Tékozló Homár

Áfacsökkentés mosógépéknél

2006.01.06. 09:20 | jackyll | Szólj hozzá!

Amíg a telefonok körüli áfabiznisz tisztázódik, gyorsan belemászunk egy másikba. Orsi mosógépet vásárolt, ahol a kedvezmény épp lenullázta az "év eleji rendes" áremelés hatását.

Az áfacsökkentés lenyelésére mi is találtunk példát. A karácsonyi tumultus elkerülése végettmi is úgy döntöttünk, hogy januárra idõzítjük a mosógépvásárlást. A három ismert márkát (Zanussi, Electrolux, AEG) forgalmazó Márkabolt elnevezésû hely mellett döntöttünk hosszabb keresgélés után. Mivel már decemberben is benéztünk ide, tudjuk, hogy az általunk kinézett mosógép ára nem változott semmit.

Amikor rákérdeztünk az áfacsökkenésre, a szokásos választ kaptuk, hogy év elején amúgy is emeltek volna, sõt még jól is járunk, mert 7-8 százalékos emelés helyett csak 5 százalékot emelnek (ami ugye pont az áfacsökkenéssel egyenlõ). Így tehát a gépet a tavalyi áron vihettük el. Ja és köszönjük meg, hogy ilyen jó fejek, hogy elengedtek 3 százalékot az emelésbõl....

Ami nekem szemet ütött, hogy a mûszaki árúk piacán amúgy is nagy árverseny van, mi indokolja itt a tervezett 7-8 százalékos áremelést? Bár nekem még az 5 százalék is sok, hiszen itt nem 100 forintos tételekrõl, hanem százezresekrõl van szó.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása