Tékozló Homár

Minigodzilla, pink csoki és kínai Makó

2007.05.17. 11:47 | jackyll | 1 komment

A Homár mindig sejtette, hogy Csernobil titkos földalatti betonbunkereiben japán tudósok készülnek a cukiipar radikális megreformálására, amire Gábor most közvetett bizonyítékot talált:
Sétálva a Baross utcán erre a hírdetésre akadtam az egyik kisállat-kereskedés elõtt. Épp rohantam, így csak egy fényképre jutott idõ, de az már biztos, hogy ilyet kérek szülinapomra legyen az bármi is. :)

Szalamandra az all-in-one új megközelítését fedezte fel a Corában, a puncs és csokifanokat legalábbis tuti megfogják vele:

tegnap lõttem corába (699-é' nem lehetett otthagyni) igazi UNICUM: rózsaszín csoki... (monjuk a grécsiállat is kijön belõlem ilyen mondatszerkesztés láttán...hö) szalamandra

SM a globalizáció újabb mérföldkövét fedezte fel, ugyanis már a makói fokhagymát is Kínában gyártják:

Próbálom elképzelni, hogy mit mondhat a makói mezõgazdasági integrátor a földijeinek, akiktõl eddig vette a fokhagymát. Sõt, akik segítségével feltehetõleg létrehozta a céget. „Bocs srácok, a kínai fokhagyma 5 forinttal olcsóbb, mit csináljak, tudjátok, az üzletben nincs barátság…” – vagy valami ilyesmit. Egyébként idézek a cég honlapjáról: "Küldetésünk, hogy Makó és térségében (…) integráció útján megvalósítja a térségben élõ termelõk összefogását, a zöldségkertészek számára új piaci lehetõségeket nyit. Ezzel párhuzamosan a Hagyma Terméktanács által ellenõrzött és a földrajzi árujelzõvel való védettségnek megfelelõ technológiával termelteti és piacra juttatja a hungarikumok sorába tartozó "Makói hagymát", megõrizve ezzel annak minõségét és hírnevét." Ezt hívják árulásnak? És hogy is van a vidéki munkanélküliséggel? Agyrém.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corinna 2008.08.12. 00:12:22

a mini godzilla idén is megjelent. mivel felkeltette az érdeklődésünket, bementünk megkérdezni, h mi az. a fehérköpenyes eladó bácsi vmilyen szalamandra szerű pici kis állatkákra mutatott, akik 1 akváriumban úsztak. félelmes.:D
süti beállítások módosítása