adni az értékesítési monopóliumot is!

Kisautómba beszállva Párkány felé vettem az utat, ahol átkelve testvéreinkhez - mint az késõbb kiderült - a budapesti árak feléért megvettem álmaim elérhetetlennek látszó repeater tüzijátékait is, (kérés nélkül) szlovák számlával. Éljen a szabadság, éljen a haza.

ui: északi barátaink felvilágosítottak, akárcsak az EU bármely más részében (kiv. Mo.), az év bármely napján vehetek és használhatok tüzijátékot. Várnak vissza szeretettel, akárcsak az akkor velem egy idõben vásárló tucatnyi honfitársamat...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása