Tékozló Homár

Amerikában beütött a kommunizmus – Helyszíni tudósítás az Elmo-hiányról

Fisher Price/TMX Elmo

2006.10.06. 11:46 | szily | 1 komment

Végre megoldódott egy közepesen kínzó rejtély. Csütörtökön kettõt is postoltunk, ezt meg ezt, a szezon legaranyosabb játékáról, a röhögõgörcsben fetrengõ Elmo-babáról. Közben egy helyreigazítást is közöltünk, merthogy elõször azt láttuk az amazonon, hogy 160 dezsõ az ára, a gyártó oldalán viszont 40 szerepelt. Hírbehozó barátunk közben megjött New York-ból és megoldotta a rejtélyt: az übercute figura akkora hiánycikk, hogy a szabadpiacon 80-160 dollárért adják, miközben a „hivatalos” ára tényleg 40.

Íme Hírbehozó elsõ levele az Árpád Útiakhoz:

igaz, hogy az alapár 40 dollár, de az elsõ körben elfogyott az összes. new yorkban már csak a karácsonyi szezonban lehet kapni mert elkapkodták. egyébként a legtöbb helyen 100 dollár körül van. az ebayen meg a craigslisten van ahol ennél is többe kerül. és íme egy fotó a legnagyobb new york-i játéküzletbõl:

(a kép igazából a post tetején látható – a Homár)

Aztán H.h. írt még egyet:

ja, egyébként mi is akartunk venni. ezért is mentünk el ebbe a játékboltba. ahol csatlakozhattunk az elkeseredett felnõttek (!!!) népes táborába. merthogy tényleg sehol nem lehet kapni. közben meg a köcsög toys'r'us hatalmas elmo-plakátokkal csalogatja be az embereket a times square-en található boltjába.

Hát ilyen komcsi hely Amerika, ezután azt is elhisszük, hogy verik a négereket. Végül itt egy eBay-keresés eredménye az Elmo-árakról. Ha valaki itthon látja, sikítson!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jogging 2007.10.21. 23:47:40

Első?!!

"gyors" voltam? :-))
süti beállítások módosítása