Tékozló Homár

Tompát pukkan az új Bravia-szpot

2006.10.20. 17:43 | jackyll | komment


A csoffadt internethungary miatt majdnem lemaradtunk a Sony Bravia második reklámfilmjérõl, de még 8 napon belül vagyunk. Az elõzõ állítólag olyannyira belemarkolt a fogyasztók szívébe, hogy kebelükre ölelték a vásárlóit egyre suttyóbb módon abúzáló Sonyt. Az új szpot - amit a videoklipes Jonathan Glazer jegyez - legalább annyira értelmetlen, mint elõdje, viszont nagyságrendekkel összecsapottabb.
Olvasson tovább!

Az év márkája

Stollwerck/Küllemhibás rágó

2006.10.20. 14:36 | jackyll | komment

Õszintébb, mint a gazdaságos brand, viszont a Homár személyesen még nem találkozott vele. Még szerencse, hogy cheega résen van és legalább utólag megnézte, hogy mit is vett:

ezt a 'matricát' odahaza találtam egy nagy zacskóra ragasztva és elgondolkoztatott... egy. hogy ugye hogyan kerül efféle egy búrkiflis vagymilyen zacskóra. már ez a puszta tény is felkeltette a zérdeklõdésemet. mi sajnos nem tudtuk megfejteni. kettõ. a matricán látható cég portfóliójában vajon tényleg szerepel-e eleve küllemhibás rágógumik gyártása? három. hamár igen, akkó abbó eccerre csak egy kilót lehet venni? még mindig ezen gondolkozom. ha tudtok választ, segítsetek.

Kocsmaterror Angliában

2006.10.20. 11:30 | jackyll | komment

A magyar vendéglátás messzeföldön rettegett, ugyanakkor az angolok sem restek, ha a külföldiek lehúzásáról van szó, derül ki M.Ozzy kalandjából. A váratlan fordulat inkább az, hogy elsõ látásra semmilyen felügyeleti szerv nem hajlandó foglalkozni az ilyen ügyekkel:

Tudjuk, hogy a külföldiek (többek közt a BBC) a magyar vendéglátást elõszeretettek szidják (gyakran nem alaptalanul), de lehet, hogy elõször a saját házuk táján kéne körbe nézni. Nemrégiben (szept.3-án) Warminsterben, ahol idestova 2 éve élünk párommal elmentünk egy United Services Club nevû mulatozó helyre, mert egy barátunk ránkcsörgött, hogy õ ott van és szivesen venné, ha mi is lenéznénk. Gondoltuk úgyis épp kezdünk kiszáradni, mit árthat néhány sör... El is mentünk, ki is kértünk két pint sört, aztán amikor elfogyott még kettõt. A söröket rögtön pultnál fizettük. Mikozben az elsõ sörömet fogyasztottam odajött egy fiatal suttyó, olyan kb. 16-18 éves srác. És azt mondta, hogy fizessünk be 2 font belépõt fejenként, mert nem vagyunk klubtagok.
Olvasson tovább!

Visszajöttek az oroszok

SkyEurope/plakát

2006.10.19. 13:15 | szily | komment

Az ötvenedik évforduló nagy húzása, hogy a SkyEurope szovjet katonával reklámozza magát legfrissebb kampányában. Az exújságíró József ennyire bepöccent a dolgon:Szerettük volna megkérdezni azt is, hogy a SkyEurope szlovák tulajdonosai nem tartják-e ízléstelennek, hogy az 1956-os forradalom ünnepségei elõtt néhány nappal az orosz megszállást idézõ figurával próbálják eladni repülõjegyeiket. Mi nem vagyunk ilyen érzékenyek, ha Ön az, olvassa el alant az egész írást.

Olvasson tovább!

A Lidlben mindenki gyanús

2006.10.19. 11:15 | jackyll | komment

Jól gondolja meg hol vásárol, aki hétvégi bulihoz akar nagyobb készleteket halmozni. A helyes megfejtést egyelõre a Homár sem tudja, az viszont DKR sztorijából kiderül, hogy a Huszti úti Lidlben ilyen esetben nem csak a vásárlót, de a pénztárost is falhoz állítják:

Hétvégén bulira készülünk, gondoltam elugrok a Huszti úti Lidlbe venni néhány tálca sört és némi üditõt. Kényes önérzetemet már az sértette, hogy nõ létemre nekem kellett kb 160 cm. magasságból a befóliázatlan, 12-kg körüli söröstálcákat levennem, mert segítségre alakalmas dolgozónak nyoma nincs az áruházban. Végül is minek iszik aki nem bírja, hát leküszködtem a magasból az áhított sörbõl négy tálcát. Vettem még pár liter üditõt, és ásványvizet. Boldogan mentem a kasszához, nincsenek sokan, gyorsan végzek. Sörbõl egyet futószalagra, maradék kilencvenegyet bemondom. Eddig nem volt gáz. Ezután pénztároshölgy kilép kuckójából, körbeforgatja, megnézi a szekeremet, nem felejtettem-e valamit felrakni, vagy bemondani. Még ez sem gáz, nézze csak meg mennyi az annyi. Visszaül blokkolja a kilencvenkétrohadtsörömet, ekkor egy szõrösképû, ápolatlan, szakadt, mackónadrágos figura odapattan a kosaramhoz és szó nélkül elkezdi kipakolni a söreimet.
Olvasson tovább!

Hitelkártyabüfé válogatósoknak

2006.10.19. 10:15 | jackyll | komment
Jófajta hitelkártyás összefoglalót kanyarintott az Index, amibõl kiderül, hogy valószínûleg a Raiffaisen új hibrid kártyája lesz a nyerõ, mert azzal bármely bankautomatából ingyenes a pénzfelvétel (a hitelkártyákat keményen levámolják), és a kártyás vásárlás is díjmentes. Akinek már van, írjon tapasztalatokat, hátha kiderül, hol a gikszer.

Megkésve bár, de geekzokni

2006.10.19. 10:03 | jackyll | komment

Vicces számítógépes hibaüzeneteket ruhákra tenni a 90-es években volt nagy divat, de azóta sem halt ki a szekta, csak az árak estek. Zsuel ezeket a zoknikat pl fillérekért szerezte:

Újfent meggyõzõdtem, immár sokadik alkalommal, hogy a Nagy Csudák, Amelyek Ki Tudja, Hol Teremnek, legnagyobb valószínûséggel a Kis Piszkos Üzletek, és az Egyfityinges Diszkontok legsötétebb zugaiban tanyáznak. Legutóbb egy hasonló helyen tettem szert egy kékségeskék, mûszálas, szõrös jetipacskerra, potom négyszázért, rögtön két párral, ma pedig... Ma pedig elmentem zoknit venni, mert az idõ hûs, bokám pedig didereg. Betérvén a helyi Egyfityinges Diszkontba, mindössze ezer forintért egész fióknyi zoknit vásároltam össze, köztük a mellékelt csodát is, rögtön két párral.
Olvasson tovább!

Kókuszos sörük is van a lengyeleknek

Karmi

2006.10.19. 09:47 | jackyll | komment

A Homár alig egy hónapja fedezte fel olvasóinak hála a kávés ízesítésû lengyel sört. Mint Hurrikan kiderítette, az említett Karmi nevû folyadékból már négyféle ízû/színû mutáció létezik és egyik durvább, mint a másik:

Olvastam a cikket, melyben valaki egy lengyelországi kiruccanás alkalmával kipróbálta a kávés ízesítésû sört. Miután már egy kis ideje kinn élek Krakkóban, így egész jól sikerült megismernem az itteni sörkínálatot. Vannak ugyebár a normál sörök, és vannak az ízesített (vagy inkább "nõi") sörök. Ezek tényleg kifejezetten a nõket célozzák meg (akikhez én is tartozom), akiknek fõleg az a bajuk a sörrel, hogy keserû. Így az ízesített sörök többsége inkább édeskés. Több márka is piacra dobott ilyen "nõi sört", igyekeztem tesztelni is õket. Tehát...
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása