Tékozló Homár

Vadnyugati benzinkút

2006.03.10. 13:02 | jackyll | Szólj hozzá!

Mintha Hazárd megyében járnánk, ahol a savköpõ benzinkutas a pult alatt aknavetõvel tartja sakkban a vásárlót, miközben kint a seriffhelyettes biztos, ami biztos alapon tányéraknát helyez a gyanús külsejû idegen autójára. Trobi valami hasonlót élt át, amikor Békásegyeren kombinált fizetési struktúrában (kápé és kártya) próbálta rendezni a szolgáltatás árát:

Helyszín: Békásmegyeri kagylós kút Szentendre irányába. Idõpont: tegnap reggel 8 óra elõtt. Tankolok, szélvédõmosót veszek és irány fizetni. Kártyámon levõ összeg nem elég a teljes számlára, csak kétharmadára. Sebaj, asszony a közelben, telefon, hozzon pénzt. Hoz. De sajna kevesebbet mint a fizetendõ összeg. Nem baj, gondolom én, akkor kp-ben az összeg kétharmada, kártyáról az egyharmada, és az élet megyen tovább. De nem. Kagylósok rendszere szerint VAGY kápé VAGY kártya. Kettõ együtt, Európai Unióban, 2006-ban Kagylóéknál nem megy.

Na akkor mi legyen? Kagylósok szerint 200 méterre bankautomata, otthagyok náluk valami "értéktárgyat" pénzt felveszem és rendben. Asszony, gyerekkel háta mögött el bankba pénzt felvenni, mert "értéktárgyat" nem adok. A bankkártyám van nálam, meg a kocsikulcs. Az asszony elég drága nekem, de zálogba azért mégse csapom, fõleg nem a gyerekkel együtt. De a legjobb csak most jön!!!

Vadiúj Ford rendörautó ezerrel bevágódik kútra és két olyan gengszter-képû "szolgálunk és vétünk" alak száll ki belõle, hogy ha nincs rajtuk egyenruha, én hívom a yardot mert ezeket biztos, hogy körözik. Bedzsavelnak shopba- és fennhangon: "Hol van az a nem fizetõs.."-köszönéssel már bilincselnének is, amikor a kútvezetõ kijön, hogy már intézõdik a dolog és beinvitálja õket az irodájába.

A poén az egészben, hogy pár napja, a kúttól nem messze levõ sarki CBA közértben hasonló helyzet, nálam levõ cash 5000 Ft, 500-al kevesebb mint a számla végösszege. Semmi baj, pénztáros kisasszony négyezret elvesz és maradékot, 1500-öt beüt kártyaelfogadó-terminálba (hogy maradjon nálam azért valami kápé) és dolog rendezve. Kár, hogy benzint nem árulnak, mert innentõl kezdve azt is náluk venném. De, hogy Kagylósoknál többet nem tankolok az is biztos.

És erre szeretnék biztatni más Homár-társakat is! Kapjanak már észbe ezek a multik! Még akkor is, ha a kutat kiadták szerzõdésbe üzemeltetni. Fõleg akkor! Nézzék már meg, hogy kikkel szerzõdnek és azok milyen képet alakítanak ki róluk. K*vára szeretném hinni, hogy egyedi és megismételhetetlen az eset, de biztos vagyok benne, hogy legalább 10 ilyen esetet fel tudtok hozni!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása