Szigorúan offtopic: Torres Dani nagysikerû koncertje Szombathelyen
2006.01.06. 18:59 | szily Torres Dani/Koncert
Na ez tényleg nem ide tartozik és amúgy is gyanakvóak vagyunk minden levélben küldözgetett képpel, de mi másra való a péntek, a Homár-nap, minthogy megszegjük a szabályokat. Szóval ezen a képpáron jó nagyot mosolyogtunk, tegyenek Önök is így, aztán kapcsolják ki a számítógépet és induljanak menyhalat fogni!
Szűrt kommentelők
Hitelkártya-visszaigazolás telefonon
2006.01.06. 12:10 | jackyll

Váratlan és különös igazoltatás szemtanúja volt vova a Media Marktban még a tavalyi roham alatt: bár a vásárló hitelkártyáját elfogadta a gép, a pénztáros személyesen is meggyõzõdött fizetõképességérõl.

Tavaly karácsony elõtt pokoli hibát elkövetve írható cd-vásárlásra vetemedtünk a Media Markt Westend-beli egységében. Hárommal elõttünk egy plazmatelevíziót vásárló versenyzõnek problémája akadt, mikor eprekkel díszített bankkártyájával kívánt fizetni. A koreográfia a szokásos, kártya elõvesz, személyi igazolvány kikészítve, zölgomb-pinkód-zöldgomb. Itt viszont egy váratlan húzással félresiklik a sikertörténet, a pénztárban ülõ néni a fenti mûveletek elvégzése után fennhangon hívja fel a sorban állók figyelmét, hogy bizony neki telefonálnia kell, és ez lehet, hogy akár fél órát (bizonyám) is igénybe vehet. Hoppá.

Szűrt kommentelők
Dizájnvinyó a tömegeknek
2006.01.06. 10:02 | jackyll LaCie /Skwarim
Nem kell tovább szomorkodniuk a dizájncuccokra gerjedõ PC-tulajoknak, mezei laptopjukat bármikor feldobhatják egy Karim Rashid-féle külsõ merevlemezzel. A Skwarim lényegében egy 60 gigás vinyó jófajta Vasarely-textúrába csavarva. A mindössze 8,5 centis objektumra 200 dollárért (41 rugó) lehet rástartolni februártól. (Lesz belõle rózsaszin is, az 30 giga és 150 dollár.)
Szűrt kommentelők
Eladó, kiadó most a köröm
2006.01.06. 09:37 | jackyll
Ámerikai testvérblogunk, a Homár szuggesztív tekintetének hatására létrehozott Consumerist örvendeztette meg olvasóit ezzel a gyöngyszemmel. Az ábra a körömnyomtatás kereskedelmi lehetõségeit villantja fel perszonális reklámfelületek, azaz saját húsunk kiárusítása révén. Továbbra is tartom, hogy hatásosabb lehet egy névszponzoráció (pl: Atari Sándor), mint tíz színes logó, de az útkeresés legalábbis elkezdõdött.
Szűrt kommentelők
Áfacsökkentés mosógépéknél
2006.01.06. 09:20 | jackyll

Amíg a telefonok körüli áfabiznisz tisztázódik, gyorsan belemászunk egy másikba. Orsi mosógépet vásárolt, ahol a kedvezmény épp lenullázta az "év eleji rendes" áremelés hatását.

Az áfacsökkentés lenyelésére mi is találtunk példát. A karácsonyi tumultus elkerülése végettmi is úgy döntöttünk, hogy januárra idõzítjük a mosógépvásárlást. A három ismert márkát (Zanussi, Electrolux, AEG) forgalmazó Márkabolt elnevezésû hely mellett döntöttünk hosszabb keresgélés után. Mivel már decemberben is benéztünk ide, tudjuk, hogy az általunk kinézett mosógép ára nem változott semmit.

Szűrt kommentelők
Re: A világ legszebb játéka – A korszerû csecsemõnek még a bölcsõje is Saab
2006.01.05. 15:09 | szily Vegyes/Mindenféle pedálos és lökõs kiskocsik


Még el sem csitult a mellünkben a jólesõ viharzás, amit a Saab gyakorlatilag tökéletes vonalú lökdösõs autójának megpillantása okozott. De rohanó világunkban nem meglepõ módon nincs megállás. Máris újra kalimpál végtelenül primitív szívünk, mert Füge linket küldött nekünk arról, hogy a csodatárgynak létezik bölcsõverziója is. És kiderült, hogy nálunk is kapni ilyesmit, ha nem is pont ugyanilyet.

Szűrt kommentelők
A Nokia lenyelte az áfacsökkentést?
2006.01.05. 12:31 | jackyll

Országszerte beindultak a civil áfakommandók, hogy kiderítsék, hol nem vették vissza az árakat az áfacsökkentés ellenére. Már a Homár is találkozott olyan étteremmel, ahol közölték, valamikor januárban megoldják a 20%-os áfa számlázását, de vannak olyanok is, aki megpróbálnak tartósan luxusprofithoz jutni. Az elsõ elbukott multi a Nokia. Két olvasónk is jelezte, a vezetõ telefongyártó titokban "épp annyival" emelt, mint amennyivel csökkennie kellett volna áraiknak.

update: A Nokia nem hivatalosan nem nyilatkozta, hogy szerintük a szolgáltatók képezték az idei árakat. A Pannon szintén nem mondta, de szerintük még nincsenek idei árak, viszont ha azok nem csökkennek, az a készülékek gyártói miatt lesz.

update: A Nokia hivatalos közleménye: "A Nokia nem emelte a szolgáltatók fele a nettó árait."

Szűrt kommentelők
Ömlesztett retro ruházat
2006.01.05. 10:10 | jackyll

Korunk népmûvészei a klasszikus videojátékokból táplálkoznak. A játéktermekben bedobált fémpénzek csilingelésének apáról fiúra szállva nosztalgikus bûntudatot ébresztõ mámora egyre nagyobb mértékben hatalmasodik elfele. A mára tejesdobozokkal is emulálható játékok átalmatlannak tûnõ pixelhalmazai sorra veszik át a klasszikus textúrák pozícióit az élet minden területén.

Szűrt kommentelők
A szervizben meghibásodó gép esete
2006.01.04. 17:22 | jackyll

A klasszikus parával állunk szemben, amikor szakemberek kezei között halálozik el az ember terméke, de jegyzõkönyvet persze nem vettek fel. István egy dvd-író misztikus hibája miatt adta be komplett gépét, hazatérve azonban már bekapcsolni sem tudta.

Kb másfél éve vásároltam egy DVD-írót 2 év garanciával a 3 testõr nevû boltban Budapesten. Januárban elromlott és röpke egy hónap alatt kicserélték. Így eléggé meg voltam elégedve velük, amikor a csere példány is elromlott és egy hét sem telt el és máris kezemben volt az új író. A gondok csak ezután kezdõdtek, ugyanis az új író sem írt DVD-t. Visszavittem, ellenõízték az író jó. Otthon kipróbáltam mindent amit javasoltak, de egyik próbálkozás sem vezetett sikerre azért úgy döntöttem szakemberre bízom az ügyet.

Szűrt kommentelők
Mondjon nemet a temetésre!
2006.01.04. 15:41 | jackyll Frigolux/halotthûtõk

Nem hagyják nyugodni halottai? Elege van a darabolgatásból, de már az erkélyre sem jut ki a sok hullától? Most megfoghatja a gondviselés lábát ugyanis a Frigolux halotthûtõi minden hasonló jellegû problémáját megoldják!

Szűrt kommentelők
Virtuális árleszállítás Miskolcon
2006.01.04. 12:36 | jackyll

Egy újabb miskolci gyöngyszemet kaptunk Renátától, aki közelharcot vívott egy leértékelt termék olcsóbb áráért, mindhiába. Szabad-e ilyenkor erõsítést hívni és lenapalmozni az egész kócerájt vagy marad a FVF?

A miskolci "Centrum" áruházban jártam, ami ugyebár jelenleg Skála néven fut, de kínai tulajdonban van. A kirakatban (ami a belváros egyik legforgalmasabb terére néz), megpillantottam egy csizmát, amely alatt egy címke hirdette az egészen barátinak mondható árleszálítást: 27.990 Ft helyett 17.990 Ft. A pénztárnál azonban a hölgy az eredeti, 27.990 Ft-os összeget kérte, mire én mondtam, hogy az nem annyi, merthogy a kirakatban más van. "17.990 forintTÓL" - hangzott a rövid válasz, mire én köszöntem szépen, nem kértem az árut.

Szűrt kommentelők
Cha Guevara a fröccsöntõüzemben
2006.01.04. 08:44 | szily kínai/Mûanyag katonák

Kedves Homár,

a Keleti közelében levõ Récsei Centerben találtam ezeket a kínai gyártmányú, fröccsöntött mûanyag kommandósokat.

Szűrt kommentelők
A világ legszebb játéka
2006.01.04. 00:01 | szily Saab/Saab Roadster Car
Furcsa, hogy annyiféle buzik vagyunk, de autóbuzik pont nem. Ennek ellenére megállt a levegõ a tracheánkban, amikor megláttuk ezt a skandináv csodatárgyat. Ami nem más, mint egy egyéveseknek épített, lábbal lökõs Saab. A tökéletességet nyalogató, áramvonalas kiskocsi fa-fém alvázra felhúzott mûanyag karosszériával és fa kormánnyal készül. Ahhoz képest végül is drágának sem mondható, hiszen a 2654 korona az mindössze 71300 forint és ugyebár milyen gusztustalanságokat sóznak ránk gyerekjáték címén több tízezerért.
Szűrt kommentelők
Fényes élet a nagyszobában
2006.01.03. 12:06 | szily Dario Antonioni/Fénylõ bútorok
Van, aki nem megnyugtató vonalakkal és kellemesen semleges színekkel szereti körülvenni magát, hanem pont ellenkezõleg. Aki bírja az ingereket, miért ne élne egy manhattani kokszos bár vagy egy minimalista sci-fi film díszletei között? A dolog puszta pénzkérdés, hiszen itt van mindjárt Dario Antoinioni világítósbútor-sorozata, ami annyira bejött nekünk, hogy az elsõ korrupciós ajánlat után rendelünk egy vízálló szettet az akváriumunkba. Komolyabb ajánlatnak kell befutnia, mert egy nagyobb élettér berendezése úgy 15-20 ezer dollárra (3,2-4-2 millió forint) jönne ki.
Szűrt kommentelők
Hozzávalók telefoncseréhez
2006.01.03. 11:44 | jackyll

Tovább záporoznak a levelek, alig gyõzzük mindet berakni. Egyszerûen túl sok Olvasónk csinál hülyét magából a Homár minden igyekezete ellenére. Alant Nord telefonvásárlási szivatása olvasható arról, hogyan kell cserélhetetlen készüléket venni újonnan.

A régi, jó Siemens MT50-esem, már az utolsókat rúgja, ezért új készülék vásárlása mellett döntöttem. Jó pár netes teszt elolvasása után a Sony Ericsson K700i lett a nyerõ. Mivel tudtam, hogy a kifutóban levõ készülék csak a Vodafonenál kapható, és már nem sok van belõle, ezért egyenesen a központinak mondott boltba mentem a Westendbe, gondolván, hogy ott a legnagyobb az esélye, hogy találok. Nem találtam, viszont átirányítottak az egy szinttel lentebb lévõ viszonteladóhoz, ahol szerencsém volt (legalábbis akkor még azt hittem), pont kifogtam az utolsó példányt.

Szűrt kommentelők
Vécészörf szilveszter után
2006.01.03. 08:51 | jackyll Alessi/FreshSurfer
Tragikus, hogy nem kapunk ezért pénzt tõlük, de már megint egy Alessi termék szúrta ki a Homár szemét. A ki tudja hány napig tartott szilveszter utáni eszmélés egyik megkerülhetetlen sarokköve a vécé. Ahelyett hogy részletesen belemennénk (haha), engedjük útjára inkább ezt a jókedélyû és a kor követelményeinek megfelelõen áttetszõ szorfost (hahhaha) grépfrútos vagy citromos kivitelben a habok közé.
Szűrt kommentelők
Petárdastop magyar módra
2006.01.03. 07:36 | jackyll

Az emberiség az elmúlt 80 évében bebizonyította, hogy a tiltás csupán az inkompetencia palástolására szolgál, hatása vajmi, vagy ha igen, max megnöveli a keresletet. Olvasónk, Tibor egy abszurd pillanatában megpróbált legálisan vásárolni polgári célú pirotechnikai tevékenység céljából.

Történt, hogy hóvihar után, de még a dermesztõ szélviharban eldöntöttem: idén legális helyen veszem meg szilveszteri tüzijátékomat, szakítva az évtizedes északi kiruccanással. El is autókáztam a budaörsi Metro áruházba, ahol közölték, nem õk árulják az olcsó élvezetet, hanem egy konténerbe telepített társaság. Átböngészve a menülapot, vettem is 10K HUFot meghaladó összegért villantani valót. Kérdésemre, hogy az áfás számlát hol kapom (ekkor ugyanis vicces kedvemben voltam), közölték, "pont most telt be a tömb", de ha akarom, a Tesconál telepített másik konténerükbe fáradjak át.

Szűrt kommentelők
Finta József lenyelte az ácsceruzát
2006.01.03. 00:33 | homáradmin Ismretelen kínai/Álarcok

Szilveszterkor persze semmi pénzért nem tennénk fel álarcot, de mindig összevásárolunk egy nagy zsákkal, aztán nem kezdünk vele semmit egész évben. Ami oltári hülyeség, hiszen mi dobhatna fel jobban egy ellaposodó bulivégi beszélgetést a sörényes hangyász és a skandinávok szexuális szokásairól, mint egy farkasember-álarcban beérkezõ részeg újságíró? Idén tök mások leszünk, mint eddig bármelyik évben, így most nem süllyesztettük a friss szerzeményeket a szekrény mélyére, hanem elgondolkoztunk, milyen alkalmakkor lenne gyümölcsözõ viselni a 250 forintos, amúgy egységesen Kínából származó álorcákat.

Szűrt kommentelők
Hideg ellen kerti bútort
2006.01.02. 15:38 | szily Brad Ascalon/Pop kerti szett
Mármint hogy az Antal Imrénél is szomorúbb év eleji idõjárás ellensúlyozására a Homár egy igazi plasztikremekkel próbál kontrázni. Brad Ascalon gyerekkorát legalább annyira uralhatták a hullámzó mûanyag felületek, mint a miénket, ezért találta ki a Pop nevû napozoágy-outdoor nachtkaszni kombót.
Szűrt kommentelők
Minden idõk legdurvábbja: Tesco gazdaságos Gazdálkodj okosan
2006.01.02. 12:08 | szily Oliver Games/Gazdálkodj okosan!
Nekünk feláll a tojócsövünk a „termékelhelyezés” szó hallatán, de a látványtól jobban elképedtünk, mint Semjén Zsolt Dana International koncertjén. A Tesco gazdaságos Gazdálkodj okosan eleve regényes körülmények között került a Homár ollói közé, amennyiben Hajni nyerte tombolán a Fiatal Baloldal szilveszteri partiján. (Ahová újságíróként ment, a félreértések elkerülése érdekében.)
Szűrt kommentelők