Tékozló Homár

Virtuális árleszállítás Miskolcon

2006.01.04. 12:36 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy újabb miskolci gyöngyszemet kaptunk Renátától, aki közelharcot vívott egy leértékelt termék olcsóbb áráért, mindhiába. Szabad-e ilyenkor erõsítést hívni és lenapalmozni az egész kócerájt vagy marad a FVF?

A miskolci "Centrum" áruházban jártam, ami ugyebár jelenleg Skála néven fut, de kínai tulajdonban van. A kirakatban (ami a belváros egyik legforgalmasabb terére néz), megpillantottam egy csizmát, amely alatt egy címke hirdette az egészen barátinak mondható árleszálítást: 27.990 Ft helyett 17.990 Ft. A pénztárnál azonban a hölgy az eredeti, 27.990 Ft-os összeget kérte, mire én mondtam, hogy az nem annyi, merthogy a kirakatban más van. "17.990 forintTÓL" - hangzott a rövid válasz, mire én köszöntem szépen, nem kértem az árut.

Persze nem hagyott nyugodni a dolog, lementem hát két emeletet, ki az utcára, és megnéztem, hogy valóban arról van-e szó, hogy én nem vettem észre azt a kis "-tól" toldalékot. De nem! Ugyanaz a csizma, alatta az egyértelmû címke, a 27.990 Ft áthúzva, helyette 17.990 Ft szerepelt. Visszamentem, és a cipõosztályon elõadtam a dolgot az elsõ felbukkanó eladó hölgynek. aki illetékessége híján továbbirányított egy másikhoz, aki aztán ismét lejött velem a kirakathoz, és konstatálta a tényt, hogy tényleg az van kiírva, és arra a csizmára, amit mondtam.

Erre az eladó: "Hát, a kirakatrendezõ elrontotta, mert az nem annyiba kerül." Én erre: "De ez van rá kiírva, és akkor most ennyiért kell, hogy adják." A hölgy: "Biztosan maga is dolgozik, és hát az ember követ el hibát..." Én: "De annak vállalja a következményeit". Menjünk vissza a vezetõhöz, mondta õ, aki akkor már félni kezdett attól, hogy mit fog majd szólni a vezetõje. Attól persze nem félt, hogy én, mint vásárló, mit fogok szólni. A vezetõ pedig szépen kioktatott engem arról, hogy "csak nem gondolja, hogy annyiért fogjuk adni, mikor az nem annyi"? Én: "Én csak azt láttam, ami a kirakatban van. Ezek szerint semmit ne higgyek el ezután, ami oda ki van írva." A vezetõ eladó: "De! Azt el lehet hinni."

A beszélgetés itt véget ért, és én otthagytam õket ezután, kb. félórát pazarolva el életembõl, és a végén még engem néztek hülyének, aki egyébként is mit képzelek...

Tudom, hogy ha valamilyen termékre ki van írva egy alacsonyabb ár is, akkor kötelesek annyiért adni. De ha nem adják, akkor, kérem szépen, mit kell tenni ott helyben, hogy érvényesíthessük jogainkat, és ne csak a semmire sem jó panaszkönyvbe való beírás legyen az egyetlen eszközünk? Hogyan tudtam volna elérni, hogy ott helyben végül 17.990 forintért adják el nekem azt a csizmát, ha egyszer annyiért hirdetik a kirakatban?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása