Tékozló Homár

A szervizben meghibásodó gép esete

2006.01.04. 17:22 | jackyll | komment

A klasszikus parával állunk szemben, amikor szakemberek kezei között halálozik el az ember terméke, de jegyzõkönyvet persze nem vettek fel. István egy dvd-író misztikus hibája miatt adta be komplett gépét, hazatérve azonban már bekapcsolni sem tudta.

Kb másfél éve vásároltam egy DVD-írót 2 év garanciával a 3 testõr nevû boltban Budapesten. Januárban elromlott és röpke egy hónap alatt kicserélték. Így eléggé meg voltam elégedve velük, amikor a csere példány is elromlott és egy hét sem telt el és máris kezemben volt az új író. A gondok csak ezután kezdõdtek, ugyanis az új író sem írt DVD-t. Visszavittem, ellenõízték az író jó. Otthon kipróbáltam mindent amit javasoltak, de egyik próbálkozás sem vezetett sikerre azért úgy döntöttem szakemberre bízom az ügyet.

Sajnos az általam már ismert szerviz már nem volt nyitva (dec. 23-án) így gondoltam a 3 testõr szervizére bízom a gépemet, amivel "csak" annyi volt a gond, hogy nem írt dvd-t (érvénytelen blok címre hivatkozva). Karácsony után felhívtak, hogy mehetek érte, valószinûleg gond van az alaplappal, az egyik memóriával és az egyik vincseszterrel.

Memória kettõ, vinyó 3 van benne, ezért kissé meglepõdtem, amikor kérdésemre nem tudták megmondani, hogy melyikkel van baj (nem õ nézte át, kolléga majd csak holnap lesz). Tehát semmivel nem lettem okosabb, persze a munkadíjat elkérték. Hazavittem a gépet, másnap bekapcsoltam, és legnagyobb meglepetésemre, az nem indult el. Amikor felhívtam a szervizt annyit közöltek, hogy náluk sem indult el.

Mivel az utolsó pillanatig használtam (játékra, tvnézésre, stb.) kissé ki voltam akadva, a fogyasztóvédelemhez akartam fordulni, de rájöttem, hogy sehogy sem tudom bebizonyítani, hogy a gép - noha hibás volt, hiszen nem írt DVD-t - egész jó állapotban volt mindaddig, míg a 3 testõr szakértõ kezeire nem bíztam.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása