Tékozló Homár

Ebéd ezer alatt – Patrick Kluivert belecsap a currypasztába

kajálda

2007.05.11. 12:17 | szily | Szólj hozzá!
(Szögletes zárójel: volt annak idején egy sorozatunk Ebéd ezer alatt címmel, szuper és kevésbé szuper ebédelõhelyekrõl. Most lehet, hogy újraélesztjük, mert rájöttünk, hogy azóta is folyamatosan eszünk.) Szomjas György, a totális futball és a keleti ízek fanatikusai azonnal vegyék elõ az iránytût meg a szögmérõt és sipirc Kõbányára, mert megnyílt – na jó, nem a héten, de nem is olyan rég – a Ginger nevû megdöbbentõ intézmény. Megdöbbentõ, mert igazi indiai kifõzdérõl van szó, a világ végén, vasúti- és villamossínek és egy mûtrágya-lerakat metszéspontjában, egy Moldovát (nem a komonista írót, hanem az országot) és a szakadár Dnyeszter Menti Köztársaságot idézõ irodaház aljában.

Egy indiai büfé legyen lepukkant, olcsó és szaftos. A Ginger majdnem mindenben megfelel a klasszikus hármasszabálynak. A beltér egy hetvenes évek menzájáé, tadzsmahalos freskóval, kínai írásjelekkel, illetve igényes tésztafélék makrófotóival megdobva. A fõ látványelem – a férfi kuncsaftoknak legalábbis feltétlenül - a fiatal Patrick Kluivertre meghökkentõen emlékeztetõ indiai tulaj fiú, aki a magyar csajával együtt viszi a helyet Azt egyelõre nem tudjuk, hogy pozíciós centerjátékban + ollózásban milyen, curryben príma. A kínálat a klasszikus indiai büfés szett, a pakoráktól a curryken és vajas csirkén át a gulab jamunig, de a tulaj lány ízlésének hála a változó étlapra rendszeresen bekerül egy-két kínai és thai fogás is, ami egy Dnyeszter menti büfétõl kivételes.

A curryk prímák, a vindaloo becsületesen savanykás, a sajtos-borsós izé kellemes lazításnak bizonyult, a naan oké. Az árak az ebéd ezer alatt kategória legtetején vannak, vagyis a fõételek ára köret nélkül a 7-900-as sávban párolog, ehhez jön minimum egy naan, a pakorák 500-ba kerülnek, úgyhogy egy elengedettebb kaja itallal azért inkább az 1500-as sávban van, de aki igyekszik, ehet ezerért is. A szakmai öntudat vicces megnyilvánulása, hogy a falra ragasztott étlapon a curry-szekció elõtt terjedelmes szöveg magyarázza, hogy a curry az nem mindig porból készül, hanem friss zöldfûszerekbõl, így ebben a konyhában is.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a környék el tud-e tartani egy ilyen típusú kajáldát. Tekintetbe véve, hogy Kõbánya lakóinak saccra a fele kínai, a helyiek talán nyitottabbak az átlagnál az indai kosztra. Vagy pont nem. Aki arra jár, írja meg, mit tapasztal. Pótkérés: pár napja – sajnos ¾ öntudatlan állapotban – a Belvárosban mászkáltunk, és láttunk egy újnak tûnõ kis indiai büfé-kifõzdét. Tudom, tudom, ez olyan, mint középtermetû, szõkésbarna lányt keresni a Moszkva téren, de hátha ennyibõl is rájön valaki, hol jártunk. A Ginger a Mázsa tér 2-6 alatt található, kifelé a Kõbányai úton a nagy vasúti felüljáró elõtt kell jobbra fordulni, ha a mûtrágya szó látszik, már nyomon vagyunk, a kajálda egy olyan irodaházban van, amire a PORTA feliratot festették. Jó gulabozást.

A memóriakártyám éppen el van tûnve, ha meglesz, lesznek képek is, addig is használják a fantáziájukat!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása