Tékozló Homár

A BSA eljátszotta a Microsoft és az Autodesk becsületét

2007.12.06. 11:00 | jackyll | komment
Jó elképzelésnek tűnhetett, hogy amíg a BSA keménykedik, fenyeget és hazudik a vásárlóknak, addig a mögé bújó Microsoft és Autodesk meg számolgatja a licencekből befolyó zsét és szimpatikus maradhat. Sajnos mára olyannyira lejáratta magát a fent nevezett egység, hogy vannak, akik már kenyéradó gazdáikat is utálják, mint ahogy azt Gábor megírta nekik és inkább mástól fognak szoftvereket vásárolni ezentúl:
Hivatkozva a 2007. október 20-i keltezésű, 2007. október 31-én érkezett, 11778 hivatkozási számú, aláírás és cím nélküli, tehát névtelen levelükre, az alábbiakat adom elő (a hivatkozott levelük csatolva).

1) Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az előző adatszolgáltatásunkban hiányosságot fedeztek fel. Próbáltuk ugyan keresni az Önök honlapján a hivatkozott ajánlást, melynek megfelelően kellene a levelük szerint a nyilvántartásunkat javítani, de nem találtuk. Kérem, szíveskedjenek konkrétan tájékoztatni a fellelt hiányosságról, annak érdekében, hogy azt javíthassuk.

2) Semmi estre sem tudjuk elfogadni a felszólításukat mellyel azt állítják, hogy az előző megkeresésükre nem adtunk választ, s mely állításukat cáfolja a levelük második bekezdése, mely szerint szakértőik már átvizsgálták a korábban megküldött nyilvántartásunkat.

3) Természetesen a törvényi kötelezettségeinket teljesíteni szeretnénk, ezért az Önök honlapján fellelt táblázatminta alapján, ismételten összeállítottuk a cégünk tulajdonában lévő számítógépek szoftvereinek listáját az Önök lábjegyzetében felsorolt BSA-tagok tekintetében. A táblázatokat csatolom jelen levelemhez őszintén remélve, hogy így már megfelel a hivatkozott, de számunkra ismeretlen ajánlásnak.

4) Továbbá jelezni kívánom, hogy a cégünknél eddig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a számítógépeinken csak jogtiszta szoftvereket használjunk. A fentebb hivatkozott, önmagának ellentmondó, alaptalanul és jogtalanul fenyegetőző, aláírás és cím nélküli levelüket fölösleges zaklatásnak tartjuk, és nem ismerjük el jogszerűnek!

Tájékoztatom Önöket, hogy nem azzal a céllal vásároltunk az Önök által képviselt márkájú szoftvereket, hogy ilyen megalázó bánásmódban részesüljünk. Kénytelenek vagyunk a fellépésüket úgy értelmezni, hogy az az Önök által képviselt cégek szándékát tükrözi.

Fentiek alapján jelezni kívánom, hogy mostantól minden újonnan felmerülő számítógép illetve szoftver igényünk kielégítésénél elsődleges választási szempont lesz az, hogy olyan cégtől vagy szervezettől származó szoftvereket használjunk melyek nem a BSA-val képviseltetik magukat.

Kérem a fentiek tudomásul vételét!

Másolatot kapnak:
- autodesk magyarországi képviselet
- microsoft magyarországi képviselet
- homar.hu
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marsellus wallas (törölt) 2007.12.06. 11:03:47

Másolatot kapnak:
- autodesk magyarországi képviselet
- microsoft magyarországi képviselet
- homar.hu
,


első

hottentotta 2007.12.06. 11:04:10

a BSA kitől kapja a pénzét ? Mert kezdem unni a balfaszkodását, már az adatvédelmi biztos is leugatta őket, az Apeh is elzavarta őket, szerintem az lesz a legújabb, hogy a cégek is elzavarják őket, és akkor mehetnek dolgozni a kedves BSA-s munkatársak :D

Egyébként meg a kurva anyjukat.

nikii 2007.12.06. 11:05:22

Aki a BSA-val levelezik sikeres ember nem lehet.

MADcat 2007.12.06. 11:10:50

Pár poszttal ezelött jeleztem, hogy már a kutyáimat éheztetem. Kedves BSA várom önöket szívesen! A kutyák megértők is tudnak lenni....
Ha akarom....

a kertész tömlővel 2007.12.06. 11:11:16

a mahasszal nem lehet vmi ilyet kezdeni.?
még mindig nem fogom fel h ök mint hanglemez szövetség bizonyos dij ellenében
legálisnak minösiti az illegális másolatokat.
1.hogy lehet illegális másolatot csinálni mikor rajtavan a üres cdn az artisjus dij?
2 hogy jön egy szövetség h a btk-t felülbirálja ha fizetnek nekik.

stb stb..

MADcat 2007.12.06. 11:15:10

kertész!

A Étterem tuladonos ismerősöm megkérdezte, hogyha a saját zenéjét felveszi cd-re és azt nyomatja az étteremben, akkor is kell jogdíjat fizetni az államnak (nemtom minek hívják: müsorszórási díj? amikor az étteremben megy a rádió és fieztni kell érte.).
Mire ő, és megkpja azt a pénzt? NEM
Akkor hova kerül(ne) a pénze, kiadókhoz...
NO COMMENT!

hottentotta 2007.12.06. 11:16:25

mahasz, artisjus, asva, bsa

kik ezek ?

élősködők ? baktériumok ? moszatok ? :D

MADcat 2007.12.06. 11:17:07

Én azt mondom hogy sz*pja le a vacógó fogú cápa a BSA-t és többi ilyen mocsok tisztességtelen "jogvédőcéget"!

Szép napot!

hottentotta 2007.12.06. 11:17:40

Vagy a reszkető nyúl :DDDD

MADcat 2007.12.06. 11:20:47

Hottentotta meg fogunk egyezni, abban biztos vagyok!!!
:):):)

Dr Net Elek (törölt) 2007.12.06. 11:27:26

Úgy láccik, a bsa lesz az elsö, akit a forradalom falhoz állit:)

Csak azt nem tom, mér kell velük levelezni? Névtelen levél -> iktató

hottentotta 2007.12.06. 11:29:47

BSA, Artisjus, ASVA, MAHASZ, Proart, centrum, intrum justitia, posta, MÁV(!!), közigazgatási hivatalok, okmányirodák, szocialista rendszermaraványok.

a sorrendet meg vmi jó kis játékkal eldöntetnénk közöttük :D

Dr Net Elek (törölt) 2007.12.06. 11:29:52

Amúgy az m$ becsületét eljáccani nem lehet, ugyanis olyan nem létezik.

MADcat 2007.12.06. 11:31:34

Mert vannak emberek, akik próbálnak jól csinálni mindent.
De ebben az országban becsületes lenni egyre nehezebb...
Aki meg az, azt meg idiótának nézik.

MADcat 2007.12.06. 11:32:45

hottentotta!

a PARLAMENT basszus!!!!
KIMARADT!!!!

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2007.12.06. 11:53:08

Az milyen lenne már, ha a BSA mondjuk az adidast képviselné. Megállítanának futás közben, hogy most aztán igazoljam, hogy nem loptam a cipőmet, meg a nadrágomat.

Emiceha 2007.12.06. 11:53:42

A Private Grocery Association (PGA) pedig nemsokára megalakul és leveleket küldözget majd, hogy az általuk képviselt kiskereskedelmi vegyes élelmiszerboltokban vásárolt termékek összesített listáját blokkal, szavatossági időkkel, kiszerelési formákkal és mennyiségi mutatószámokkal kiegészítve legyetek szívesek részükre haladéktalanul megküldeni, ellenkező esetben az Országos Tisztifőorvosi Szolgálattal és az Országos Főállatorvossal kötött, jelen esetben nem részletezett megállapodásuk értelmében a közegészségügyre gyakorolt veszélyeztetés miatt kénytelenek lesznek megtenni a szükséges lépéseket.

Megalázóan nevetséges. Ezt fogjuk hamarosan elküldeni minden BSA illetékesnek.

Szép levélformátum, aláírás nélkül.

Netuddki. 2007.12.06. 11:54:32

"a kertész tömlővel 2007.12.06. 11:11:16
a mahasszal nem lehet vmi ilyet kezdeni.?
még mindig nem fogom fel h ök mint hanglemez szövetség bizonyos dij ellenében
legálisnak minösiti az illegális másolatokat.
1.hogy lehet illegális másolatot csinálni mikor rajtavan a üres cdn az artisjus dij?
2 hogy jön egy szövetség h a btk-t felülbirálja ha fizetnek nekik."

Nagyon egyszerű a megoldás.
A letöltött zenéket a hologramos CD-re írod, a gyerekek képeit pedig a címke nélkülire.

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2007.12.06. 11:56:17

A parlamenttel nincs semmi baj, szerintem a világ egyik legszebb épülete :)
Node a politikusok...

Primavera 2007.12.06. 12:01:35

"levelüket fölösleges zaklatásnak tartjuk, és nem ismerjük el jogszerűnek!"

Akkó minek foglalkozol vele?
Ha küldök neked 1 számlát ugyanígy kifizeted? :)

a kertész tömlővel 2007.12.06. 12:04:47

szép meg jo de a matrica a csomagoláson vAN,kibontod kidobod.
az éttermes is jo példa,a müsorszorási dij is csak csak ok.
"A 2007-től bevezetendő, évi 60 ezer forintos átalány-jogdíj (amelyből egyesületünk tagjai 15 ezer forint kedvezményt kapnak) teszi lehetővé, hogy minden ismert és kevésbé ismert alkotó, többek között az említett DJ barátaink, de Ti magatok is, akik még csak gondolkodtok azon, hogy saját zenéket készítsetek, hozzájussanak munkájuk értékéhez, s lehetőségük legyen újabb zenéket készíteni. A világ a letöltés-másolás, az írott lemezek felé megy, a zenék gyorsan jönnek, naprakésznek kell lenni, mindent gyorsan le kell tölteni és játszani kell. Ez a helyzet, ezen senki nem tud változtatni. És ez rendben is van.

A másolási jogdíj megfizetése mindemellett azonban törvényben előírt kötelezettség, amit meg lehet próbálni megúszni, néha lehet, hogy sikerül, de véleményünk szerint nem érdemes kockáztatni. Az éves díj egy teljesen vállalható, baráti összeg, s ha kiszámoljuk, mindössze havi 5(!) ezer forintért korlátlan mennyiségben lehet érte kiírni zenéket, bármilyen formátumban, bármilyen eszközre (CD, DVD, számítógép, final scratch., sb.). Ezzel szemben persze lehet abban is bízni, hogy majd valakik segítenek, hogy majd egy ügyvéd vagy rendőr haver .kimos a szarból. egy ellenőrzés után, még akár az is előfordulhat, hogy ez időnként sikerül. De a törvény az törvény, s ez ellenőrzések ellen fellépni éppen olyan szélmalomharc, mintha azt követelnénk, hogy a rendőrség ne kapja el a piacon a zsebtolvajokat, hogy a buszokon ne legyenek ellenőrök, azok .ne zaklassák az utasokat.. Sokszor nem szeretjük a rendőröket, az ellenőröket, de ők is a munkájukat végzik, s a törvény előírásait igyekeznek betartatni, mindenkivel egyformán."

erre gondolok.
másolási dij..meg mitomén
irtam már a jogiforumra is és nincs válasz
ugy olvastam h a másolás tilos a törvény szerint

idézet másolva a www.magyardj.hu rol

vernarancs 2007.12.06. 12:07:49

"Természetesen a törvényi kötelezettségeinket teljesíteni szeretnénk"

Naja. A torvenyi kotelezettseg az lenne, ha kapasbol feljelentenetek az ilyen nevtelenul zaklato magat hivatalos szerven titulalo bunbandat. Nem kell nekik ilyen finomkodo levelet kuldeni. Mehetnek az f@szba es tobbet m$ termeket nem veszek, sot ami nalam van azt is eladom a feketepiacon es letorlom a gepemrol. cc: m$.

vernarancs 2007.12.06. 12:15:04

a kertész tömlővel 2007.12.06. 12:04:47

Szerintem ez kurvara nincs rendben. A muveszek reszesuljenek a MAR ELADOTT lemezeik jogdijabol, de egy kocsog Mario meg egyeb lakodalmas senkiknek en nem ohajtok jogdijat fizetni a nyers CD vasarlasakor mert felolem ehen is halhatnak akkor sem erdekel sem amit kornyikalnak sem amit bohockodnak. A penzemet had koltsem arra amire en szeretnem. Azt meg elore feltetelezni, hogy en ugyis zenet fogok masolni a nyers CD-re az enyhen szolva is rosszhiszemuseg es aljas dolog.

hottentotta 2007.12.06. 12:28:06

Nari, menjünk tovább.

Van 1db teljesen legális zenei CD-m. A hatályos jogszabályok mellett úgy tudom, saját részre csinálhatok másolatot, pl biztonsági célra, vagy mondjuk én azt a CD-t a lakásomban, és a saját tulajdonomat képező automban is hallgatni szeretném. Most akkor veszek egy CD-t, hogy legálisan átmásoljam a legális zenei anyagomat, de fizessek jogdíjat ezért ?

Pepin bácsi 2007.12.06. 12:44:43

vérnarancs: mi a f@szért akarsz te a marionak, meg a többi köcsögnek jogdíjat fizetni? ne vedd meg vazze!

ha elmész 1 koncertre, akkor azért veszel jegyet, vagy a spanjaid beengednek ingyér ?

Dr Net Elek (törölt) 2007.12.06. 12:49:01

Alakitani kell egy jogvédö szervezetet, oszt jogdijat szedni. Mi kell hozzá? Egy haver, aki gyárt/elöállit valamit. Lebratyizunk, oszt védem a jogait. Cserébe a luzerektöl (fogyasztó) sápot szedek. Legyen mondjuk egy jutányos összeg, 20e pénz évente. Igy aztán a haver hátán én is megélek. Igy megy ez tesókáim...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.06. 12:56:25

"mi a f@szért akarsz te a marionak, meg a többi köcsögnek jogdíjat fizetni? ne vedd meg vazze!"

Az adathordozók és a másolásra alkalmas készülékek árába beépített díjból részesül minden előadó, egy nem tudom milyen képlet alapján. Tehát hiába utálod te a Máriót, ha veszel egy guriga üres CD-t, neki is tejelsz pár fillért...

Pepin bácsi 2007.12.06. 12:56:36

eccer meg kellene próbálni zenét írni /szerezni/,bár ez nem a legjobb szó, mert elég sokan "szereztek" már zenét. nem olyan eccerű, mint amilyennek tűnik!!! oszt azon kőne gondúkodni, hogy lopják a munkám oder nem ?

Pepin bácsi 2007.12.06. 12:58:13

ja, a BSA meg elmehet a gyíkba, hogy mást ne mondjak !!!

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:08:58

Fedor:én, nem vagyok ilyen kitanult, nagy fogyasztó, de asztat tudom, ha én megdolgozom valamiért, akkor azt fizessék is meg. mindezzeel együtt egyet kell, hogy értsek veled: az üres CD-n ne legyen mán jogdíj! ja, és az artisjus is mennyena pics@ba!

hottentotta 2007.12.06. 13:12:45

Pepin bácsi, azok az idők már elmúltak, mikor kőbunkóval, szakócával és egy félig megrágott mamuttal a szánkban vitába tudtunk szállni a másikkal. egy jópár éve az öltönyös gengszterkedés korát éljük. nem tűnt még fel ?

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:17:10

kérdezném még a Tisztelt Kommentelő Társaságtól, hogy annak a kis sliccgombszemű, sztk-szemüveges biligétsznek volt-e valaha becsülete ?
vs. sztívdzsobsz

hottentotta 2007.12.06. 13:18:25

asszem éppen Steve Jobs mondta,hogy a jó festő másol, a zseniális lop :D

ha jól emlékszem...

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:19:50

hottentotta: nekem is van van öltönyöm meg nagy fekete autóm, de attól még az ember, ember marad. bár azt elismerem, nem vagyunk már túl sokan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.06. 13:20:56

Én nem tartom ördögtől valónak az adathordozókba beépített általánydíjat, mert nem vág földhöz, most 100, vagy 130 Ft az a CD, és a szellemi tulajdont előállítóknak (zenészek, programozók, stb.) is meg kell élni valamiből. Engem az zavar, hogy ezek után még mindig tiltott dolog a másolás. Egyszer már megfizettem, nem? Hát akkor?

hottentotta 2007.12.06. 13:21:28

ebben tökéletesen igazad van, te pedig akkor azok közé tartozol, akik a szabályt erősítik...

hottentotta 2007.12.06. 13:22:53

Fedor, és azzal mivan, hogy az adózott fizetésedből veszel egy házat, megfizeted a jattot ( közjegyző, ügyvéd, illeték, földhivatal, polgármesteri hivatal, minden lófasz ), fizeted az ingatlanadót, majd mikor eladod, beadózol még 40%-ot.

Menjenek a jó kurva anyjukba...

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:24:29

erősíteném én, de nem megy az olyan könnyen faluhelyen ! már, ha nekem írtad, hottentotta

hottentotta 2007.12.06. 13:25:23

neked fiam Bendegúz, de hányszor mondtam, hogy javulj meg, mert különben elvisz az ördög :DDD

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:27:12

javúnék én édesanyám !!!! :))))

hottentotta 2007.12.06. 13:28:12

látom, maga ilyen jóember lehet. ha ismerte apámat meg anyámat :DDD

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:30:17

ismertem apádat, olyan szép nagy darab ember vót. anyád meg 1 kicsit alacsonybb, nem ?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.06. 13:38:03

"Fedor, és azzal mivan, hogy az adózott fizetésedből veszel egy házat, megfizeted a jattot ( közjegyző, ügyvéd, illeték, földhivatal, polgármesteri hivatal, minden lófasz ), fizeted az ingatlanadót, majd mikor eladod, beadózol még 40%-ot."

Na ennek legalább ésszerűsödnek a szabályai. Bár eddig is csak akkor kellett fizetned, ha drágábban adtad el, mint amennyiért vetted, és akkor is csak a különbözet (tehát bevétel) után... Legalábbis én így emlékszem.

Grege 2007.12.06. 13:41:01

"hottentotta 2007.12.06. 13:22:53
Fedor, és azzal mivan, hogy az adózott fizetésedből veszel egy házat, megfizeted a jattot ( közjegyző, ügyvéd, illeték, földhivatal, polgármesteri hivatal, minden lófasz ), fizeted az ingatlanadót, majd mikor eladod, beadózol még 40%-ot."

jogdíj dettó :)

cd ára + áfából meghatározzák a jogdíj értékét + áfa, szóval az áfa után is fizetsz még egyszer 25% áfát, ki van ez találva :)

Pepin bácsi 2007.12.06. 13:53:29

Fedor:
boldog emlékű, bölcs apósom - Isten nyugtassa _ modta volt: amin nem tucc változtatni, azon ne szívd magad, (mert különben megbolondulsz)amin meg tucc, azon változtass! Különben meg meg: "Mindenkinek a zannyapicsáját" - i.m.:az öcsém

vernarancs 2007.12.06. 13:56:51

Pepin bácsi 2007.12.06. 12:44:43

Te nem erted latom. Ha veszel egy kurva nyers CD-t akkor azon van artisjus jogdij amibol ezek a haknizeneszek is kapnak. Ezt nem akarom en fizetni, ezert veszek kulfoldrol occsoert CD-t.

Lali_ 2007.12.06. 13:58:27

"mástól fognak szoftvereket vásárolni"

Ja pl nem autocad-et használnak, hanem....Mit is?

Pepin bácsi 2007.12.06. 14:04:24

vérnarancs: nem értek én semmit vazze!
a gyermekeim leszedik nekem azt a zenét, ami kell, oszt nem parázok 60-100 forintos lemezeken.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2007.12.06. 14:04:53

Ha a CD-n azért van jogdíj, mert arra másolatot tudok készíteni eredetileg jogvédett dolgokról, akkor legyünk következetesek, és tegyünk artisjus(s) matricát az A4-es papírra is, mert arra le tudok fénymásolni akármit, még jogvédett dolgot is.

Tényleg, üres magnókazettán van juss-matrica? Vagy abból már nem fogy annyi, hogy biznic legyen ragasztgatni???

Kötél - nekik.

a kertész tömlővel 2007.12.06. 14:07:04

az mp3 lejátszokon nincs aritsjus matrica sött a kihangosithato sony walkman mobilon sincs.sd kártyákon van.
vajon miben külömböznek?
ha elolvastátok a linket fentebb akkor jol rálátnak a kommentelök,de bövitsük tovább
-üres cd megvesz rámásol,étterem szorakozohely fizeti a további nyilvánosságra hozási jogdijat.
(azért hoztam fel a témát mert bosszant h multhéten 1 haveromnak meg egy ismerösömnek rendörök lefoglalták diszkozás közben a cdit mert a velük kirendelt szakértö a mahasztol azokat hamisnak itélte meg(személy szerint a szakértö egyben a magyar lemezlovas szövetség elnöke is...vicc)
van még 10 haverom akikröl legomboltak éves jogositási cimszo alatt 70-80 ezret
a mahasz számlájára.
ha van ilyen számlád akkor azt a rendör elfogadja h perkáltál és jé máris nem "hamis" cdröl zenélsz.viszont ezzel harmadszor fizettél jogdijat.2x artisjus 1x mahasz.ugyanazon zenéért.
mitöl lessz hamis a cd amit otthonra szabad másolnod de étterembe már nem rakhatod be még ha az étterem fizeti is az ö kis jogdijját a zene után?
helyváltoztatás miatt megváltozik a jog?nincs kiirva egy étteremre se meg sehova se h kutyát papagájt irott cd-t behozni tilos.

ihatethisindapassthingy 2007.12.06. 14:10:04

Ruhaszárító: Kapaszkodj meg, a fénymásolók árába bele van építve ez a jellegű jogdíj, mert "úgyis lopni fogol vele teeee ájjás teeee!". Ha egész nap a saját szellemi termékedet fénymásolod, akkor is.

ihatethisindapassthingy 2007.12.06. 14:12:00

Ruhaszárító: Bővebben itt: www.reprografia.hu/tarifak.html

Egy ipari fénymásolóra már nem óccsóság a díj, de egy jobb lézerprinter után is nyúlnak pénzt rendesen.

ihatethisindapassthingy 2007.12.06. 14:14:38

Arra gondoltam, hogy megalakítom a Magyar Pornográfiai Szövetséget, szerzek egy jó havert a törvényhozásban és minden dugás után díjat szedek, mert rontjátok a biznicem, tudniillik a pornográfia az professzionális dolog, nehéz művelni és egyébként is, csak, nekem is meg kell élnem valamiből.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.12.06. 14:33:38

Na ez korrekt levél volt. Gratula. Ehhez nem is tudok mást hozzáfűzni.

Netuddki. 2007.12.06. 14:38:39

Pont tegnap volt a rádióban egy ezzel (zeneletöltés) kapcsolatos riport.

A csákó aztat mondta, hogy a kiflit se lopják a bótban a népek, hanem kifizetik rendesen.

Csak aztat felejtette el hozzátenni, hogyha azt a kiflit, szépen nyomtatott dobozban, lecelofánozva 3-5ezerFt-ér árulnák, hát asse köllene a kutyának se.
Pedig egy elektromos kemence se két fillér. A lisztről nem is beszéve.

uto_pista · http://www.depechemode.com/ 2007.12.06. 14:55:01

...érdekes én sohasem veszek olyan CD/DVD-t (pedig 25 db-osat hengereset szoktam venni) amin van artisjus matrica. Ezért tehát ez nem is zavar, meg olcsóbb is. (Csak azon "parázok", hogy a kínai csajt el ne kapják:-)) hehehe) és bakaphatja a csok kullancs.

2007.12.06. 15:03:22

ihatethisindapassthingy: Ez jó ötlet, le kell védetni!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2007.12.06. 15:05:10

És a ceruza árában van jogdíj? Meg a festékben?

Lemásolok azzal is akármit!

Kötél

báró Csekonics 2007.12.06. 15:08:43

tmarkee · www.depechemode.com/ 2007.12.06. 14:55:01

Pontosan :-D

ihatethisindapassthingy 2007.12.06. 15:34:23

Ruhaszárítókötél: Ceruzára nincs, mert azzal nehéz ipari mértékben másolni, a festék helyett meg a device kapta a reprográfiai díjat. Ti. a reprográfiai díj azért került bevezetésre, mert "A nyomtatott formában terjesztett művek fénymásolása és más hasonló módon történő többszörözése olyan méreteket öltött és olyan mértékben elterjedt, hogy a reprográfiai jogdíj jogintézményének bevezetése elkerülhetetlenné vált." Hogy a nyomtatóknak mi köze ehhez, azt nem tudom, de biztos van. Nyilván akkor a scannereknek is van, de azoknak nincs.

Mindenesetre ha az ARTISJUS létezett volna már a középkorban is, Mátyás király kódexmásolói mázsás vasgömböket cipeltek volna a tömlöcben, Ludas matyi meg visszaadta volna az OKJ-s libapásztori papírját a lúdtollak reprográfiai díja miatt. Nevetséges.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2007.12.06. 16:25:46

Tisztelt Fogyasztó!
Mint arról bizonyára a sajtóból is értesülhetett, a rendeltetésellenes borfogyasztási szokások elterjedése miatt borászatunk az Országos Borminősítő Intézettel megkötött stratégiai megállapodása alapján országos gasztronómiai és önológiai razziát hirdet, mely során vizsgálni és ellenőrizni fogjuk hogy borászatunk termékeit milyen ételekhez fogyasztja.

Ajánlásainkat megtalálja a Borkultúra Magazin decemberi számában, ugyanakkor felhívjuk figyelmét a szabálytalan borfogyasztás veszélyeire: Amennyiben vörös borainkat 16 celsius alatt vagy 22 celsisus fok feletti hőmérsékleten fogyasztja, avagy halétel mellé vagy szárnyasokhoz, úgy jelentős bírsághra számíthat.

Amennyiben viszont VBK-ba keveri, úgy személyesen látogatok el Önhöz, és tolom fel az üveglopót az ánuszába.
Együttműködését megköszönve,
A Balatonlellei Hegyközség nevében
Tisztelettel:
Konyári János borász.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.12.06. 16:34:15

Szerzői Jogvédő Hivatal
szervezés
Mészáros u. alja
fotocellás ajtó letép
sok ember benyomul
berendezés megfog
berendezés hazavisz
elvihetetlen berendezés megrongál
ellenszegülők megfog
ellenszegülők matricás cd feltol

abandi 2007.12.06. 17:46:01

Szép munka Gábor!
Csak nem lett volna-e egyszerűbb/költséghatékonyabb már régebben is "basznireájuk"??? Mert egyszerűen megérdemlik...De azért brávóval megtoldott gratula a "mintalevélért"...

abandi 2007.12.06. 18:08:40

Afrancba!!! Rossz helyre ment az "e"...
jav: .....hatékonyabb-e....de akkor már inkább "É"

vernarancs 2007.12.06. 18:41:15

Akinek nem szamit par tiz forint a jogdij miatt az gondolom egyet ert azzal, hogy a kenyer kilojan is legyen 10 forint "vernarancs szolidaritasi dij" amit en kapnek. Nektek nem egy nagy osszeg, de en egesz jol ellebecolnek belole :)

Szumi 2007.12.06. 19:09:28

Vérnarancs:
Rám számíthatsz, küldök neked egy tízest....
Pepn Bácsi: Te megint ettél nem- mérges gombát...

vernarancs 2007.12.06. 19:20:14

Szumi 2007.12.06. 19:09:28

:)
A kiflire csak 2 ft-ot szamolnek.

Coramonde · http://blog.coramonde.hu 2007.12.06. 22:47:36

Vérnarancs vérszemet kapott. :)

MyNick 2007.12.07. 11:04:57

Egyszerű a magyarázata annak, hogy hallgatólagosan miért vagyok hajlandó elfogadni a különböző beépített jogdíjakat.

Ennek köszönhetjük, hogy bármit letölthetsz az internetről (kivéve persze a szoftvereket), kiirhatod CD-re, nem követsz el bűncselekményt.

A törvény nem üldözi a zenék letöltését, csak a közzétételét!!

1234 2007.12.07. 14:36:15

Rohadék banda az egész BSA!

ARK-9 (törölt) 2007.12.07. 18:19:52

Komolyan nem értem ezt az egész Balfasz Segg Aljanépség féle frászkarikát! A felhasználók kb. 1% -a használ olyan szoftvert, ami csak a picipuha összelopott/összetákolt oprendszere(?) alatt fut... A maradék 99% használhat linuxot - minden feladatuk megoldható alatta! Jómagam 12 éve használom - szinte várom, hogy megjelenjen egy pár bsa végbéllény, hogy jól a pofájukba röhöghessek! :-)

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.07. 22:19:38

A BSA semmilyen jogkörrel nem rendelkezik. Tehát kb. olyan mintha a szomszéd néni magyarázna, hogy vallj szint a szoftvereidről. Elég szegényes és szánalmas szerintem, hogy egy ilyen szervezet egy állami szerv mögé bújik ( APEH ), hogy érvényesitse a nem létező jogait. Hol élünk ? Ez durva! Lassan már jon a kukás aki ellenőrzi a gáz és villanyórát is? Meg számon kér, hogy miért nincs a postaládán a nevem? Nevetséges...Meg minek ennyi jogvédő szervezet? ProArt, ASVA, Artisjus .. szaporodnak mint a gombák... Kiss Pista 8 általánossal nem tud magával mit kezdeni, gondol hát egyet, és jogvédő lesz...ébredjünk fel végre...a fejünkre nőttek csúnyán...

Asakura Hao 2007.12.07. 22:44:11

"A BSA semmilyen jogkörrel nem rendelkezik."
Jogkörrel nem,de ellenben krva sok pénzzel rendelkezik.

"Ahogy egy bolgár vámos haverom mondaná: amit nem tudsz megoldani pézzel, oldd meg sok pézzel."

Max 2007.12.10. 13:38:03

Őszintén várom azt a first person shooter játékot,ahol a céges irodában ülök és a szobámat elárasztó BSA ellenőröket kell sörétessel aprítani.
Hm...lehet le kellene védenem ezt az ötletet? :D

Salgo2 2007.12.10. 14:28:21

Az alábbi címen
external.pszaf.hu/infohu/uj/kozlemeny/bsa.htm
a következő közlemény olvasható:

Tájékoztatás a Business Software Alliance legújabb
kampányával kapcsolatban

Több pénzügyi szervezet megkereste a Pénzügyi Szervezetek
Állami Felügyeletét (PSZÁF) a Business Software Alliance -
röviden: BSA - legújabb kampányával kapcsolatban a helyes
fellépés iránt érdeklődve (figyelembe véve, hogy a BSA
tavaly is hasonló akciót folytatott).

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a PSZÁF felügyelete alá
tartozó pénzügyi szervezeteket, hogy a BSA nem felügyeleti
hatáskörű szervezet, hanem egy vállalkozások által alapított
társaság, amelynek Magyarországon semmilyen felügyeleti,
vizsgálati joga nincs. A BSA megkeresésére történő
válaszadás kizárólag önkéntes. A PSZÁF az általa felügyelt
intézményeknél - egyetértve a BSA céljával - tiltja az
illegális szoftverhasználatot.

Mivel a pénzügyi szervezetek minősített adatokat is kezelnek
(személyes adatok, banktitok, pénztártitok, biztosítási
titok, stb.) és ezen adatok védelme törvényben előírt
kötelességük, ezért az adatokhoz történő hozzáférést minden
felhatalmazás nélküli harmadik személy esetében meg kell
előzniük, illetve meg kell akadályozniuk. Mivel a minősített
adatok a pénzügyi szervezeteknél jellemzően a számítógépeken
is megtalálhatók, így ezen eszközök vizsgálatát minden
esetben meg kell tagadni. Az informatikai eszközökön
vizsgálatot csak a magyar jogszabályok által
felhatalmazással rendelkező hatóságok (Rendőrség, Ügyészség,
PSZÁF, APEH stb.) folytathatnak. Javasoljuk, hogy a pénzügyi
szervezet minden esetben ellenőrizze a vizsgálatra kiérkező
jogosultságát, kétely esetén segítséget kérhet a PSZÁF
Engedélyezési és Jogérvényesítési Igazgatóságától.
süti beállítások módosítása