Tékozló Homár

Nevem Senki karácsonya a Teszkóban

2006.12.13. 01:29 | jackyll | 1 komment

Van valami perverz a raklapokra kizsuppolt masszív árutömegek iránti vonzódásban, de az vesse az elsõ mûanyagkannás eperdzsemet a kacsamájkonzervek közé, akit még egyszer sem kapott el a shoppingfrenzy. Az Önök karácsonyi üdvözülésére a Homár megosztja önökkel egy beugrott teszkós, Abdani élményeit az év szezonjának infrastrukturális kihívásairól:

Na, gondolom sokan fogunk bevásárlóközpontokban létezni a következõ hetekben, és mivel mint diákmelós dolgoztam a kecskeméti Tescóban, az alábbi vidám (v. ö. szánalmas) történettel kedveskedem a Homár olvasóinak. Szóval, éppen a barkácsosztályon pakolgattam, mint diákmunkás ugye, az égõket, amikor odalépett hozzám egy csinos hölgy, hogy egy ilyen világító végû 90 centis kis mûfenyõt akarna venni, és talán õ a túl buta hozzá, de sehol nem találja a dobozok közt azt a terméket, ami ki van téve föléjük bemutatódarabként. Rendben van, mondtam és segítõkészen elmentem vele a mûfenyõkhöz, ahol túrtam egy kicsit a dobozok közt, de nem találtam semmilyen arra hasonlító mûfenyõt. "Akkor szólok valakinek itt az osztályon, mert én a másikon vagyok..." - mentegetõzöm, és szaladok egy kört, hogy segítséget találjak, de persze nincs senki.

Miután ezt közöltem vele, mentõötletként eszembe jutott, hogy a buzi nevû "vevõszolgálati pulthoz" menjek, hogy bemondassam a hangosbemondóba, hogy jöjjön valaki segíteni. Miután ezt megtettem, még mindig semmi sem történik még 10 perc után se. Oké, akkor gondoltam bemondatom mégegyszer. Mire a pultnál megkérdezik, hogy:

- Mûfenyõ? Akkor ez sportosztály? Ott nincs senki. - Mármint szünetelnek vagy esznek? - kérdezem. - Nem, nincs senki. - Senki? - Senki. - És lesz valamikor? - Nem tudom. - Jó, akkor itt van a termék vonalkódja, meg tudod nézni, van-e raktáron? - Nem. - Mert? - Arra való az eladó. - Aki nincs. - Igen.

Ez a beszélgetés zajlott le köztem és a vevõszolgálatos kisasszony közt, amit el se akartam hinni, de tényleg igaz volt, péntek délután a kecskeméti Tescoban a karácsonyi, na jó, inkább adventi roham közepén az egyik osztályon egy munkatárs sincs.

A hölgynek ekkor eszébe jutott, hogy akkor a kiállított terméket venné meg, amivel még visszasuhantam a vevõszolgálatosokhoz, de a suhanás közben éppen elkaptam egy ilyen inges fõnökforma alakot, és jobbnak láttam, ha inkább nála kérdezem meg.

- Nem, a kiállított áru nem eladó - mondta.

Így végül a teljesen impotens áruházi dolgozók hathatós segítsége nélkül a vásárló nem vett mûfenyõt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeachBunny 2007.06.19. 03:23:35

Na de könyörgöm, ki vesz (ill. csak szeretne) világítós végű műfenyőt?? Hát milyen ember az olyan?
süti beállítások módosítása