Tékozló Homár

Telemarketing-terror

2007.08.23. 12:43 | jackyll | komment
Úgy látszik a sutyerákságnak nincs határa, Tibor legalábbis igencsak felkapta a vizet, hogy az őt spammoló telemarketinges még a beszélgetést is rögzítette:
Egy vidéki kisvállalkozás középvezetőjeként számtalanszor vagyok kénytelen néha udvariasan, néha  pedig  drasztikusan elutasítani a különböző telemarketinges megkereséseket. Alapítványok ("Jaj, a beteg gyerekek... És mint magánember, nem tud segíteni?"), uniós pályázatíró cégek ("Nyerjen velünk sok pénzt évi százezres átalányért..."), internetes üzleti adatbázisok (adategyeztetés címén adatbányászat), "hasznos" kiadványok és marketinganyagok forgalmazói és egyéb, a KKV-szféra maradék pénzének kicsalására szakosodott ravaszabbnál ravaszabb vállalkozások mézesmázos hangú munkatársai hívogatnak bennünket nap mint nap. Mivel ezek az utóbbi években egyre gyakoribbak lettek, az ingerküszöböm is sikeresen megnőtt, és lassan már kezdtem elhinni, hogy semmi nem vágja ki nálam a biztosítékot e téren. Nagyot tévedtem.

Ma délelőtt egy kedves hangú hölgy érdeklődött egy, a mágikus EU-rövidítést alapértelmezetten tartalmazó nevű cégtől, hogy a hibásan lebetűzött e-mail-címünkre a korábbi egyeztetés (Volt ilyen? Természetesen nem. Sebaj...) alapján küldhet-e továbbra is ingyenes tájékoztató anyagokat. Érdeklődtem, hogy miről lenne szó? Jogszabályok változásai, uniós pályázatok, stb... Mondtam a kedves hölgynek, hogy lelkük rajta, küldjék, de pályázat-ügyileg már megvan a megfelelő partnerünk (ami nem igaz, de minden bepróbálkozó céget ezzel küldök el), és amúgy köszönjük szépen. Már tettem volna lefelé a kagylót, amikor a rendkívül kedves, a hangja alapján gyenge középkorúnak tűnő hölgy közölte, hogy ADATVÉDELMI OKOKBÓL AZ ÖNNEL FOLYTATOTT BESZÉLGETÉST RÖGZÍTETTÜK!

A biztosíték itt durrant el az agyamban. Annyi erőm még volt, hogy udvariasan közöltem a hölggyel, hogy nem tartom egészen korrekt eljárásnak ezt, ezek után nem kérek tőlük semmit, majd egy utólag már elhamarkodott "viszonthallásra" után - írd és mondd - lebasztam a kagylót.

Sokféle gusztustalansággal találkoztam már az egyik barátom által csak "erőszaktermékekként" kategorizált dolgokat eladni próbáló emberek részéről, de ez az eddigi best of pofátlanság. Felhív egy telesales-picsa (most már nem jár ki neki a "hölgy" titulus), hogy legalizálja eddigi spammelését, majd másfél perc csevely után közli, hogy rögzített mindent. A rögzítősdi egyébként sem tartozik a kedvenceim közzé, a különböző hivataloknál és szolgáltatóknál is rühellem, de ott még valahogy meg tudom érteni, mert egy többé-kevésbé (bár inkább kevésbé) önkéntes ügyfél-szolgáltató viszony sajátos vadhajtása. De hogy jön ehhez egy abszolút idegen cég, akivel semmilyen viszonyban nem vagyok (és a cégünk sincsen), ráadásul nem is én fordultam az ő call centerükhöz?

Az általam nagyrabecsült Grafitember az ilyen és ehhez hasonló problémák radikális megoldását sugallja. Most igazam van vagy csak túl érzékeny vagyok? Jogi és etikai szakértők véleményét kérem, akár önjelöltekét is! Nektek mi a véleményetek?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andika25 2007.08.23. 12:52:02

Szerintem egyáltalán nem jogos a beszélgetés rögzítése, főleg, hogy csak utólag közli ennek tényét.
Egyébként is, mit akarhat vele???
Igazából az sem jogos, hogy különféle adatbázisokból kiszedik a címet, telefonszámot, és vég nélkül hívogatnak.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.23. 12:53:15

Egy dolgot biztos tehetsz: Ezek után felszólítod arra, hogy éljen nemi életet a saját szüleivel, egy lóval, egy falka jegesmedvével valamint közlöd vele, hogy abban reménykedsz, hogy a közeljövőben egy nekrofíl fog élvezkedni rajta.
Ja, és nekem egyébként van egy kamu emailcímem, ahonnan el tudom árasztani őket a saját hülyeségeimmel.

Zorro2007 2007.08.23. 13:02:45


Azert vigyazat ki mit mond az ilyen "reklam" telefonokon.

Azert kell a rogzites, mert ha veletlenul valamikor is kicsuszik a szadbol, hogy kell ez es ez a szolgaltatas (pl. Jogszabályok változásait, uniós pályázatokat kuldenek stb.stb ) , probaljuk ki, mit veszthetunk, abban a pillanatban mar elo is fizettel ra!!!!!!!!!!!!!!es ez szabalyos max. x evig perelheted, hogy nem volt kielegito a tajekoztatas...

Ugye nem kell folytatnom....

Mokele-Mbembe 2007.08.23. 13:03:23

Nem is értem... minek kellett másfél percig vesződni vele? Nálam 15 mp-nél tovább nem jut egy se...

Túlságosan jóságos vagy erre a világra...

lunule (törölt) 2007.08.23. 13:05:17

Szerintem ebben az országban ezel a hozzáállással túlérzékeny vagy.
Úgy értem, igazad van a hülye picsát meg a mögötte álló céget meg az általuk alkalmazott stratégiát illetően, de egy ilyen ügyre ennyi érzelmet pazarolni, ennek nem lesz jó vége.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.08.23. 13:06:05

Igazad van: túlérzékeny vagy. :)

Komolyra fordítva:
Szerintem (nem vagyok jogász) akkor van joga rögzíteni, ha még a beszélgetés érdemi megkezdése előtt erre felhívja a figyelmedet és a beleegyezésedet kéri.

Egyébként fel nem fogom, hogy mihez kezdenek utólag egy ilyen beszélgetéssel, hacsak nem a telefonost tesztelik, hogy tényleg dolgozott-e...

dehiszezénvagyok 2007.08.23. 13:07:34

A hozzájárulásod nélkül nem rögzíthetik a beszélgetésedet / vagy anélkül, hogy ezt ne közölnék veled előtte...

randomuser1 2007.08.23. 13:16:59

"kösz, nem kell" és tedd le a kagylót, ezzel nem csak a saját de a szerencsétlen telemarketinges rabszolga életét is megkönnyíted. öket ugyanis csak sikeres rádumálásért fizetik az ilyen lepra call-centerek...

Höbörgö 2007.08.23. 13:18:14

A nekem bevált szöveg ezekre a telefonhívásokra a következő:
"Most beszéltem meg egy kollégájával mindent, maguk nem egyeztetnek?"

Innentől kezdve ő kér elnézést és kihátrál a telefonból.

gelsystem 2007.08.23. 13:22:58

telemarketinges cég alkalmazottja sikeres ember nem lehet....
a hideg kiráz az ilyenektől...
ezeket szerintem genetikai kisérletekkel tenyésztik

báró Csekonics 2007.08.23. 13:26:45

Szvsz. egyszerű a megoldás: ami olyan sz@r (v. drága) hogy telefonon (régen legalább kiment a házaló az ügyféljelölthöz) kell eladni, az nem lehet jó. Vagy ha az, hát 2x annyiba kerül, mint kéne.
Tehát a válasz: köszönöm, nem veszünk semmit, felejtse el ezt a számot, viszhall - és letenni.
Magadnak is ezzel teszed a legjobbat.

randomuser1 2007.08.23. 13:31:50

Azért telemarketingesnek lenni sikeresebb dolog mint BKV ellenőrnek, bár mindkettő Ősi Román hivatás...

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.23. 13:49:03

Az utólag bejelentett hangrögzítés jogellenes. Azért kell a beszélgetés előtt közölni a rögzítést, mert jogod van tudni, hogy a rólad készült hanganyagot ki és miképpen használja fel. Ezért mondja be a legtöbb szolgáltató, hogy "minőségbiztosítási céllal" vagy ilyesmi miatt. Másrészt jogod van eldönteni, hogy ilyen kondíciók mellett is akarsz-e beszélgetést folytatni a megadott számon.

Szerintem a csaj blöffölt vagy jogellenesen rögzített.

Itt Belgiumban van valamilyen cég amelyiknél amúgy be lehet magadat regisztrálni (csak belga lakosoknak és cégeknek) és onnantól se marketing telefon, se kéretlen levél nem érkezik. Komolyan. Ilyen nincs Magyarországon. Ez valamiféle marketing szövetség jogvédelmi részlege nálunk.

ámbátor 2007.08.23. 13:53:13

Érdekes, Bacc papucsot miért nem akartak még soha telefonon kersztül rámtukmálni?

Manyizga (törölt) 2007.08.23. 14:13:03

Én minden ilyen esetben két dolgot kérdezek/mondok:
1, honnan szerezte a telefonszámomat
(érdekes válaszokat lehet kapni, csak bemelegítésképpen szoktam feltenni kérdésnek, irreleváns a válasza)
2, felszólítom, hogy töröljenek minden adatomat az adatbázisukból most és mindörökké
3, ha tovább nyomul (nem szokott), akkor felkérem, hogy csináljon magának testvérkét! :) (ez a legfinomabb, legelegánsabb módja, hogy felszólítsuk arra, hogy éljen nemi életet szüleivel, és csak jóval a telefon letétele után tudatosuljon benne. Ha tudatosul...)
:))

dr. _mmm_ 2007.08.23. 14:26:45

hát ez igy jogellenes..
Ha tudod az email címüket akkor egy mailbomb progi sokmindent megold :)

celecoxib 2007.08.23. 14:34:27

Azon gondolkodom, mi lenne, ha én is azt mondanám a telemarketingesnek, hogy a beszélgetést adatvédelmi okokból rögzítem. Ezután pedig felkérném, a tel.szám elfelejtésére. Amennyiben legközelebb hívnának, perelhetőek lennének?

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.08.23. 14:42:32

Grafitember rulez!
Köszönöm a figyelmet.

Amrisha 2007.08.23. 15:18:25

Én dolgoztam telemarketingesként egy évig. A hangfelvételről minden esetben tájékoztatnunk kellett az ügyfelet, ez előírás volt! Ez azért szükséges, hogy a későbbiekben az ügyfél az esetleges szerződéskötésnél ki tudja kérni ezt a felvételt, megbizonyosodhat róla, hogy elhangzottak azok a dolgok amikre ő igent mondott. Ez főképp a megrendeléseknél fontos.
A telefonszámokat minden esetben a megbízó cégtől kapják. Akik a telemarketinges munkát végzik minden esetben alvállalkozók, kifejezetten erre a célra alapított cégek, melyeknek csak és kizárólag ez a feladatuk. A megbízó cégek pedig a telefonszámot a telefontásaságoktól kapják meg, tehát a telemarketingesek a telefonszolgáltatók adatbázisából dolgoznak.

moli 2007.08.23. 15:23:46

a rogzites tenyet ELORE kell kozolni.
kurvara nem vagy tulerzekeny, sot, meglepoen tulsagosan joszivu vagy, át kene gondolnod.

getinaf 2007.08.23. 15:32:21

Én teljesen egyetértek.Nincs itt szó túlérzékenységről.Elképesztő milyen felesleges beszélgetések vannak az ilyen szarok miatt.
A rögzítés meg külön ásónyél a seggbe.
Az a baj a dologgal, hogy az ember eljut egy olyan szintre, hogy már azt az üzletkötőt sem akarja meghallgatni, aki lehet, hogy valami olyat árul, amire szüksége lenne, hanem jön a védekező reakció, és ha jön egy telefon-természetesen búgó hangú kiscsaj(valami szart akar eladni,illetve középkorú, beszédhibás, sírós nő(alapítvány)-már rakom is le a telefont.
Ki....szottul idegesítő.

KopaszMercis 2007.08.23. 15:35:41

1) en is egy olyan cegnel dolgozom ahol rogzitjuk a (mar szerzodott) ugyfelekkel a szerzodes adategyezteto hivasat. Ezt a telefonosok rogton az elejen beolvassak, hogy minosegbiztositasi okokbol rogzitjuk, ami igaz, mert ha panasz erkezik hogy tusko volt a telefonos visszahllgatas + kirugas!

2) amikor engem ilyennel hivnak kurva egyszeru a keplet
-jo napot kivanok xy vagyok erdekelne ez meg az...
-jo napot igen erdekelne, de megtudna adni az otthoni vagy mobil szamat, majd visszahivom kesobb, mert nagyon nem erek ra
-majd en visszahivom
-az nem jo, adja meg a szamat
-azt nem tehetem
-gondolom nem akarja, hogy otthon zaklassak
-oooo igen...
-na akkor tudja, hogy hogy vagyok ezzel en *puff telefon lebasz*
altalaban tobbet attol a cegtol nem hivnak ;)

Amrisha 2007.08.23. 15:43:16

Telemarketinges dolgozóknak nem áll módukban kiadni annak a telefonnak a számát amiről ők hívják az ügyfelet. Ennek az az egyszerű oka van, hogy a vonal egyirányusítva van. Saját telefonszámát nem adhatja ki a dolgozó, ez benne van a szerződésében, amennyiben ezt megteszi, ugy elbocsátják.

_pierre_ 2007.08.23. 16:10:50

Régi jól bevált módszer:
végighallgatod, majd a végén megkérdezed "Could you repeat in English, please?" vagy egyéb más nyelvű változata.
Erre ált. a 99% káromkodva leb@ssza a telefont... :-D

Amrisha 2007.08.23. 16:22:03

nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kommentelők 98%-ának halvány milkalila gőze sincs arról, milyen is telemarketingesnek lenni.
szomorú, hogy csak azt a megoldás látjátok, hogy lekell b@szni a telefont, vagy elküldeni a felmenőjébe...
A telemarketinges is csak egy ember, ez a munkája, ezért kap fizetést. Sok munkatársam ebből a munkából tartja el a családját, neveli a gyerekeit.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.23. 16:23:58

Neten rákeresve a témára egy telemarketinges tanfolyam hirdetésből idéznék:

"A tanfolyam tematikája:
....
Hogyan szerezzünk információt a döntéshozó személyrõl
Hogyan jussunk át a titkárnõkön?
...
Hogyan zárjuk le az üzletet, a kötelezettségvállalás elérése"
stb.

iszonyat!

Azt kéne, hogy: minden hívást rögzítsen a központ autómatice. HA telemarketing, zaklatás, pedofil ajánlat meg ilynek akkor akit hivtak a hívás után egyből megcsörgetné az X számot és autómatice menne a feljelentés a felvétellel a hívó és a hívott adataival... :))) ha meg nem hivja akkor persze a felvétel autómatice kuka... sztem nemsok esetet kéne kivázsgálni mert abbahagynák...

Amrisha 2007.08.23. 16:27:41

elég szánalmas, hogy a kommentelők 98%-a azt tartja a megfelelő megoldásnak, hogy leb@assza a telefont, vagy elküldi a felmenőjébe.
A telemarketinges is csak egy ember, ebből a pénzből él. Sok munkatársam ebből a fizetésből tartja el a családját, neveli a gyerekeit.

Rocko- 2007.08.23. 16:39:13

a rögzítés az jó. fel lehet használni bíróságon bizonyíttékként.

moli 2007.08.23. 16:42:49

valoban ez a rettento szanalmas.

vernarancs 2007.08.23. 16:44:57

"Amrisha 2007.08.23. 16:27:41
elég szánalmas, hogy a kommentelők 98%-a azt tartja a megfelelő megoldásnak, hogy leb@assza a telefont, vagy elküldi a felmenőjébe.
A telemarketinges is csak egy ember, ebből a pénzből él. Sok munkatársam ebből a fizetésből tartja el a családját, neveli a gyerekeit. "

Eleg szanalmas, hogy valaki abbol el, hogy masokat zaklat telefonon. A bankrablo is csak egy ember, abbol a penzbol tartja el a csaladjat, megsem szimpatikus amit csinal.

Amrisha 2007.08.23. 16:55:12

vernarancs: ez egy munka. ezt is elvégzi valaki, ahogy pl a szemétszállítást.
Nem a legjobb munka, de ezt is kell valakinek csinálnia. A telemarketinges nem zaklat, ajánlatokat ad, melyeket enélkül soha nem venne észre az ember. Én pl sosem zaklattam senkit, rengeteg embernek segítettem abban, hogy kevesebb telefonszámlát fizessen (én telefonos díjcsomagokat árultam) és sosem beszéltem rá az ügyfelet arra, amit nem tartottam neki megfelelőnek, akkor sem, ha a munkaadóm ezt várta volna el. Én saját számításokat végeztem, az ügyfél minden kérdésére válaszoltam és igen, készítettem hangfelvételt az ügyfél beleegyezésével. Ez egy munka, és semmivel sem alantasabb, mint más munka. De milyen érdekes, a szórólapokat osztogató cégeket miért nem sérelmezi senki? Pedig a szórólapokra szinte soha nem írnak rá minden információt, d eegy telemarketingesnek kutya kötelessége minden apróbetűst részt elmondania. Ezért van a hangrögzítés!!! hogy az ügyfél kikérhesse és ennek alapján reklamálhasson, ha az üzletkötö nem mondott el mindent!

Netuddki. 2007.08.23. 16:57:51

Amrisha, aki mindent kétszer mond, aki mindent kétszer mond.

Brühühűűűűűű!!! Annyira sajnálom őket.
Meg azt a sok bebörtönzött embert, aki előtte abból tartotta el a családját amiért bekasztlizták.

Amúgy ne fáraszd magad. Senki nem kényszerítette őket, hogy ilyen munkát válasszanak.

Amrisha 2007.08.23. 17:05:47

nem fárasztom magam, én is telemarketingből élte egy évig, és legalább tudom miről beszélek, nem ugy, mint mindenki más itt.
A rabló pedig hülye hasonlat, a telemarketinges nem követ el bűncselekményt.
Inkább mielőtt mindenki elkezdene picsogni, mert valaki megmeri keresni telefonon, inkább nézze meg milyen a vonal túloldalán lenni.
És csak, hogy mondjak jó dolgokat is, nem egy idősebb emberrel beszéltem, akik hálásak voltak nekem azért, hogy egyáltalán megcsörgettem a telefonjukat, mert soha senki nem néz rájuk. Ennyit erről.
Gondolkozzon el szépen mindenki, és legalább tudja miről beszél.

Tilcsák Bea (törölt) 2007.08.23. 17:48:13

jogos, nem jogos, mindenesetre kötelező. mármint a rögzítés.
viszont kötelező előre közölni.

herk 2007.08.23. 18:04:39

Amrisha! Bocs, de mi a fenéről beszélsz??? Nem bűncselekmény, de éppen ez az!!! Még nem minősítették bűncselekménynek. A telemarketing egy olyan rés a pajzson, amivel embereket lehet szivatni törvényesen!

Miért kéne megnéznem, milyen a túlodalon lenni? Milyen lehet cseszegetni más embereket? Kösz nem

És nehogy má' azt emeld ki POZITIVUMnak, hogy néha megcsörgetsz egy magányos embert! Hihetetlen.

csipesz. 2007.08.23. 18:04:48

Én is telemarketinges vagyok.Van egy tanácsom azok számára, akik nem akarják, hogy telefonon "zaklassák" őket: Ne regisztráljanak internetes nyereményjátékokon, ahol a számot is meg kell adni, továbbá titkosítsák telefonszámukat. Ez nálam bevált. Soha nem hívtak telemarketingesek. :)

Szépmező Szárnya 2007.08.23. 18:06:28

Amrisha:
Nekem azzal van a problémám, hogy valaki megkeres, hanem AHOGY megkeresnek. Alattomos, álságos, körmönfont módszerekkel, tényeket elhallgatva vagy elcsúsztatva, sőt néha konkrétan hazudozva.

Az ilyen simlis, cigánykodó (elnézést kérek a becsületes cigányemberektől, de ezt nem tudom másképpen megfogalmazni) magatartás miatt olyan Magyarországon a telemarketingesek megítélése, amilyen. Természetesen tisztelet a ritka kivételeknek.

A Rubachem pár évvel ezelőtti "sikertörténete" rémlik még? Annak idején ők is telemarketinggel nyomultak, no name tisztítószereket kínáltak kipróbálásra. Egzotikusan hangzó nevű (pl. Napsugár)kisasszonyok hívogatták a cégeket ezügyben. Ha a madár beleegyezett, már küldték is a "próbacsomagot", benne a több tízezres (sőt néha százezres) számlával. Volt belőle 1-2 per, aztán eltűntek. Állítólag más néven újrakezdték...

limbekcs 2007.08.23. 18:14:12

mi lenne a véleményünk? P.Á.H. neki, de rögtön! (amíg nem bontja a vonalat :)

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.23. 18:22:12

Amrisha: egy időben napi 2 telefon volt, hogy a matávtól telefonál és isdn-t meg adsl-t vegyek. Mondom honnan telefonál? Aszongya a Matávtól. Mondom és a matáv nem tudja mit szolgáltat nekünk 2 éve?!?!?!? ... hát igeeen.. de ő nem konkrátan a matáv, hanem blabla... Mondom jaa, akkor majd ha a matávtól kell vmi felhivom őket. viszlát.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.23. 18:25:16

Amrisha: telefonos csomagok?
egy időben napi 2 telefon volt, hogy a matávtól telefonál és isdn-t meg adsl-t vegyek. Mondom honnan telefonál? Aszongya a Matávtól. Mondom és a matáv nem tudja mit szolgáltat nekünk 2 éve?!?!?!? ... hát igeeen.. de ő nem konkrátan a matáv, hanem blabla... Mondom jaa, akkor majd ha a matávtól kell vmi felhivom őket. viszlát.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.23. 18:26:46

eh. bocs a dupplázásért. csak annyit irt, hogy internalservererror. Azt nem, hogy a kommentet azért bevette:)

Amrisha 2007.08.23. 18:50:44

V.H.I. : pont erről írtam pár postan feljebb. Pl a Matáv is megbízott egy telemarketinges céget, hogy az ő adatbázisulből vegyenek telefonszámokat és hívják fel a matáv ügyveleket. Egy ilyen alvállalkozó nem kapja meg az ügyfél minden adatát, csak egy számot és egy nevet tud, ami a telefonkönyben is szerepel. Ha valaki nem akarja, hogy hivogassák, akkor alkalmazza Jara módszerét, titkosítsa a számát.
Egyébként igen, vannak simlis, csaló telefonosok is, de el lehet hinni, hogy rövid időn belül találnak a helyére más embert. Egyébknt egy cég ilyentén leamortizálódásának amit Sz. Sz. is írt nem feltéttelün a telemarketing az okozója, lsd az Invitel nevű telefonos céget, akik pl az én munkahelyemet bíztál meg, tehát csak tiszta munka volt (igen az volt, mivel a munkahelyem a törvényesnél is szigorúbb feltételekkel dolgozott). De az említett cégben mára mégsen bízik meg senki, mert sajnos megjelentek a házalók, akik eladások után kapták a pénzüket, így igen, átverték az ügyfeleket, mivel ugy eszemélyes megbeszélés alatt nincs lehetőség hangfelvételre.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.23. 18:58:07

Titkosítás... A telefonkönyv azért van, hogy ha kell egy cipőfelsőrészkészítő bivajbasznádról akkor kikereshető legyen. Az a jómunkásember aki a telemarketinges zaklatások miatt letiltatja a számát letiltatja magát a telefonkönyvből is, szóval hiába nincs marketing, nincs megrendelés se...

Tilcsák Bea (törölt) 2007.08.23. 19:52:03

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.23. 18:58:07 :

arra az aranyoldalak vannak.

renugard 2007.08.23. 20:48:55

Aki nem akarja, hogy ajánlatokat küldjenek a cégének, az ne vállalkozzon.
Ha nem érti meg, hogy más cég meg pont abból él, az elég ostoba és korlátolt ember.
Könnyű anyázni arra, amiről gőzötök sincs. NEM CSAK A MATÁVNAK VAN TELEMARKETINGJE!!!
Amrishának tök igaza van.

ancsams 2007.08.23. 21:03:18

Az adategyeztetős cégekre, ha van idöm, a következő bevett gyakorlatot alkalmazom:
Miután megkeresik cégünket, hogy egyeztessük az adatokat, mert meg kell hosszabbitani az előfizetésünket a nevesincs adatbázisukban, szerényen megkérdezem, hogy ki és mikor regisztrált náluk cégünk részéről? Általában itt jön a bukta, mert a cégvezető 4 éve meghalt, de jellemzöen mindig ö volt aki tavaly (!) meghosszabbitotta az előfizetést. Röhej. Ezek után jön a következő kérdés, mennyit fizettünk ezért tavaly? Majd miután bemondanak egy 60-100 eFt közötti összeget, tájékoztatom a hölgyet, hogy most fut a számitógépemen a tavalyi teljes könyvelés és nem találom a számlájukat, amit állitólag a halott cégvezetőnk megrendelt és kifizetett. Ezek után szinte mindig kiderül, hogy tavaly mégis ingyen szerepeltünk az adatbázisukban, mert uniós támogatásból fedezték a mi adataink megjelenitését. És itt jön a csavar: Következő kérdéseim szerényen elődava:
Mi az Ön kedves neve hölgyem?
Milyen cégtől is telefonál?
Ön hol lakik? Na itt már nehezebbben jön a válasz.
És mondja kedves, mikor született Ön? Na ez általában már befékezi a korábbi tempót.
És az utolsó kérdés: Megmondaná kedvesem, a személyi igazolványának a számát? A naiv visszakérdezőt ekkor szoktam felvilágositani, hogy az Ö adatai azért kellenek, hogy a rendörségen tett csalás kisérlete miatti bütetőfeljelentés során ne kelljen a rendőrőknek sokáig keresni ki volt az elkövető!
Na ekkor Ök teszik le a telefont.

Amrisha 2007.08.23. 22:01:38

ancsams: én csak és kizárólag a telefonos társaságok telemarketingéről beszéltem. Halvány milkalila gőzöm nincs, más társaságok mit hogyan csinálnak. Az én cégem soha nem csinált ilyet, soha nem árultunk olyan szolgáltatást vagy terméket ami nem lett volna törvényes. Elhiszem, hogy vannak olyan cégek, amit kikérik az adatokat, bankszámlaszámokat, de egy olyan ember akinek kicsit is helyén van az esze ilyet sosem ad ki, pláne nem telefonon.
A telemarketinges dolgozó minden esetben bemutatkozással kezd, illetve elmondja melyik cég megbízásából telefonál, és csak ezután áll elő az ajánlatával.
Ha az ügyfél visszakéri a nevet, akkor azt a dolgozó újra elmondja (nem egy esetben volt olyan, hogy úgy adtam el szolgáltatást, hogy az ügyfél felírta a nevem, hogy majd rám hivatkozik, ha nem tetszik neki a szolgáltatás, de soha egyszer sem kaptam negatív visszejelzést). Az, hogy hol lakik, természetesen nem köteles elmondani, a személyigazolvány számát pedig pláne nem. A születési dátunot nem értem miért kellene elkérni...
A rendőrségen nem lehet feljelenteni az adott dolgozót csalás vádjával, mivel nem ő találta ki ezt az egészet, ő csak úgymond parancsot teljesít, sőt az sem kizárt, hogy a dolgozó nemis tudja, hogy amelyik cégnek dolgozik, az épp csalást készül elkövetni.

B o r a t 2007.08.23. 22:14:05

Én pl. a matávnak nem engedélyeztem azt, hogy a számomat telemarketing célra kiadják/eladják harmadik félnek (erről a megrendelőlapon lehetett nyilatkozni). Ezzel szemben (aljas szemét módon) még a mobilszámomat is kiadták, amit annó csak azért adtam meg, hogy a vezetékes telefon bekötéséről egyeztessünk. Ezen kívül 2-3 naponta zaklatnak noname cégek, hogy vegyek ezt, vegyek azt. Amikor kérem a vezetőség elérhetőségét, akkor természetesen azt nem adhatják meg/ill. nem tudják. Ez fair dolog? Ha ők zaklatnak engem, akkor én miért nem zaklathatom a kedves vezetőséget? Egyébként ez a spam kategóriába tartozik - mivel nem kértek engedélyt arra, hogy reklámajánlatokkal zaklassanak. Ezért simán fel lehetne jelenteni ezeket a suttyó társaságokat. Egyébként aki ilyen helyen dolgozik, az meg is érdemli. Talán tovább kellett volna tanulni...

Amrisha 2007.08.23. 22:25:44

Borat: a boltban talán kikérik az engedélyed, hogy reklámozzák a termékeiket? A tesco szórólapjai nem ugyanezek? árajánlatok egy adott termékre!
És csak, hogy tudd, én pl informatikai szakmával rendelkezem, mégis dolgoztam egy nyarat iskola mellett telemarketingesként, és egy cseppet sem bántam meg. Sok munkatársan tanult ember, volt aki újságszerkesztőként dolgozott, mellékállásban pedig telefonálgatott.
Egyébként pedig persze mindenki a telemarketingest szidja, csakhogy én tudom miylen egy igazám bunkó, tahó ügyféllel beszélni, aki elküld a k.rva anyámba, noha épp csak bemutatkoztam neki. Az ügyfelek egy fokkal sem jobbak, mint az, aki épp ajánlatot akar tenni. Sőt! A telemarketinges legalább nem bunkó, ugyanis hacsak egy rágalmazó szó is elhagyja a száját, kirúgják. Igen, a dolgozót is ellenőrzik, lehalgatják a beszélgetéseit, és nem, nem azért, hogy az ügyfél adatait felírják, hanem azért, hogy a saját dolgozójukat ellenőrizzék.

Amrisha 2007.08.23. 22:36:56

Borat:
1.) nem adta el, nem adta ki senki külsősnek a számod a matáv, csak épp a telemarketing részt nem ők intézik.
2.) zaklatnak noname cégek? mégis mivel? érdekes, engem nem hivogatnak 2-3 naponta, pedig benne vagyok a telefonkönyvben. Nem túlzás ez egy kicsit?
3.) reklámajánlatokkal zaklatnak? A tv vagy az újság nem ezt teszi? Feljelentenéd pl a tv2, mert aljas szemét módon a kedvenc filmed közben reklámot merészel sugározni?
4.) csakhogy tudd, nem tanulatlan emberek dolgoznak telemarketingesként. Én pl informatikai szakmár végeztem, egyik kolegám pedid újságszerkesztő volt, sőt sok diplomás dolgozik telemarketingesként.
5.) suttyónak én inkább azokat az ügyfeleket nevezném, aki a bemutatkozásom után/közben leüvölti a fejem, hogy "Takarodj a k..va anyádba!" és stb...

Angéla 2007.08.23. 22:54:41

Erről az jut eszembe, amikor életed legszebb eseménye (babád születik) után hazatérve a kórházból azt hiszed hogy egy nyugodt időszak következik, amikor csak a bébire tudsz koncentrálni és max. a rokonokkal kell dumálgatni másokkal nem.
Aztán kb. 1 éven keresztül jönnek a telefonhivások mindenféle ismeretlen cégektől, akik babaruhákat, mese- és gyermeknevelésről szóló könyveket és mindenféle egyéb babacuccot akarnak rádtukmálni, persze nagyon kedvesen és csakis a baba érdekében.
Remélem jól eltartják ebből a családjukat :)

Amrisha, te egy szent vagy valószínűleg, sőt az egész cég az ahol dolgoztál :D
Csak kár hogy ennyire naiv (vagy ez a szentek alaptulajdonsága?), néhány válaszon ("Az, hogy hol lakik, természetesen nem köteles elmondani, a személyigazolvány számát pedig pláne nem. A születési dátunot nem értem miért kellene elkérni...) tök jót mulattam :D

Amrisha 2007.08.23. 23:00:43

angéla: te sem vagy különb, mit azok az ügyfelek, akik bunkó mód kiabálnak a telefonba.

Amrisha 2007.08.23. 23:06:45

az a gond veletek, kedves kommentelőkket, hogy csak flémelni jártok ide, és egy kicsit sem érdekel senkit sem, hogy mi az igazság, mi van a másik oldalon.
Kedves Angéla, nem én vagyok a naív azzal, hogy szót merek emelni amellet, amiről tudm mi az igazság, te vagy a naív, ha azthiszed, szent és sérthetetlen vagy, és csak a rokonaid/barátaid hívhatnak fel.
Én próbáltam normális hangnemben megértetni veletek, milyen is telemarketingesként, volt aki megis értette, de sajnos több az olyan ember, aki szemellenzővel jár, és nem képes felfogni, hogy nem csak átverés létezik a telemarketing világában.

sanya64 2007.08.24. 05:06:19

A telemarketing, az kérem egy csoda... pár éve váltottunk itthon adsl-re, mint mindenki akkoriban. Egy hónap múlva telefon, marketingeske (ugyanettől a cégtől persze)tök lelkesen nagy elánnal kezd fűzni, hogy legyen nekünk ads-elünk. Mondtam neki, hogy hisz az van, ő tőlük, és ritka nagy rend lehet a cégüknél. Mikor máá elhitte, hogy nem hülyítem, hanem tényleg, elkezdett ő is ezen röhögni, aztánka elnézést kérés nélkül zavartan letette. Onnantól kezdve ő is és én is tudom, milyen komoly cégnél is dolgozik.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.08.24. 07:43:12

Mi az hogy telefonlecsapással blokkolja a telefonos spamet, indexes ügyvédet rá, hármat!

Ejj, egyszerűen nem tudok betelni vele.

ARK-10 2007.08.24. 08:33:01

1. Ha éppen elfoglalt vagy, kedvesen, halkan, nyugodtan közöld a telepicsával, hogy ő, vagy esetleges leánygyermeke legyen még a mai napon egy nekrofil közösülés alanya, majd udvariasan elköszönve tedd le a kagylót.

2. Ha ráérsz, nyugodtan hagyd locsapocsálni a ribit. Kérdezz rá mindenre, avattasd be magad minden apró részletbe, majd pár óra múlva, amikor már a nemzetközi helyzetet és az időjárást is kitárgyaltátok, közöld vele, hogy nem kérsz semmiből semmit. Hidd el, nem fogják a főnökei megdícsérni! :-)

állítolagmárvillamostisláttam 2007.08.24. 09:02:28

telepicsa? ribi? közösülés a szüleivel? lehetne csemegézni rendesen a fröcsögésből. kicsit mintha túlreagálnátok a dolgot. ha véletlen a lábatokra lép valaki, azzal mit csináltok?
hogy is mondta Ross a Jóbarátokban? Inagi? belső egyensúly. hm?

Angéla 2007.08.24. 09:07:48

Amrisha :D
Szerintem ne folytasd mert naivból átminősülsz butává és az még cikibb :D

Tudom én is hogy mi van a másik oldalon, ez van mindenhol, eladni, eladni, eladni... csak nem mindegy hogy mikor, kinek, hogyan és milyen stilusban.

ARK-10 2007.08.24. 09:24:45

Kedves "állítólagmárvillamostisláttam"!

A hangsúly a "véletlen" szócskán van! Ha valaki véletlenül mellétárcsáz és azért hív engem, azzal természetesen semmi problémám. A teleribi viszont nem véletlenül hívogat.

subotei 2007.08.24. 09:29:07

Jara! Mindkét kritériumnak megfelelek, mégis folyton megtalálnak!

Szórakoztató élmény volt, amikor az upcosok találtak meg naponta kétszer, hetekig. Végighallgattam, kérdéseket tettem fel, lelkesen meg is rendeltem volna a szolgáltatást; azért a végén megkérdeztem, hogy nem probléma-e, hogy ahol lakom, az nem upc szolgáltatói terület? A csalódott hangért megérte.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2007.08.24. 09:39:08

Amrisha!

Csak két dologról felejtkezel el.
1. Te azon a telefonvonalon hívsz, amit
én fizetek. Vagyis én fizetem azt,
hogy zaklatnak. A tv-ben is van
reklám, de ott legalább valami
szolgáltatás is van. Te mit
szolgáltatsz a zaklatás mellett?
2. Olyan jó érzés, amikor az ember pl.
vasárnap délután pihenne, pl. F1-t
néz, és akkor jól felhívják,
hogy olyasmit tukmáljanak rá,
amire nincs szükség.

Szépmező Szárnya 2007.08.24. 09:54:14

Ismét hozzászólok az egyre épületesebb vitához, de lehet, hogy ez, mint egyre általánosabb jelenség, megérne egy önálló postot is.

Szóval az adategyeztetős cégek... Ancsams elég szépen leírta pár hozzászólással ezelőtt, hogy hogyan zavarja el őket. Én csak annyival tudom kiegészíteni ezt, hogy ezek az élősködők a naivan és jóhiszeműen bemondott adatainkat árulják a neten az üzleti kapcsolatot keresőknek, sőt rosszabb esetben a hasonszőrű telemarketingeseknek. Kezdő kollégámnak egyszer kikaptam a kezéből a telefont, amikor az adategyeztetésben már a raktáros nevénél tartott. Innentől kezdve jönnek a névre szóló ajánlatok, stb, stb...

Ezeknek a férgeknek a másik gyakori módszere, hogy szándékosan rossz adatokat szerepeltetnek a rendszerükben, és a legtöbb cég presztízsből kapcsolatba lép velük, ráadásul néha még fizet is, hogy javítsák ki a hibát.

Legnagyobb bánatom, hogy az emberiség egy része nem munkából, hanem ilyen "okosságokból" akar megélni. Sajnos kis hazánkba az átlagosnál jóval több jutott ezekből az élősködőkből.

xszolixxx 2007.08.24. 11:03:57

Következő népszavazási kérdés: tiltsuk e be a telemarketinget?

vernarancs 2007.08.24. 11:26:19

Amrisha,

Szerintem ne egesd magad tovabb. En tudom milyen a telemaca elete. A cegemnel is vannak telesales kollegak. Persze nem a spammelos tipusu, de eleg kuli munka.
Az ugyfel pedig azert paraszt mert talan kurvara nem akarja, hogy zaklassak reklamokkal es tele van a toke a telemacakkal. En a szorolapokat is utalom es szoktam is kurvaanyazni ha tele van az auto szelvedoje vele. Plane ha mar csak akkor latom amikor elindultam. Sot bunko modon az 500 ft-os tollat arulo suket-nemakat is utalom a piroslampanal. Nekem senki ne tukmaljon semmit a pofamba. Majd ha kell bemegyek oda ahol lehet kapni es megveszem. Ne zaklasson senki nemkivanatos dolgokkal. Es kurvara leszarom milyen melo lehet ezt csinalni. Remelem baromi szar es szarul is fizetik. Mellesleg sokszor az ugyfelek adatait nem annyira torvenyes uton szerzik meg. A bankrablos hasonlat tehat jo pelda :)

vernarancs 2007.08.24. 11:29:14

"xszolixxx 2007.08.24. 11:03:57
Következő népszavazási kérdés: tiltsuk e be a telemarketinget?"

:) Vagy inkabb:
Akarja-e on -e, hogy telefonon a tesco osszes arukeszleteben talalhato arucikkel kapcsolatban egyenkent hivagassak telemacak a nap 24 orajaban a het 7 napjan?

májgeriberi 2007.08.24. 11:43:35

hajrá vernarancs :)
mond meg neki

chico 2007.08.24. 11:53:03

Boldogult diákéveimben mikor nagyon le voltam égve, elmentem egy telefonos piackutató céghez melózni. Szar, monoton, és csak a cigiszünet tartotta bennem a lelket, ráadásul a végére majdnem többe került a dohányáru, mint a fizetés. MIndenféle emberbe belebotlottam, voltak kedvesek, meg akik flörtöltek, de nagyon fárasztóak is. Akkor hagytam abba, amikor két egymást követő hívás során sikerült kifonom egy haldokló mellett virrasztó nénit, meg egy temetést szervezőt. Ugyanúgy csóró maradtam, de legalább nem éreztem egy utolsó alja embernek magam.

Más: azt én is nagyon rühellem, hogy a mobilomon zaklatnak a nyugdíjasoknak szóló utazási ajánlatokkal. Hála a jó égnek, csak ritkán találnak meg a hülyeségekkel, de még így is sikerül felhúznom magam rajta, mert egyrészt még nem múltam el harminc, másrészt meg direkte kértem, hogy a mobilom száma még a tudakozóba se szerepeljen, sőt, egyáltalán ne tudhassa meg senki, akinek én nem akarom megadni. De hát egyéb faszságai mellett ezért szeretjük a Vodafonet... ugye. Vonalason meg érdekes módon csak a magnóról játszódó politikai propaganda talál meg. Mondjuk annak előnye, hogy nem kell anyázni senkivel, csak letenni a kagylót. Bár a kedvenc ilyen sztorim, amikor a heves megyében élő szüleimet hívta fel a Demszky gép :)))

B o r a t 2007.08.24. 13:06:07

Amrisha!

- Nem nagyon nézek TV-t, ha mégis, akkor simán átkapcsolom, amikor reklám megy.
- a matáv kért arra engedélyt, hogy felhasználhatja-e a számomat marketing célra, de én ezt nem engedélyeztem. Ezzel szemben a matáv az, aki eladja a számomat az ilyen telefonálgatós cégeknek
- én is informatikával foglalkozom, de eszembe sem jutna ilyen mellékállást elvállalni. Akkor már inkább elmegyek vagont rakodni. Az legalább egy tisztességes munka, és nem zaklatok vele másokat.

De ezt Te úgysem fogod soha megérteni...

moli 2007.08.24. 13:30:24

Amrisha 2007.08.23. 17:05:47
te huje vagy. miert erdekelne, hogy a masikkal mi van?! zaklat es raadasul fizetest is kap erte! kurvaannyat ilyennek. es neked is szemelyesen.

moli 2007.08.24. 13:34:31

(olyan vallalatcsoportnal dolgozom, aminek egyik alvallalkozasa a telemarketing.)
rohadjanak meg.

moli 2007.08.24. 13:39:42

de huje vagy te, bazdmeg.
"""3.) reklámajánlatokkal zaklatnak? A tv vagy az újság nem ezt teszi? Feljelentenéd pl a tv2, mert aljas szemét módon a kedvenc filmed közben reklámot merészel sugározni?"""

tv-t ki lehet kapcsolni.

KopaszMercis 2007.08.24. 13:44:46

Imadom amugy, hogy azon sirunk, hogy zaklatnak a telefonosok. Mi is benne vagyunk a telefonkonyvben minket is hivogatnak otthon gyakran. Meghallgatom, udvariasan elutasitom, megkoszonom lerakom. Mar 4szer is segitettem pl ilyen kozvelemeny kutatoknak ilyen 10 perces "milyen zenet szeretsz" felmeresben, mindig tok kedvesek voltak, es orultek, hogy hajlando vagyok ra. Szerintem azok olyan frusztraltak kozuletek, akik annyira kibaszottul hulyek, hogy hagyjak magukat faszsagra rabeszelni (velelmezem nem is egyszer) jol lebasznak a rokonok, hogy hogy lehetsz ilyen gyoker, es szegyenedben mast szidsz.
En soha olyat nem vettem, amit nem akartam. Telemarketingesen keresztul meg plane nem!
:P

moli 2007.08.24. 13:45:50

nem is tudom miert idegesitem fel magam ezeken az utolso letformakon. de orommel megolnem mindet egyessevel.
na, megyek vissza a korterembe.

Viktor · www.vikiszava.blogspot.com 2007.08.24. 13:48:22

Nekem nem a telemarketingesekkel van bajom, hanem magával a telemarketinggel.

KopaszMercis 2007.08.24. 13:53:31

moli: hogy kiszamold mennyi halapenzt tud neked csorgatni a haldoklo nyugdijas neni, ugy, hogy mellete azert kenyerre meg vizre fussa meg (a futes mar nem fontos...)? minden eremnek ket oldala van, a suttyo embert felakasztani. Attol fuggetlenul hogy orvos, apolo, telemarketinges vagy kukas... aki meg nem azt beken hagyni. Attol fuggetlenul hogy orvos, apolo, telemarketinges vagy kukas...

májgeriberi 2007.08.24. 14:24:53

Nálunk már cselesek ezek a marketingesek rámcsörögnek mire felvenném lerakják így aztán potyára keltem fel a székből nem mintha lusta lennék de amikor egy nap 3x ezt csinálják akkor dühöngök az elpazarolt energiákért. és mi van ha venni akarok valamit tőlük és azért mert lerakják a telcsit soha nem is tudom meg milyen nagy alkalmat halasztottam el...
Igy aztán azt hiszem irány az ősi románia

drazsebora 2007.08.24. 14:30:25

igazabol az a bosszanto, ha eppen dolgozol - es erre ernel ra legkevesbe - napjaban többszor probalnak neked eladni irodai csomagot (60.000-ert), hokoto gepet masodszorra kiprobalasra, kaveautomatat, kedvezmenyes telefoncsomagot noname telefontarsasagoktol... csak mindez, ha udvarias akarsz lenni akkor is tobb percbe kerul: ki a donteshozo, mikor lesz bent, ha o nincs akkor, mikor hivhat ujra...az ember meg egyre inkabb azt erzi, hogy total felmegy benne a pumpa, plane miko kiderul, hogy az osszes rossz adatbazisbol dolgozik, masik ceget keres a mi szamunkon...
ezrt nem tudom, mas hogy van vele, de elkezdek en is egyre inkabb alantas taktikakat alkalmazni veluk szemben: lerazos duma (mert a koszonjuk nem erdekel az nem eleg), emelt hangnem stb. majd a veg a toroljek az adatbazisbol (ez sem jon be) , majd szerencsemre egyiranyusitom a vonalat csak faxszamra : igy csak a ceg ugyfelei "szivnak" egy kicsit, akik eddig ezen a szamon hivtak, de ok mar atszoktak a masik szamra, igy mar megszabadultam toluk...

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.08.24. 15:31:30

"ez egy munka. ezt is elvégzi valaki, ahogy pl a szemétszállítást.
Nem a legjobb munka, de ezt is kell valakinek csinálnia"

Ha nem szállítanák el a szemetet, csak gyűlne és büdösödne az utcán, akkor lakhatatlanná válna a környezetünk. Ha telemarketingesek nem zaklatnának, könnyebb lenne az életünk. Kurva nagy különbség :) (a bankrablós hasonlat tökéletes)

Ha a tévében reklám megy, kimegyek cigizni az erkélyre, vagy átülök a gép elé elolvasni az e-mailjeimet. Ha munkaidőben csörög a telefon, azt muszáj felvenni. Ez is nagy különbség.

"A telemarketinges nem zaklat, ajánlatokat ad, melyeket enélkül soha nem venne észre az ember."
Micsoda veszteség lenne. Ha nekem szükségem van egy termékre vagy szolgáltatásra, rákeresek a neten, információt gyűjtök, aztán mérlegelek és kiválasztom a legkedvezőbbet. Amire nincs szükségem, azt hiába ajánlgatja bárki (főleg telefonon keresztül), nem fog kelleni.

Amrisha 2007.08.24. 16:34:19

moli:
én nem szidtam senki anyját, a tiedet sem. Ezért nem értem te hogy jössz ahhoz, hogy ezt tedd. Szabad vélemény nyílvánítás igen, de nem kurva anyázás!! Egyébként nem hüje, hanem hülye. Írj helyesen, hamár flémelni nem tudsz.

Nem értem mégis mi a bajotok, ha nem akartok beszélni telemarketingesekkel, akkor tegyétek le a telefont. Simán meglehet mondani, hogy nem érsz rá, vagy nem érdekel és leteszed. Nem kell belekordítani a telefonba, csak magatokat minősítitek ezzel. Miért kell mégis itt leribancozni minden ott dolgozót?

Szánalmas, hogy itt fröcsög mindenki, szidja az összes dolgozó, és az én anyámat, de ki az aki tesz is valamit?
Vagy mégjobb, nektek, kedves kommentelők mi a munkátok? Mindenki olyan patináns, csilli-villi helyen dolgozik?

Egyébként pedig ha olyan idióták vagytok, hogy megvesztek telefonon keresztül olyan dolgot ami nemis kell nektek, akkor megérdemlitek, hogy mindenki rajtatok röhögjön.

Gera 2007.08.24. 18:10:26

Én sosem szoktam kurvaanyázni, egyszerűen közlöm, hogy sajnálom, de nem érek rá, vagy hogy nem érdekel és viszonthallásra. Ez se tart sokkal tovább, mint lebaszni a kagylót és mégiscsak megadtam az elvárható minimális tiszteletet egy embernek, aki felhívott engem. Még ha a mögötte álló céget a pokolba kívánom is.

ancsams 2007.08.24. 20:35:17

Amrisha-nak:
Ha figyelmesebben olvastad volna véleménymet...
Én kifejezetten arról irtam, akik naponta megkeresnek adategyeztetés céljából, eladva a saját nyilvános adataink megjelenitését egy gagyi adatbázisban jó pénzért. Kifejezetten csalás kisérlete, amikor azt állitja a telemarketinges, hogy tavaly fizettünk érte, majd kiderül, hogy ingyen volt, kiderül, hogy ismeretlen uniós támogatásból fizette ki helyettünk valaki. Az már csak hab a tortán, hogy az összeollózott adatbázis olyan régi, hogy a halott cégvezető még 4 éve a halála után is "épp most rendelte meg", "tavaly megrendelte" stb. És mindezt ugy végzik tudatlan libák, hogy fogalmuk sincs, hogy épp büncselekményt követnek el, mert a fönökük kiadta a munkát, el kell végezni. A szöveg az sablon, ugy kell kezdeni, hogy: "adategyeztetés céljából kersem, meret meg kell hosszabbitani az előfizetésüket, és szeretnénk tudni van-e valamilyen változás..." és már darálja is az adatokat, hogy megegyeznek-e,s a végén a kérdés,"akkor ez igy megfelelő?" És a naiv kuncsaft az "Igen" válasszal előfizetett ujabb egy évre egy gagyi adatbázisba 100 eFt-ért, mindezt rögzitett hangfelvétel mellett, és utána már is perelhető, hogy fizesse ki a megrendelt szolgáltatást.
Na ezeket a telemarketinges cégeket kellene mind feljelenteni, fönököstül, alkalmazottastul, megrendelőstül, de sajnos a magyar jogrendszer csak papiron létezik, a végén egy rámenős ügyvéd bebizonyitaná, hogy én fenyegettem meg a szegény alkalmazottat, aki felhvott és át akart baszni (mert neki ez a dolga!)

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2007.08.24. 20:35:23

Engem is megkerestek a múltkor. Felvettem a telefont, mondom: halló tessék. Elkezdte mondani a szöveget, nekem meg már nagyon kellett, így letettem a telefont az asztalra és elmentem brunyálni. Mire visszajöttem, már nem volt senki a vonalban. Érthetetlen.

váj mí 2007.08.24. 21:10:56

Áh, ismerős .... Valami 3 éve dolgoztam egy informatikai cégnél menedzser aszisztensként, és ott is jöttek a hasonló telmarkes hülyeségek. Ezekre már megvolt a sablon válasz "Köszike nem érdekel semmiféle adatbázis, a cég csak külföldi partnerekkel dolgozik, az ottani üzleti adatbázisokban szerepel. Viszhall". Ennyi, semmi anyázódás, semmi újrahívás.

nyekk 2007.08.24. 22:13:30

Gery Greyhound : Csak nem mindegy, hogy valaki elszállítja a szemetet, vagy eléd hordja (mint a telemarketingesek)

Rák Attantam 2007.08.24. 22:31:03

ReWriter 2007.08.24. 20:35:23
"...már nagyon kellett, így letettem a telefont az asztalra és elmentem brunyálni..."

Na látod! Ha egyenesen a telefonba brunyáltál volna, hamarabb megszabadultál volna tőle!
Tessék, most tanultál valamit! :)

el camino 2007.08.24. 22:59:59

Amrisha.
és Mindenkinek.
2éve dolgozomtelemarketingesként,nagyszeru emberek között. Van közöttünk banki tiszviselo,informatika tanár,gyógypedagógus,stb.A hangrögzíthez kérjük az ügyfél beleegyezését, ez síma ügy... Én inkább azt emelném ki, hogy a nagy cégekkel nincs semmi baj.Müvelt, nyitott emberek,szükségük van szakmai segítségre, és ezt el is fogadják. A termékhez tartozó ingyenes előadások teltházasak.Bp,Debrecen, Pécs, Györ.A baj azokkal a "szakemberekkel"van, akik NEM ÉRDEKEL címü felkiálltással csapják le a telefont.NA ettöl lehet falra mászni, nem az anyázástól. Mert ez is,az is önmagát mínösíti.De egyik sem a tel.mar-t.

el camino 2007.08.24. 23:35:41

jackyl
Nem vonom kétségbe igazmondását,és elhiszem h. a leirtaknak megfelelöen történt az eset.T.i: hogy a hölgy utolag közölte a hangrögzítés tényét.Sajnos szegény nagyon lámpalázas, kezdö lehetett, mert gyakorlott operátor ilyen szarvashíbát el nem követ.Ez úton kérem elnézését, és kérem h. egy ilyen esetböl ne vonjon le végleges konzekvenciát.Köszönöm.

váj mí 2007.08.24. 23:58:59

el camino
de mi van, ha télleg nem érdekel??!!!
a szöveg pölö, amit én előadtam a telmarketingeseknek okésan megfelelt a valóságnak. a cég télleg csak külföldi partnerekkel üzletelt, így 1 hazai adatbázisban való szereplés 1általán nem volt fontos. megvolt az arany oldalak, s gonodolom, onnan is szedték ki az elérhetőségeket.
hidd már el, h amiért te vagy a többi telmarketinges átkozottul életbe vágóan fontosnak tartja azt az árut v szolgáltatást, amit épp el akar adni, attól az még nem minden cég számára életbevágó, sőt ...
és ha már arról volt szó, h gondoljunk ugyan bele szegény-szegény telmarketinges helyzetébe, akkor úgyanúgy gondoljunk ugyan bele szegény-szegény titkárnők, aszisztensek és egyéb hasonló állatfajták helyzetébe, akik naponta min. 5-6 ilyen felesleges hívást kapnak, ami akadályozza őket a normális napi munkájukban. ez szimplán kéretlen reklám, ha szemét akarok lenni, akkor meg zaklatás ...

_netuddki 2007.08.25. 01:26:09

Amrisha -nak:

"A rendőrségen nem lehet feljelenteni az adott dolgozót csalás vádjával, mivel nem ő találta ki ezt az egészet, ő csak úgymond parancsot teljesít, sőt az sem kizárt, hogy a dolgozó nemis tudja, hogy amelyik cégnek dolgozik, az épp csalást készül elkövetni."


Parancsot? Talán vannak katonai telemarketing-ügynökségek? Vagy ott állnak a telefonáló mellett géppisztollyal? Valamint a szándékos félrevezetés is csak véletlenül/tudatlanságból történt?

"nem adta el, nem adta ki senki külsősnek a számod a matáv, csak épp a telemarketing részt nem ők intézik."

Szóval neked tudomásod van róla, hogy hackerek szerezték meg az adatbázisuk tartalmát, hogy aztán spammelésre használják? Akkor ugye ez ügyben feljelentés formájában tettél eleget állampolgári kötelezettségednek, ez ugyanis hivatalból üldözendő...

Angéla 2007.08.25. 08:44:16

el camino,
de ha egyszer tényleg nem érdekel... :D
vagy tényleg jobb ha hagyom 5 percig dumálni és utána mondom hogy kösz nem? :)
"szakmai segitség" - ez mekkora duma már :D

Angéla 2007.08.25. 08:45:35

Amrishanak meg kár magyaráznotok... szerintem batkamano rokona :D

tuskohopkins (törölt) 2007.08.25. 11:35:34

Amrisha! Vannak bizonyos foglalkozások, amit kultúrember hivatásul nem választ, ahogyan nem sz..k a szoba közepére!
Ilyenek pl: sintér, hóhér, adóvégrehajtó, parkolóőr stb.
Egyszerűen: nem szokás!

millennicum 2007.08.25. 17:57:45

el camino ugy érzem szereted ezt a munkát talán kevés pénzt is kapsz érte de már sokkal tőbben vagyunk,SZERINTEM MÁÁR ELEGEN akiknek az agyára megy az állandó telemarketinges ZAKLATÁS!!

nyekk 2007.08.25. 22:31:55

tuskohopkins: a BKV ellenőr, a közterületfelügyelő, meg a rendőr sem szalonképes. Egyiket sem engedném be az úri kaszinóba.

tele1 2007.08.26. 10:50:08

Egy ilyen gyökér most telefonált. Vasárnap délelőtt. Valószínűleg az ő szarjára vagyok kíváncsi. A vasárnap délelőtti zaklatás is ősi román szokás lehet és valszeg nem sikeres emberek művelik.

Randomerrorgenerator 2007.08.26. 19:09:48

Valaki elárulná nekem,hogy mi az a "bacc papucs" esetleg a másik változata a "batz papucs". Mert valószínűleg egy kicsit műveletlen vagyok és ezért még nem találkoztam ezzel eddig, és tartok tőle, hogy egyszercsak ősi román szokás szeint felhív majd egy telemaca, hogy vegyek tőlük baccpapucsot aztán én meg majd ott állok bambán és nem tudok okosakat kérdezni meg ilyenek. Meg, hogy vegyek tőle jó baccpapucsot, ha azt sem tudom, hogy mi az. Köszi

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.26. 19:15:30

látod, generátor, észrevehetted volna, hogy a batz-papucs egy amolyan ősi román és egyben homáros beszólás, mint az ajtóletépés
egy régi poszt után jött az ihlet a homárlakóknak, és azóta a baccpapucsozás is beépült az ősi román szokások közé, amik itt a letépett ajtajú homáron uralkodnak

szellemi vébéká 2007.08.27. 11:29:14

sziasztok, ha valaki ismer olyasvalakit, akár saját magát, aki nagyon megszívta telefonos, internet vagy egyéb hűségnyilatkozattal, továbbá van olyan bátor, hogy egy tévés riportban küldi el a szolgáltatót az anyjába, írjon nekem, ide: fekete_norbert@yahoo.com. az ügyével, ha jogos a panasz, vagy nagyon felháborító, megpróbáljuk az érintett cég orra alá dörgölni. köszi

2007.08.27. 12:24:44

Azert vegyuk mar eszre: amit telemarketingen keresztul (tehat NEM a ceg valos, meglevo ugyfeleit ujrahiva) akarnak eladni, a dragabb reklamozasi formak kikerulesevel (ertsd: media, plakatok), az ELEVE gyanus. Dolgoztunk annak idejen "udulesi jog-ertekesito" cegnek, akiknek szinten volt telemarketing-centeruk. Hat b+ ne tudjatok meg mi megy ott, naci hangnemben pattog a "menedzser" a boxokba besuvasztott szerencsetleneknek, folyamatosan mennek a telefonhivasok, 5 perc szunet asszem 3 orankent (vagy pisi, vagy cigi, a ketto nem nagyon fer bele...). Minden ket hetben karbantartottunk, SOHA nem volt ugyanaz a csapat, akik ott ultek.

Masfelol: a marketing (mint olyan) egy eszkoz arra, hogy olyasmit adjanak el nekunk, amire nincs igazabol szuksegunk. Innentol lehet mentegetni a telemarketinget, csak minek... Ha annyira tuti a termek, miert nem arulja boltban? Jaaaa, hogy a boltban 1 perc alatt kiderulne, ha a kedves vevo kezbe veszi a "termeket", hogy a hirdetett ar tizedet sem eri (RubaChem es tarsai)...

Masfelol: ha elsore kozlom, hogy NEM erdekel a termek/szolgaltatas, nem kell tovabb szaporitani a szot, le kell tenni a telefont, es nem folytatni agy nelkul a dumat, mert abbol tenyleg anyazas lesz (jogosan...)

Harmadfelol: aki erre hivatkozik, hogy ez is egy munka, ezt is KELL csinalni valakinek: NEM KELL CSINALNI! Ezzel a munkaval akarva-akaratlanul jo esellyel csalasban segedkezel, vagy ugy, hogy tularazott (es ezert normalis modon eladhatatlan) termeket adsz el johiszemu vevonek, akar ugy, hogy szerencsetlen, felig donteskeptelen nyugdijasokra sozol ra masfel millios udulesi jogot.

OftF 2007.08.27. 13:42:29

Igenis kell szívatni a teleszélszest. Mégpedig azért, mert ez az egyetlen lehetőség ellene. Más nincs.
Ha majd háromszor annyi pénzért vállalják csak el a teleszélszes melót az emberek, akkor majd nem fogja megérni. Ennyi. De ehhez széles összefogásra van szükség, mindenki ott alázzon, ahol csak tud.

nyekk 2007.08.27. 15:03:53

Götz babáról, meg Lindberg bébiről már hallottam, de ez a papucs nem ugrik be. Lehet, hogy amelyik olyan rózsaszín nyuszis...

Gonosztörpe 2007.08.27. 20:26:38

Ez még semmi, engem még illemtanból is kioktattak, a t. marketinges hölgyek.
Sztori: telefon cseng , én felveszem:
"-Jó napot kívánok, xy vagyok a mittom én mlyik cégtől.
-Jó napot kívánok!
-Halló...
-Itt vagyok..
-Én bemutatkoztam...
-És mit óhajt?
-Tisztelt uram, ha én bemutatkozom, úgy illik, hogy ön is megmondja a nevét..
-Tisztelt hölgyem, nem kértem, hogy felhívjon, de hamár felhív, gondolom tudja ki vagyok..
-De hát az...
- Jó, köszönöm a hívását, visszhall.."

Subculture 2007.08.28. 17:05:07

Nem telemarketingesként de egy bank call centerében dolgoztam. Nyugodtan felvehetik a hívást, mindenféle előzetes bejelentés nélkül. Ez van.

smaragd 2007.08.31. 10:14:47

Sziasztok!

Mit lehet tenni ha egy telemarketinges kóceráj nem akar kifizetni?

smaragd 2007.08.31. 10:23:19

Az van, hogy szégyenlem magam amiért egyáltalán belementem egy ilyen tm-es munkába! De legalább "ismerem" azt az oldalt is. Szemét, szar egy banda! 1 hétig próbálták szivni a véremet a láthatatlan berrettát a fejemhez szegezve a 10 perces szünet után.

Zsoó 2007.08.31. 21:54:13

Hát sajna én is dolgoztam ilyen telemarketingben nyári munkásként egyszer, és olyat (is) csináltam, aminek én se örülnék ha hivogatnának. De általában nem a végén szokás közölni, hogy rögzítették a hívást, hanem előtte, mielőtt még bármibe belekezd az illető (lehet amúgy hogy a csaj épp véletlenül elfelejtette mondani az elején, ezért a végén eszébe jutott, aztán gyorsan mondta).
Ezt azért szokták rögzíteni, 1. hogy utólag belehallgathassanak és ha udvariatlan, vagy túl igazságos volt az agent, vagy vmi baj van vele, kiszűrhetik, vagyis hogy ki hogyan dolgozik. 2. pedig adatvédelmi okokból ha pl egy ügyfél később problémázik vmiért akkor megvan a bizonyíték, hogy itt a beszélgetés, ezt meg azt mondta, stb. 3. Meg ha az ügyfél túl durva a telemarketingessel, bár ezzel sokmindent nem tudnak csinálni...mert volt olyan kampány is, amikor bejövő hívásokat kellett fogadni, tehát nem mi hivogattuk őket, és némelyik nagyon durván beszélt az agent-tel. Ja ilyen telesales-t többet nem csinálnék...

varázsszó 2007.09.02. 16:36:36

No én csak annyit tennék hozzá,hogy senkit nemérdekel a dolog,sőőőőt...meg ahogy látom mindenki a plafonon van a témától(és akkor finom voltam) mégis itt ütitek el a szabadidőtök egy részét...
Jó itt forrongani ugye??Amikor ide írogattok,és unatkoztok otthon,milyen jó volna most beszélgetni valami telemark.-os emberkével ugye??:))Aki kizökkent ebből az egyhangú vasárnapotokból!:))
Csak hogy tudjátok......ahányan eddig ide beírogattatok,,,30-40-en,hát...mit is mondjak:10 000 000.-ós ország!
KISSEBSÉGBEN VAGYTOK! További jó írogatást

joysefke 2007.10.01. 14:26:19

Volt egy időszak, amikor még volt matávos telefonunk, és én délután otthon voltam és aludtam volna...

Na ezek a köcsögök naponta 2X ébresztettek. A telefon kb 10 méterre volt az ágyamtól. (nagy családiházban csak egy telefonunk volt)

J.

Krystal 2007.10.02. 21:59:08

Telemacákról...

Anno egy nagyon jól menő cégnél dolgoztam, amolyan titkárnőként. A kedvenc az volt, amikor a bankválasztási szokásunkról érdeklődtek. Meg amikor jött az alapítvány, hogy támogassuk. Mondom neki: Hölgyem, kápéval nem áll módunkban segíteni a gyerekeken, de ha gondolja, két kamionnyi gyümölcsöt nagyon szívesen a rendelkezésükre bocsátunk. Érdekes módon a kaja nem kellett a gyerekétkeztetéshez...
A másik, amikor meg akartak minket (ill. az ügyvezetőt) tanítani, hogyan tehetünk szert nagyobb bevételre. Olyankor mindig közöltem az illetővel az épp aktuális bevételünket, majd megkérdeztem, mégis, mit gondol, ezt is meg lehet sokszorozni?
Aztán volt olyan is, hogy telefonál az ürge, hogy ő ajánlana nekünk a számítógépes hálózatunk kiépítéséhez segítséget. Mivel a cégben akkor kb 3 fő dolgozott irodában, tök készségesen hallgattam végig az ajánlatát. Ő sorolta is lelkesen: 25 gépnél ennyi, 50nél annyi, 70 gép fölött hűdemennyi az ára. Rákérdeztem, hogy mi van, ha nekünk csak 3 gépünk van, és nem is kell több. Akkor felháborodott, hogy ők annyival nem foglalkoznak. Visszakérdeztem, hogy akkor mégis, miért hívott?

És persze mesélhetném még, volt rengeteg ilyen sztori... Legalább azt megtanultam, hogyan rázzam le őket úgy, hogy a büdösbe ne hívjanak többet...

Gombolyag 2008.06.18. 09:08:08

Én is csináltam ezt és a nő viselkedése abszolút nem helytálló!!!
A beszélgetés rögzítéséről már a legelején tájékoztatni kell az ügyfelet, rögtön a bemutatkozás után, sőt az ügyfél hozzájárulását is kell kérni,és ha az nem egyezik bele akkor el kell szépen köszönni.....
Amúgy ált. azért kell rögzíteni az ilyen hívásokat, mert ha rendel vmit az ügyfél és utólag letagedja h megrendelte, akkor ezt használják fel bizonyítékként.....
Na mind1, de ezt akkor se így kellet volna.........

NRG44 · http://althir.org 2010.01.21. 06:28:34

Ezt is be kell szépen tiltani. Normális országokban létezik Robinson lista, arra egy helyen kell feliratkoözni, egyszer, és akkor ezek a köcsög zsidók nem zavarnak.

Isthar 2013.02.01. 10:05:20

Látom, nem mai a cikk.
Én immáron 7. éve dolgozom telemarketingesként. Persze, vannak nehéz esetek a vonal túlsó végén, de idővel az ilyeneket megtanulja kezelni az operátor.
Milyen jogon hülyepicsázzátok le a telemarketinges munkát végzőket? És milyen jogon tanulatlansuttyózzátok le? Én dolgoztam egy 200 fős call centerben, ahol elég sok kollégámnak volt diplomája. Mégis itt dolgoztak, mert a diplomájukkal együtt sem találtak más munkát. Nekem ugyan csak érettségim van, mégsem tartom magam butának.
Ez is egy munka. A takarító a padlót mossa fel, a buszvezető elfuvaroz A pontból a B-be, a telemarketinges pedig üzletet köt telefonon. Én inkább azokat nézem le, akik nem dolgoznak, hanem a 20-as éveik vége felé is a szüleiken élősködnek.
Aki pedig csalással és adatokkal való visszaéléssel vádolja az operátort, annak megsúgom, hogy a legtöbb call center úgynevezett bér call center. Azaz, a call center különböző cégek megbízásából hívja az ügyfeleket, akik általában a megbízó cég adatbázisában vannak.
És ha nem vagy benne, akkor sem kell megbotránkoznod: a telefonos cégek jó pénzért eladják a cégeknek az adatbázist.
Nekem szerencsém van, mert a 7 év alatt viszonylag kevés hepajkodó ügyféllel volt dolgom. Akadt olyan, aki azért rendelte meg a szolgáltatást/terméket, mert szimpatikus volt neki a hangom. :D :D :D
És szeretem a munkámat, a kihívásokat, még a modortalan ügyfeleket is. :D
süti beállítások módosítása