Tékozló Homár

Fûrészporos látványszendvics

KHELL-FOOD Kft./szendvicsoid termékek

2006.06.26. 10:44 | jackyll | komment

Vannak termékek, amik valódi értékével mindenki tisztában van, mégis úgyanúgy megveszik aranyáron, pedig még utálják is. A benzinkúti elõrecsomagolt szendvics pl tipikusan ilyen kényszerjav. Cucc alig van benne, és direkt olyan íze van, mint amikor az ember lefejeli a hörcsög terráriumát. Olvasónk, András szemelte ki magának a könnyû prédát és be is fotózta lelkiismeretesen. Tök cuki, ahogy a MOL-shop imidzséért aggódik, mintha nem õk árazták volna be.

A KHELL-FOOD Kft. alighanem egy elszánt Patyomkin- rajongót alkalmaz ételdizájnerként. A tehetséges tervezõ egyik fõmûve az a sült húsos maxi szendvics, amelyet egy MOL-kútnál vásároltam. Ha az ember rápillant a háromszögletû szendvics dobozon át jól megtekinthetõ, a pulton kifelé fordított szélére, úgy látja, a két kenyér között végig finom sült hús van. Csak a doboz kinyitása után jutunk el a megdöbbentõ felismerésig: a töltelék a szendvics széle után néhány milliméterrel véget ér. Képünkön a szétnyitott, ám egyébként érintetlen szendvics látható.

Nem csupán arról van szó, hogy ez egy vacak szendvics. Nagyobb baj, hogy a KHELL- FOOD ennyire primitív és ostoba – a vásárlás után rögtön és szükségszerûen leleplezõdõ – trükkel csapja be az embereket. Így ugyanis egy pillanat alatt nyilvánvalóvá válik, ez a cég hülyére veszi a vásárlóit. És ez nem tartozik a bocsánatos bûnök közé, mivel az élelmiszervásárlás alapvetõen bizalmi kérdés.

Egyszer lehet eljátszani a vásárlók bizalmát? Bizonyára, bár be kell vallanom: az enyémet csak másodjára sikerült; egy másik MOL-kútnál a KHELL-FOOD egy másik szendvicsében egyszer már találkoztam ezzel az "optikai töltelékkel", de akkor azt hittem, véletlen, vagy - mondjuk így - valamiféle hülye vicc. Most már látom: koncepció.

Ráadásul ezzel a piti csalással a KHELL-FOOD nemcsak a saját imázsát rombolja, hanem a MOL-ét is, hiszen a vevõ azt tapasztalja, hogy a MOL-kútnál selejtes árut adtak el neki, mégpedig eléggé drágán.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása