Tékozló Homár

Lopjál magadnak, vigasztalt az inkálos

2007.08.10. 15:26 | szily | 107 komment
A Homár-olvasó anya lányától elloptak két digitális kamerát a Szigeten, hogy utána előbb cinikus biztonsági őrökkel, majd lajhár rendőrökkel kelljen vívnia. Aktuális rémregény alant.

Ha már az Inkal szóba került. A lányomtól és barátjától miközben a sátorban aludtak a rendőrségi zsargon szerint "ismeretlen tettesek" elloptak két digitális fényképezőgépet és egy mobilt. A tolvajok alaposságát dicséri, hogy a lányom pénztárcájában fellelhető kb. hatvan forintnyi aprópénzt is gondosan magukhoz vették. Amikor a gyerekek felébredtek, s rádöbbentek arra, hogy áldozatok lettek fiatalkoruk és tapasztalatlanságuk okán a kempinget őrző Inkalosokhoz fordultak. Akik értelemszerűen kiröhögték őket, majd közölték velük, hogy lopjanak maguknak másik fényképezőgépet. Neveltetésük miatt nem éltek a jó tanács sugallta lehetőséggel, inkább a rendőrséghez fordultak. Három órai várakozás után megtehették a kihelyezett rendőrségen a feljelentést. Várakozás közben megtudták, három óra a kihelyezett rendőrségen nem idő, holland fiatalok ugyanis hat órán át vártak arra, hogy hasonló ügyben eljárhassanak, mivel nem akadt olyan rendőr, aki beszélt volna hollandosul. Mikor bejutottak a hatóság színe elé, a rendőrök elmagyarázták nekik, hogy nem kellett volna magukkal vinniük ilyen drága fényképezőgépeket, s kifejtették, hogy az ügy felderítése mellesleg tök reménytelen. A jegyzőkönyv elkészülte közben a rendőrök megbeszélték az esti koncertmenüt, s megvitatták a csajokból a felhozatalt. Amikor a gyerekek szóba hozták az Inkalosok tanácsát, jót röhögtek, s közölték semmi közük az Inkalhoz. A rendőrségnek álcázott panasziroda felderítési mutatói persze nem hiába olyanok amilyenek. Hiszen a panaszok felvételén túl semmit sem csinálnak. Nem mennek ki a sátrakhoz, nem kérdeznek meg senkit, hogy láttak-e valamit, magyarul semmi nyomozáshoz hasonlatos tevékenységet nem folytatnak. A Sziget Irodától megtudtam, az őrzött kemping azért van, hogy ne nyírják ki a kempingben tartózkodók egymást, s nem azért, hogy a kempingezők értéktárgyait őrizzék. A hölgy mellesleg elmondta, a gépek valószínűleg valamelyik sátorban egy párnahuzatban vannak, a Szigeten évek óta fosztogató bandák módszere ugyanis az, hogy összelopnak mindenfélét és a Sziget végén feltűnés nélkül távoznak a csomaggal. Persze kifele nincs ellenőrzés, motozás, mert csak arra van felhatalmazás és jogosítvány, hogy az áruk befelé ne áramoljanak. A szigetlakók nehogy becsempésszenek orvul egy flakon ásványvizet, vagy egy üveg italt rontva a sziget üzleti sikerét. De ha már itt tartunk, kérdezem, mi lesz az elkobzott palackok sorsa, hová lesznek az 5-6 ezer forintos italok?

Persze ez csak mellékszál. Visszatérve a lopásra. A rendőrséget egyáltalán nem érdekli, hogy a Szigeten ki mit lop. A feljelentések nem súrolják a hatóság ingerküszöbét, még annyira sem, hogy nyomozást mímeljen. Bár ismerik a módszert, de tenni nem tesznek semmit.

D. Á.

Az eset egyik szenvedőalanyának édesanyja
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totgabi 2007.08.10. 15:43:09

Tényleg sz*r ügy, hogy ellopák a gépeket, de érsük meg a rendőröket is. LEHETETLEN megtalálni két lopott digitális fényképezőt a szigeten! Megelőzni is szinte lehetetlen a lopásokat, mert nem mehetnek oda minden emberhez aki éppen nyit ki egy sátrat.
Alapszabály, hogy fesztiválon vigyázni kell az értékeidre! Mellesleg nem tudom, hogy hogy lehet ellopni két fényképezőt és egy telefont úgy, hogy mellette alszanak. Nagyon ki lehetett rakva a bejárathoz...

Llew 2007.08.10. 15:44:44

A Sziget drága, ki... nagy a tömeg és még lopnak is. Aki mégis megy az ne vigyen fényképezőgépet. A gyerekeknek nem feljelentgetni kellett volna, hanem szólni az Inkalosoknak, hogy lopjanak már nekik két gépet a külföldiektől. Ha nem lett volna letépve a sátor ajtó felébredetek volna mikor magy a tolvaj.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.08.10. 15:45:13

Szar lehet, de azért lássuk be, hogy teljesen esélytelen megtalálni ilyesmit. Gyerek tudja a gyári számát a gépnek? Majd kifelé menet mindenkit kipakoltatnak és ellenőrzik a számokat? Nem kis naivitás.

caphun 2007.08.10. 15:45:46

pizsama 2007.08.10. 15:41:16

nem kellett volna emlitened, mert ha Inkalosok elolvassák, sajátos módszereikkel meggyőzik a szervezőket, hogy jobb, ha ők védik az ojjektumot...

vape 2007.08.10. 15:55:55

Hogy tudták ellopni a mobilt és a fotóapparátokat? Kint hagyták a sátor előterében? Vagy úgy aludtak, hogy észre sem vették, hogy valakik bemásznak a sátorba és turkálnak pl. a fejük mellett? Itt azért felmerül a szenvedő alanyok naivsága is (az áldozattan, mint tudományág pont erről szól többek között).
A rendőrség és biztonságiak hozzáállása pedig a szokásos hungarikum. Még a látszatát sem keltik annak, hogy dolgozni próbálnának.

Nagyvakond 2007.08.10. 15:56:05

Miközben - amennyire így ismeretlenül és neten keresztül - teljesen együttérzek a meglopottakkal, és természetesen semmiféleképpen nem elfogadható a két "szerv" (többes hímtag)hozzáállása...
...tényleg-tényleg lehetett és lehet erre számítani! lopni ilyen helyen MINDIG fognak; mindig a csík alá csapolják a sört, mindig bele fogják fújni a taknyukat a fasírtba és a palacsintába.
Bocsánat, ha ez most még egy belerúgás az anyagi veszteség mellet.
A civilizáció - ami ugye nem egyenlő a kultúrával - megint mondomom: paranoia, rosszindulat, bizalmatlanság.

(Pl. ezért húzok el hétfőn giga kenutúrára.)

Allahu akbar!

Taktikai Reset 2007.08.10. 16:02:12

Nem azért mondom, de még egy "normál" betörést sem lehet felderíteni rendesen, csak akkor indul komoly nyomozás, ha erőszak is történt.

vape igazat mond, azért ha az értékeimet magamnál tartom (takaró alatt pl :) akkor nem sanszos hogy elviszik.

Nem védeni akarom a rendőröket, de mégis mit vártatok tőlük? Motozzanak meg minden szigetlakót, kutassanak át minden sátrat? :)

MuRanYi76 2007.08.10. 16:06:16

Mostanakkó a Szigeten lehet fotózni vagy nem? Ha nem, akkó minek oda fényképező, kettő? Öcsém... Qrva kölykök, csak a deficitet termelik, megyek is haza, leverem mindhármat... ;-)

Gergoba 2007.08.10. 16:08:56

ez az első tökértelmetlen írás a homáron, amit olvastam.
Totgabinak tökigaza van.

boribonmackó 2007.08.10. 16:16:43

Ajtó letépés.......?

Fedup Sári 2007.08.10. 16:19:45

Izé, ne haragudjatok, de ilyen okokból akkor tkp. minden ügyben teljesen reménytelen a nyomozás, kivéve, ha a tettes otthagyja a névjegyét. Mert ugye nem lehet odamenni mindenkihez, és ellenőrizni, hogy ő-e a garázda, a tolvaj, a gyilkos, s.í.t. Szóval, minek is lenne az egész rendőrség akkor?

Céadaoin (user ID 44540) 2007.08.10. 16:23:30

Megyek a szigetre. Mennyi egy napijegy? És egy fényképező? Adjatok rólam szmélyleírást...

madeupname 2007.08.10. 16:45:47

"Egyetert-e On azzal, hogy a fiatalok ne vihessenek be digitalis fenykepezogepet zenei rendezvenyekre, csak azert, hogy azt ott kabitoszerre cserelhessek?"

Deviáns 2007.08.10. 16:48:13

Senkinek nem jutott még eszébe, hogy a lánykák nem józanul tértek le szunyáli? Már bocs az anyukától, de ha tök részeg valaki, akkor simán ki lehet pakolni a sátrát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.08.10. 17:03:30

es meg a 60 forint apropenzt is kivettek,hat tenyleg melyen aludtak
ekkora rendezveny vonzza a tolvajokat is, mindenki tudja, 2 ilyen gepet meg ennyi ember kozott masnap megtalalni/meg a 60 forintot/ tu a szenakazalban meg a feljelentes is felesleges volt, az in kalrol meg ne is beszeljunk, telleg beszeljunk, lehet hogy.... hehe

barceo 2007.08.10. 17:08:00

A rendőrség meg a fiatalok, azokkal van mindig a baj! :)

Egyébként én sem értem, hogyan vihette el valaki a cuccost, ha közben ott aludtak... Azért egy átlag sátor elég kicsi ahhoz, hogy valaki szabadon garázdálkodjon benne, amikor 2 ember van bent. Vagy tényleg az előtérben hagyták? (Ott csak a Batz papucsot lehet hagyni. Ezt mindenkinek tudni kell, enélkül sikeres ember nem lehet.)
A rendőrség meg mi a faxért van ott, ha semmit nem csinál?

jesszumpepi (törölt) 2007.08.10. 17:23:14

A nyomozás valóban teljesen reménytelen,de nem mindegy,hogy milyen s t í lu s b a n beszélnek a rendőrök,BKV ellenőrök,pénztárosok,eladók,továbbá
a balett-táncosok és kőfaragók az emberrel.
Lelki környezetszennyezés is van.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.08.10. 17:27:33

hajrá Sziget, hajrá Magyarok!

a lopás akkor is lopás, ha ittasan veszik el Tőled, így max. a felelősség kérdése merülhet fel, de az meg nem mentesíti a tolvajt a bűncselekmény alól.

az a szánalmas, hogy ez megtörténik itt, hogy ilyen magyarország (szándékos a kisbetű), tegyük már ki országimázsba ezt is, ne csak a kuravszépet mondjuk el, hanem azt is, hogy mekkora egy köcsög népség vagyunk...

azt hiszem fogunk még ilyen sztorikat hallani, az idei szigetről.

dwdHU 2007.08.10. 17:39:28

nem kellett vóna annyi kólát enni lefekvés előtt nemdebár?! :S

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.08.10. 17:46:36

Meg kell kérni egy inkát hogy lopjon nektek másik gépet egy külfölditől...

GatyaPityu 2007.08.10. 17:57:59

Kib***ott gáz országban élünk, ahol ilyen ganéj emberek élnek, akik csak arra várnak, hogy ellophassák mások értékeit.

Angéla 2007.08.10. 18:03:04

Mikor elolvastam nekem is az jutott eszembe hogy igen csak megfáradhattak a gyerkőcök ha igy aludtak.
Az inkal meg a rendőrök, na ja, bunkók és mindenegyéb, de azt várni hogy megelőzzenek vagy hogy felderitsenek egy ilyen lopást? bár lehetett volna a sátor körül lábnyomokat keresni aztán az egész szigeten átnézni a topánkákat... lol
nelegyünkmárnaivak :)

maccar 2007.08.10. 18:11:53

megértem az író felháborodását, 60Ft az azért mégiscsak kemény 60Ft, ugye? viszont az két Brigitális kütyü, az micsoda???

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.10. 18:20:34

A rendörség az ilyen helyre kultúrális céllal látogat ki. Azé mennek, hogy hallhassák Komár Lacit, Korda Gyurit, meg megnézhessék Sebeők Jánost. Ja és ingyér! A panaszokat azé veszik föl, hogy bizonyithassák, hogy ott vótak. Ezen csodálkozni nem sikeres dolog. Az idei slágercikk a fényképezögép. Már olvashattuk, hogy az inkal tagok is erre fókuszálnak. Ezek után a történet természetes folyamodványa a kialakult trendnek. Ezen picsogni szintén a sikertelenségek közé sorolandó. Inkább jegyezze fel a t.levéliró, hogy milyen szép idök is voltak, amikor a családban még digitális kamerák voltak magántulajdonban. De új szelek jöttek, azt huss, a kamerák gazdit cseréltek.

Cocu 2007.08.10. 18:39:47

A sört nem is csapolják a csík alá. Legalábbis amiket nekem csapoltak, azok a pohár szájának szintjében voltak (semmi hab). Persze a víz nem habzik. Ha elméletben tekintünk italunkra, akkor a tényleg-sör valóban valahol a csík alatt lehetett. Jó mélyen. Inkább az alu-ízű!

Érdekes Homár-téma lehet jövő héten, h a Sziget-csúcskor hirtelen bekövetkező jégeső, 80 kmh szél milyen szituációt eredményez majd, és a szervezők mennyire lesznek a helyzet magaslatán. Azért nem bánom, ha ez mégsem lesz téma, kicsit féltem a bőrőm...

Megdobbent 2007.08.10. 18:49:35

Ehehe, maskor is kuggyed aludni oda a "gyerekeket" :> Ahaha, sziget, ehehe, magyarorszag, wehehe :>>>

Rák Attantam 2007.08.10. 19:05:31

Csajszi vitte a barátját
Ellopták az apparátját
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Bízva bennük rendületlen
Őrhöz ment a serdületlen
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Jött is tanács, In-Kal módra
"Szerezz egyet te is lopva!"
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Flegma válasz, mit várhattak?
Rendőr-standra elcaplattak
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Mit villogsz itt a gépeddel,
Mé' nem jötté' csupasz seggel?
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Demo-rendőr jól teljesít
Jó, hogy nem neked jár most sitt!
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Mit tehetne mostmár a pár
Tanulság is jöhet akár
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Üres kézzel kell bemenni
S minden cuccot elemelni!
Szigetelni hű de jó
Ott van minden (nap)lopó!

Ha vége a bulizásnak
Hordd a szajrét haza másnap!
Szigetelni hű de jó
Ott van mindennap lopó!

ria13 2007.08.10. 19:09:47

"a rendőrök elmagyarázták nekik, hogy nem kellett volna magukkal vinniük ilyen drága fényképezőgépeket, s kifejtették, hogy az ügy felderítése mellesleg tök reménytelen."

Na jóvan ám!
az ügy ferdítése...meg hogy nehogymá' csináljál maszek koncertfelvételt a buliról...na persze:S
Na nekem már akkor tele volt a (...) hócipőm, mikor ezt a cikket olvastam: _12 bunkó rendőr akarta lecsukni a szabályosan parkoló mozgássérültet_
De ez még valahogy hiányzott!
Nehogy az ember egy kicsit elfelejtse, hogy kik vicsorognak a tv-ben minden nap... nehogy bulizzál egyet... nehogy
köcsög fakabátok!

Deviáns 2007.08.10. 16:48:13
Senkinek nem jutott még eszébe, hogy a lánykák nem józanul tértek le szunyáli? Már bocs az anyukától, de ha tök részeg valaki, akkor simán ki lehet pakolni a sátrát.
>> nekem kapásból ez jutott eszembe:)
fiatalság, bolondság;)

Répalaki Edömér 2007.08.10. 19:43:42

"A tolvajok alaposságát dicséri, [...]"

Amennyiben a kedves barátnak nem tűrték ki az aranyerét, akkor az alaposságot majd 9 hónap múlva tessék dicsérni, de 3-5 hónapon belül már sejteni lehet a lánykán, hogy az elkövetők rafkósak, az alanyok pedig részegek voltak-e.

grolko 2007.08.10. 20:07:26

Rák Attantam 2007.08.10. 19:05:31

:DDDD ezt meg kell zenésíteni!!

inkál >> ajtó
rendőrség >> ajtó

de ilyenkor mi a f.szt lehet csinálni?
semmit! buktad, nyeld le!
amúgy együttérzek, jártam már én is így.

struc 2007.08.10. 20:08:59

nagyon ki lehettek ütve, ha nem vették észre, hogy éppen mellőlük lopják a cuccot.
Lehet, kukacos müzlit ettek!!

Rák Attantam 2007.08.10. 20:15:09

Én a Kaláka együttesre gondoltam, meg a nyenyerére. Mármint megzenésítésképpen. :)

grolko 2007.08.10. 20:58:24

de akár rock, v rap is lehetne!

v ha írnál még hozzá egy refrént(ami nem szól semmiről, és egy jó kis nigger csaj énekelné) akkor akár árenbí v árembí nem tom!

de a világsiker az tuti!

vazze Rák Attantam, világhírnév, csajok, pénz... Szólj ha érdekel, írom a zenét! :DDD

Angéla 2007.08.10. 21:17:25

Jaj már, annyira komolytalanok vagytok :P
Pedig micsoda rémregény is volt ez... :D

ria13 2007.08.10. 21:38:26

jaja a vers azért nagyon ott van;)
tényleg! dicséret:)

Mano Negra 2007.08.10. 21:40:40

VAN CSOMAGMEGŐRZŐ! Vagy onnan is lopnak?

Rák Attantam 2007.08.10. 22:20:57

A várvavárt refrain (a néger rapper nőt tessék odaképzelni):

-----
Na jegyezd meg jól, kiscsávó
Az élet nem szólhat másról
minthogy
Cuccok jönnek, cuccok mennek
Bedőlsz annak aztán bedőlsz ennek!
Ha nem figyelsz, hát jól levesznek
Az is lehet, hogy a sírba tesznek!
De te
Rá se ránts, komám, írj a Homárba
Ha kinevetnek hát nézz a pohárba
Fogyassz, herdálj, szenvedj sorba
Fejed e nélkül ne hulljon porba!
Mert hát
Úgy mész el innen, ahogyan jöttél
Elszáll az idő amit itt töltöttél
Próbálj ki mindent, sorban, szépen
A végén majd röhögünk fent az egészen!
-------

Na bazz, ez nem refrén, hanem egy másik vers (Homár Himnusz? :) .
Hiába, kidurrant a költői bénám. Most megyek és teszek rá nyomókötést.
Jóccakát!

Lilieth 2007.08.10. 23:41:40

Rák Attantam, imádás meg minden. Szorítok a nyomókötésednek.

elvi(s)kérdés 2007.08.11. 00:06:43

totgabi 2007.08.10. 15:43:09
Tényleg sz*r ügy, hogy ellopák a gépeket, de érsük meg a rendőröket is. LEHETETLEN megtalálni két lopott digitális fényképezőt a szigeten! Megelőzni is szinte lehetetlen a lopásokat, mert nem mehetnek oda minden emberhez aki éppen nyit ki egy sátrat.
Ne értsük meg őket. Nekik alkotmányos kötelezettségük, hogy nyomozzanak. Nincs olyan, hogy mérlegeljék a felderítési esélyt. Ki kell menni megnézni a sátrat, környezetét, tanúvallomásokat felvenni. Elég sok ügy a véletlen folytán oldódhat meg... (véletlenül valaki arra járt, stb. Az esély kb 3 %, de szomorú lennék, ha a Rendőrség csak pl. a 34,58 % feletti felderítési eséllyel kecsegtető ügyeket vizsgálná.) Ha ezt a rendőrök eleve kizárják, akkor nagy baj van. Nem is tehetik.

Megdobbent 2007.08.11. 02:36:23

Rák Attantam: ott a gol, ha kiadod kislemezen, megreklamozom neked, bar elotte a neger lanyt feltetlen meg kell tekintenem kivul-belul, hiszen nem verhetjuk at a jomagyar homarfogyasztokat egy hamis lannyal :)

Megdobbent 2007.08.11. 02:38:31

Napersze igy kicsit belegondolva, korantsem kizart, hogy anyuka kislanya es annak artatlan baratja kisse "got high" allapotban, alkalmasint csontreszegen, osszehanyva fekudt, sok-sok szigetlako nagy oromere, es hat istenem, nem vitt mindenki gepet magaval, illetve nem mindenki gondolta ugy, hogy ingyenmusort adott... ;)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.08.11. 02:42:48

perszed majd tanuvallomasokat vesznek fel a szomszed satorebol, ahol szinten komaban fetrengtek
jegyzokonyvet irnak
ujlenyomatot vesznek
ilyen tomegrendezvenyen mindenki vigyazzon a cuccara, vagy ki se vigye magaval, mert lehetetlen szinte elkapna a kocsogo tolvajokat, csak tetteneres esten
az meg nem volt
mert aludt mindenki
ez van

kovácspéterke 2007.08.11. 09:54:21

Mégis mit képzeltek a fiatalok, hogyan lehet nyomozni a Szigeten? Majd megadják az elkövető különös ismertetőjeleit? És honnan tudják a szomszéd sátrazók, hogy nem ismerős. A gyerekek árgus szemekkel figyelik a többi sátrat, hogy történik-e illetéktelen behatolás?
Jézusom...
Ha meg olyan hülye, hogy kiviszi a fényképezőgépét, akkor tartsa olyan helyen, ahonnan nem lehet elvinni.

Thoer 2007.08.11. 10:30:13

Megjegyzem VAN értékmegörző a Szigeten, még pénzbe se kerül. (Egy biztos de ha jól emlékszem több is).

Talán használni kellett volna. Amúgy nem kell csont részegnek lenni ahhoz hogy elvigyenek az ember mellől ezt azt, bár sokat segít. :)

Kenton Delacruz 2007.08.11. 10:53:41

Aki ellopta a cuccost az már sikeres ember!!!
A magyar rendőrség nem jó semmire. Max ha megölnek és ott marad a tettes a helyszinen akkor elkapják. Ja és ha bevisznek valamiért akkor jól megvernek.

King Béla 2007.08.11. 11:13:54

Én is a Csónakházban található értékmegőrzőt és a több helyen felállított csomagmegőrzőket javaslom.

emzéperiksz 2007.08.11. 12:02:44

A Szigeten lopnak, mindig is loptak, ezért az ember vigyázzon a cuccára, vagy ha olyan mokka részegre akarja inni magát, hogy ez nem megy, akkor ne vigyen ki értékes cuccot.

emzéperiksz 2007.08.11. 12:06:09

vape 2007.08.10. 15:55:55 :

Valami lehetett a jányok bambijában, azért nem tűnt föl nekik :)

mizie 2007.08.11. 12:15:46

tényleg azt gondolja akedves sértettanyuka, hogy arendörség elkezd nomozni a szigeten minden ellopott fényképezőgép után? Amúgy hogy kéne? Bekopognak minden sátorba hogy bocs átkutatnánk...

Mellesleg a rendőrnek igaza volt, minek drága dolgot a szigetre vinni? ha lopják el akkor a drága csemete ejti a sárba miközben benne fetreng.

Erre való az értékmegörző...

eMM2 2007.08.11. 12:24:09

Tudtam hogy az lesz az esszencia hogy milyen hülye is a sértett.

dani 2007.08.11. 14:28:45

Ez valóban felháborító. Gyerekek lelejmolják a szülőket a drága belépőre meg a digitgépet is elhozzák, hogy aztán - 50 méterről is vakuzok a koncerten, mert az jó, élvezhetetlen - képeket csináljanak, a trendy kamerás mobillal is csinálnak néhány értelmetlen felvételt, aztán éjszaka - láss csodát - ellopják ezeket. Ki hallott már ilyet, hogy szigeten lopnak? Nahát... elképesztő. Normális ember nem visz be 1000 Ft-nál értékesebb dolgot (max a mobilt, de vigyázzá is rá). Azt kell mondjam, hogy az inkalosok teljesen normálisan reagáltak, akárcsak a rendőrök is (hollandul pedig nem kell tudniuk), mert az égvilágon semmit nem tudnak tenni. Anyuka, kérdezzen meg ön 50 ezer embert, nem lopták-e el a kicsilánya fényképezőjét, biztos lesz, aki igennel válaszol majd és bűnbánó arccal átnyújtja majd a mobilt és a 62,4 Ft-ot.

váj mí 2007.08.11. 15:00:43

eMM2
Ne haragudj, de most az ecccer elég sok igazság vagyon abban, hogy a sértett volt a hülye/figyelmetlen/felelőtlen, akár pocsolyarészeg volt, akár színjózan. Nemcsak a Szigeten, de minden hasonló nagyságú fesztigyálon lopnak, bárhol is rendezzék azt
Éppen ezért, aki oda elmegy, az eleve
1. nem visz értékes cuccot magával, esetleg a mobilt, amit viszont nem a hátizsákja hátsó/oldalsó zsebében tárol
2. ha már visz, mert amatőr fotókat akar készíteni, vagy neadj'isten a munkaeszköze, akkor átkozottul vigyáz rá
Én a Szigeten mindig beadtam a megörzőbe a teljes hátizsákomat az irataimmal, a sátorban csak és kizárólag egy mini hátizsák volt két napi tiszta ruhával és fehérneművel + a mosdóholmi. Akinek az kellett, vihette. Pénz, mobil egyéb érték nem volt a sátorban. Sőt, olyan sátorral mentünk, amiért nem nagy kár, ha vázastól, álló helyzetéből meglovasítják. Merthogy ilyen is fordult már elő a Szigeten. A fényképezőgépem minden este a megörzőben landolt, a pénzem és irataim pedig övtáskában, amit a max. a nadrágommal együtt lehetett volna lenyúlni rólam. Ilyen kísérletre pedig akkor is feleszmél az ember gyermeke, ha éppen tajtrészeg :D

Átlagarcú 2007.08.11. 15:42:37

Azt kell tapasztalnom, hogy majdnem mindenki természetesnek veszi a történteket és még a károsultat okolja, hogy ilyesmi megtörténhet. Azért álljon meg a menet.Tetves, szemét tolvajok meglopnak embereket, aztán semmirekellő korrupt rendőrök vonogatják a vállukat.
A fenti két kategóriából alakult biztonsági cég meg a szemfogat-szemfogért módszerre buzdítja a károsultat. ...és persze az áldozaton kívül mindenki jól szórakozik ( Ti is).
Az eszébe sem jut senkinek, hogy mégiscsak mi tartjuk el az egész tetves bagázst és az én pénzemért engem és a vagyonomat kellene védelmeznie.
...bocs, hogy kiborultam. Nemrég történt külföldön,( Greek ) hogy a fiam egy netkávézóban felejtette a zsákját, benne szintén fényképező, meg mobil. Kb fél nap múlva minden meggyőződés nélkül visszament és visszakapta.

TGV 2007.08.11. 16:25:29

Parizsban kiesett a varos kellos kozepen a buszon a mobil a zsebembol, 2 perc mulva rajottem, csak akkor mar leszalltam... vki felvette, odaadta a buszvezetonek, en meg atvehettem a vegallomason. Megjegyzem a mobilceg is jo fej volt, mert elso ijedelmemben letiltattam a telefont, aztan par ora mulva, amikor visszakapcsoltattam, akkor mondtak, hogy nem kerik a letiltas 18 €-s koltseget, legyen egy duplan jo napom.
Az, hogy ha vki reszegen fetreng es mondjuk a cuccai szanaszet hevernek korulotte meg egyaltalan nem ok arra, hogy meglopjak!
Ilyen erovel tok jogos, hogy aki az utcan parkol es otthon alszik, attol ellopjak az autojat. A rendorok meg futyulnek ra, mer nem fognak mondjuk egy 2 millios varost vegigkutatni ugye... tu a szenakazalban.

dani 2007.08.11. 16:26:53

Vállvonogatáson kívűl nem tudnak mit tenni, ha fejreállnak, akkor sem. A korrupció nem tudom, hogy jön most ide. Aki kimegy a szigetre, legyen tisztában vele, hogy mi vár rá, különben így járás.

emzéperiksz 2007.08.11. 17:04:14

Szerintem a Szigeten mindenki vigyázzon az értéktárgyaira maga, és ne szaladgáljon ilyen baromsággal a rendőrségre. Nálunk is volt már a családban, hogy ellopták valakinek a mobilját vagy a biciklijét, de nem mentünk a rendőrségre, hogy szaporítsuk a megoldatlan ügyeket. (Amúgy szerintem az is teljesen normális, hogy a rendőr ilyesmivel nem foglalkozik.)
Biztos akad a Szigeten drogdíler, meg szexuális zaklató, adócsaló meg más jómadár is, akiket esetleg meg is lehet fogni. Ezeket a pitiáner tolvajokat úgyis csak tettenérés közben lehet elkapni.

váj mí 2007.08.11. 17:07:56

sörecet, TGV
teljesen okés, amit írtok, persze, nem így kellene működnie a rendszernek. Ennek ellenére így működik. Ha metrón vagy bármelyik tömeget vonzó közlekerdési eszközön meglopnak, akkor sem nagyon akad, mit tenned, a feljelentésen kívül. Ami ugye, annyit ér, hogy dokumentáltan loptak meg. Így van ez a tömegrendezvényekkel is, mindegyiken, nemcsak a Szigeten. Ezért, ha metrón,/buszon/villamoson/héven/trolin utzol vagy tömegrendezvényre látogatsz, vigyázol az értékeidre. Ha nem. IJW (Így Jártál Wazze).
Nem jó, nem korrekt, nem normális, de evan.

Átlagarcú 2007.08.11. 18:19:08

Árminka
"Nem jó, nem korrekt, nem normális, de evan."
Szerintem pedig a forum célja, hogy ne így legyen. Az a legegyszerűbb, hogy bedugod a fejed a homkba, vagy egyéni túlélő technikákat alkalmazol és javasolsz.

nyekk 2007.08.11. 18:21:15

Viszont a feljelentést felvevő rendőr megvígasztalta az áldozatot, hogy kárpótlásul tud itt az egyik szekuritis kollégánál egy pár nagyon jó minőségű, és nagyon olcsón eladó kamerát. Alaklmi vétel. Lehet hogy ugyanolyan, mint amit elloptak tőle, de sokkal olcsóbb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.08.11. 19:38:27

sorecet
szvsz senki nem mondja, hogy ugy kellett nekik
es mindenki rohadt gorenynek tartja a tolvajokat
/na jo az, hogy ilyen melyen aludtak az sokaknak felkeltette a figyelmet, de ez a humor resze/
amit itt tobben irunk, hogy nyomozast ohajtott a sertett, mondja mar meg valaki mi lett volna ha a 2 sherlock Holmes odamegy a satorhoz es korlnez
ujlenyomat a satorrol, meg cipolenyomat a kornyekrol, meg kihallgatasok
voltal mar te a szigeten?
szovalez nem rendori trehanysag, hanem remenytelen, vag motozzanak at 30000 embert?
vagy mit?

2007.08.11. 20:40:25

jogilag igaza van a levélírónak, de talán nem árt ilyenkor figyelembe venni, hogy a jogszabályok nem valószínűségi rátákkal dolgoznak, hanem ideális esetekkel :-))) szóval egyrészt szerintem is ÍJW, de: a bejelentés, és a rendőr normális hozzáállása fontos lenne, mert az ilyen lopásokat sokszor sorozatosan, csoportosan követik el, úgy meg már nem is olyan nehéz megfogni őket. igenis ki kell menni a sátorhoz, szétnézni, pár embert megkérdezni, ha másért nem, hát azért, mert ahová a rendőr kimegy érdeklődni, ott utána óvatosabbak lesznek a tolvajok is. (és jobban figyelnek a környéken lakók is). szóval ha felderítésre nincs is esély, de legalább annyit megtehetnének, hogy megnehezítik a tolvajok dolgát. (nem kerülne sok erőfeszítésbe).

maccar 2007.08.11. 20:43:15

Rák Attantam

talán egy nap még az egyik magyar zenéssztár fel is fogja használni a szösszeneteidet a következő albumán, persze az engedélyed nélkül, az lesz majd igazán vicces.

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.08.11. 20:55:56

Szerintem a Rak Attantam = Rav Antal a regi homarbol, onnan gondolom, hogy o irkalt meg ugyanilyen szarokat, amirol azt hitte hogy szellemes

Rák Attantam 2007.08.11. 21:13:48

Na, megjöttek szoliból az In-Kalos fijugg.

Sziasztok, hogy telt a nap? Volt bőrigázás? Hogy megy a használt fényképező/teló bót?

2007.08.11. 23:34:01

Lopni osi roman szokas, de most tekintsunk el ettol.

Aki satorban es halozsakban alszik, es nem csak divatbol a szigeten, az tudhatna, hogy ertekeket a halozsakba szokas rakni, mert ugy nem lopjak el. Persze matrica reszegen ezt nehez kivitelezni, de ne sirjon a kurva ha b*szni viszik.

Termeszetesen ettol meg probalhatna valamit tenni a rendorseg, de hat ez van, ezt kell szeretni. Meg kell elozni az ilyesmit, a kovetkezo digitalis gepuket tuti nem fogjak ellopni :D

KopaszMercis 2007.08.12. 10:44:22

Ugy lehet ellopni a kamerat meg a penzt, hogy betepve bebaszva tocskolteti magat a kislany a satorban valami budos bakancsos pankkal, es a visitasra odavonulo tolvajok tudjak, hogy most a leanyzo a fasszal foglalkozik igy batran lenyulhato a kamera, meg az apropenz is =)
En 10 evig jartam a szigetre es sok mas fesztivalra, az egvilagon soha semmitol nem szabaditottak meg (meg inkalosok sem). Ha az ember hasznalja a jozan paraszti eszet, akkor baj nem lehet. Az pedig, hogy a rendor meg az inkalos taplo, annyira alap. Viszont az nem tetszett, hogy szamon kerjuk, hogy mi az, hogy a rendorok nem tudnak hollandul? Hany holland rendor tud magyarul? Azert sajnalom, hogy a kislanynak elloptak a cuccat, remelem legalabb ugy megkurtak, hogy nem sajnalja :)

pruntyuke. 2007.08.12. 11:13:35

A favorit amit ezzel kapcsolatban láttam: bevittünk egy külföldi fiú iratait a talált tárgyak sátrába, mivel órákig kerestük és nem találtuk,reméltük itt talán hangosbemondóba bemondják a nevét, és így hazajut, talán még a pénzét is visszakapja, hááát amikor a kishölgy közölte vagy mi vesszük ki a pénzt vagy ők, akkor már csak pislogtam. Két napig jártam a sátrakat hátha látta vki vagy ismeri, de nem..aztán feladtam a postan.

pruntyuke. 2007.08.12. 11:19:57

Szigettel kapcsolatban:
Tavaly találtunk egy pénztárcát, vmi külföldi fiúé volt litván, ha jól emlékszem. Bevittük a talált tárgyqak sátrába hátha vmi hangos bemondón, vagy akármin keresztül megtaláljuk, hogy azért mégis haza tudjon jutni vhogy. Akkor kezdtem el nagyon pislogni, amikor a kishölgy a pultnál közölte,hogy vagy mi vesszük ki a 30ezret belőle, amíg elfordul, vagy ők,amúgy nyugodtan hagyjuk ott, úgysem keresi majd, ha van egy kis eszem.
VÉgülis bepöccentem, és otthagytam a francba, két napig kérdezgettünk de nem lett meg, aztán feladtam postan az egészet biztosítva. Nem hiszem el,hogy ha már iratok is elvesznek akkor így kell viselkedni. Talán ha egyszer ő is elmenne külföldre és elhagyná az iratait akkor megérezné milyen is "szarban " lenni. A rendőrség pedig...na igen. HAgyjuk...nem tud tenni semmit.. ahhoz túl sokan vannak kint és túl sok a hasonló eset,hogy érdekelje. In-kal? Hm...

ekkerjoz 2007.08.12. 12:38:19

Szomorú, de azért triviális történet, kár az elveszett cuccokért. Hirtelen egy pár év előtti szlogen jutott eszembe, amiben direkt tippet adtak a bajok megelőzésére: "Hozd el anyádat is!", ezt kellett volna tenni...

Sanyiiii 2007.08.12. 12:44:51

Sajnálom a történteket de a Szigeten is van értékmegőrző ahova beadhatták volna a srácok a fényképezőket. A rendőrök sem tudnak sokat tenni, több tízezres tömegről beszélünk, képtelenség mindenkit és mindent átkutatni.

Amúgymeg:
"a Szigeten több ingyenes csomagmegőrző és a Csónakháznál értékmegőrző üzemel. Csak az itt elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget a biztonsági szolgálat! A máshol hagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk, ezért javasoljuk a megőrzők használatát!"

Thoer 2007.08.12. 12:56:50

No, vicces, hogy pont tegnap írtam ide először és kénytelen vagyok újra megtenni. Tegnap egy haveromtól NIN koncert és ugrálás közben vették ki a fényképezőgépet meg a mobilt az övtáskából. Hozzáteszem, nem láthatta senki hogy az van benne, max hogy tele van.

Bementünk a rendőrségre is, teljesen normálisak voltak, mondjuk azt mondták, hogy teljesen esélytelen hogy meglegyenek a cuccok, de ebben semmi meglepő nincs.

Némileg vicces adalék, hogy rögtön utánunk jött egy csapat 18 éves kiscsaj, az egyik egy pénztárcával lett kevesebb ugyanakkor. Benne voltak az iratai meg 6000 Ft. Kiscsaj meghallotta a haverom veszteségét és rákérdezett, hogy megéri-e valakinek ellopni egy fényképezőt és egy mobilt?! :)

Angéla 2007.08.12. 14:46:52

A "sikeres ember" honnan indult, melyik cikkből?
Nagyon kiváncsi vagyok, szeretnék én is sikeres lenni :D

Átlagarcú 2007.08.12. 18:20:37

Én nem merem állítani, hogy reménytelen bármit is megtalálni. Mert, ha keresnék legalább, már az visszatartó erő lenne.
..ha néha-néha valamit meg is találnának ugye, azt nevezik felderítésnek. Márpedig a magas felderítési arány a legnagyobb visszatartó erő. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a "rendőr" is egy szakma, amit lehet magas színvonalon művelni. Semmi egyebet nem várok el tőlük, mint a szakmaiságot. ...vagyis várok mást is, (tisztesség, jellem, hivatástudat) de az most nem tartozik ide.
Más: egyenesen becsületsértőnek érzem, hogy sokan azt állítjátok, hogy a lyány belőve, bebaszva, töcskölve, kómában, stb. Erre vonatkozóan a postban egy nyikk sem hangzott el. Ezt hozzáképzelni
perverzió.

maccar 2007.08.12. 23:54:36

szigetre járni ősi román szokás, sikeres ember oda be nem teszi a lábát, ám, ha mégis, akkor azt kizárólag batz papucsban. azt sem vágom, hogy miért mobilokat és fényképezőket bugáznak egyesek, miért nem fospunpát, gyrost, vagy cerbóna szeletet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.08.13. 02:31:37

a tocskoles abszolute nem becsuletserto
a tobbi igaz, votak akik ugy gondoltak siman felebrednenek ha valaki matat a satrukban
de a lenyeg tenyleg az, hogy remenytelen, most a 2 ormester kivonul es felderitest vegez, mer' a szomszed satorban meg tuti hot bebaszva aludtak...hehe
a megelozes az mas, az inkalosok jarorozzenek es sasoljanak, az rendben van

tuby smith · http://tuba-honlap.blog.hu/ 2007.08.13. 08:31:20

sörecet 2007.08.11. 18:19:08
"Szerintem pedig a forum célja, hogy ne így legyen. Az a legegyszerűbb, hogy bedugod a fejed a homkba, vagy egyéni túlélő technikákat alkalmazol és javasolsz."

Szerinted hány alkalmi szigetelő tolvaj olvassa a Homárt?
Szomorú, de Morphi törvénye szerint ami mozdítható, azt el is mozdítják, s az 1. sz kiegészítés szerint ez független a tulajdonviszonyoktól.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.08.13. 08:43:34

Az 5-6 ezer forintos italt vagy megiszod a bejárat előtt vagy kidobják(esetleg elkobozzák), de a lehetőség az elfogyasztásra fenn áll, nem mellesleg nem lehet bevinni és ezt te is tudod. Nem beszélve arról, hogy a Szigeten, több ingyenes csomagmegőrző működik, ahova be lehet tenni a cuccokat, sőt a Sziget szervezői, több fórumon meg is kérnek a hasonló esetek miatt. A Sziget más területén történt lopásért a rendezvény szervezői semmilyen felelősséget nem vállalnak. Az InKal-os tudjuk milyen, nem lepődök meg a hozzáállásán, amúgy ő meg tényleg mit tehetne, nincs felhatalmazva ilyen dolgokra, hogy nyomozást indítson, itt egyedül a rendőrség a hibás, illetva azon tagjai, akik nem cselekedtek, amikor a helyzet megkövetelte.mondjuk én ezért nem viszek semmi értékeset a Szigetre és ezért van minden értékem a gatyámban :)

báró Csekonics 2007.08.13. 09:48:40

1. gondolom a gyerekek (szegény kicsi butuskák :-)) nem kicsit voltak mákok, ha a kotorászásra + aprócsörgére nem ébredtek fel...
2. mi a ráknak (homárnak?) vittek magukkal rögtön _két_ digi gépet is, ha tudták (gondolom) hogy sátorban fognak aludni? Pl. strandre is csak a családban lévő legolcsóbb kártyás mobilt vittük, hogy ha ellopják akkor egy olcsó mobil+feltöltőkártya ugrik nem több... Pedig fizetőstrand... Na mindegy.

Mondjuk persze a zsaruk és az inkal-osok is lehettek volna normálisabbak, legalább emberi hangnemben közölni a tényt: 99% hogy nem lesz meg többé.
(Most tényleg, és ha utcán kizsebelnek, az meglesz valaha?)
Inkal-ból nem nézek ki többet egy röhögésnél én sem, de legalább a zsaruk próbálhattak volna véletlenül dolgozni...
Csak a változatosság kedvéért, na.

kvzs 2007.08.13. 10:17:42

Az elhangzottakhoz csak halkan tenném hozzá, hogy a Szigeten lehet kapni lopásgátlót, amit rá lehet tenni az értékesebb tárgyakra. Ha illetéktelen próbálja kivinni a Szigetről az adott tárgyat, a KIJÁRATNÁL lévő ellenőrző kapu jelez. Tegnap pont volt szerencsém egy ilyen esetet látni. A végét nem vártuk meg, de így is láttuk, hogy a biztonságiak ellenőrzik az illető cuccait és többször visszaküldik a kapun...

Majmász Gedeon 2007.08.13. 11:35:11

Nem kell ahhoz matarészegnek lenni, hogy ne hallja az ember alvás közben, éppen matat-e valaki a sátorban. Én '97-ben olyan jóízűt tudtam aludni, miközben a 2 közeli színpadon igen hangosan szólt a zene (akkor még nem voltak hangszigetelt sátrak).
Aztán 3 évvel később volt olyan, hogy húzták fel a cipzárat, miközben bent voltunk. Aszonták, hogy csak cigit akarnak kérni. Akkor még nem is esett le, hogy ezek szétloptak volna bennünket, ha nem vagyunk ott...

Tőből lecsapnám a karját különben, aki ilyet tesz. Legközelebb meggondolná.

báró Csekonics 2007.08.13. 11:41:22

Majmász Gedeon 2007.08.13. 11:35:11

Lábbal a zippzár fele aludj legközelebb:
zippi nyílik - köv. pillanatban indíts egy jól irányzott rúgást a nyílás irányába.
Nagy segítség a fánkzabálóknak is feljelentéskor - különös ismertetőjel=nincs orra a gyanúsítottnak :-D

nudlee 2007.08.13. 12:10:54

gyerekkoromban sem akartam a barátommal a szigeten egy sátorban kómázni, nemhogy most. brr

Lesbőltámadószárítókötél 2007.08.13. 14:32:22

fujj..kész erkölcsi fertő az egész!
:)

gázolajsejk 2007.08.13. 14:37:26

A rendőrök azért nem kezdték meg a nyomozást az ő -helyszíneléshez használt- fényképezőgépeiket már korábban ellopták.

LG. 2007.08.13. 17:34:27

Aki azt mondja hogy józanul sátorban alvó ember mellől nem lehet kilopni az értékeit, az téved.
Velem is megtörtént tavaly a szigeten. Nyitott sátorajtónál aludtam, ez volt a hiba (máshogy meg levegő híjján nem tudok).
Felébredtem és észrevettem hogy valami motoszkál a bejáratnál..
odanéztem, az illető eljátszotta a hülye eltéved külföldit, mire kimásztam a hálózsákból, már nem volt ott.. meg a nadrágom sem, a zsebében az összes iratommal, az üres(!) tárcámmal és a kb. 3000Ft(!) értékű régi telefonommal.
Rendőrségnél, in-kal-nál nem is próbálkoztam, talált tárgyaknál leadtam egy telefonszámot, ha esetleg megkerül valami (iratok), akkor feltétlen hívjanak.. ennél többet sztem nem tehet, aki így járt

LG. 2007.08.13. 17:36:50

Ja, sziget uccsó utáni napon járt már valaki?
Úgy néz ki a dolog, hogy az in-kal megadott időpontig (délig?) őrzi a területet
utánna beözönlenek a hajléktalanok, és szabad a gazda, mindent visznek, amit nem őriz a gazdája

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2007.08.13. 18:15:32

Romkertes buli haverokkal - 3 pénztárca 2 mobil a veszteség
4-6-os villamos - 1 mobil
Fősuli - 1 mobil
Mc Donalds - egy pénztárca

Tehát akkor zárjuk magunkra az ajtót és üljünk otthon önelégült vigyorral az orcánkon, hogy itt ugyan meg nem loptok??

Nincs más módszer csak az óvatosság, mobil belső zseb, pénztárca otthon a komódon zsé pedig belső zsebben, oszt onnan vegye ki aki tudja.
nem nagy mutatvány vigyázni arra ami fontos

LaNdo 2007.08.14. 11:44:24

Tű a szénakazalban lenne ott nyomozni.

dhol68 2007.08.14. 11:54:17

Nemetben kis dobozok allnak minden autobusz megalloban, melyek szabadon kinyithatok es ujsagokat lehet beloluk kivenni. Az ujsag arat a dobozban levo kis perselybe kell beledobni. Amikor elszaporodtak az ujsag lopasok, hiszen annyi ujsagot lehet kivenni a dobozbol amennyit akarsz fizetes nelkul, a nemet rendorseg fura modon nem azt mondta az uzemelteto cegnek, teli szajjal rohogve, hogy vazzeg tegyel ki zarhato dobozokat, mert hulye vagy ha igy arulod az ujsagokat, hanem kimentek "terepre" civilruhas rendorokkel es szepen a par centes ujsagok lopasaert 50 euros helyszini birsagot szabtak ki az elkovetokre. Mondanom sem kell, hogy par nap alatt drasztikusan csokkent az ujsaglopasok szama....Na ja, ott nem volt, aki az egyik vagy a masik orzodvedo es/vagy allami szervnek "anyagi segitseget" nyujtott volna, ha nem tesznek semmit a lopasok megelozeseert.....
Persze ott a jogbiztonsag fontosabb mar ezen a szinten is. Nalunk mi magunk sem koveteljuk ezt meg, lsd. hozzaszolasok "mit csinaljon a rendorseg...". Menjen ki a rendorseg, huzzon fel egy-ket satrat es tegyen bele cuccokat, azt aki el akarja lopni csukjak le. Jovore senki nem lopna az biztos....

gázolajsejk 2007.08.14. 13:22:03

dhol68 2007.08.14. 11:54:17
"Menjen ki a rendorseg, huzzon fel egy-ket satrat es tegyen bele cuccokat, azt aki el akarja lopni csukjak le. Jovore senki nem lopna az biztos...."

Ez jó gondolat, de nem működne, sajnos. Mert az első elfogásnál megjelenne valami jogvédő csoport és elkezdene kárálni a médiában, hogy ezt nem lehet, mert csőbe húzzák a szegény állampolgárt, aki csak tüzet akart kérni és különben is a személyiségi jogok, stb...

Perillustris 2007.08.14. 14:01:39

A Szigeten lopás volt, van, s lesz is. Ahogy pl. a 6-os villamoson is. A jó, hogy a Szigeten van csomag- és értékmegőrző. Aki nem itt helyezi el a csomagját, fényképezőgépét, videókameráját, az csak önmagára lehet mérges, senki másra.

Barátom a Sziget idejére kölcsönkért egy negyedmilliós videókamerát, amit egész héten az értékmegőrzőben tart, s csak akkor veszi ki, amikor kell. Egyszerű és nagyszerű megoldás, ajánlom másnak is - sírás helyett.

S nem feltétlenül magyarok lopnak, s egyáltalán nem csak Magyarországon, hanem bárhol a világon egy hasonló rendezvényen.

Viziló Vilmos 2007.08.14. 16:41:00

Kedves Anyuka, ugyan mit várt a rendőrségtől nyomozás címen?

Szerintem hermetikusan és azonnal le kellett volna zárni a szigetet, statáriumot hirdetni, azonnali motozást elrendelni mindenkinél.
Ha találnánk kb. 100 ugyanolyan márkájú gépet, akkor sorsolással döntenénk el hogy kitől vesszük el.

andreasue (törölt) 2007.08.15. 11:04:39

Legközelebb mondd azt a fakabátoknak, hogy aki ellopta a cuccod, Gyurcsány-ellenes szöveget fújt a sátradra, akkor számíthatsz komoly intézkedésre. Vízágyú, gumilövedék, rohamrendőrök, minden ott lesz.

madsun 2007.08.17. 11:10:47


Nagyon sok fesztiválon jártam/járok.
Még a ruháimból se viszem a jobbakat, mert lopnak. Lopnak, és ezt az atyaúristen sem fogja megakadályozni.
Olyan egyszerű dolgokat kell (ett volna) betartani, hogy a sátorban az értékeket mindig legbelülre teszem, és rajtam keresztül férnek csak hozzá (részegen tökmindegy ...) ha nem vagyok ott, akkor szépen kicsi hátizsákocskámban viszem magammal, és próbálok nem berúgni cefetül (hogy tőlem lopják.
De van értékmegőrző is ...
Minden évben írnak lopásokról, soha nem találnak meg senkit. Tőlünk egyetlen egyszer próbáltak meg lopni, de az úriember amikor mászott ki a sátramból 25-30 nem annyira mosolygós - de lelkes - motorosba futott bele. (túlélte amit kapott. ... )
de nem hülyeség megkérdeni régebbi látogatókat, hogy ki hogy őrzi a cuccait ... mindenkinek van pár jó ötlete ... (medvecsapda, tnt a cippzárban .. :)

Doki 2007.08.17. 18:16:09

Sajnos, amíg a Sziget kft. hivatalosan akkreditál egy bizonyos fotóst, aki a hiradó munkatársaként lesz jelen a fesztiválon (minden fesztiválon ott van), addig mindig fognak fotócuccok eltűnni. Nem először lop ez az illető, és a rendőrségnek bejelentve személyét, csak akkor fogadják el a feljelentést ellene, ha valakinek bizonyítéka van rá. Sajnos olyan is előfordult - nem a szigeten, másik fesztiválon -, hogy a színpadon játszó zenész látta a lopást, és a rendőrség azt mondta, nem fogadják el a vallomását, mert munka közben nem biztos, hogy jól látta. Amíg ez a fotós a társával járja a fesztiválokat, noha tudják róla, hogy bűnöző, addig senki cucca nem lesz ott biztonságban.

Epidemia 2008.08.21. 22:16:03

Engem szintén megtaláltak a tolvajok a Szigeten, bár nekik egyszerűbb dolguk volt. Kint dolgoztam, és mialatt egy kamiont igyekeztem kiirányítani, kedves ismeretlen ellopta a táskámat, amiben minden benne volt, amit egy ember éjszakai műszakra magával vinne. Kivéve a telefonom,az zsebben volt, szerencsére. Nem voltam ideges, á.... Viszont reggel egy srác elsétált előttem a kabátomban, hátán a táskámmal. :) Szekusok velem rendesek voltak, segítettek, bár lehet,h. azért, mert még nem voltak szolgálatban. És végül mindenem meglett, kivéve a pénzem, de ilyenek,h. kabát,pulcsik,mp3lejátszó,stb,visszakerültek hozzám. :)
süti beállítások módosítása