Tékozló Homár

A legviccesebb savanyú lények

Brendan Monroe/Mindenféle mûvek

2006.03.31. 00:01 | szily | komment

Megvan a Homár új kedvenc szobrásza, akibe egy ferde éjszakán – péntekre virradóra – egészen belezúgtunk. Talán a fitneszdiktatúrára adott öntudatlan válasz, de Brendan Monroe mindenféle mûvein – vannak szobrok, festmények, installációk, nyomatok, pólók és kitûzõk – gyümölcsök meg zöldségek kelnek életre és depressziós arccal akcióba lépnek. Mármint ha a búbánatos bámulást akciónak lehet nevezni.

Kicsit olyanok, mintha meseillusztrációk lennének, de ez a mese igazán furcsa és néha ijesztõ. Szívesen megnéznénk Monroe Alice Csodaországban-bábfilmjét, sõt biztosak vagyunk benne, hogy Tim Burtonnél is sokkal jobbat tudna összehozni. Nem jön ránk gyakran olyan roham, hogy valakinek a munkáival szívesen körülvennénk magunkat, de ha egyszer loftunk lesz és Homárhoz illõ bankszámlánk, Monroe-ból bevásárolunk. A szobrai a legjobbak, két dimenzióban nem annyira hibátlak, de itt is akadnak azért erõs darabjai.

A mester 24 éves, Los Angeles-i és egyelõre nem találtunk fotót róla. Alant egy pár munka ízelítõnek, aztán ha megjött a kedvük, jó lapozgatást!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása