Tékozló Homár

A blog.hu-ra költözött a Homár

2007.05.25. 17:09 | szily | komment

Drága olvasók,

Történelmi pillanat jött el, olyasmi érzés, mint Rogán Antalnak az első lassúzás Schmuck Andorral: két év boldog buheraállapot után a Homár átkerült a blog.hu motorjára. Nem volt könnyű, de reméljük megérte. Hogy ebből mi lesz a jó Önöknek?

Olvasson tovább!

Sárgacsekkfétis CIB-es hitelkérelemnél

2007.05.25. 12:44 | jackyll | komment
Ha ez a sztori nem magyar lenne, úgysem hinné el senki. Naiv ügyfél hitelt szeretett volna a CIB-től, de pechjére nem voltak sárga csekkjei, mivel netbankolva fizeti a közüzemi számláit:
Adott a helyzet, hogy én kezelem a testvérem itthoni lakásának rezsiügyeit, és egy ideje már meguntam a postára járást, amit csak a sárgacsekk feladás miatt kellett művelnem. Inkább netbankon keresztül utalgattam a sárga csekkeket befizető azonosítóval, így is megy… Viszont! Testvérem hitelt vett volna fel, és egy 5.000.000 Ft-os hitelkérelmet (amihez egy 10-12 millió forintos ingatlan volt fedezetként, és 700-800 EUR körüli havi rendszeres jövedelem, munkaszerződéssel igazolva), csuklóból elutasítottak, mert a sárga csekkek (amik ugye arra kellenek, hogy vajon mindig pontosan fizeti-e a dolgait az ember – legalábbis a bank így gondolkodik) nem postán voltak befizetve, hanem internetbankon keresztül utaltam és hát a kinyomtatott utalási papír nem volt nekik elég a 3 utolsó hónapban fizetett villanyszámlához. Magyarország 2007: aki hitelt akar, az nehogy a posta kikerülésével fizesse a közüzemi számláit, mert akkor nem adjuk neki oda a pénzünket, mert az nem hitelképes ember! Eszem megáll.
Olvasson tovább!

Hússzállítás a Tescóba

2007.05.25. 12:04 | jackyll | komment
Mindannyian hallottunk történeteket, olvastuk a könyvet, F.ker pedig most egy életközelinek tűnő teszkós hússzállítós módszert vázol:
Csak érdekességképpen, csak nektek: feleségem öccse rendszeresen szállított X helyről húst a Tesónak, néha elkísértem én is. Nyilván élből letagadnának mindent, de bárki megnézheti a teherautó bejárat előtt álló sort és annak sebességét. Szóval megérkezik az ember a géppel. Nyáron. És vár. Én volt hogy 4 órát vártam, igaz, már a kapun belül. Ahhoz, hogy a hús ne rohadjon meg, folyton járatni kéne a hűtőkompresszort (IFÁnál egy-egy külön benzines gép, 2 l /óra), amit a söfőr nem tesz meg üzemanyag leszippantása végett. Így a -18 fokos cucc jó esetben -4 fokon kerül átadásra, ami meg frissáru, hát hogy mondjam... szóval szobahőmérsékleten.
Olvasson tovább!

Hogyan adjunk el sávszélesség-bõvítést

2007.05.24. 14:55 | jackyll | komment
A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében mázlija van a Homárnak, hiszen épp befutott egy tékomos ügyfél, akit kamu szöveggel próbáltak rádumálni a további (ezúttal már fizetős-csomagváltós) sávszélesség növelésre:
Egy kisvállalkozás vezetőjeként megdöbbentő átverési kísérletben volt részem. Hosszú évek óta különböző telefonnal kombinált T-Com-os internet előfizetéseink vannak. Még a télen csomagot váltottunk (1 Mbit), közben pedig lezajlott a sávszélesség bővítés, aminek eredményeképpen a sávszélességünk 4 MBitre nőtt. Mivel főleg böngészésre, levelezésre használjuk a netet, ez a sávszélesség teljesen megfelelő. 10.30 tájékán felhívott egy hölgy a következő szöveggel: "X. Y. vagyok (pontos neve és telefonszáma mellékelve) a T-Comtól. Tájékoztatom arról, hogy a sávszélesség növelés során tévesen állították be az Önök paramétereit, ezért eddig 8 MBit-tel ment az internetük. Lehetőségük van arra, hogy ha ezt a sávszélességet igénylik, kicsivel több hívidíjért a jövőben is használhatják. (durván 6.000 Ft/ hó ez a kis többlet..."
Olvasson tovább!

Lassítja a fájlcserét a UPC?

2007.05.24. 13:39 | jackyll | komment
Úgy látszik a trend elérte a UPC-t is, vagyishogy szándékosan lassítják a fájlcserélő programok adatforgalmát, mert a fájlcsere csúnya dolog. Legalábbis ezt állítja G! illetve egy halom fórumozó, akik le is mérték, hogy a p2p-szoftvereken kívül minden letöltés normális sebességen megy:
Pár hete lehetett olvasni egy cikket az egyik online hír portálon, hogy kitűntették a UPC-t mint a legjobb sávszélesség emelő szolgáltatót. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy a díjat odaítélő bizottság tagjai közül senkinek sincs UPC internet előfizetése, ugyanis a "fejlesztések" elindítása óta (kb március), letöltésre szinte használhatatlan a szolgáltatás. Itt elsősorban a p2p szolgáltatásokat értem. Érdemes gyorsan átfutni a Chello nem hivatalos fórumát a HWSW-n, ahol már több mint 70 oldalon keresztül lehet olvasni a hozzászólásokat a "priorizálásról", ugyanis az ügyfélszolgálat elismeri, hogy priorizálják a p2p csomagokat. Ez annyit tesz, hogy a letöltés sebessége 25Kb/sec és 150Kb/sec között ingadozik még annak is aki a 20Mbit-es csomagra fizet elő és meg sem közelíti az emelés előtti sebességet.
Olvasson tovább!

A nagy szakszerviz-svindli I.

2007.05.24. 11:51 | jackyll | komment
Két rövidebb szervizes sztorival folytatódik a sírva vigadás. Az elsőben Zoltán szembesült a szakszervizek kemény világával, vagyishogy miért akarták 41 ezer forintért kicserélni autója teljes zárját, amit ő amúgy aztán 1500 forintból megoldott?
Történt a minap, hogy feltörték a kocsimat, és elvittek jó sok mindent. A lényeg nem is ez. Sajnos az autó zárszerkezetét annyira meg rongálták, hogy nem lehette becsukni. Ezért telefonáltam akkor még kedvenc autó szervizembe Chevrolet Gyulai. Azt mondták menjek be, megnézik ekkor még örültem mivel nem is vártam, hogy szinte azonnal fogadnak. Egy úriember érkezett lesújtó hírek. Ki kell cserélni, az összes zárbetét, meg a kilincset is(eltörtek a lamellák). 41 000Ft az összeget nem is vitatnám ez jó sok mindennek tűnik, hát ennyi akkor ennyi. Kértem egy kis gondolkodási időt, hát ugye nekem sajnos ez sok pénz. Erősen technokrata beállítottságú vagyok, és napomnak amúgy is lőttek. Elmentem egy közeli autó bontóba. Azt mondták van kilincs 1500 Ft. Azt is mondta a bácsi, lehet rendelni betét külön. Két kulcs kell majd az autóhoz, egy amivel kinyitjuk, meg egy amivel indul.
Olvasson tovább!

Lemértük a magyar bürokrácia pontos méretét

2007.05.24. 00:39 | szily | komment
A többes szám úgy értendő, hogy mi a Homár-olvasókkal egy nagy, szitkozódó, de azért jókat konzumáló családot alkotunk – az ideáljaink amúgy a Tenenbaumék – aminek egyik tagja, Sinemorbo ösztöndíjasként be akart hozni egy motort Németországból. Azt meg sem kell említeni, hogy szopatták, mint az egyszeri szabálysértő hajadont, de ő fityiszt mutatott, és lefotózta, hogy pontosan mekkora a bürokrácia a teutonoknál és mekkora nálunk. Ez látható felül, hajtás után meg Sinemorbo levele olvasható, plusz egy felhívás a Családhoz.
Olvasson tovább!

Szánalmas kampány a Hohes C-ért

2007.05.24. 00:21 | szily | komment
Tényleg szóra sem érdemes, de a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük, hogy a Homárt bejelölte az iwiw-en "vodkával Hohes C". Az ilyen kicsinyes hülyeséget ki kéne préselni, besűríteni, aztán vízzel százszázalékosra higítva négyzetes hasáb alakú dobozokba tölteni és élelmiszerboltokban árulni. Vajon mire gondolhatott, aki "vizes narancs"-ként definiálta a terméket és férfiként határozta meg?
süti beállítások módosítása