Tékozló Homár

Új parkolási rend figyelmeztetés nélkül

2007.09.18. 16:26 | jackyll | 68 komment
A vállalati kommunikáció mifelénk harmatos hagyományokból táplálkozik, de mint az DD esetéből is látható, van, amikor direkt jól jön egy kisebb mulasztás. Például, ha az egész utcában megállni tilosra cserélik az addigi parkolózóna tábláit:
Undorító és gusztustalan esemény színhelye a Wesselényi utca nagykörúton belüli szakasza rohamosan fejlődő fővárosunk hetedik kerületében. Tájékozódásul a kocsmatérképpel rohangálóknak: a Szoda utcája, közelben a Szimplakert, Ellátó, etc. Történt ugyanis, hogy múlt héten ismeretlen tettesek, kiket későbbiekben sikerült beazonosítani, mint önkormányzati dolgozók a nagykörútról befelé haladva baloldalt az összes P betűs táblát (parkolás) lecserélték karikás X-re, azaz megállni és várakozni tilos. Galád és alattomos tettüket a lakosság tájékoztatása nélkül, hétvége előtt hajtották végre, ráadásul nem úgy, hogy letakarták a P betűs táblákat és kirakták az X-et, hanem egyszerűen kicserélték.

Nem raktak ki „Figyelem, forgalomváltozás" táblát, nem ragasztottak ki még egy fecnit sem az ajtókra, hogy a sok autós paraszt – köztük jelen sorok írója – nyissa már ki a szemét amikor leparkol a lakása előtt, vegye észre: nem lehet. Mert megértettem volna elsőre, nahát itten kérem hatalmas felújítás lesz, jobb lesz mostantól más útvonalon hazamenni, más utcába parkolni. Nem ám bírsággal tájékoztatni. Merthogy bizony, hétfőn délelőtt a kocsihoz lépve ott fityegnek a papírok. Első dühömben a Közterület Felügyelethez hasonlóan népszerűtlen Centrum Kft. dicstelen alkalmazottaira gondoltam, hogy talán nem vették észre a kerületi parkolási engedély matricát. De nem ám. Tilosban parkolás, nyolcezer forint.

Egy forintot sem fogok befizetni. Egy ilyen undorító pitbullos magatartásért? Eldobták a csontot, a kis rohadék meg ráharapott – ez esetben a csont az X-es tábla, a dög a szürkeegyenruhások, kik végigjárták a sort és bírságoltak.

Tisztelt Közterület Felügyelet! Ha jól emlékszem, pont a Homárban olvastam róla, hogy nőnap alkalmából nem büntetőcédulákat, hanem figyelmeztetéseket raktak ki a szabálytalanul parkoló autókra. Ha képesek voltak erre egy olyan ünnepen, amelyet már csak óvodákban és régi állami intézményekben szokás megünnepelni, a francért nem képesek rá amikor hirtelen megváltozik egy utcában a parkolási rend? Leszakadt volna a tintapacnis ingükről a gomb, ha kinyomtattak volna kétszáz papírlapot: „Ebben az utcában megváltozott a parkolás rend. Kérjük, figyelje a kihelyezett közúti jelzőtáblákat, mert eltérhetnek az Ön által megszokottól. A holnapi naptól az itt szabálytalanul parkoló autókat megbírságoljuk." Ennyi. De nem, rögtön kinyomták a büntetőfecniket. Legmélyebb tisztelettel, előre is elnézést a durva szavakért, mert kemény szavak ezek, de dugják fel maguknak. Merthogy befizetni nem fogom, még ha egy forintról is szólna, akkor sem.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biga156 2007.09.18. 16:33:17

Na most nem értem. Miért írod hogy nem figyelmeztettek? Kitették a táblát. Mit kellett volna tenni? Meghívót küldeni a tábla átadására? Vagy mint hajdan a suliban, darabonként kirajzolni a táblát (mint a Vakációt)?

Bit Rot 2007.09.18. 16:33:18

VII. kerületi önkormányzat és polgármester.

"Mert megérdemled!"

Parkolóházat vagy mélygarázst esetleg nem építettek? Gondolom nem.

arathon 2007.09.18. 16:34:42

mem hiszem h csak oviban meg régi állami intézményekben ünnep a nőnap

vaczakka 2007.09.18. 16:37:17

Már megbocsáss de ha mindig rutinból vezetsz, nem szeretnék veled összefutni, hátha elütsz egy kereszteződésben, mert megszoktad, hogy balról nem jön senki.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2007.09.18. 16:37:23

szerintem befizeted...
jobbat ugy sem tudsz...

tudod.. osi roman ceggel pereskedni osi roman szokas..

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.09.18. 16:40:02

Nem nézted a táblát és most pampogsz? Ha ismeretlen helyre mész, mi lesz veled, mondd? Akkor is nekiállsz sírni, hogy miért nem küldtek tájékoztatást az ott kint lévő táblákról? muhaha

A tábla tökéletesen elég a tájékoztatáshoz. Az pedig már csak a te hülyeséged, hogy nem nyitod ki a csipádat.

Nagyvakond 2007.09.18. 16:44:29

Nevezhetjük ezt az egész ügyet a
"Wesselényi utcai parkolótábla-genocídiumnak"?

Csak úgy eszembe jutott.
Nem kell válaszolni.

grigorij (törölt) 2007.09.18. 16:45:55

Nem akarom védeni az írót, és nem is vagyok érintett, de! Vannak ám olyanok, akik ott laknak, érvényes matricával, és elképzelhető, hogy napokig nem mozognak a kocsival. A táblacsere után őket is simán megbüntetik! Tehát legalább a házakban kirakhattak volna egy cetlit!
Tudom, belvárosban lakni és parkolni ősi román szokás!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.09.18. 16:49:47

Okés, ne fizess. Majd jól eladják a Zintrumnak.

Genyó dolog volt, az biztos, de ha jól értem, úgy parkoltál le, hogy figyelmen kívül hagytad a tiltó táblát, nem pedig azalatt cserélték le a táblát, amíg parkoltál.

Esetleg utcai civil szervezetbe verődve visszacserélhetitek az eredeti táblákra.

Nagyvakond 2007.09.18. 16:52:49

Biz'a én is posztot író emberünknek adok igazat, ne mondja senki, hogy nincsenek olyan útszakaszok, ahol túlnyomórészt "rutinból" vezetünk, s nem nézzük sorra utcánkban a közlekedési táblákat...
Meg aztán méltányosság...

(Én biztos írnék fellebezést, hogyaszongya: "...való igaz, hogy a táblák megváltoztak, ...jelentésükkel tisztában vagyok, de [és itt jön egy relatíve tárgyilagos, ám szívet simogató rész] évek óta itt lakom..., váratlanul ért..., kérem, szíveskedjenek ezúttal méltányoságból eltekinteni a ... stb. stb.)

(És akkor talán ha el nem is engedik, de mérséklik - persze ez elvi kérdés, hogy nemhogy nyolcezret, de 5 forintot sem...)

Kenton Delacruz 2007.09.18. 16:53:28

Lehettem volna első...lemaradtam.

Teru 2007.09.18. 16:54:15

Azért van szemed, hogy láss, ember. A balfaszokkal elbánnak.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.09.18. 16:56:13

"[és itt jön egy relatíve tárgyilagos, ám szívet simogató rész]"

Úgymint: "...éppen készítettem elő a lélegeztetőgépeket az éhező afrikai gyerekeknek..."

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.09.18. 17:03:19

Mondjuk bosszúból még levakarhatod az új táblák hátuljáról a "Nem alumíniumból készült" matricát. A többit bízd a bölcs természetre.

Nagyokoska 2007.09.18. 17:03:38

Nem tudom, hogy számít-e a dolog valamit, de a parkolás megtiltása azért van, mert felújítják az utcát. Persze ettől még szólhattak volna, de az is igaz, hogy én a rádióban többször hallottam, jhogy hétfőtől tilos megállni a Wesswlényi utcában emiatt.

Stefan_Schneider 2007.09.18. 17:04:30

Tilosban parkoltal es megbuntettek? Hallatlan.

TCM 2007.09.18. 17:23:30

Autóval a belvárosban parkolászni ősi úri szokás. BKV fijam, BKV!

Aba Botond

Kisgenyó 2007.09.18. 17:28:32

grigorij 2007.09.18. 16:45:55

"Vannak ám olyanok, akik ott laknak, érvényes matricával, és elképzelhető, hogy napokig nem mozognak a kocsival. A táblacsere után őket is simán megbüntetik! Tehát legalább a házakban kirakhattak volna egy cetlit!"

Attól, hogy cetlit kapok a pöcstaládikámba, attól még mindig ott lakok, és van érvényes matricám, ennek ellenére valószínűleg tényleg megbüntetnének. Nem értem minek a cetli...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.09.18. 17:28:39

és tényleg, mi van azokkal a halmozottan nem sikeres emberekkel, akik 4 napja ott parkolnak?

csütörtökön megállok szabályosan, alszok egy nagyot, oszt hétfőn a bünti fogad.

he?

Tiko 2007.09.18. 17:31:20

Legmélyebb megértésem a cikk írójának. Velem is elbántak már ugyanígy.. Napokig nem használom/használtam a gépet, majd felújítási munkák elkezdésével egyidőben hirtelen kikerült egy táblácska. Két nappal később vettem észre, hogy van rajta vmi.

Tolják ki az ősi román anyjuk szemeit vazze, ne az enyémet.

Átlagarcú 2007.09.18. 17:32:50

Azzal a véleménnyel értek egyet, hogy a közvetlenül érintetteket szórólapon is értesíthették volna a változásról. Ettől függetlenül sajnálom DD-t, mert attól tartok, hogy a büntit ki kell fizetni. Persze a hivatal gyakorolhat méltányosságot, ha levélben szépen kérik. A fenti postot viszont nem tekinthetjük baráti hangvételű, udvarias, tényekkel alátámasztott kérésnek. DD, sajnos ezt az írást kicsit meg kell fésülni, mielőtt kinyomtatod és elküldöd:)És fogadj meg még egy tanácsot. A kérésedbe írd bele azt is, hogy hülye voltam, nem figyeltem, elnézést, máskor nem fordul elő, stb. Ezt szeretik a hatóságok, meg - valljuk be - nem áll nagyon távol az igazságtól. Egy dologtól tartózkodj: a harctól. Mert jogilag nincs igazad. Azért én drukkolok Neked:)

Tiko 2007.09.18. 17:36:37

Mégvalami. Azoknak akik nagyon védik a szabályosságot: Ugyan nem vagyok igazából rosszmájú, de azért kívánom, hogy egy enyhe kanyar után fussatok bele egy mobil 30km/h-ás táblácskába, rendőrrel mögötte külföldön. Aztán mondjátok szépen: balfax voltam, fizetni szeretnék:)

Lajszlo 2007.09.18. 17:48:26

Nemrégiben 30-as zónává alakították a körnéykünket, aminek keretében a stop- és macisajt-táblák leszerelésével egyenrangúsították a kereszteződéseket. Na, ezekben a kereszteződésekben sokadszor csapnak el kis híján a megszokásból vezetők. Ezért valahogy nem tudok szimpátiát érezni az ilyenek iránt (oké, megszokásból parkolni kicsit más mint megszokásból vezetni, de azért mégis...)

Átlagarcú 2007.09.18. 17:52:23

Tiko
"egy enyhe kanyar után fussatok bele egy mobil 30km/h-ás táblácskába, rendőrrel mögötte külföldön."
Nem dicskvésképpen mondom, de jártam néhány helyen a világon. Ilyen, amit vízionáltál, külföldön nincs. Az efféle táblákat még az "enyhe kanyar" előtt előjelző táblákkal szokás jelezni, hogy felkészülhess rá.
Egyébként igen, védem a szabályosságot, a bizalmi elvet. ...hogy számíthassak arra: ha én szabályosan járok el, akkor mások is betartják a szabályokat. Hiszem, hogy minden csak ezen az elven működhet.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.09.18. 17:53:34

Én is jártam hasonlóan, nem így, de hasonlóan:

0. Semmi plusz tábla kitévea porkolózónára.
1. Reggel fél 8-kor leparkolok.
2. Napközben útfejújítás.
3. Estére a kocsi oldala össze-vissza nyomorgatva a munkagépek által.

A felújítást végző cég szerinte nem ők voltak, a kocsim előtte is roncs volt, nem ők tették azzá.

Most mondjam, hogy a jóbödüskurvaanyjukat? Mondom, mert ezt elmondta a cég vezetőjének is, miután kedvesen próbáltam vele szót érteni, hogy mégiscsak a biztosítújuk ki tudja fizetni a kár, és szart rám.

Persze, Magyarországon élünk, lehet, hogy csak át akartam baszni, de egy szerencséjük volt, ami miatt nem tudtam a rendőrségen szándékos rongálás és garázdaság miatt feljelentés tenni ellenük, hogy a munkagép az alumínium részével ment neki, és nem volt festékminta sem.

Szoptam egy nagyot, de bosszúálló vagyok, és nem felejtek...

Tiko 2007.09.18. 18:01:09

sörecet,

"Nem dicskvésképpen mondom, de jártam néhány helyen a világon."

Én is:) Főleg környező országokban. Szerbiát ajánlom figyelmedbe, sebességlimitációval ill. egyirányúsítással kapcsolatban.

És mielőtt félreértessz, én is védem a szabályosságot, csak görénységnek tartom a cikk által leírtakat. Gondolj csak bele, mi lenne ha egy hétre külföldre mennél? Hallanád a rádiót? El tudnád olvasni (az itt sem létező) szórólapot? Ezzel egyetemben elköveted a szabálysértést akaratodon kívűl? Ki kell fizetned? Jogos?

Szal én méltányosságot várnék el. Úgy mint most a rakpart lezárásánál, ahol ingyen szállították el a járműveket.

Tiko 2007.09.18. 18:04:00

sörecet,

"Nem dicskvésképpen mondom, de jártam néhány helyen a világon."

Én is:) Főleg környező országokban. Szerbiát ajánlom figyelmedbe, sebességlimitációval ill. egyirányúsítással kapcsolatban.

És mielőtt félreértessz, én is védem a szabályosságot, csak görénységnek tartom a cikk által leírtakat. Gondolj csak bele, mi lenne ha egy hétre külföldre mennél? Hallanád a rádiót? El tudnád olvasni (az itt sem létező) szórólapot? Ezzel egyetemben elköveted a szabálysértést akaratodon kívűl? Ki kell fizetned? Jogos?

Szal én méltányosságot várnék el. Úgy mint most a rakpart lezárásánál, ahol ingyen szállították el a járműveket.

eMM2 2007.09.18. 18:18:59

Le kell tépni az ajtajukat.

az okos 2007.09.18. 18:41:42

Azt gondolom ti sem gondoljátok komolyan,hogy ez az eljárás így volt jó és európai szintű ahogyan le van írva.Most azért megdöbbentem egy kicsit,hogy itt is ez a fajta tipikus hozzáállás a többség véleménye.Ezeket a közterületeseket direkt reggel odaküldték,hogy ott táblaváltozás volt és lehet büntetni.Ugyanis ugyanezeket a közterületeseket érdekes módon azoknál az autóknál véletlenszerüen sem lehet felfedezni akik valóban akadályozzák a forgalmat vagy a gyalogosokat.Szóval ha ezt tényleg így gondoljátok hogy ez így volt korrekt (nem jogszerű)akkor ahhoz gratulálok.Puszi nektek!

Átlagarcú 2007.09.18. 18:43:39

Tiko
A félreértés ott van, hogy a post szerint nem a tábla állt galád módon egy ott parkoló kocsi mellé, hanem egy kocsi parkolt egy hatályos tábla alá. A külömbség akkora, mint ide a szódás a lovát.
A tábla kihelyezésének a módjával én sem értek egyet, de a már kihelyezett táblát nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert az bizony szabálysértés.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.09.18. 19:40:22

azokos:

Igen. Görénység. Nem kicsit, nagyon.

De szabályos? Igen. Messzemenőkig

Ebben az országban senki sem hibás, mindenki tudna ezerszer jobbat, őhelyette kit kellene inkább megbüntetni.

A nyugtátnemadó bódébüfés szerint a kínaipiacosokat.
A tilosbanparkolók szerint a gyorshajtókat.
A lejárt forgalmisok szerint a cigicsempészeket.
Az kisstílű adócsalók szerint a multikat.
Az autófelgyújtók szerint a politikusokat.

Itt tényleg kibaszottul senki sem hibás.

autosave 2007.09.18. 19:46:00

ha mikor leparkoltál még nem volt tábla, akkor nem vagy hibás. ha volt, akkor igen.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.09.18. 20:05:44

mondjuk az is igaz, hogy a hétkeres közterületisek a zéró tolerancia elvét alkalmazzák kb. 2 éve.

kőkeményen bűntetnek a kereszteződéseknél az 5m-es zónáért, a felfestés mellé parkolásért, a rakodási zónába parkolásért. és még este is.

evvel egyet is értek, igaz én is parkoltam a csarnok elé, rakodási zónába, meg is büntettek, jogos is volt, be is fizettem. igaz, éjjel volt, a tököm se akar rakodni ott akkor, de jogos volt.

ez a táblacserés-büntetés kombó viszont aljas. és nem jogos.

kalment 2007.09.18. 20:11:13

aki az SZTV 57.§-et nem ismeri, sikeres ember nem lehet...
www.jogositvany.hu.hu/j69-1999.htm

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.09.18. 20:52:58

Mekkora kasszarobantó ötlet ez emberek!
A közterületesek minden nap más utcát tesznek tilossá, és bírságolnak reggel 7-től mint a gép.

©®™

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.09.18. 20:54:04

Mekkora kasszarobantó ötlet ez emberek!
A közterületesek minden nap más utcát tesznek tilossá, és bírságolnak reggel 7-től mint a gép.

©®™

dr. _mmm_ 2007.09.18. 20:55:07

Én naponta járok arra, és NEKEM feltünt, hogy hónapok óta végeznek utfelujitásokat a Wesselényibe. Te ott laksz. Neked nem tünt fel??
Talán még szólva is lett.. csak lesz@rtad.Gondolhattad volna hogy hozzátok is elér. Rábasztál.

Ábelesz-kobelesz 2007.09.18. 22:33:41

"nőnap alkalmából nem büntetőcédulákat, hanem figyelmeztetéseket raktak ki a szabálytalanul parkoló autókra. Ha képesek voltak erre egy olyan ünnepen, amelyet már csak óvodákban és régi állami intézményekben szokás megünnepelni"

Elég szomorú, hogy így gondolod. Talán, ha lenne nőd másként gondolnád. Lehet, hogyha a levél írása előtt "tekertél" volna egyet a nem létező nőddel, akkor nem ilyen paraszt stílusban írsz.

Köcsögduda!

radiojerevan 2007.09.19. 07:56:50

Hehe,
Az ember posztol egyet, leír egy igazságtalanságot, ami történt vele (mert aki kételkedik abban, hogy nem direkt erre utaztak a közterületesek, hát üljön rá a sebességváltóra – ha látott ilyet egyáltalán anyuci kocsiján kívül), aztán megkapja:
- nem tud vezetni,
- közveszélyes, mert rutinból vezet,
- lúzer, hisz szabálytalanságot követett el,
- egy köcsög, mert nem ünnepli a nőnapot,
- nincs is nője, mert nem ünnepli a nőnapot.
Eláruljak valamit? A posztoló még román is…
Vazze, hát igazatok van! Hogy a francba lehet hibáztatni szürkeegyenruhásokat, apparátust, szabályokat, amikor annyi más barom él ebben az országban, amitől olyanná vált, amilyen… Igazatok van!

hottentotta 2007.09.19. 07:59:45

Nálunk a ház előtt ősi román szokásként minden előzetes figyelmeztetés nélkül fizető parkoló táblákat tettek ki. Nem küldtek semmit, nem mondtak semmit, csak kitették. de észrevettem őket, és váltottam bérletet. ennyi.

TeeCee :o) 2007.09.19. 08:15:41

Ezután majd az jön, hogy leparkolsz, jönneka közterületisek, mobiltáblát a kocsi mögé rakják, fénykép, bünti, és mennek táblástul a következő kocsira...
Van róla fénykép? Ha nincs, akkor is be kell fizetni? Vagy ilyen esetben nem kell bizonyítani, elég a cetli?

báró Csekonics 2007.09.19. 09:13:37

Nem teljesen értem a felháborodást:
- ha van jogsija a kedves posztolónak, akkor ismeri (elvileg) a KRESZ-t
- márpedig az azt is magában foglalja, hogy a táblákat nézni köll ám! (Mert ha nem, akkor abból nem csak bírság, de baleset is lehet.

Lehet, hogy kultúráltabb, korrektebb, stb. lett VOLNA ha kitesznek forgalmi rend változásról is táblát, de igazából a vezetőknek amúgy is észre kell venni a változást. (Anno ezt pl. oktató is tanította - le is tolt rendesen, mikor egy adott utcánál azért nem lassítottam, mert az másik irányba egyirányú, nem jobbkezes: 'és ha azóta megfordították a haladási irányt?!'
Ilyen alapon rendőrnek is felháborodhatok, ha valahol kitettek egy 30-es táblát én meg 50-nel megyek és lefotóznak?

Kellemetlen eset, de ez van és kész.

2007.09.19. 09:23:28

aki azt mondja, hogy a postoló a hülye az egy szemétláda és miatta ilyen szar ez az ország. közülük kerülnek ki a hatalommal visszaélő köcsögök. mint pl a táblacserés és rögtönbüntetős gennyládák.

Manyizga (törölt) 2007.09.19. 09:26:07

Ehhh...
Persze a tilosban járdán parkolókat nem büntetik meg...
Pedig NÉGY feltételnek kell megfelelni, hogy a járdán parkolhassunk. Ha ezek BÁRMELYIKE hiányzik, akkor tilos.
(kresz.origo.hu/news_42.html)

A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

Ezek közül csak a c, pontot tudják az autósok, a többire sz*rnak, pedig azoknak is meg kellene felelniük.

Úgyhogy Pesten a parkoló autók nagy százaléka tilosban parkol. :)

Dr Kangörény 2007.09.19. 10:00:32

Érdekes hozzáállás az, amit itt néhányan rendszeresen produkálnak, miszerint ha valaki betartja a törvény szövegét (lásd táblacsere után nyomban büntetés), akkor minden a legnagyobb rendben van. Jog szerint lehet, hogy így van, de erkölcsileg nincs. Ha ma hirtelen mindneki betartaná az összes jogszabályt, akkor megállna az élet ebben a kibaszott országban.
Az az igazi baj, hogy a "szervek" ha bírságolni kell, akkor pontosan betartják a törvényeket, de ha egyéb feladataikról van szó, akkor már nagyvonalúbbak.
Én örülnék neki, ha az állampolgárok is bírságolhatnák a hivatalos szerveket. Nem tartják be a határidőket? 10 ezer. Szabálytalanul parkol a rendőrautó? 8 ezer. APEH nem küldi határdőben az adóvisszatérítést? 50 ezer. Soroljam?

polgarpukkaszto 2007.09.19. 10:19:33

Magyarorszagon eloszeretettel viselkednek erkolcstelenul ha az torvenyes.
Aki meg kocsival megy a belvarosba, sikeres ugysem lehet. Tul kicsi volt a dugo, ha meg volt ertelme leparkolni.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.09.19. 10:37:11

Biztos azért büntették meg mert nem új Swiftje van.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.09.19. 10:41:22

"Ha ma hirtelen mindneki betartaná az összes jogszabályt, akkor megállna az élet ebben a kibaszott országban."

Ha senki sem csalna adót? Ha senki sem szabálytalankodna a forgalomban? Ha senki sem sikkasztana?

Megállna az élet?

Pardon?

molaris 2007.09.19. 10:48:41

Nem fogom végigsorolni miket csinálnak, legyen elég, ez egy élelmes kerület. Nem oly régen vett is a polgármesterünk magának egy helikópátert.Na, hogy azzal hol parkol nem tudom.

báró Csekonics 2007.09.19. 11:07:43

Manyizga 2007.09.19. 09:26:07

Na igen, de szép lenne, ha legalább ezt az egyet _mindenki_ betartaná...
Mert a szabály igenis azért van. (Csak gusztustalan mikor nem mindenkire alkalmazzák ld. bálnamerci.)
Rendőrkocsit még el tudom képzelni, hogy intézkednek - esetleg - de pl. nálunk a sarkon van egy eü. ügyelet.
Ügyeletes manuskák szolgálati és privát kocsikkal (szélvédő mögött papírfecni) rendszeresen a sarokra parkolnak.
(Egyetlen autónyi hely van direkt nekik elkülönítve, ez persze nem elég.)
A baj az, hogy az a sarok amúgy is híres arról, hogy sok a baleset, mert a jobbról jövők NEM NÉZIK az amúgy az út mindkét oldalára kitett(!) stop táblát és gondolván hogy jobbról érkezve elsőbbségük van kihajtanak a kereszteződésbe. (De ismerős...)
Viszont a nekik balról érkezők meg többnyire nem lassítanak, tudván hogy nekik van előnyük...
Ezt súlyosbítja hogy dokikáim odaparkolnak a sarokra, nem lehet kilátni tőlük, tehát lutri a kihajtás.
És akkor is oda parkolnak (megszokásból vagy lustaságból, mindegy is) ha van hely amúgy két-három autóval odébb.
(45 fokos parkolásnál az úgy 10 méter plusz séta asszem.)

Landy4x4 2007.09.19. 11:35:35

mindkét félnek igaza van!
sz@r ha nem szólnak, de a KRESZben nem emléxem, hogy lenne olyan tétel, hogy megszokás :). másrészt a "bécsi' út másik végénél 1-2 héttel elõtte azért írnak pár sort a népnek, hogy azért figyeljen már. vissza a monarchiát!!! :)

bollinger 2007.09.19. 11:38:47

hülye vagy. azért vették le a P táblákat mert jött a strabag útfelújítani. És a strabag ragasztott papírokat is, hogy neparkoljá oda.

báró Csekonics 2007.09.19. 11:57:16

bollinger 2007.09.19. 11:38:47

Biztos azt sem látta, mert annyira megszokásból vezetett.
Kiváncsi lennék, mi mindent csinál még megszokásból... :-D

bránermájszter 2007.09.19. 12:38:34

Na az ilyen lúzerező,miérnemtartodbeaszabályokat,miérrutinbólvezetsz stb agyasoknak kívánom hogy parkoljanak le pl. a munkahelyül előtt 8kor, aztán 9kor tegyenek ki egy ott egy tiltó táblát, délutánra meg várja őket a szélvédőn a büntetés.Mert ugye simán meg lehet tenni, jogos/törvényes/etikus. Kíváncsi vagyok akkor is ilyen nagyon helyeselni fogják-e az eljárást. Valszeg ők lesznek az elsők akik majd postolják a homárra hogy milyen köcsögség esett meg velük. És lehet hogy fura, de van ám itt BP-n olyan kerület (és nem a rózsadombon,nem az I,II,XII,V kerület) is ahol már több mint egy héttel előtte felcetlizték az ott parkoló (ergo valszeg ott lakó tulajú) autókat hogy hahó öreg, itten felújítunk nemsoká szal parkojjá már lécci máshol. Nekem valahogy ez a normális, nem az hogy ahol lehet ott pofátlanul használják ki hogy lehet büntetni (vagy inkább lerabolni) mert a törvény meg az erő velük van.

bránermájszter 2007.09.19. 13:11:19

kívánom az ilyen jófej embereknek (akik másod vagy főállásban valszeg közteresek) hogy reggel parkoljanak le a munkahelyük előtt, 10kor rakjanak oda eléjük tiltó táblát, délutánra meg legyen ott a feljelentés a szélvédőn. akkor is ilyen toleránsak lennének biztos,merthogy ugye törvényes/etikus/tökjogos. van ám bp-en ahol ez ugy működött hogy nagyjából 2 héttel a felújítás előtt felcetlizték az összes autót hogy aszongya "figyuka,itte felújjítunk x hó xx-től x hó xx-ig, szal lécci ne itt parkojjá má mer akko nemtudunk újjítani". kb. hasonlóan vicces szzöveg volt, meg is őriztem egy darabig. és ez nem az 1,2,5,12 kerületben történt. volt egy autó aminek a tulaja valszeg külföldön volt (vagy sitten,kitudja), azt a kocsit láttam ahogy a felújítás kezdetének reggelén vagy 10 munkás fogja és betolja a járdán annyira hogy elférjen a munkagép! pedig néztem előtte hogy na ennek biztos annyi,szarrá fogják törni a markolókkal. budapest,magyarország. mert ilyen is van.

bránermájszter 2007.09.19. 13:19:24

a blogmotor meg monnyomle! :D

Shinobi 2007.09.19. 13:40:03

Két éve egyik este magálltam a Hegedűs Gy.-ben a házunk előtt. Megnézem a táblát, mert éppen kibővítették fizető övezetre. Bedobtam reggel 10-ig pénzt aztán másnap fél tízkor látom, hogy közterületis bünti van a szélvédőn. Táblához séta és lám, kikerült egy megállni tilos. Erre varjál gombot. Vagy nagyon sokáig aludtam vagy ez alatt kitettek egy táblát és meg is bírságoltak. Mint utólag kiderült valami vita volt valakik között és hol szabad volt megállni, hol nem. Természetesen nem fizettem be. Majd ha perelnek, akkor megnézem, hogy van-e tábla :)

Deuce Bigalow 2007.09.19. 13:47:22

tudtam, hogy rögtön lecsap a sok paraszt, hogy mi a f@szt pampogsz itt, ha egyszer te nem vetted észre a táblát, és megérdemled a büntetést te szemét-mocskos-tetves-állat, mert miért nem vetted észre, és örülj neki, hogy nem vitték el az autódat, téged meg nem feszítettek keresztre teeeee....
lehet, hogy a FKFV/ökorm-nak nem írják ezt előezt szabályzatban, DE! attól még qrvára illene szólniuk előtte, ez így lenne fair!
persze Magyarisztánban ezek elég ismeretlen fogalmak, ez jól tükrözi az ország és népe színvonalát!
a sok tapló ugatónak meg kívánom, hogy tossza meg őket egy taliga aprómajom f@szkoráccsal, meg batzpapuccsal, MUHAHA!

KopaszMercis 2007.09.19. 14:54:15

hadbazdmeg...
kicsereltek a tablat, mert ennyi a kotelesseguk, nem tettek extra erofeszitest, amit tehettek volna. na puff. zagschon.
te sem fizetsz csak azert tobb adot, mert nagy az allamadossag, amikor megtehetned.. hat akkor mi a kulonbseg?

Brigi \"B. A.\" főnöke 2007.09.19. 14:55:35

A DD azt jelenti, h "Dagadt Disznó"?

Vectrus 2007.09.20. 12:26:01

"...nőnap alkalmából nem büntetőcédulákat, hanem figyelmeztetéseket raktak ki a szabálytalanul parkoló autókra. Ha képesek voltak erre egy olyan ünnepen, amelyet már csak óvodákban és régi állami intézményekben szokás megünnepelni..."

Te mekkora gyökér lehetsz komám...
Ilyet csakis egy ősi..., sikertelen ember gondol, hogy a Nőnapot nem szokás máshol megtartani.

cubalibre 2007.09.21. 09:02:00

Az is kiváló, hogy Újlipótvárosban ki van téve a parkolóórákra: hétfő - péntek 8.00-18.00 kell fizetni. Erre a múltkor szombaton (ami valamelyik ünnep miatt munkanap volt) megbüntettek. Mikor reklaméltam, hogy mi van kiírva, közölték, hogy nézzem meg, hogy ki van ragasztva tájékoztató cetli. Előző nap ugyanis az automatákra sárga színű 3 cm x 2 cm néretben kitettek cetliket, hogy szombat munkanap, fizetni kell. Mondtam, hogy ha valaki TUDJA, hogy hétfő-péntek a fizetési idő (minden nap ott állok meg), akkor miért mennék oda szobaton, hogy ugyan nincs-e valami kiragasztva. Ez olyan mintha valakinek van egy kedvenc boltja, 5 éve oda jár, tudja, hogy este 8-ig van nyitva. Leballag a boltba fél 8-kor, és látja, hogy 7-kor bezárt, mert aznap reggel kitettek egy kis cetlit, hogy ma csak 7-ig lesznek.

cubalibre 2007.09.21. 10:43:38

Vectrusnak: a nőnap igenis egy szoci ünnep, Clara Zetkin kommunista élharcosnő javasolta, hogy legyen, és a Rákosi meg Kádár-korszakban az otthonkás fonónők kaptak egy szál veres szekfűt. Most már van Valentin nap, Nőnap, döntsük már el mi legyen. Ennyi pénz a világon nincs virágra, főleg téli szezonban.
süti beállítások módosítása