Tékozló Homár

Ennyibe kerül elnézést kérni

2007.05.11. 15:03 | jackyll | komment

Vannak azok a furcsa emberek, akik a pénzükért cserébe szolgáltatást várnak, de Magyarországon sokan már annak is örülnek, ha egy elkúrás után elnézést kérnek. Múlt héten futott egy poszt az akciósan hirdetett, de szokás szerint megvásárolhatatlannak bizonyult vadászkerítésrõl, amiért utóbb a gyártó kér bocsánatot:

Olvastuk a Fodor István által jegyzett „Már megint a Nagy Hipermarket – hazugság” címû írást. A vadászkerítés, amirõl szó esett a mi termékünk volt. Az akciót a Magyar Hipermarket Kft a CORA áruházakban történõ értékesítésre velünk kötötte le. Sajnos az adott idõszakban ebbõl a keresett áruból nem tudtunk megfelelõ mennyiséget az áruházakba beszállítani. Okot, indokokat természetesen sokat és alaposat tudunk találni és mondani. Természetesen a vásárlót, amikor a meghirdetett vadászkerítést kereste, keresi és sehol nem találta, ez a legkevésbé sem érdekelte. Igaza volt és a háborgása teljes mértékben jogos.
Olvasson tovább!

Folytatódik az ELMÛ hibarekordkísérlete

2007.05.11. 14:31 | jackyll | komment

Gakorlatilag hivatalosan is összeomlott az Elmû rendszere, hiszen a napokban 18 millió forintos bírságot kaptak, miután 350 ezer esetben nem tettek eleget havi számlakibocsátási kötelezettségüknek, és több mint 10 ezer fogyasztói panaszt nem válaszoltak meg a 15 napos határidõn belül. Olvasóink jó eséllyel futottak bele vmelyik típushibába, mint Gábor:

Jó neked ollós barátom, a víz alatt nem kell villany, káros az egészségre. Én is kaptam az ELMÛ katyusaszerû fenyegetõlevél-sorozatlövõ csodafegyverébõl egy bombát. Néhány hónapja még örömmel küldtek levelet a vadiúj csilli-villi számlázási rendszerükrõl, most pedig fenyegetõznek a saját böszmeségük miatt. A bürokrácia túlkapásai semmit sem változtak a számítástechnika térhódítása ellenére (miatt?), csak most az aktakukacok aktakukacok helyett a gépeket, az informatikát okolják saját hibáik miatt.
Olvasson tovább!

Re: befizethetetlen parkolási bírságok

2007.05.11. 13:14 | jackyll | komment

õt tutira nem fogják megbüntetni...

Mint ahogy az várható volt, a tegnap dokumentált centrumos trükk, vagyis a parkolóõr által közvetlenül a büntetés kiszabása után eltüntetett csekk nem újkeletû megoldás. Egy laza csokrot állítottunk össze néhány szenvedõ alany élményeibõl, kezdve Szabolccsal:

1. Parkolás után megvettem a jegyet, betettem a szélvédõ mögé.

2. amikor visszajöttem konstatáltam, hogy nincs mikulás csomag az autón, ezért kidobtam a jegyet.

3. három hónap múlva megkaptam az értesítést, miszerint fizessek be 10 eFt-t, mivel jegy nélkül parkoltam. Kis érdekesség, hogy ebbõl 800 Ft volt az eredeti büntetés, a többi a három hónap alatt jött rá, plusz még kedélyesen hozzá lett csapva egy kb 1500 Ft-s ügyintézési költség.

Olvasson tovább!

Ebéd ezer alatt – Patrick Kluivert belecsap a currypasztába

kajálda

2007.05.11. 12:17 | szily | komment
(Szögletes zárójel: volt annak idején egy sorozatunk Ebéd ezer alatt címmel, szuper és kevésbé szuper ebédelõhelyekrõl. Most lehet, hogy újraélesztjük, mert rájöttünk, hogy azóta is folyamatosan eszünk.) Szomjas György, a totális futball és a keleti ízek fanatikusai azonnal vegyék elõ az iránytût meg a szögmérõt és sipirc Kõbányára, mert megnyílt – na jó, nem a héten, de nem is olyan rég – a Ginger nevû megdöbbentõ intézmény. Megdöbbentõ, mert igazi indiai kifõzdérõl van szó, a világ végén, vasúti- és villamossínek és egy mûtrágya-lerakat metszéspontjában, egy Moldovát (nem a komonista írót, hanem az országot) és a szakadár Dnyeszter Menti Köztársaságot idézõ irodaház aljában.

Olvasson tovább!

Paraszt magyarokkal reklámozzák az Unicumot

Zwack/online reklám

2007.05.11. 00:01 | szily | komment

Bevalljuk férfiasan, eddig nem láttuk azt a Zwack-víruskampányt, amit a Kispad szerint Argentínában forgattak, és ami az amerikai online alkeszokat próbálja meggyõzni, hogy az Unicum milyen cool ital. Ezt Borattól lopott módszerrel teszi, de ez nem baj, mert mi is szívesen lopnánk tõle. A Kispadon látható két filmben egy kamu magyar tévécsatorna show-iból láthatunk részleteket. A mi kedvencünk a Gusztustalan Gulyás Zoknival. Az elképzelt magyar nyelv fenomenális, az egész rettentõ sittesen néz ki, ezért azonnal belopta magát a szívünkbe.

Befizethetetlen büntetés az új centrumos trükk?

2007.05.10. 12:58 | jackyll | komment

Szegény Homár alig tudja követni a Centrum kft. módszereit, legutóbb ugye az elõre kitett mikuláscsomagról számoltunk be. Tibor azonban olyat látott, amit még nem hallottunk, vagyishogy az ellenõr eltünteti a csomagot, miután lefotózta a megbírságolt autót, így maximalizálva a bevételeket:

Érdekes büntetési módszerrre lettem figyelmes ma, 2007.05.10-én. A Márvány u. 17. elõtt parkoló kisbusz (áruszállítás) körül egy parkolóellenõr forgolódott, és igen serényen fényképezte az autót. Majd elhelyezett rajta egy büntetõcédulát, és ismét lefényképezte az autót (12.19-kor ha esetleg ez segít a PDT felirattal ellátott autó vezetõjének). Ezekután körbenézett, elvette a büntetési csomagot a szélvédõrõl, zsebre tette, és sietve elment. A söför kb. 3 percre rá megérkezett és elhajtott.

Kiváncsi vagyok milyen gyakran használják ezt a módszert a parkolóellénõrök? Talán ez az újabb szokásuk hogy még többet kaszálhassanak?

A kisteherautósok sanyarú élete

2007.05.10. 11:22 | jackyll | komment

Szilárd kibukott azon, hogy magáncélra vett kisteherautójának ugyanúgy vezethet menetlevelet, mintha fizhetnének neki ezért és elszámolhatná a költségeket. Értelmetlennek tûnik, de a Totalcar autójogásza szerint is így megy ez.

Vettem egy 3,5 tonna teherbírás alatti kisteherautót, magánszemélyként, magánhasználatra. A max. raksúly azért fontos, mert ebbe a kategóriába tartoznak például azok a "kisteherautók" is, amelyek tulajdonképpen személyautók, csak nincsen hátsó üléssor bennük, ezeket Van-nak hívja a közbeszéd. Tehát vettem egy kisteherautót. Magánügy. Ja, mégsem... Ugyanis egy rendõrhatósági közeg(ellenállás) ítélete szerint akkor is menetlevél vezetésére vagyok kötelezett, ha magánszemélyként birtoklom az autót. Kérdem én, hogy miért is?!
Olvasson tovább!

Zsírégetés családi kiszerelésben

2007.05.10. 10:58 | jackyll | komment

Nevetséges próbálkozásnak tûnik a Red Bull 0,35-ös fémpalackja, amikor például a hasonló összetételû Tiger energiaitalból van literes változat is, ahogy Miki74sanzi találta:

Tegnapi boltlátogatásom során találtam a Tiger fantázianevû enerdzsi drinkbõl egy gyilkolásra is alkalmas kiszerelést. Az még hagyján, hogy a Red-Bull(kedvenc) kijött a 3,5-es kiszereléssel, de ez már nekem is sok. Képzeld, nem fél liter, nem is 0,7 hanem 1, azaz egy liter. Az ára? Smafu! Pitiáner 245 HUF! Más nem is kell, ha mész egy hétvégi afteres partira, se drog se pia csak a Tiger. Ja, a tb-d rendezett? Mert csak akkor próbáld ki.

update 12:17 Tamás szerint már a literes palack is kiment a divatból:

Olvasson tovább!

Szerzõdésszegéssel riogat az Elmû

2007.05.10. 00:01 | jackyll | komment

Agresszivitással leplezi bizonytalanságát illetve biankó fenyegetõzik az Elmû. Ákost legalábbis határozottnak tûnõ fellépéssel külte el melegebb éghajlatra a szolgáltató, amiért nem diktálta be havonta a mérõórája állását. Mivel ezt megtette, már a levél alján közölték, hogy akkor ez rá most mégsem vonatkozik:

az imént kaptam kézhez az ELMÛ egy szívhez szóló levelét, amelybõl az alábbiakban idéznék pár sort:
"A köztünk fennálló szerzõdéses jogviszony alapján, kérésének megfelelõen, az Ön villamos energia felhasználása havi leolvasás alapján kerül elszámolásra. … a fogyasztó az általa leolvasott mérõállást a szolgáltatójához eljuttatja. Nyilvántartásunk alapján Ön ennek a kötelezettségnek nem tett eleget, így a – VET 85$. –ban foglaltak értelmében – akadályozta társaságunkat a számla elkészítésében. Tájékoztatjuk arról, hogy a vállalat mérõállás bejelentési kötelezettségének elmulasztása szerzõdésszegésnek minõsül, amely…"
Olvasson tovább!

Bezárják a Pallasz Hotelt

2007.05.09. 15:36 | jackyll | komment
Aszongyák az emberek, hogy még a rádió is bemondta, hogy az önkormányzat napokon belül lelakatolja a hírhedt miskolctapolcai Pallasz Hotelt, miután a Fogyasztóvédelmi Felügyelõség munkatársai is be tudtak jelentkezni az engedély nélkül üzemelõ panzióba és eljárás indulhatott. A legjobb rész: "az iratot kézbesítették, a hotel üzemeltetõje azonban megtagadta az átvételt, de mivel a döntést szóban közölték az üzemeltetõvel, ezért az kézbesítettnek minõsül".
süti beállítások módosítása