Tékozló Homár

Vigyázz, ha jön a busz

2006.08.08. 12:14 | jackyll | komment

Végre nem csak a békávét szapulják T. olvasóink, kap egy maflást a Volán is. Cidalain ügynökünk kiderítette, hogyan simítja el a sofõr, ha a késést csak úgy sikerül behozni, hogy néhány megállóban otthagyja az álldigáló utasokat:

Hévíz - Budapest, Sötét-Zala Volán Volánbusz, vmikor július vége egyik hétköznap délután. Munkából hazamenet szálltam volna fel erre a remek buszjáratra Balatonfüreden 16.20-kor. Ez nem sikerült, csak 25-30 perccel késõbb. Ez nem is lenne baj, belefér, dugó van, karambol, akármi, de ez a busz rendszeresen késik min 15 percet. Mivel teli a busz, ülõhely nulla, godoltam megállok mindjárt a sofõrnél. Busz indul, tépünk mint az állat, mert sok a késés. Volt még egy utas (lehet hogy ismerõs) az elsõ lépcsõn is, vele beszélget a sofõr. Éppen egy szép sztorit mesél, hogy a múltkor is milyen sokan voltak, és egy nõ ott állt a fülkéje mellett, és milyen jó segge volt, és úgy seggbe nyomta volna hogy csak úgy törte volna ki a feje a szélvédõt. Ezt így hangosan, fél busz hallja. Utána kacagás a sofõr részérõl...

Belekezd egy másik sztoriba is, hogy strandra igyekvõ tini ribancok (nem emlékszem pontosan lehet hogy a qrvák szót használta) próbáltak hozzá felszállni a buszra valahol balatonparton, egy szál fürdõruhában, õ meg hogy ilyen ruhában nem lehet, ajtó becsuk, és otthagyta õket.

Volt mégegy sztori azt azonban nem hallottam végig mert közben telefonáltam, de a lényeg az volt, hogy akkor egy egész roma családot hagyott ott Zánkán (hogy miért arról maradtam pont le).

Közben következõ megálló felé közeledünk, Csopak. Hangos örvendés hogy hurrá itt se kell megállni, mert nincs senki a megállóban (nemtom, egy buszosnak nem az a jó ha vannak felszállók akik fizetnek a cégének?). Ezt cirka 500 méterrõl kanyarból megállapította. Közben ugye már lakott területen belül is versenyzünk az idõvel, tépünk 70-et (ott álltam mögötte láttam az órát). Közeledik a buszmegálló, 3-an kijönnek az esõvédõ alól nagy cuccokkal (gondolom ott árnyék volt, azért álltak ott), megállnak a táblánál, busz nem lassul, integetni kezdenek, busz nem lassul, (közben persze beszélget a sofõr), utolsó pillanatban, pont a buszmegállónál észreveszi õket, hangos a picsába felkiáltás, én felkészülök egy 5 méteren belüli 70-rõl 0-ra való fékezésre, de nem. Mondja a sofõr annak akivel beszélget, nem tudok megállni, mert jön mögöttünk egy kamion, és záróvonal van, nem akarja feltartani a forgalmat. Meg is jegyzi, hogy az utasok voltak a hülyék, és hogy majd legközelebb már ki fognak állni idõben. (hova állnak ki legközelebb? az útra? az esõvédõ, a buszmegálló része, ha benne állok akkor nem vagyok utas? csak ha a tábát ölelgetem?)

Így megyünk tovább. Mondom magamban, nem lennék azok helyébe, akik ottmaradtak. De még nincs vége. Sofõr matat a jegykiadó géppel, kinyom 3 papírt. Kérdi társalkodópartner az meg mi? Sofõr mondja: 0Ft -os jegy pestre (a 70 év feletieknek ilyet néha szoktak adni), ha valaki reklamálna hogy nem álltam meg, akkor a gép bizonyítja, hogy adtam ki jegyet, így minden el van simítva. Jegy odaad társalkodópartnernek, hogy otthon dobja ki, biztos ami biztos ne lássa senki.

Na ekkor döbbenet, miegymás. Magyarország 2006, tömegközlekedés, no comment.

Alsóörsön két felszállóra még kiad két rendes jegyet, + 2-3 0Ft-osat, csak hogy a vezetõség lássa milyen kihasznált ez a busz. Utána már nem történt semmi különös a következõn leszálltam, hazaértem.

(mellesleg jegyzem ha az otthagyott utasok a fõvárosba mentek volna - hova máshova nagy bõröndökkel, biztos nem a 10 km-re levõ Almádiba - akkor az utolsó buszt bukták be - most néztem meg a menetrendek.hu-n)

Van még egy-két buszos-vonatos tarsolyba, ha kell :)további jó sütkérezést a vízben, kerüljétek az éttermeket, még a végén felszolgálnak salátának. Üdv: cidalain (a rendeset nem írom le mert megtalál a sofõr aztán legközelebb elüt a busszal)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüszi30 2010.10.30. 22:50:37

Sziasztok! Szeretném megírni szomorú tapasztalatomat a Volánbusszal kapcsolatban. Fótról rendszeresen utazok Budapestre. Hétközben szokott késés lenni dugó miatt. Amit meg is értek, de , hogy SZOMBAT reggeli fél nyolcas busz 8-kor érkezik meg az Attila utcához. Nincs balesett, se dugó se útlezárás. Ennyit a Volánbuszról.
süti beállítások módosítása