Tékozló Homár

Helyi közlekedés az Elvirán

2006.08.18. 17:17 | jackyll | komment

Prémium butasággal zárjuk a hetet, Chris ugyanis egy igen speciális átszállási instrukciót talált vonatjegy után klikkolgatva a Máv Elvira honlapján:

Olvasson tovább!

Re: Nincsen ADSL telefon nélkül

2006.08.18. 15:18 | jackyll | komment

Most kaptuk az infót Zs.-tõl, hogy ez a hurokátengedõs ADSL problémásabb, mint ahogy elsõre tûnt.

Az ADSL3G és a T-Com viszonyával kapcsolatban még van egy érdekes adalék, amit, azt hiszem, kevesen tudnak. Mi ez év áprilisában rendeltünk ADSL3G-t a TvNettõl. A TvNet ügyfélszolgálatán azt az információt kaptuk, hogy 1 hónapon belül be tudják kötni (1. ütem), aminek mi nagyon megörültünk, hiszen ADSL2+ technológiát használnak (elsõként Magyarországon) és a havidíj is sokkal kedvezõbb. Akkor még szó se volt telefon nélküli ADSL-rõl egyébként.
Olvasson tovább!

Köszönjük a részvételt

2006.08.18. 14:57 | jackyll | komment
Kedves emberek, Véget ért a Homár egész világon egyedülálló kísérlete, amely azt volt hivatott igazolni, hogy a fórumozók képesek civilizált módon, fasisztoid szabályok nélkül egymással kommunikálni egy ún. blog keretein belül. Hatalmas tömegek megmozgatásával, közel másfél év alatt mintegy 214836 hozzászólással bebizonyítottuk, hogy az elõzõ mondat felvetése hosszú távon sajnos nem igaz.
Olvasson tovább!

Nincsen ADSL telefon nélkül

2006.08.18. 13:36 | jackyll | komment

Egy klasszikus anomáliára hívta fel a figyelmet László, aki végre szeretett volna termékkapcsolt telefonvonal nélkül ADSL-t rendelni:

Internet-elõfizetést szerettem volna, azért múlt idõ, mert már megalkudtam… Vágyaim közt olyan szolgáltatás képe lebegett, ahol nem függök a helyi kábelszolgáltatótól, aki nem akar szolgáltatni, csak pénzt beszedni, vagy olyan megoldás, ahol nem kell még telefon elõfizetést is fizetnem. És ha lehet mindezt olcsón. Budapest utcáit járva a fenti reklám szúrt szemet.
Olvasson tovább!

A BKV szétesett, jöhetnek az okmányirodák

2006.08.18. 13:14 | jackyll | komment

Mintha csak ráérzett volna T. olvasónk, hogy a Homár nemsokára mélyebbre mártja ollóit az okmányirodák körüli mocsárban. Következzen Attila rendszámváltós kalandja a misztikus szoftverhibával, aztán jövõ héten folytatjuk a mókát:

Megpróbáltam ma az autóm sárga rendszámát fehérre cserélni, nem sikerült. Az okmányirodában, ahol ezt intézik, és ahol ez általában fél óra alatt kész is van, azzal a megdöbbentõ infóval fogadtak, hogy szeptember 15-re tudnak idõpontot adni. Miután fellapátoltam az álamat, a csoportvezetõhöz fordultam, aki elõadta, hogy új a számítógépes szoftver, ezért naponta két - még egyszer Kettõ db - forgalmit tudnak megcsinálni.
Olvasson tovább!

A csokkerizálódás megállítható 2.

2006.08.17. 19:32 | jackyll | komment

Mai nap, megkésve bár, de törve nem, tovább elemezzük népünk aktív fogyasztói rétegeit mételyezõ jelenséget, a csokkerizálódást. Csaba egy újabb tipikus példával bizonyítja, ez nem az az ország, ahol jóhiszemûen mosolyogva az embert nem fogják méterenként átdobni a palánkon:

 

Eset (történt 2006. augusztus 12. 1700h, Duna Plaza emeletes parkoló fizetõ kijárat): Miután a 2 gyereket (2 és 4 évesek) a sogornõm elvállalta délutánra, elhatároztuk, hogy lassan 5 év után ismét elmegyünk moziba. Nagy választék nem volt szombat kora délután, így feleségem unszolására megnéztük a "Superman visszatér" címû nagysikerû produkciót. A film végén gyors shoppingolás, kocsiba be, irány a kölykökért. Parkolójegy és mozijegy gondosan elõkészítve, hisz 3 óra ingyen parkolás jár a mozizóknak. Kapuhoz érve jegyeket leadom, bakter mondja 200 Ft. Adok egy ezrest, asztalról behúzza az asztal mögé, kiadja a gépi számlát... utána semmi.

 

Olvasson tovább!

Re: Lopásgátlós vécékefék a gyõri Tescóban

2006.08.17. 17:59 | jackyll | komment

Csak a rend és az archívum kedvéért, meg mert múltkor lemaradt az autentikus bizonyíték a gyõri Tesco paranoiás vécésnénijeirõl, szabotomi beküldte a fent nevezett eszköz fotóját. Viszont ha már Tesco, akkor muszáj benyomni egy történetet is, mert annyi van, mint ügyfélszolgálaton az akciós termékek miatt reklamáló. Ez a véletlenszerûen kiemelt sztori is vmi hasonlóról szól.

Hétfõn jártam az újpesti tecsóban, ahol is kinéztem egy egyszer használatos körfûrészt, mivel nem találtam a haveroknál, aztán össze kellett esni vhogy az ikeakonyhának, hiába svéd, a munkalapot neked kell a konyhádhoz igazítani. 5 rugós akciós fûrész fogszívva megszavaztatott, hátha még a szobabútort is túléli, és akkor már megérte nem bérelni. Szerdán odabumliz, van még akciós fûrész polcszámra, nem is fér el egy helyen, és még választék is van, lézerest is vehetsz 6300ért. Biztos ami zicher, vonalkódegyeztetés, igen, stimmel a polcon levõvel, mindjárt a 4990 alatt. Ok.
Olvasson tovább!

A csokkerizálódás megállítható

2006.08.17. 16:19 | jackyll | komment

András nyilvánvalóan nem olvasta korábbi mistralos történeteinket, és úgy általában nem nézett utána az interneten semminek, csak betért vásárolni. Kérjük hasnoló eseteknél fokozottan legyenek észnél, mert ilyen szinten nem érdemes magukat szivatni:

1. Csütörtök. Megvszem az MP3 lejátszót a Mistral XI.-kerületi boltjában. Választék, a honlapon található lista ellenére, valamint kártyás fizetés a matrica ellenére nincs, de barátságosan útbaigazítanak a sarki ATM-hez.

2. Szombat. Készülék elhalálozik. Sebaj, ilyen van, majd kicseréljük.

Olvasson tovább!

Schumacher-puzzle reanimátoroknak

2006.08.17. 15:28 | jackyll | komment

A szarból arany esete az internetes piaccal, avagy Cst. olyat talált, amitõl a legkeményebb Ferrari-rajongók szájában is összefut a gépolaj. Frankenstein után szabadon minden halott dolog újrahasznosítható, miért épp egy F1-es versenyautó ne lenne az:

Gyakran szoktam egy bizonyos aukcios oldalt nezegetni, sok elado erdekesseggel talalkoztam mar itt, de amit most talaltam, azon meg az en sokat latott szemem is fennakadt. :-) Elado Schumacher kocsijanak egy darabja.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása