Tékozló Homár

Kis magyar prosztóság

Európai Betegbiztosítási kártya

2006.07.26. 10:02 | jackyll | Szólj hozzá!

Hogyan is tehetné le a magyar nemzet szebben névjegyét Európában, mint törött kézzel? Azonban, mint ahogy azt TaN megfigyelte, kicsit égõ lesz az új betegbiztosítási kártyát villogtatni:

 

 

Nemrég kaptam kezembe az Európai Betegbiztosítási kártyámat. Elsõ ránézésre fel sem tünt a hiba, amit késõbb magyaros nagyvonalúsággal orvosoltak az illetékes szervek. A kártya lényege, hogy az Unión belül mentesülj a szükségessé váló orvosi kezelések árának elõlegezése/megfizetése alól. A kártyát elsõsorban külföldön használja fel az állampolgár, de ami még szomorúbb, hogy ki is kell adnia a kezébõl.

 

Az elsõ képen látható a kártya eredetije, ahol látható, hogy a tartalomért felelõs köztisztviselõnek nem volt világos, hogy kék számot külföldrõl hívni nem lehet. Hál' istennek a hibát késõbb javították, de a javítás módja balkáni országok stílusát idézi: a hibás telefonszámot egyszerûen áthúzták, és alá beírták a javítást, a legalapvetõbb emberi igényességet is figyelmen kívül hagyva.

 

Az érem (kártya) másik oldala, hogy a természetébõl adódóan külföldön, külföldieknek bemutatott kártya személyi adatokkal foglalkozó oldala az azonosító adatok megnevezését kizárólag magyarul tartalmazza. Hadd hámozza ki nyugodtan az az ír kórházi recepciós, hogy mit is értünk vezetéknév, intézmény azonosító szám és kártya azonosító szám alatt.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása