Tékozló Homár

Amikor a Zóna Taxi a megváltó

2007.08.13. 10:31 | jackyll | 107 komment
Kriszta is meglepődött, amikor a Barát-taxi diszpécsere a két héttel előre rendelt reptéri transzferre egy sor odavissza smsezés után azt bírta mondani, hogy menjen inkább Zónával. A Homár mondjuk nem egészen érti, mire ekkora rákészülés, de a levél tényleg vicces:

Két csecsemővel Dubrovnikba tartván reptéri transzfert kerestem, és a neten bukkantam a Barát-Taxi hirdetésére, mely 2700 Ft-tal a legolcsóbbnak tűnt. Voltak fenntartásaim, mivel a 15.00kor feladott rendelésre 20.30kor reagáltak, de gondoltam, végül is a másnap kora hajnali indulásról nem késtek még el, az én idegeim meg nyilván a gyerekektől és a csomagolástól nyúltak ki. A hajnali fuvarral nem is volt baj. A honlapon ígért fixáras visszfuvar taxiban megkísérelt rendelésekor azonban kiderült, hogy homokszem van a gépezetben – taxisunk közölte, hogy fogalma sincs arról, hogy ezt hogyan kell intézni.

Amikor emlékeztettem a honlapon foglaltak szerint „igénylendő" kártyára, a diszpécserével (?) folytatott megbeszélés után kelletlenül közölte – egy rendkívül viharvert Barát-taxis logóval ellátott sárga kártyát előhúzva -, hogy fizessek érte 1000 Ft-ot (nyugtaként vs. a kártya sarkára írt összeg szolgált), a járatszámot, az érkezés idejét pedig küldjem el a cég mobilszámára. Sajnos, rossz előérzetem ellenére a kért előleget kifizettem, majd még az indulás előtt elküldtem a járatszámot és azt hittem, ezzel ügyesen elintéztem a dolgot. De, nem.

A nyaralás vége előtt 2 nappal smsben – hivatkozva a másnapi! érkezésünkre – kérik a járatszámot… Persze elmentve nem volt és 12 nap elteltével senki sem emlékezett rá a világ dalmát végén is túl. Részemről sms: már megírtam július 24én, kérem nézzék meg, amúgy nem holnap, hanem holnapután érkezem. Válasz-sms (kategorikus imperatívusban): sms nem érkezett, ha nincs járatszám, nem várnak. Részemről újabb sms-ek, ezúttal haza: internet-közeliek segítség: járatszám kell! Otthonról válasz, majd délelőtt járatszám továbbít BTnak. Válasz semmi. Másnap reggel sms: ha kijöttek a csomagok, hívjam a mobilszámukat és küldenek kocsit.

No, ezt tettem is udvariasan bemutatkozva, hogy a Ferihegy 1-en várom őket. Válasz: meg volt rendelve a fuvar? Közöltem, hogy természetesen, és előleget is felvettek. Erre a telefonnál ülő fiatalember minősíthetetlenül emelt hangon közölte, hogy jövök én ahhoz, hogy Őt kioktassam, hogy képzelem, hogy vele ilyen hangon beszélek… Amúgy is, hogy merészeltem azt írni neki, hogy keresse meg a korábban küldött sms-emet. Döbbenten motyogtam, hogy én semmi sértőt nem mondtam, nem írtam, ámde kuncsaft vagyok vagy mi, és várom a megígért taxit; de ő rögtön azzal folytatta, hogy semmilyen kocsit nem küld az ilyennek, mit képzelek, ugráltassam a többi taxitársaságot, de ne őket, valamint azonnal kérjek bocsánatot (?!) a pénzért pedig menjek ki a drosztra, mert oda küldi. Felvetettem: lehetséges-e, hogy azért kezdeményez vitát, mert nem is tudná teljesíteni a vállaltakat, mire azt a választ kaptam, hogy menjek a Zóna Taxival, amúgy is napi 600 fuvart adnak át a Zónának. Megjegyeztem, hogy érzésem szerint értesítenem kell a Fogyasztóvédelmi Felügyeletet, de erre csak gúnyos kacaj volt a válasz. Hát, végül ebben maradtunk.

A továbbiakat kitalálhatjátok: 30 percig vártam hiába a megrendelt taxik megállójában a pénzemre, érdeklődő sms-emre nem jött válasz, majd felismerve azt, hogy a 'buta és hiszékeny embernek bizony ez a sorsa', illetve 'olcsó húsnak híg a leve', zsebemben a gyűrött Barát-taxis „nyugtával" beültünk a gyerekekkel egy Zóna taxiba, amely „csupán" normálisan hazahozott. CAVE BARÁT TAXI!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kozika · http://www.k-1.hu 2007.08.13. 10:42:35

le kell tépni az ajtaját. a diszpécseri irodának is.
legalább visszaanyáztál a diszpécsernek, hamár ekkora géntörmelék volt?

Dr Gregory House 2007.08.13. 10:44:25

Csak azt tudnám, miért nem lepődöm meg. Ja, már tudom: a helyszín Hungisztán (Gyurcsányland), pontosabban Demszkygrád.

TaZ 2007.08.13. 10:47:35

Dr House, nyilvan csak es kizarolag az emlitett okok miatt vannak lehuzos parasztok az orszagban!

Csabikuci 2007.08.13. 10:48:35

Ilyen taxirol sem hallottam meg, de ha rajtam mulik nem is fogok.
Le kell tepni az ajtajat, a diszpecsernek meg minimum egy inkalos passzt a nyakaba es ki a szigetre. :D

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 10:53:51

Csabikuci:

Lehet, hogy a t.diszpécser másodállásban már az inkal beosztottja a szigeten. Valahol csak el kell lesni a stilust. Vagy ezt már tanitják szervezetten is? Mongyuk az alpári bt továbbképzés keretében fejleszti a cégek által delegált jómunkásembereket. Elképzelhetö...

Rák Attantam 2007.08.13. 10:59:40

Már gyűjtöm a nyálat, de most dolgoznom kell. :P'''

kovácspéterke 2007.08.13. 11:22:58

Sms-ben taxit? Horvátországból?
Hova nem fejlődik a tudomány...

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 11:26:49

Az lesz majd a szép új világ, mikó barátnöt lehet rendelni sms-ben:)

báró Csekonics 2007.08.13. 11:35:26

Na - könyveld el azt az 1000 forintot (gondolom nem olyan nagy összeg, talán) hogy az volt a 'butaságadó' - van akit nagyobb zsére húznak le...
Legközelebb meg azt javaslom, hogy hívj egy kocsit valamelyik nagy taxicégtől.
Nem barát-,haver-, span-, v. mittomén taxit... Nem is Zónát mondjuk, hanem egy normális taxicéget.
Nem akarom reklámozni én (mi a cégnél) melyik céggel vagyunk szerződésben, de semmi gond nincs velük - és csak úgy info szinten: akármelyik _normális_ (nem maffia) cégtől kérsz kocsit, pár percen belül ott van a terminál előtt, mert továbbra is a reptér mellett vár mindig néhány kocsijuk.
Max. idő, amit telefonba eddig mondtak - sűrű bocsánatkérés mellett - 10 perc volt. (Persze, ha akkor hívod, amikor a csomid feltűnik a szalagon / átjöttél az útlevélvizsgálaton, akkor pont jókor ér oda és senki nem vár senkire...)

SzigMa 2007.08.13. 11:48:30

Ja, hát én se rendeltem még soha előre harminc napra transzfert, hanem induláskor előző este beszóltam a "normális cégnek", kifeléjövet meg az ajtóban hívtam egyet és transzferestül öt percen belül ott voltak. Tényleg nem 2700 forint a transzferjük, de ugye, ahogy Kohn bácsi mondta: 'Majd ha nálam is elfogy a hal, én is tíz forintért adom...'

nem várt fordulat 2007.08.13. 11:52:41

szerintem jár azért egy ingyenpapucs.

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 11:56:25

A "rendkívül viharvert Barát-taxis logóval ellátott sárga kártyát" ki kell balanszirozni egy féltéglával, azt beb#szni a diszpécser irodájának az ablakán.

pekkka 2007.08.13. 11:57:59

Barát taxi? Mivel fuvaroznak? Apostolok lovával?

Gubo77 2007.08.13. 11:59:59

Ha nem csecsemőkkel utaztál volna, csak ennyit írnék a sztoridra: pusztán a rendeléssel kapcsolatos külföldről telefonálás és SMS-ezés árából kijött volna a BKV jegy a 200-as buszra...

maccar 2007.08.13. 12:04:27

ez a barát taxi nem gé robi újabb vállalkozása? ugyanaz a stílus, ugyanaz a vevőeorientáltság, figyelmesség. hozzájuk kell vágni egy gyros-t, és el kell fenekelni őket egy batz papuccsal.

Secnir 2007.08.13. 12:16:22

hát nemtom, de ha velem így beszélne valaki szájbavágnám nagyon rövid idő alatt. Ha telefonon beszél így, akkor annyival nyúlik meg a rövid idő, amíg megkeresem és átmegyek hozzá. Ki hallott olyanról, hogy egy szolgáltató cég embere (akár jogosan akár nem) üvöltözzön? Nálam az alap az, hogy az embereim mosolyognak, bólogatnak, amíg elmondják nekik a userek a problémáikat, szükség esetén megveregetik a vállukat, esetleg zsebkendőt adnak nekik. De hogy felemeljék a hangukat? TILOS! Páros lábbal rúgom ki ha meghallom. Ez a barát taxi biztos a barátok köztből lesi el az élethez szükséges üzleti fogásokat. vagy a jóbarátokból.

motelli (törölt) 2007.08.13. 12:24:49

a számukat tudjuk, lehet baráti kocsikat rendelni fiktív címekre...
- sürgős papucsszállítás,
-Davidoff bevásárlás robiéktól,
- letépett ajtajú egyterűt az inkalosoknak,
- trnaszfert a dubrovniki reptérről stb.
párszor tuti csöcsre futnának

Dr Gregory House 2007.08.13. 12:25:13

Kedves TaZ!
Egy olyan országban, ahol mindent meg lehet tenni következmények nélkül, miért a taxis diszpécser ne tehetné meg?
A szellem kint van a palackból, a király meztelen.
Minden rendben? Mi az hogy! Nagyon is!

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 12:38:00

De az is lehet, hogy ez egy fizetett hirdetés az xy taxitársaságtól....nehogymá óccsó taxival menjen a t.utas.

tapeta 2007.08.13. 12:56:59

"A szellem kint van a palackból, a király meztelen."
NAGYON JÓ!!! És mennyire igaz...
Mehet a Batz-papucs!

viragszal 2007.08.13. 13:04:47

akkor en most szeretnem megvedeni a barat-taxit, mert az elmult fel evben akarhanyszor mentem repterre mindig oket hivtam es soha semmi baj nem volt veluk. Ezrest tolem is kertek egyszer elolegkent, mikor megrendeltem a visszautat, de szo nelkul annyival kevesebbet fizettem visszafele. Amugy meg nagyon egyszeru: ha nem akarsz fizetni fogod magad es lefoglalod neten 2 nappal elotte es ott nem kell eloleget fizetni. Ennyi! Sms meg mindig este jon, mert akkorra dolgozzak fel az adatokat. Meg reggel is szokott jonni, h mar varnak, stb, ezt mas tarsasagnal nem tapasztaltam. Egyszer fordult elo h nem hivtam taxit a repterre, hanem ott hivtam talan citytaxit vagy mit akik kozoltek hogy nincs repteri transzfer aruk igy egesz pontosan 2x annyit fizettettek ki velem, mint ok. Errol ennyit. Amugy meg sokszor ok is mas taxisokkal/tarsasaggal dolgoznak (besegitenek nekik) talan ezert fordulhatott elo hogy nem volt kepben az urge, de lenyeg a lenyeg, nekem SEMMI bajom nem volt soha veluk! Sot meg nonapra is kaptam toluk smst :D
Andi

biohazard 2007.08.13. 13:06:46

A repjegyen rajta van a járatszám.

bl4ze 2007.08.13. 13:08:21

Jómagam is ráfáztam velük tavaly. Szintén semmi baj nem volt velük a reptérre kijutással, pedig hajnalban volt a fuvar.
Visszafele viszont az SMS-ek ellenére sem voltak ott a Ferihegyen. Telefonhívásom után elmondták, hogy Ők pedig este 10 órára mennének egy a világon nem létező VÁSOR NEVÉT beolvasva, hogy ahhoz a géphez jönnek. Mindenféle kérés ellenére sem jöttek ki, sőt még kiabáltak és LETETTÉK A TELEFONT. Utána feleségem hívta vissza Őket a saját (másik) telefonjáról és azt felvették végre. Továbbra sem voltak hajlandóak jönni értünk, csak az esti nemlétező városból érkező, nemlétező járathoz. Kiabálást mi is kaptunk, autót nem - de legalább semmiféle 1000 Forint előleget nem kaszíroztak be. Felháborító és impotens társaság, jó messze elkerülendő "CÉG".

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2007.08.13. 13:59:33

andica, neked van valami közöd a barát taxihoz, az tuti. (a kuncsaft státuszon felül)

snk 2007.08.13. 14:23:07

andica, te hazudós vagy.
1. a citytaxinak van reptéri transzferára.
2. nincs olyan cég, aki a barát-taxinak besegít. ha a piaci ár feléért bereklámozott fuvarjára nem talál autót, majd a konkurencia segíti őket féláron? na ne...

viragszal 2007.08.13. 14:25:30

semmi kozom hozzajuk, anyuek adtak a telefonszamot anno, mikor sokat utaztam - ok is kaptak vhonnan - . Ebbol gondolom h ha mar ajanlottak, akkor nem volt vele gond..

csak leirtam h nehogy csak negativ beirasok legyenek, mert ez igy nem igaz, vagy az, hogy lehuznak embereket, es ugye vki rossz hiret kelteni szerintem nem szep dolog...

viragszal 2007.08.13. 14:28:11

akkor lehet h nem a city volt nem tudom, mar tobb mint fel eve volt. de tudod masokbol is kinezem hogy amint meghalljak hogy milyem messzire megyek, inkabb az orat kapcsolja be, mert az eri meg. Ez olyan hihetetlen?

nezd, en ertem jottem tobbszor mar ok, csak tudom, hogy taxi 2000-es autoba szalltam-e be vagy masba. meg ra is kerdeztem hogy hogy mukodik ez, meg hogy en is meglepodtem.

de ameddig nem tudod a dolgokat ne allitsal be senkit hazudosnak legyszives.

oket is megkerdezheted. tapasztalat nelkul meg ne irogass!

vernarancs 2007.08.13. 14:37:17

Olcso husnak hig a leve. A legjobb ha az embernek van rokona/baratja aki segit az utazasban. Aki a hijenak koze hust dobal az ne csodalkozzon ha neha a kezet is elkapjak.

Süsündér 2007.08.13. 14:46:35

net elek: barátnő rendelés ha nem is smsben, de már létező tudományág. kedvelt vállfaja, az angol vén faszinak keleti feleséget

ottikaa 2007.08.13. 14:50:35

Nem tom mér kell román céggel tárgyalni

snk 2007.08.13. 14:53:38

kedves andica! nem tudom, hogy 22, utazás és fuvarszervező cégeknél eltöltött év a te kategóriáid szerint megfelelő szakmai tapasztalatnak minősül-e? egy biztos: a barát-taxi egyetlen pozitívuma a hirdetéseiben megjelenő alacsony ára. azután, hogy a megrendelt autód a címen áll-e, vagy sem, az pusztán a véletlenen múlik. még egy apróság: barát-taxi néven magyarországon tudomásom szerint nincs bejegyzett vállalkozás, javíts ki ha tévednék. az egész brigád más módon fuvarhoz nem jutó taxisok gittegylete, akiknél baj van, ha egy időre véletlenül háromnál több megrendelésük érkezik. mindenesetre a mi cégünk inkább marad az eddig jól bevált, iso minősített nagyobb szolgáltatónál.
még egy apróság, ha már a tapasztalatot kéred számon: a taxi előrendelés minden esetben szerződésnek minősül, annak nem teljesítése természetesen jogi következményeket vonhat maga után. én az utas helyében biztosan kártérítésre perelném a "céget".

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.08.13. 14:57:09

azert mert nem hasznalsz ekezetet, mindenki tudja, hogy honnan irsz wruhaha

viragszal 2007.08.13. 15:07:15

nezd, szerintem kar ragozni.. Mas szolgaltatonal is biztos vagyok benne hogy vannak problemak. En csak leirtam az en tapasztalatomat, hogy ne az jojjon le ebbol a bejegyzesbol, hogy mindenkit atvernek, es ez az altalanos, mert nem. Amugy Irorszagbol irok ekezetek nelkul, nem akarom keresgelni a billentyuket, bocs.

viragszal 2007.08.13. 15:10:33

akkor meg Belgiumban biztos nem jartal. Na ott aztan tenyleg nem kuldik a taxikat, es tenyleg nem veszik fel a telefonokat, es te nem tudsz mast csinalni csak szettarni a karodat, vagy buszra szallni :(

amugy meg a tapasztalatot meg csak es kizarolag a barat-taxira ertettem.

utaztal veluk?

Agent Petra 2007.08.13. 15:40:49

repteres vagyok, zóna taxi teljesen jó, citytaxi teljesen jó, csak akkor visznek fix transzferrel, ha telefonos rendelésnél benyögöd, h reptérről vagy reptérre mész, baráttaxi érdekesen furcsa (azaz szar). mindenkinek jó utat! :)

johevi 2007.08.13. 15:48:54

Elég gáz, köszi a figyelmeztetést, nagyívben elkerülöm őket.
Egyébként két csecsemővel meg nem kell Dubrovnikba menni....

Píter 2007.08.13. 15:50:18

Velünk azt csinálták, hogy a megbeszélt időpontban sehol nem voltak.. Hívtam őket erre közölték nincs is ilyen megrendelés... Nyomban hívtunk más társaságot mondanom sem kell majdnem lekéstük a "drága barátok" miatt a gépünket.. Felháborító milyen cég ez... A fogyasztóvédelemnek be kéne záratni!!!!

köpcöspapa 2007.08.13. 15:52:10

Egyszer mentem barát-taxival hajnalban, pontos volt, sms-t küldött hogy a ház előtt áll, olcsón kivitt. Történet vége.

..Ám ha egy ilyen diszpécser került volna a sztoriba, veszem a bátorságot és befáradok megkérdezni élőben, hogy mégis mi a büdös faszt képzel?
A tökét kéne letépni nem az ajtaját.

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 16:14:57

köpcöspapa: "A tökét kéne letépni nem az ajtaját."

Ez jó:DDDD

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.08.13. 16:29:05

Szavazz melyik taxi a legjobb

www.ertekelem.hu/index.php?cat=271&

Amugy meg .. a jarat szam tenyleg rajta kell legyen a jegyen.. a technologia meg nem tokeletes es smsezgetesel nem mennek biztosra ..

Süsündér 2007.08.13. 17:47:43

andicica itt én javítanék. huzamosabb ideje itt élek belgiumban s semmi gondom nem volt soha a taxikkal. magyarországon taxi 2000 rules!!! kedvesek, 7 év alatt egy bunkó taxist fogtam ki, kértem többet őt ne küldjék, és nem jött

Megdobbent 2007.08.13. 17:52:21

Weh, ha megerkezve felhivod barmelyik nagyot (taxi2000, budapest taxi pl), akkor egy cigire sincs idod, mert a kozeli retrol vagyhonnan gurulnak eled kb. 5-8 perc alatt :) De, hogy barattaxi... Hat ilyen miota van, vagy plane miert van meg ajtaja, vagy miert sikeres?

Egyebkent szerintem pont a duplajat sms-ezted meg internetezted el egy altalam is emlitett mukodokepes tarsasag transzferenek ;>

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2007.08.13. 18:29:22

2700 ft ért mit szeretnél, bár nem a Te hibád, inkább azoké akik ennyiért elvisznek a repülőtérre.
2/a ból is annyi?

Rák Attantam 2007.08.13. 18:37:20

Aki nem bírja, az ugorjon egy hozzászólást!
Ém szóltam! :)

-------------------
Repteres eset

Gyerekekkel repkedtem tengerek felett
Mert szebb heteket kerestem ezek helyett

Tengeren tespedtem, eltelt egy szebb hetem,
De esemest ellett egyszer teleszerkezetem:

"Menjen rephelyre melyre ember lett rendelve
Nemleges esetben kedves feje lesz elkenve!"

Kerek szemeket meresztve, ezer esemest keresve
Nem lelem mely esetre lett emberem megrendelve?

Szebb hetek elteltek, gyerekekkel leverten repkedek
Rephelyre letettek, de rendelt embert keresve sem lelek

Felrecsegem teleembert, merre tette rendelt emberemet?
Erre emez leteremtett, cseszegette meglepett fejemet!

Felhergelt ez eset mely ezresemet nyelte el
Eme emberek ezennel nem kereshetnek engem fel!

Eme rendelt emberek nem lettek rendnek eljegyezve?
Ezek ez esetben ne legyenek Friend-nek elnevezve!
-------------------

Süsündér 2007.08.13. 18:37:53

andicica, kezdesz komolytalanná válni.... de tényleg. lehet ilyen alapon azt is írni, hogy scunthorpeban egyszer késett a busz, és nem csak a bkv a szar. való igaz, hogy nem liegeben voltam, de antwerpen, gent, brugge, charleroi, brüsszel, namur rendebn volt ebből a szempontból. akkor most a nagy számok törvénye alapján én nyertem?

Süsündér 2007.08.13. 18:39:20

rák feltétlen rajongóddá váltam

W84IQ 2007.08.13. 19:04:53

A fogyasztóvédőktől ne számíts csodára, de a kis kártyát elviheted az APEH-nek, biztosan bevezetik ezt a nyugtaadási módszert országos szinten, hiszen zseniális... vagy megbűntetik ezt a szarházi céget úgy, ahogy megérdemli.

Igazi win-win.

viragszal 2007.08.13. 19:19:31

jaj süsündér (egyébként nem andicica). mi 25-30an voltunk Liege-ben 2 (egyesek 3) hónapon keresztül tréningen, reggel-este taxiztunk és volt h napokon keresztül szivattak. Sőt volt h konkrétan hazudtak a telefonba, hogy még 5 perc, még 5 perc, aztán, hogy már ott van, és mikor nem volt ott és megint telefonáltam, akkor már föl se vették :)

Ennyi. Nem a városok száma a mérvadó, mert nem egyszer történt meg, hanem sorozatosan. De mindegy, nem is idevaló!

TaZ 2007.08.13. 20:10:56

azt hiszem mostmar megallapithatjuk, hogy aki taxival jar sikeres ember nem lehet...

Barat-Taxi 2007.08.13. 20:38:25

Bántelki Lajos vagyok, a Barát-Taxi egyik ügyvezetője. Egy ügyfelünk hívta fel a figyelmem az itt megjelent kommentekkel kapcsolatban. Kérem a kedves fórum indítót, hogy panaszát tegye meg a barattaxi@barattaxi.hu címen és azt haladéktalanul kivizsgáljuk! Mivel innen nem tudom megállapítani, hogy kiről van szó, - a hangfelvétel visszahallgatásához -szükséges a kapcsolatfelvétel.

Előre is köszönöm!

Bántelki Lajos

viragszal 2007.08.13. 21:16:48

Már az nlc.hu-n is fönt van a "sztori". Kedves fórumindító nagyon ráér.

Kíváncsi vagyok a fejelményekre, remélem eljut idáig.

Barat-Taxi 2007.08.13. 21:19:18

A többi, negatív hozzászólásokra nem igazán szeretnék hosszasan reagálni.
Talán annyit, hogy nyugodtan tessék rendelni Barát-Taxit. Azt tudni kell, hogy amennyiben tőlünk rendelik meg taxijukat
és ha bármi okból - Pl útközben összetört az autó - akkor 1 másik taxitársaságot küldünk. DEEEE! Egyik alapelvünk,
hogy utasainkat kár nem érheti! Ha már bizalmat fektettek belénk, az a legkevesebb, hogy ugyanazon áron utazhassanak.
Ezért, ha ilyen történik utasunknak visszafizetjük a másik taxitársaság álltal használt magasabb reptéri transzfer ár különbözetét.
Ez tény, ez nálunk bevett gyakorlat.
AZ olcsó húsnak híg a leve! Ezt a vélemény szintén nem tudom osztani - legalábbis a mi példánkból.
Ha a kedves olvasók nem tudnák, árainkat azért tudjuk ilyen alacsonyan tartani, mert teljesen másképpen dolgozunk mint a többi taxitársaság.
PL: Nem bérlünk irodát! Nem fizetünk ki több 10.000 Ft bérleti díjat. Telefonkezelőink mozgáskorlátozottak, illetve kismamák
akik otthonukban végzik a rendelésfelvételt. A leadott rendeléseket utazás előtti napon minden esetben sms-ben visszaigazoljuk.
Ezzel a rendszerrel havonta sok-sok pénzt takarítunk meg. Hát, így vagyunk mi a legolcsóbban is nyereségesek.
Nem kívánok senkit arra ösztökélni - bizalmatlansága ellenére - hogy bennünket válasszon! Dehogy!
Ha nem bízik bennünk, ha szíve szerint maradna az eddig jól bevált - bár jóval drágább eddig használt taxitársaságánál - kérem, tegye ezt!
Azon utazóközönség viszont, aki nem, vagy csak rendkívül ritka alkalmakkor teheti meg, hogy taxiba üljön,
illetve azon utasaink akik bizalmat kívánnak fektetni belénk és nem feltétlen hisznek az anonim hozzászólókban - kérem,
keressenek bennünket bizalommal! Mi, mindent elkövetünk, hogy a reptérre utazván kellemesen kezdjék, majd a reptérről hazautazván velünk,
nyugodtan fejezzék be jól megérdemelt nyaralásukat!
Köszönettel, Bántelki Lajos

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.08.13. 21:21:54

Tiszteletem Bántelki Lajosnak. Egy felelos ceg igy jar el.. Sajnos ezt nem sok mas ceg tette meg eddig itt...

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.08.13. 21:33:16

Az értékelős oldalon láttam a "sátán" taxit (6x6 taxi), mekkora már. Lefogadom a transzfer mellé, bónusz ördögűzés is jár.
Egyszer kipróbálom, hogy mi tudnak.

Zsolt72 · http://www.budapestdailyphoto.com 2007.08.13. 22:33:00

súlyos ez a taxis történet. Nekem azt se vette be a gyomrom, ahogy a Zóna taxi kavar a reptérre való visszautak tarifájával. Az majdnem ugyanaz az átverés mint a 900 ft-os repülőjegy.

Wickey 2007.08.13. 23:46:09

Andica:

Liége egy szarkupac város. Az nem összehasonlítási alap. Tele van jöttmentekkel. Brüsszelben és Leuvenben sosem volt semmi gondom a taxisokkal, amikor csak egy-egy napra jártam arrafele (vagy buliztunk és szárazra ittuk a kocsma italkészletét.

Amúgy külföldön meg tessék autót bérelni, ocsóbb, főleg hosszú távon (mint amilyen egy többhetes tréning).

Harmadrészt ha meg trenyón voltál ki, akkor feltételezem, hogy céges keret, akkor pedig nemtökmindegy? Tessék rendes, lehetőleg a céggel keretszerződés viszonyban álló taxitársaságot használni.

Ez amúgy furcsa: itthon megy a fillérb@szás az ocsó taxistársaságokkal, Liége-ben meg széttaxizzuk a valutakeretet?? Hogy is van ez?

Én személy szerint idegzsábát kapok a gondolatától is annak, hogy például egy különösen elcseszett, 50 órás repülőút után hazaszédelgek az USA-ból mondjuk télen, és nem vár a terminál bejárata előtt a fűtött taxi... Ott nincs helye hibának, helyrajzi számig lebontanám azt a céget amelyik nem küldené ki a megrendelt kocsit.

Ez itt a reklám helye, mert megérdemlik: itthon taxi2000, külföldön meg Hertz, Neverlost navigációval :-) Nuku problemo. Igaz, nem is olcsók, hacsak nincs keretszerződésetek company rate-ra.

trewq 2007.08.14. 01:25:35

Kedves Bántelki Lajos!

Mi a Barát-taxi mögött álló cég neve? Ha nincs mögötte cég, akkor ki állítja ki a számlát a viteldíjról, ill. az előlegről?
Mozgássérülteket gondolom csak az állami támogatás miatt alkalmaznak?
Van engedélyük a fuvarszervezésre?
Miért kerül egy Fővám-Kálvin tér fuvar (kb 500 m) 2800 Ft-ba?

Remélem tud válaszolni eme kérdésekre.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.14. 01:47:39

Wickey: pontosítanék. Leuven is egy nagy fospunepa. Liege amúgy bejön, főleg éjjel egykor a a budapesti gépet várva, amikor egy büdös taxi sincsen arrafelé :-)

A taxisokról ne mondj semmit Brüsszelben, Liegeben és más belga városokban (pl Charleroiban). Ismerem őket, mint a rossz pénzt. Sőt ismerek félmagyar taxist is, akinek mozigépész a családja és egy autót 55-nek mond :-) Vagy már inkább ő is belga?

Azt vettem észre, hogy minél messzebb megyünk Brüsszeltől, annál rendesebbek a taxisok. Kivéve, ha fővárosi fuvar jön szóba. Akkor lila köd és ármondás :-)

A bambasággal álcázott átvágás a kenyerük a belga taxisoknak a ki nem álló taxikról pedig nyugodtam adomázgathatnánk (részben belőlük élek). Ha érdekel pár inkorrekt cég, akkor említhetném a zaventemi autoluxot (csak neked 45 euroért belváros, ami amúgy 23-30 euro), a taxis vert és orange (egy cég) amely az előre rendelt kocsit kis sem küldi, mert minek és az ügyfél (akár legyen szó 20-as csoportról) lekési a gépet. A taxis vert legjobb szövege hasonlatos a Barát komáékhoz. 20 fős csoportnak nem álltak ki 3 minibusszal és azt ajánlották, hogy az egy óra múlva záró check-inhez fogjanak pár kocsit a Belliardon, az ugyanis forgalmas utca és persze a Wiertzen nem is állnak be estére taxik. De vannak olyan telitalpas 3 autós társaságok, akik véletlenül mindig eltévesztik az utat és így csak 15 euroval fizetsz többet. Amúgy az Autolux ott dekkol Liegeben is.

Persze tudok sok rosszat a magyarországiakról is. A City tulajáé a Zóna, amit alvállalkozokkal üzemeltet. Olyan telitalpasokból verbuvált egységplatform. Persze a Veresé lesz az Airport Minibus is a sok szakadt 700.000 km-es verdával, de betol 50 újjat és egy páncélt, mert fussa neki. A hochti meg tárogatja neki szét a zsebeit. Fix ár és fix átbaszás meg továbbra is lesz. Nem akarom szídni a körúti beülős pilótákat, de nálunk nagyob sziványokat nem látsz. Leinted, 1000 méter és máris 1000 forint. Blabla. Mindenki tudja.

Jah. Mindenzt csak azért írom le, mert van egy minibuszos cégem belgiumban és van alkalmam napi 6-8 órában szemlélni a tacisok ténykedését néhány reptéren. Mint például Liege, Eindhoven, Zaventem, Charleroi és néha Amsterdam.

És persze arra is van sztorim, amikor az utas az átverős, sőt az utas a Magyar Állam Kincstárból fizeti a számlát. Ha. Ezt majd megírom hamarosan, sőt. Más is megírja. Tehát ennek a dolognak is kér oldala van.

Ez k.rva hosszú lett, mert belehúztam.

maccar 2007.08.14. 02:23:17

Barát taxi kontra Anulu bárát!!!

Megdobbent 2007.08.14. 03:17:55

Jahjah barattaxi egy A betu tok keves lesz :)

geeb 2007.08.14. 08:58:19

Én is mentem már Barát taxival reptérre is, visszafelé is, rendben volt. Kicsit lepukkadtak a kocsik, de gondolom ezért tudnak olcsók lenni.

Az viszont ilyesztő, hogy mennyi fizikai aggressziót -- na jó, csak fenyegetést. vált ki az, hogy egy diszpécser bunkó volt. Csigavér emberek.

Az is érdekes, hogy első Barát taxi melletti hozzászóló hitelességét megkérdőjelezték többen is, míg az eredeti posztét nem. (Én egyiket sem egyébként.)

gentry 2007.08.14. 10:18:37

Soha semmiből nem szabad a legolcsóbbat választani....

Barat-Taxi 2007.08.14. 10:30:06

Üdvözlök mindenkit! Gondoltam, ismét betérek, hátha.....!

Kedves trewq!
Megnyugtatom, hogy Barát-Taxi mögött több KFT és Bt áll! Taxisaink a számlákat a saját cégük nevére ( mint kiállító ) állítják ki.

Tájékoztatom, hogy a mozgáskorlátozott kollégáinkra semmiféle támogatást nem veszünk igénybe!!

Fuvarszervezésre természetesen van engedélyünk! A Barát-Taxi mögött legalább 3 olyan cég van, mely rendelkezik ezen engedélyekkel.

A 2800 Ft-os tarifáról. Sajnos, nem tudom, hogy miről van szó! Ha lehetne, bővebben kifejteni.

Köszönöm!

Bántelki Lajos

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.08.14. 10:44:35

Hát a Szigeten nem kell meglepődni semmin. Én is összegyújtöttem egy csokorra valót a szabdtéri pisszoártól kezdve az önkiszolgáló börtöncelláig. Ha valakit érdekel, itt:
copypasteblog.blogspot.com/2007/08/szigeti-veszedelem_14.html

kyanzes (törölt) 2007.08.14. 11:02:45

Semmi csoda nem történt: egy madarat lehúztak egy ropira. Nem nagy ügy. Gondolj bele mekkora makker hogy a taxis nem passzolta el a címedet valami betőrőbandának. Ez is valami, manapság ennek is örülni kell.

Palkovicsné 2007.08.14. 13:00:45

Khmmm.... Valaki egy laptop-ot????

lizard4 2007.08.14. 14:47:36

Vicces, anno egy Zóna v. City taxis Homár postban ajánlgatták a Barát Taxit, én ott hallottam róluk. Egyszer utaztam velük, tavaly novemberben Ferihegyre.
A taxi pontosan a kért időben jött (ugyan nem a Barát Taxi kocsija, mert a taxis elmondása szerint valami baleset történt). A fuvar végén a fizetett összeg pontosan annyi volt, mint a foglalásnál közzétett ár. Én abszolút elégedett voltam velük, de hazafelé már nem kértem fuvart, így erről nincsen tapasztalatom. Ja, és január 1-jén BÚÉK SMS-t küldtek.
Szeptemberben ismét repülök, a post ellenére szerintem ismét őket rendelem...

Valaki más 2007.08.14. 15:04:30

Szarrágásnak mindig ez a vége.

báró Csekonics 2007.08.14. 15:54:54

Barat-Taxi 2007.08.14. 10:30:06
Fuvarszervezésre természetesen van engedélyünk! A Barát-Taxi mögött legalább 3 olyan cég van, mely rendelkezik ezen engedélyekkel.

:-D
Most akkor, három, négy, öt v. esetleg mág több?
Tehát akkor mégiscsak egyéni vállalkozók (magántaxisok - van erre egy szép szleng kifejezés is...) gittegylete?
Vagy tévedek?

báró Csekonics 2007.08.14. 15:59:23

Süsündér 2007.08.13. 17:47:43

Én ugyanezt tudom mondani a City-ről: 2,5 éve elég sűrűn járok velük, egyetlen egyszer volt kicsit 'érdekes' a sofőr (azért bunkónak nem mondanám őt sem, lehet rossz napja volt, de tűréshatáron innen azért és nem túl).
Azt az egyet leszámítva korrektek, pontosak stb. Privát is őket kérem és akár ajánlom is ha valaki tanácsot kér tőlem.
Amúgy meg persze bunkó taxis mindenhol előfordulhat, meg akár talán bunkó diszpécser is (bár azt kollégái is hallják a központban) - a kérdés, hogy utána mi történik, ha reklamál az ember.
Vagy lehet hogy spanéknál egy szál diszpi van?!

Tinyó 2007.08.14. 16:12:02

SÜSÜNDÉR, te honnan tudod, hogy Scunthorpe egy létező város?

mikimaus (törölt) 2007.08.14. 16:54:51

"Dr Gregory House 2007.08.13. 12:25:13
Kedves TaZ!
Egy olyan országban, ahol mindent meg lehet tenni következmények nélkül, miért a taxis diszpécser ne tehetné meg?
A szellem kint van a palackból, a király meztelen.
Minden rendben? Mi az hogy! Nagyon is!"

Kedves GH!
1998 nyarán volt egy megfigyelési ügy,melyetnagyrabecsült OV miniszterelnökünk akkora mellszélességgel nyilatkoozott oda a sajtók hadának - kérdáést már akkor sem lehetet felteni neki! -, amelyről 2003-2004-re kiderült: az egész egy komplett hazugság volt és nem másra szolgált, mint a megválasztott Fidesz-Kisgazda koalíció első 100 napjának semmittevését elleplezni.

Ja: és ki is mondta az egész 98-as kampány idején, hogy Torgyánékkal soha?

Úgyhogy ha már amúgy is "offopik" vagy, legalább legyél kissé hosszabb emlékezetű, vagyis hitelesebb, jó? ;-)

Üdv!
Maus Róbert
(Robi)

struc 2007.08.15. 00:05:54

Nekem a Taxi2000 bevált.
A barátot nem ismerem:)

Georgethebig 2007.08.15. 07:19:47

Nekünk a Tourist Taxival sikerült egyszer és utoljára utazni. "Túl korán volt", nem jöttek, de küldtek egy másik társaságot drágábban. Mikor felhívtam a diszpécsert út közben, hogy nem fizetek többet, azt mondta, hogy márpedig fogok. Különben is "nem tartott senki pisztolyt a fejemhez, hogy beszálljak az általuk küldött másik társaság autójába". Nem teljesít és még bunkó is....
Végül is a tele5 eddig rendben volt, idén teszteltük 1x a Zónát. Az is rendben volt, bár életemben még nem mentem ezen az útvonalon a retérre :)

Dr Gregory House 2007.08.15. 12:24:56

Kedves mikimaus, alias Robi!
Ha én is az MSZP-től kapnám a pénzt, hogy irogassak nekik ide-oda, mint te, akkor lehet, hogy másképp látnám a dolgokat. Persze arra nem reagáltál, amit írtam, ez is jellemző rád. Csak ennyit tudsz: Ovi-bácsi sokkal rosszabb bácsi! Ettől még ti az ország túlnyomó részének elfogadhatatlanok vagytok - tartalomban és formában egyaránt. Ez van.

báró Csekonics 2007.08.15. 12:40:47

Dr Gregory House 2007.08.15. 12:24:56

Jaj, de gáz már ez a Viki bácsi meg Fecó bácsi duma... Uncsi már a csapból is ez folyik.
Egyik sz@r másik fos és kész.

Dr Gregory House 2007.08.15. 12:51:05

Kedves Csekonics báró!
Egy főúr hogy beszélhet ilyen qrvára ocsmányul? Amúgy nagyjából igazad van. Sajnos. Ezért is tart itt Hungisztán...

diszpancher 2007.08.15. 15:22:12

Őszintén szólva nem tudom miért csodálkoznak még emberek, hogy "olcsó húsnak híg a leve" alapon éhen maradnak.Jó magyar módra még mindig akadnak emberek akik azt hiszik ha ólcsón (áron alul) rendelnek repülőtéri transzfert jól járnak ők is,meg a taxis is.Halkan jegyzem meg,hogyha már a kedves utas kifizette a nem olcsó repülőjegyet (meg a hozzátartozó illetékek garmadáját), nem egészen értem hogy miért pont a repülőtérre való jutáson akar spórolni és incifinci,nevenincs,ellenőrizhetetlen,utólag magyarázkodó cégekkel utazik.Józan paraszti észre lefordítva;jusson eszébe mindenkinek,ha tesco gazdaságos tejet veszel mert az "ócsóbb",előfordulhat a lejárati időelött dobhatod ki,s idegesgethetsz mikor pedig már ráizgultál a reggeli müzlire jó sok tejjel :) Igaz a tesco nem küld sms-t hogy jóétvágyat,de lehet valakinek ez kell a boldogsághoz...

báró Csekonics 2007.08.15. 16:07:58

diszpancher 2007.08.15. 15:22:12

Na igen, igazad van! Mert ugyebár még az 1,2 - 10 Ft-os akcijjjóóós repjegy is 15-30kHUF mire oda jut az ember, hogy akkor oda-vissza mibe is kerül a buli illetékekkel, adókkal, stb.
Ha ezek mellé nem fér be (ha tényleg nem) egy kb. 3-4000Ft-os taxizás, akkor menjen 200-as (asszem) busszal vagy a szuper új reptéri vonattal.
(Ha kettes terminálra megy, onnan meg tudtommal nem indul fapados, szóval oda azért vastagabb árú repjegy mellé kell zsugorinak lenni.)
Nyaralásnál meg pláne: ha már megy az ember fia / lánya nyaralni (többség csak egyszer egy évben, vagy esetleg ritkábban) akkor ne vacakoljon már - majd utána egy éven át spórolhat, nem?
(Legalábbis szvsz.)

Pl. tavasszal sikerült eljutnunk párommal Párizsba. Utolsó este beültünk egy kis éttermbe (na jó, nem valami procc helyre, de nem is késdobálósba) - eszembe nem jutott volna hazajönni úgy, hogy nem próbáljuk ki... Került amibe került, de fene tudja, mikor lesz rá alkalom megint!

báró Csekonics 2007.08.15. 16:09:50

diszpancher 2007.08.15. 15:22:12

speciel a TG tejjel (mármint a tégla dobozos-kartonszámra kaphatóval) még ilyen gondom sosem volt. (azért a példát persze értem.)
Most akkor sikeres vagyok, vagy mázlista?

Rák Attantam 2007.08.15. 17:37:53

Egyszer egy rokonunk véletlenül "díszpecsér"-nek mondta. Na, kábé azóta úgy is viselkednek (nem a rokonok, hanem a díszpecsérek!) :)

uns97 2007.08.15. 20:06:32

Azert Mo ugy nez ki a maganyos emberek orszaga... itt nincs egy ismerose egy embernek se (csak gyerekekkel "urizal" Dubrovnikba vagy hol a pekbe...) aki ki menne ele a repterre ? Szaros pesti 20 km... En Schwehatra, Bp-re mar millioszor mentem ismerosert. Autoztam ismerosert Wels-be, Nurnbergbe mert ott ragadt. Ezek szerint Mo orszag tenyleg egy tragedia... 1000 Ft-tal "atvertek" szegenyt na van is riadalom mibol mnennek jovore nyaralni, mi ? Uristen 1000 ft-on szarakodni, a villany tobbe kerul mig bepotyogi a gepen ezt a szart...

MyBaby 2007.08.16. 11:00:47

Azt hittem a taxirendelés könnyebb egy nőnek , mint a gyerekszülés.
Tévedtem....

nepkfjb 2007.08.16. 17:16:12

Egy éve mi is megrendeltük a Barát taxit,
hogy korán reggel a reptérre vitessük magunkat. A megbeszélt időpont előtt
öt perccel felhivtak, hogy sajnos a
taxijukba beleszaladt valaki hátulról az Üllői úton, de sebaj, küldenek egy másik taxit, egy másik cégtől. Megkérdeztem, hogy az is annyiba fog-e kerülni, mint az övék, azt válaszolták, hogy természetesen nem, és ez igy is volt. Már nem emlékszem, 1500 vagy 2000 forinttal fizettünk-e többet. Az ügyvezető úr beirásával ellentétben fel
sem merült, hogy a kompenzálnának bennünket. Természetesen túléltük a veszteséget, de mindez az igazsághoz hozzátartozik. A kihivott taxis egyébként nem is tudta, hogy nem mi, hanem a Barát taxis hivta. A repülőt elértük.

bl4ze 2007.08.17. 16:48:37

Kedves Bántelki úr,
Milyen érdekes az állítólagos kivizsgálás, kártalanítás. Én 2006-ban semmi ilyet nem kaptam, csak két kollegától a kioktatást és minősíthetetlen kiabálást. Meg azt, hogy a reptéren maradtam autó nélkül, és oldhattam meg a hazajutásom ahogy akarom, tudom. A felvételt annó érdekes módon senki nem akarta visszahallgatni, azt mondták nem is rögzítik. Talán ezért mert a 2 kolléga ügyféllel ordibálni... A cégüknek nagyon rossz híre van mindenfele, talán ezen el kellene gondolkodi, illetve azon is, hogy olyan jártathoz akar kimenni nagyon képzett és intelligens kollegájuk ahol :
- adott város nem létezik a világon
- adott járatszám, időpont nem létezik
Lásd az én történetem. Talán vonják le a konzekvenciát. Az a baj, hogy az embereknek nincsen ideje benyújtani a panaszokat a megfelelő felügyelethez. Illetve ez Önöknek szerencse, nem baj. Üdvözletem!

Barat-Taxi 2007.08.17. 21:38:55

Kedves,bl4ze!

Sajnálom, azt a kellemtlenséget ami Önnel történt! Az igazság az, hogy mivel erről a konkrét ügyről nem tudok, így hozzászólási alapom sincs! Az Ön által említett időpontban mén nem voltam abban a helyzetben mint most....! Az elmúlt 1-2 évben a rendeléseink emelkedésével a technikai hátterünket is fejlesztjük. Ebbe beletartozik az iz, hogy a megrendeléseket, illetve az utasainkkal folyatott beszélgetéseinket is rögzítjük.

Cégünknek rossz híre van?! Bocsásson meg, de én ezt nem vettem észre! Rendeléseink száma dinamikusan nő, utasaink megelégedéssel veszik igénybe szolgáltatásainkat. Természetesen, mindenhol lehetnek hibák, mi sem vagyunk tökéletesek, bár törekszünk rá!
De most mondok valamit!
Szolgáltatásainkat azon kedves megrendelőinknek ajánljuk, akik elismerik munkánkat, tisztelik erőfeszítéseinket, hogy mindig a legjobb árakat alkalmazzuk. Technikai hátterünk is egyedülálló! Nincs még 1 olyan taxitársaság amely a megrendeléseket visszaigazolja sms-ben. És még számos olyan fejlesztés van folyamatban, mely utasaink biztonságérzetét növeli-növelheti. Az meg, hogy aq megrendelési cím felé haladva összetörik az autó....! No comment! Vagyis, de! Ha ilyen történik, vagy 1 bevállalt megrendelést nem tudunk teljesíteni, a legkevesebb, hogy rendelünk utasunknak 1 másik taxitársaságtól autót, és az általuk alkalmazott transzfer ár különbözetét kifizetjük.

Természetesen, minden építő, korrekt véleményt köszönettel fogadunk!

Köszönettel,

Bántelki Lajos

b.3000 2007.08.18. 16:39:34

Tisztelt Bántelki Úr!
Én csak elismeréssel tudok szólni a Barát-Taxiról! Én, állandó "használója" vagyok társaságuknak. Nagyjából, 2 hetes rendeszerességgel utazom a reptérre és mindig pontosan érkezett mind a lakásomhoz, mind a reptérre az autó. Azt írta, hogy minden építőjellegű véleményt szívesen fogad. Tessék! Amennyiben módjuk lesz rá, ajánlnám, hogy néhány autójukat cseréljék le. Vannak ugyanis a társaságuknál olyan autók, melyek 1 kicsit elhasználódottak. persze, mindenhol van ilyen, de ez csak olyan javaslat volt. A Barát-Taxinál ne legyen.
Jó ötletnek tartom az sms visszaigazolást és rendkívül kényelmes számomra, hogy amikor megérkezik az autó sms-t kapok, hogy megjött.

bl4ze 2007.08.21. 09:23:00

Rendkvüli örömmel tölt el Bántelki úr az Ön által leírtak, noha ez engem nem vígasztal. Engem Önök a rendelésemmel cserbenhagytak, és társaságuk alkalmazottjainak a viselkedése egyszerűen vérlázító volt. Ha ez mostanság nem így történik annak örülök, de én Önöket messziről elkerülöm, és a topic indítója is ezt fogja tenni. Én nem tűröm ha megvezetnek, és kiabálnak velem. Az ügyfél nem ilyen bánásmódot érdemel. Punktum.

onkes 2007.08.22. 10:41:14

Van itt más baj is, kérem szépen! A sofőrök! Egy ferihegyi oda-vissza, az még ugyan nem statisztika, de mégsem egy, hanem kettő tapasztalat.
Előljáróban leszögezem, hogy igen nemes dolog a csökkent munkaképességűek foglalkoztatása, de azért az ésszerűség határai között.
Tehát:
1. sofőr: sebességmániás őrült, aki először viccesnek látszik, de aztán már ijesztő...
2. sofőr: erősen mozgássérült, csomagpakolásban sem tudott segíteni. Gyorsforgalmin közölte, hogy már régóta vezeti ezt a típust, de valahogy nem esik kézre a sebváltó, ezért ugrál a kocsi. A sávok keskenynek bizonyultak, Üllői úton már halálfélelem is volt, soha nem egyenesen mentünk! Majd Hungárián egyszerűen lefordult, és bement egy zsákutcába. Ez megint csak ijesztő volt, egyéb okok miatt. Szóval az ilyen embert támogatni kell, DE NE TESSÉK VOLÁN MÖGÉ ÜLTETNI!!!

Barat-Taxi 2007.09.07. 19:16:01

Kedves Olvasók! Sajnálattal vettem tudomásul, hogy néhány héttel ezelőtti kérésem, miszerint várom a kedves fórum indító panaszát email címünkre, hogy kivizsgálhassük, nem érkezett meg. Hát, erről ennyit! No comment!

Meli 2007.10.16. 14:51:06

Én is megjártam a Borat Taxival. A reptérre készültem, két nappal az utazásom előtt felhívtam őket, és rendeltem egy taxit 14:00-ra. Felvették az adatokat. Utazásom előtt egy nappal jött is a visszaigazoló sms. Másnap délben rám telefonáltak, hogy nem lenne-e gond, ha kicsit korábban jönnének, mert iszonyú dugó van a városban (csak hogy biztosan kiérjek a reptérre). Mennyivel korábban? Fél órán belül. Hát jó, biztos, ami biztos, de 13:00-nál előbb nem voltam hajlandó lemenni, mondván, mi a fenének üljek a reptéren órákig, ha mégis hamar kiérünk. Így is lett. Fél óra alatt kint voltunk a reptéren, teljesen üres volt a város, semmiféle dugó nem volt... A taxis felvilágosított, hogy meg lehet rendelni a visszautat. Én hülye kifizettem az 1000 Ft-ot, kaptam egy Barát taxis névjegykártyát, a taxis ráfirkált valamit a hátuljára, azon kívül semmi dokumentumot nem adott, hogy átvette a pénzt. Közölte, hogy sms-ben írjam meg a járatszámot, amivel érkezem. Ezt pár percen belül - amint átvettem a repjegyemet - meg is tettem. A nyaralásom vége felé kezdtem aggódni, amikor még semmi visszajelzés nem jött. Egy nappal a hazautazás előtt megismételtem az sms-t. Semmi válasz. (Természetesen megkapták az sms-t, megjött a visszajelzés.) Hazaérkezvén egy barátnőmtől kaptam taxicsekket, így megúsztam a hazautazás költségét, így nem rontottam el a kedvem azzal, hogy felhívom a Barát taxit, és elkezdek velük veszekedni. Az az egy biztos, hogy többet nem utazom velük. Elképzelhető egyébként, hogy a taxis magán akciója volt ez (lehet, hogy a 3/4 órás várakozás költségeit akarta lefaragni), és egyszerűen eltette az 1000 Ft-ot, és nem jelentette be a központnál, hogy rendeltem visszafuvart is. Bár ez sem igazán állja meg a helyét, hiszen a központnak valamit akkor is kellett volna válaszolnia a két sms-emre. Mocsok egy banda ez, NE UTAZZATOK VELÜK!

Barat-Taxi 2007.10.28. 04:31:59

Kedves Meli!
Ez szép volt! Köszönjük! De az ugye, meg se fordult az Ön fejében, hogy ha megérkezik az sms, akkor nem válaszolunk?! Ennyi erővel, naponta több száz sms-t írhatnánk. Ugye megérti, hogy erre nem igazán van kapacitásunk. Sms-t akkor írunk, ha nem érkezik meg a járatszám és azt is érkezés előtti napon. Sajnálom a kellemetlenségét, de ahogy 1 másik társaságot fel tudott hívni, legalább megkérdezhetett volna bennünket, hogy várjuk-e. Bízton állíthatom, hogy kellemesen csalódott volna! Tisztelettel,
Bántelki Lajos

Barat-Taxi 2007.10.28. 04:37:40

Ja, még 1! Azért, mert figyelmesek voltunk és hamarabb odaküldtük a kollégánkat, talán figyelmességnek kellene betudni, mint bámi másnak. Azt gondolom, hogy nem nagyon tud olyan társaságot mondani, aki ezt kérés nélkül megtette volna. A földbe taposás és a "MOCSOK BANDA ez" helyett talán más, jelzőt kellett volna használni. Talán a figyelmes és korrekt is megtette volna. Persze, ha legközelebb másik társaságot rendel, bízom benne, remélem, kellemesen fog csalódni! Tisztelettel, Bántelki Lajos

TH 2009.10.13. 15:40:30

@Barat-Taxi: hehe, ez jó. nem kap SMS-t, nem várja az autó, de még ő telefonálgasson, ugye? ez a normális? Margit? Nooormáááális???

targi 2011.07.17. 18:42:10

@Barat-Taxi: Tisztelt uram amit ön ír a figyelmességről meg a korrektségről még hírből sem ismeri mert magának se modora se kulturált beszéde nincsen.
Tisztelettel egy elégedett utas aki rájött hogy kerülje önöket messziről.

Bogárka_Apukája 2011.10.14. 14:01:13

Sziasztok! Az imént nézegettem a neten taxi után, és most találtam erre a blogra. Szeretnék én is megosztani 1 kellemes / kellemetlen élményt veletek.

A történet tavaly szeptemberben történt. Utazás előtt 2 nappal rendeltünk taxit a Barát-Taxitól. Azt hittük, ezzel rendben is van minden. Nem így történt.

Reggel 5 órára rendeltük a taxit. Hajnal 04, 45 körül hívott a taxitól a diszpécser, hogy az autó aki hozzánk jött volna, késni, mert az előző utasával vissza kellett fordulnia, mert az utas otthon felejtette az útlevelét.

Gondolhatjátok, 1 babszem se fért volna a hátsómba, úgy megijedtem. De mielőtt felocsúdhattam volna, közölte, hogy 1 másik taxitársaságtól küldtek autót aki kb 5, 10 percen belül itt lesz. Mondta még, hogy a 3300 ft viteldíj helyett 4300 Ft lesz a viteldíj. Ledöbbentem. Mondtam, hogy én nem számítottam erre.

Most jön a kellemes dolog!

Közölte a diszpécser, ha késik a taxi, vagy nem tudják bármi okból a visszaigazolt rendelést teljesíteni, akkor az utas ingyen utazik. Azt kérte, hogy fizessem ki a taxisnak a 4300 ftot és a reptérről hívjam őket. Odaküld 1 másik saját taxit és visszafizetik az összeget. Természetesen, nem nagyon hittem a Barát-Taxinak, de nem volt mit tennem.

Mikor kiértünk, hívtam őket. Kb 5 perc múlva érkezett 1 Barát-Taxi és sűrű elnézés kérése közepette kifizette a 4300 Ft ot. Mondta, ha kérem, akkor érkezéskor megvárnak a reptéren.

Én ha hülyének gondolnak, ha nem, megrendeltem. Bevallom, ki is fizettem a 3000 Ft ot.

Mikor megérkeztem, kicsit nyugtalanul hívtam a Barát-Taxit, de 2 csörgésre felvették. Mondtam megrendeltem a taxit és itt állok az 1 es terminálnál. A ffi akivel beszéltem, közölte, hogy 10, 12 percen belül ott az autó. Elmondta hogy hol kell várakoznom. Kb, 10 perc telt el, és jött a Barát-Taxi. Elkérték a kártyámat amin rajta volt, hogy kifizettem az utat. Ezután hazavittek budára 3000 Ft ért!!!!!

Most a legolcsóbb az 4300 Ft! Megnéztem.

Miután a keresőbe beírtam, hogy taxi reptérre, beadott 1 csomó társaságot. Igen, jelenleg a Baqrát-Taxi a legolcsóbb.

Azt is be kell vallanom, hogy nem vagyok 1 blogozós típus. Direkt ide regáltam, hogy elmondhassam a kellemetlen / kellemes történetem.

Kellemetlen, mert féltem, lekésem a repülőt. Kellemes, mert a Barát-Taxi nem hagyott cserben, kérés nélkül küldött 1 másik taxit amit, bár nekem kellett kifizetnem, de visszafizették a teljes összeget. Ráadásul az itt jó néhány azon megszólalóval kell egyetéstsek, akik azt mondták, hogy a Barát-Taxi korrekt volt velük. Velem is azok voltak.

Felhívtam néhány társaságot és azt mondták, hogy ha nem tudnak kiállni, küldenek 1 társ taxitársaságtól taxit, de nem fizetik ki még ba különbözetet sem.

Ezek ismeretéban, én is azt kell hogy írjam....

Minden kiváloan müködött!