Tékozló Homár

Éjjellátós nyalóka kommandós csecsemõknek

Chupa Chups/Nyalóka night vision headsettel

2006.05.18. 11:21 | szily | Szólj hozzá!

NAK Attila, a Homár extrémédesség-ügyi tótumfaktuma megint olyat lõtt, hogy azóta borsódzik a hátunk. Olvassák szakértõnk beszámolóját arról, hogyan szivárog le a haditechnika a lehúzós édességiparba.

Kõbánya-Kispesten a reptéri busz megállójától egy köpésre, az egyik trafikban bukkantam a nyalókaipar legújabb remekére. A tipikus mûanyag játékvacakok sorát gyarapító termék leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hi-tech kütyünek látszó tárgy volt hozzárögzítve (illetve a nyalóka volt a cucchoz fóliázva).

 

A közönséges eperízû Chupa Chups gömbnyalóka valamiféle szemüveg szárához csatlakozott, mint az eladó megsúgta: éjjellátó készülék az bizony. Az ára 350 forint, de a kapzsi benzinkutasok 700-ért adják, tette hozzá a trafikos. A hihetetlen jó ajánlat megtette a hatását, azonnal birtokomba került egy kék szemüveg.


A mellékelt leírásból az nem derült ki, hogy a kommandós akszeszoár gyerekjáték-verziója pontosan mire való, az eladó mindenesetre megesküdött rá, hogy valamit lehet vele látni egy sötét szobában. A gyerekfejre méretezett szemüveg két halványzöld mûanyag lencsével bír, az orrnyereg fölötti apró kapcsolóval lehet éjszakai üzemmódba váltani. Ekkor két piros LED is világít a keret szélén, ez mondjuk bevetésen nem túl praktikus, a szem mellett világító halvány vörös fények kiváló célpontot nyújtanak az ellenséges mesterlövészeknek.

Természetesen teszteltem is a technikát. Bezárkóztam a mellékhelyiségre, lekapcsoltam a villanyt, majd szemüveg bekapcs és szem elé illeszt. Nem hiszik el: egy mukkot se láttam (igen, képzavar). Körülbelül öt percig meresztettem a szememet a sötétbe, hátha csak be kell melegednie a cuccnak, de semmi. Elszontyolodva a kudarcélménytõl végül elszopogattam a nyalókát: eperízû íze volt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása