Hasselhoff újra támad
2006.07.28. 12:04 | jackyll Pipex
Hát ezért történt minden botrány, a matarészegedések és a családi nemverekedés, hogy a megkopott nevet még egyszer el lehessen sütni reklámcélokra. A Pipex netszolgáltató szpotjában David online cikifaktorán próbálnak élcelõdni baromira erõltetetten.
Szűrt kommentelők
Idõkapu a Ferenciek terén
2006.07.28. 10:23 | jackyll

A Homár szíve elektronikusan Erzsibabáé, aki olyan megkapó érzékenységgel viseltetik kedvenc közértje iránt, hogy kedvünk lenne nyitni egy hasonlót:

Igaz, hogy nálunk nyugatabbra lévõ országokból indult hódító utjára a nosztalgia divata, de tökélyre azért nekünk sikerült fejleszteni. A Ferenciek terén lévõ Match élelmiszerüzletbe belépve 25 évet csúszok vissza a múltba, ezért nagyon hálás vagyok nekik. Szeretek itt vásárolni. Itt még lehet érezni, hogy nem mindenki hódol be a pénznek, itt még elhiszem, hogy nem kell a fogyasztói társadalmat feltétel nélkül kiszolgálni.
Szűrt kommentelők
Gettóbigmek egy dollárért
2006.07.28. 09:36 | jackyll
Plasztikai mûtétünk óta nem annyira járunk Mekibe, nehogy felsértsük érzékeny páncélunkat az étkezés afterjeként jelentkezõ pattanásokkal. De biztos vannak vastagabb immunrendszerû olvasóink, akik szívesen veszik Rafi Kam és Dallas Penn tanácsait, hogyan lesz az odaát egydolláros dupla sajtburgerbõl 3,39 dolláros Big Mac.
Szűrt kommentelők
Azok a fránya számok
2006.07.28. 08:32 | jackyll

A mára ütemezett "kedvenc üzleteink" minisorozat elsõ részében Arju számol be egy titkos helyrõl, ahol ingyen magokat lehet szerezni:

A Blaha Lujza tér és a Wesselényi utca között kb. félúton, a Wesselényi felé haladva jobb oldalon található egy keleti élelmiszereket árusító bolt. Halava, magok, aszalt gyümölcsök, fûszerek stb - szeretem õket. Örömömet csak fokozta, hogy a láthatóan kiírt árak barátiak, a belvárosban megszokottnál jelentõsen alacsonyabbak voltak. Azazhogy...
Szűrt kommentelők
Az arcátlan nyúlás mûvészete
2006.07.27. 13:36 | jackyll Quadlight
Michel Gondry forog a sírjában, pedig a fószer még meg sem halt. A magyar feltörekvõ reklámfilmesek ugyanis az eddigi gyakorlattal szemben - vagyis a menõ külföldi ötletek elemeinek újrahasznosítása illetve egyazegyben lekoppintásuk helyett - a túlgerjesztett stílusparódiával operálnak, mint ahogy az mai reklámfilmünkben is látható.
Szűrt kommentelők
Csak tiszta forrásból
2006.07.27. 12:09 | jackyll

Egy igazi kuriózumot talált Matyi Kokakóla-gyûjteményünkbe, ami ráadásul eredetinek néz ki, csak a palackozás helye lehetett kicsit arrébb.

Ismered azt a viccet amikor a fickó bemegy a boltba: - Hamaiba ata dzsohara Coca Cola! Mire a boltos: - Kettõ deciliter jéghideg ...micsodát?

Lehet hogy valami kóla-fóbiában szenvedek, mert korábban a Barátság Kólaautómatát fedeztem fel, most pedig ezt a tüneményt.

Szűrt kommentelők
Fedõcég vagy csak büdös a munka?
2006.07.27. 11:14 | jackyll

Bizonyára mindenki találkozott már olyan üzlettel, ahol nem vettek tudomást a jelenlétérõl vagy ha igen, sem sikerült érdemi információt szereznie. Ilyenkor, aki unatkozik, képzelje mögé, hogy a CIA kitelepített egységében jár és a raktárban titkos hörcsögkisérletek zajlanak. Vagy csak sétáljon át egy másik boltba, ahol kiszolgálják:

Adott egy 10 éves fapadus Suzuki, 50000 km-rel, nõi vezetõ stb. 17 éves fiúgyermek jogosítványt szerez, jó lenne egy kicsi, de biztonságosbb járgány, a választás: Mitsubishi Colt cca. 3 millió. Debrecen, MobilCar Kft. autószalon, 1. érdeklõdés: elképzelhetõ-e a meglévõ autó beszámítása? - Van rá esély, de hozza ki a kocsit.
Szűrt kommentelők
Na ezért kaszálták el a Tescót 2.
2006.07.27. 00:25 | jackyll

Múltkor az akciós áruk váratlan eltûnését demonstrálta egy kedves olvasónk a Tescóban, most pedig Viktor azt mutatja meg, milyen amikor a "Legolcsóbb" címke véletlenül épp a legdrágább termékre kerül adott kategórián belül:

Sosem gondoltam volna, hogy 1x én is írok nektek. Bár az iskolakezdés még messze van, de a gyermekeik értelmi színvonalán "leledzõ" szülõket már elkezdte lehúzni piros-kék-fehér színekben pompázó kedvenc brit áruházláncunk. Történt a minap, hogy szüneten lévõ óvodás gyermekeim szellemi épülése érdekében zsírkrétát szerettem volna vásárolni. Betértem az általam egyébként nagy ívben került kaposvári áruházukba (mentségül szolgáljon, hogy Kaposváron sajnos kicsi a választék a hipermarketek közt - mondjuk ki õszintén: nincs választék), és elkezdtem nézelõdni. Találtam is "legolcsóbb" felirattal 230 Ft-ért 12 db-os színeskrétát.
Szűrt kommentelők
Turistátlanítsa fényképeit!
2006.07.26. 14:02 | jackyll futureLAB/Tourist Remover
Nem lehet könnyû japán turistaként folyamatos félelemben élni, nehogy ötödszörre is beleálljanak a képbe. A turisták turistaproblémájára kínál orvosságot a Tourist Remover. Az ingyenes online szolgáltatás letakarítja a hõn áhított emlékmûrõl a szines emberkavalkádot, amennyiben legalább három képet tölt fel ugyanabból a szögbõl, azonos fényviszonyok és expozíciós idõ mellett.
Szűrt kommentelők
Belföldi turizmus light
2006.07.26. 11:38 | jackyll

Az a jó a belföldi turizmusban, hogy fillérekért érhetik az embert ugyanolyan megaláztatások, mintha többezer kilométert utazott volna ide ezért, mondjuk Ausztráliából. Küldjék bátran a történeteket, nem kell feltétlenül foskolódni, jöhetnek kutyás-gyerekes-hepiendes- megmenekülõs nyaralási sztorik is, csak legyen bennük akció, sok nõ és olcsón meg lehessen filmesíteni. Ez a történet nem ilyen:

Péntek délután (2006 07 21) érkeztünk kedvesemmel a Szajoli Alcsi-Holt Tisza Szabadidõközpontba egy hosszú hétvége eltöltése céljából. Felvertük sátrunkat a sátrazásra kijelölt helyen. Elmentünk úszni a holt tiszába, ami egy holt ághoz méltóan susnyás-büdös, de erre számítottunk is. Ezután természetesen irány a zuhany, csakhogy nem volt melegvíz. A létezõ összes boiler le volt kapcsolva az áramról. Valamennyire megmosakodtunk a hideg vízben és természetesen felkapcsoltuk az összes bolilert (ha olvassa valaki a szabadidõközpontból, akkor én voltam az, aki ezt az áram túlfogyasztást okozta!)
Szűrt kommentelők
Nyári gyakornok alert
2006.07.26. 11:36 | jackyll
Most kaptuk a jelentést vidéken turnézó Homártársainktól, hogy a siófoki Tescót elözönlötték a remegõ kezû nyári gyakornokok. Amennyiben véletlenül arra jár, mindenképpen legalább egy érett 30as pénztárost válasszon, különben akár fél órát is sorban állhat.
Szűrt kommentelők
Kis magyar prosztóság
2006.07.26. 10:02 | jackyll Európai Betegbiztosítási kártya

Hogyan is tehetné le a magyar nemzet szebben névjegyét Európában, mint törött kézzel? Azonban, mint ahogy azt TaN megfigyelte, kicsit égõ lesz az új betegbiztosítási kártyát villogtatni:

 

 

Nemrég kaptam kezembe az Európai Betegbiztosítási kártyámat. Elsõ ránézésre fel sem tünt a hiba, amit késõbb magyaros nagyvonalúsággal orvosoltak az illetékes szervek. A kártya lényege, hogy az Unión belül mentesülj a szükségessé váló orvosi kezelések árának elõlegezése/megfizetése alól. A kártyát elsõsorban külföldön használja fel az állampolgár, de ami még szomorúbb, hogy ki is kell adnia a kezébõl.

 

Szűrt kommentelők
Méltányos T-online
2006.07.26. 08:09 | jackyll

A Homár szívének igen kedves a próbaelõfizetés intézménye, az ilyesmibõl ugyanis mindig kiváló sztorik születnek. Nincs ez másképp B. esetében sem, aki jófajta termékkapcsolt ADSL-t tesztelt be a T-Online színeiben:

A történet ott kezdõdött, hogy egy ügynök rábeszélt minket a t-online új akciójára, miszerint ingyen kipróbálhatjuk az ADSL-t, és ha nem tetszik, akkor 1 hónapon belül lemondhatjuk. Ha mégis tetszene, akkor nagy a szívás, mert 2 évig már nem lehet lemondani. Az ügynök mondta, hogy mielõtt letelne az egy hónap szólni fog telefonon, hogy tetszik-e, és megtartjuk-e. Mondtam a feleségemnek, hogy ez kizárt, mármint, hogy szól, de majd mi is beírjuk a naptárba. 2 nap múlva június 23-án SMS-t kaptunk az üzenetrögzítõre, miszerint gratulálnak, aktiválták az internetet.
Szűrt kommentelők
Nano-antennás tapasz, ha kell egy kis energia
2006.07.26. 07:17 | jackyll Lifewave LLC./LifeWave Energy Enhancer

Visszatérõ elkövetõnk, Lusta Dög mindig megtalálja a net szemetét, így ma is van mit a Homárba aprítani. A nem minden negyedórai lehetõség szokás szerint egy elsunnyantott katonai fejlesztés (mi más?), ami nagyobbat üt, mint Aba Botondon a magasfeszültségû pózna:

"A LifeWave nanotechnológiás tapasz rendszer lehetõvé teszi, hogy szerves anyagok az emberi testre gyakorolt hatására növekszik az energia, a teljesítmény és az állóképesség, anélkül, hogy bármi bekerülne a szervezetbe."

Szűrt kommentelők
A szezon gasztronómiai meglepetése – Füstölt éden az Arbat csemegeboltjaiban
2006.07.26. 00:05 | szily Arbat/csemegebolt

A Homárnak mindig is gyengéje volt a szlávos magyar akcentus, kedvenc telefonpartnerünk például mindig is El Kazovszkij képzõmûvésznõ mamája volt. A másik gyengénk persze a hasunk, így csak idõ kérdése volt, hogy felfedezzük az Arbat boltjait, ahol kedves, szláv akcentusos asszonyok árulnak szinte minden elképzelhetõ orosz finomságot.

Szűrt kommentelők
Ionhajtómûves hajszárító a Media Marktban
2006.07.25. 14:42 | szily Media Markt/iontechnológiás hablaty

Yoda is itt vásárol, hiszen az õ nehezen kezelhetõ haját csakis negatív ionágyúval lehet kordában tartani. És hogy miért a Media Marktban gyülekeznek a világûr legdörzsöltebb figurái? Errõl elviske számol be a hajtás után. A Jetson család rajongóiként mi is gondolkodóba estünk, bár szõrtelen, kemény testünknek különösebb szüksége azért nincs egy antianyaggal mûködõ hajszárítóra.

Szűrt kommentelők
Turkáló lett az Auchanból
2006.07.25. 11:14 | jackyll

Manapság elég küzdelmes új piacokat találni, hiszen lassan már mindent megcsináltak. Úgy tûnik, az Auchannak mégis sikerült. Szemtanunk szerint megpróbálják ugyanis egységáron eladni a lomtalanítások kisméretû tárgyait. Imaginárius oknyomozónk, Valdemár több lehetséges alternatív magyarázatot talált a jelenségre:

A csömöri Auchanban jártam szombaton, és olyat láttam, hogy hú. "Most csak 250 Ft" jelszóval behánytak az egyik gondolasor mellé egy nagy halom színes vackot, szakadt kartondobozokban. Fénykép mellékelve. Nem akartam érteni a dolgot. Törtem a fejemet, három lehetséges verzió fordult meg benne.
Szűrt kommentelők
Beszarás ez az út!
2006.07.25. 10:52 | jackyll Quaestor Travel

Kanyarodjunk vissza egy pillanatra a nyaraláshoz. A Homár értetlenül ül a jelenség elõtt (lsd. a mellékelt ábra), ami a rekreáció örömeit összehozza a pelenkába ürítéssel. A hirdetést beküldõ Ferdike hálistennek rögtön vissza is fejtette gyengébbek kedvéért:

Csatolva küldöm a hónap sajtóhirdetése címre joggal és eséllyel pályázó találmányomat... A Don Pepe kiadványában találtam, sok vidám percet okozot mindenkinek itt a cégnél. Ha esetleg nem volna egyértelmû: bekakilós, esetleg inkontinenciával küzdõ fiatal jónõ ugrik a tengerparton a quaestor travel hirdetésében. Nem értem ezután a szlogen miért nem valami ilyesmi: Beszarás ez az út!
Szűrt kommentelők
Az álfiatalos publicisták kedvenc morzsaporszívója
2006.07.25. 00:47 | szily Bakker/asztali porszívó

Kedves Homár!

Kicsit nekiálltunk cégben takarítani, ekkora leltünk rá a képen látható alkalmatosságra. Szegény már ugyan nem mûködik (újkorában sem szívott túl sokat..:)))) és az elemtartója félig rozsdás, de a márkáját érdemes megfigyelgetni, nem mindennapi :) Bocs a képminõségért de csak mobil volt nálam, jobb egyenlõre nincs most :)

MMan

Szűrt kommentelők
Bestof nyaralás - Költõi túraajánlat Horvátországból
2006.07.25. 00:31 | szily ismeretlen horvát költõ/túristacsalogató

Kedves Homár!

Primostenben így csábítják a magyar túrisztokat a nemzeti parkokba :-) Üdv. I.H. - írta Helga, aztán megnéztük a mellékelt fotót és úgy kigúvadt az amúgy is nyél végén rezgõ szemünk, mint valami döbbent rákfélének. A XXI. század egyik legszebb magyar versét, egyenesen ikerversét bámultuk éppen. Vagy Kukorelly Endre és Parti Nagy Lajos titokban a délszláv idegenforgalomban keresik meg a garnélára valót? Nem kizárt! A költemény annyira jó, a fotó viszont annyira nehezen kibogarászható, hogy idemásoljuk az egészet:

Szűrt kommentelők