Tékozló Homár

Aki ügyes, alkudhat a Sparban

Spar/Átcímkézés

2006.04.26. 00:21 | szily | 2 komment


A sólyomszemû vevõ észrevette, hogy a Spar átcímkézte a szalonnát, mire a boltvezetõ adott harminc százalék kedvezményt. A Homár tapsol.

Ez már igazán tetszik egy zsírszalonnával a legritkább esetben táplálkozó rákfélének is. Ügyes olvasónk, Dia, észrevette, hogy a Spar megint elkövette a jellegzetes szupermarketbûnt. Az április hatodikán csomagolt mangalica-, avagy kedvenc Üllés-környéki szavunkkal bodrimalac-szalonnára két héttel késõbb egy huszadikai csomagolást jelzõ, második címkét ragasztottak. És itt jön a csavar: Dia heccbõl ötven százalék árengedményt kért a turpisságért, mire a boltvezetõ... Részletek hajtás után:

Kedves Homár!

A mai napon egy multinacionális bolthálózat egyik üzletében találtam ezt a terméket. Mivel a termék minõsége jó, ezért nem riasztott vissza az sem, hogy a szavatossága a mai nappal lejár. De mivel a boltban a címkét nézegetve nem csak a lejárat dátumát, hanem mást is felfedeztem (a csomagolás dátumának megváltoztatását), elhatároztam hogy eljátszom a pofátlan homárkofát és alkudni kezdek csak a poán kedvéért. Hogy mit lépnek erre a boltosok.


A pénztárost azzal az ötlettel sokkoltam, hogy szeretném ha a terméket féláron adnák. Gondoltam vagy azt hiszik ellenõr vagyok és eljátsszák, hogy ilyen nem is lehetne, dehogy adhatjuk el nem is tudjuk hogy történhetett, vagy megpróbálnak elhajtani, hogy barátom ha kell a termék, fizesd ki, ha nem, húzd el a beled. De nem volt humoruk, a pénztárosnõ elment a boltvezetõhöz, majd visszajött egy harmincszázalékos engedmény hírével. Szóval magam is meglepõdtem, hogy ilyet lehet, de ezután már kifejezetten hajtani fogok rá, boltosok reszkessetek!

Egyébként a pénztárosnõ utána megsúgta: õ rögtön a panaszkönyvet kérte volna, de én jobban jártam.

Üdv: homár Dia

A keleti típusú kereskedelem rajongóiként a legõszintébben örvendezünk, hogy ez mûködik. És ezennel versenyt is hirdetünk: ki az, aki a legkomolyabb árengedményt tudja szóbeli alku útján kicsiholni bármelyik hazai szuper- vagy hipermarketben? A verseny természetesen a játékos becsületességre épít, hiszen ellenõrizni nem tudjuk a kalandokat. Alkura fel!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FPéter 2008.05.28. 10:58:16

Első! Na végre. Egyébként mangalica képet kerestem a gugliban, ez az itteni teljesen jó :)

sherill 2008.08.30. 00:30:31

Szia!
Egyéb áruházláncok azért ragasztanak új címkét a régire, mert a régit nem viszi a Posware (kassza) rendszere. Ezzel nem a lejárati idejét módosítják, csak eladhatóvá teszik. Ha alaposan megnézed a képet, mint ahogy én is tettem a lejárati idő az eredeti cimkén szerepel, az új bilétán pedig (mind 2-őn) csak a csomagolás dátumát jelzi, így nem is értem miért adtak 30% kedvezményt, lehet csak lusták voltak elmagyarázni. Teljesen normális a folyamat, tehát itt megint nem hibázott senki, ezesetben a Spar.
Üdv: Sherill
süti beállítások módosítása