Tékozló Homár

Visszaválthatatlan ADSL a T-Comnál

2007.04.04. 11:39 | jackyll | komment

Múltkor vetettünk egy pillantást az ADSL és a központtól való távolság viszonyára, illetve az is kiderült, ha a vonal nem bírja az elõfizetett sebességet, általában vissza lehet váltani kisebbre/olcsóbbra. Péternek azonban a T-Comnál ezt nem sikerült elérnie:

Bár lehet, hogy egyes internetszolgáltatók szerint, ha az ember nem éri el a kisebb csomag szerinti maximumot, akkor lehet váltani lefelé is, ez úgy tûnik, hogy a T-Comnál nem mûködik. Leírom a tisztesség kedvéért az egészet, bár ebbõl csak az derül ki, hogy én a saját hibámból sem tudok tanulni. Még 2004 õszén kötöttem a T-Online-nal egy, akkor 512-es ADSL szerzõdést. Ezt akkor decemberben emelték 1M-ra, amivel rendesen mûködött, majd utána nyáron megint dupláztak, de a vonal így már nem volt stabil, a központ visszavette 1M-ra, amivel már ezután nem volt hajlandó rendesen mûködni, a végén 800 kbps-sel volt stabil. Kiderült, hogy még ez is viszonylag jó érték, mert a központtól majdnem öt kilométerre lakom.

A mûszakisok nagyon tisztességesek voltak, végignézték az utcánkban az összes kötést, nem ott van-e hiba, de úgy tûnt csak a távolsággal van a baj. Akkor a T-Online-os ügyfélszolgálat felajánlotta, hogy írhatok kérvényt, de úgy gondoltam, mivel eleve 512-es szerzõdésem volt, egy fél évet kibírok így is. Januárban lejárt az egy év, csomagot váltottam, sajnos az önkiszolgáló ügyfélszolgálaton keresztül, ugyanis a sebességem már másnap lecsökkent, de a számla szerint csak két hét múlva váltottam hivatalosan az új csomagra. Ez igaz is volt, mert miután két hét elteltével újra megnéztem az adataimat, és még mindig a régi elõfizetésem volt, felhívtam az 1234-et, hogy ha lehet akkor ne csak a sebességet vegyék vissza, hanem a 13 000 Ft helyett is szívesebben fizetnék 6500-at.

2006 novemberében próbálták ki, hogy mennyit bír a hálózat, ezért egy hétig élvezhettem a 2M-át, ezek után úgy gondoltam, hogy váltok, miután komolyabb probléma a két hét alatt ezen a sebességen sem volt. Mivel egész évben hívogattak a T-Com-os ügynökök, hogy miért nem váltok Favoritra, úgy gondoltam, hogy miért fizessek kétfelé, és talán akkor õk is békén hagynak. (Ez persze nem jött össze, mert azóta van a Totál csomag.) Bementem egy T-pontba, megrendeltem a T-DSL Favorit pluszt, szolgáltatóváltással, ami elvileg szünetmentes, és mivel a T-Com-os elõfizetõk e-mail szolgáltatója a T-online, kértem, hogy a régi címem maradjon meg. Ebbõl egyik sem jött össze.

Két hét múlva csütörtökön reggel nem volt net, este felhívtam az ügyfélszolgálatot: a T-Online már lekötötte, de a T-Com még mûszaki problémák miatt nem tudja visszakötni. Következõ héten szerdán telefonáltak, hogy mikor jöhetne a szerelõ a modemmel. Amikor mindent sikerült tisztázni, este már mûködött a vonal. Az e-mail címem persze más lett, és az ügyfélszolgálat nem is tudta a régit visszaadni, mert az a másik, már megszûnt elõfizetéshez tartozott. Az mondjuk érdekes, hogy mindezek ellenére a régi ügyfélszámom megmaradt a T-Online-nál és minden régi dolgomat látom az ügyfélszolgálaton keresztül. Szerencsére két fax után (az elsõ elveszett) a régi címemet visszakaptam.

A sebesség elõször 3,5 M volt, aztán lett 3, 2,5, 2, 1,5, 800k. Egy ideig a modemet újraindítva 1,5M lett, de végül is jelenleg 900 kbps körül van. Ezek után többször kértem a T-Comot, hogy az eggyel kisebb csomagra hadd váltsak, hiszen a szerzõdés is 1M-ról szólt, a válasz mindig ugyanaz: a hûségidõ letelte után majd válthatok. Fogok is, de annak semmi köze nem lesz a T-csoporthoz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása