Tékozló Homár

Turistacsapda Prágában?

2007.06.01. 15:21 | jackyll | 1 komment
A Homár a végeláthatatlan a Pallasz-sztori után igazából bármilyen szállodai lehúzást el tud képzelni a régióban, így PZs. szupercifra történetét is mérsékelt hümmögés mellett közüljük:
Múlt hétvégén Prágában jártunk, és a Prague City Pension-ben szálltunk meg, ahol kiraboltak minket. Talán érdemes lenne figyelmeztetni a Homár olvasóit, hogy oda véletlenül se menjenek, mert csak hülye magyaroknak hívtak minket. A sztori: első nap bementünk a városba, a csomagokat - ahogy kell - a hotelben hagytuk. Mire este visszaértünk a csomagok mind egy szálig eltűntek. A recepciós annyit mondott rezzenéstelen arccal, hogy náluk ez sűrűn előfordul. Kértük, hívja a rendőröket, mire elkezdett netezni. Öt perc után rákérdeztünk, mégis mit csinál, mire annyit mondott, hogy keresi a rendőrség telefonszámát...
Olvasson tovább!

A MediaLognál már csak a telefont tudják kezelni

2007.06.01. 11:29 | jackyll | Szólj hozzá!
Mulatságos, hogy miközben a Homár gyöngyözve kacag azokon, akik még mindig újságelőfizetésekkel szenvednek, anyánk, az Index sem bír a páratlan terjesztőhálózattal:
A Media Log Zrt. életképtelenségével már régóta tisztában vagyunk, de most már tudom hogy náluk még annál is van lejjebb, aminél pedig nincs. Az egyik kiadói előfizetésünk egy bulvárlap 2 példányára júniussal lejárt. Még jó időben felhívtam a Media Logot (akinél legalább 15 féle lap sok példányára fizetünk elő) hogy a náluk érvényben lévő 1 db-hoz kérjek még kettőt, legyenek egy helyen az előfizetéseink végre. Az ügyintézőnek többször is elmondtam hogy mit szeretnék, utána többször is visszakérdeztem hogy akkor mostantól 3 db-ot kapok-e tőlük, amire a válasz igen volt. Egy megnyugtató és meggyőző igen. Ugyan írásos visszaigazolást nem tudott küldeni de én naivan hittem a jószerencsémben.
Olvasson tovább!

A katolikusok a Pradát választják

2007.06.01. 09:59 | jackyll | 1 komment
Csokiropi lőtte ez a csendéletet Milánóban, ahol az aktuális trendeknek megfelelően luxusmárkák hirdetéseibe borítják a templomokat. Annyira nem meglepő a választás, hiszen a pápa is Pradát visel... Már tényleg nem kell sokat aludni ahhoz, hogy megjelenjenek a nyerőautomaták is.
Múlt hétvégén Milánóban jártam a párommal. Gondoltuk megnézzük a város nevezetességeit. Rosszul gondoltuk. Az első és igen vicces élményünk a kilóméteres sorbanállás után váratlanul ért minket. Az őr a milánói monumentális dóm bejáratánál közölte hogy ujjatlanban nem lehet bemenni a dómba sajnos. 30 fokos fullasztó melegben erre nem gondoltam. Elfogadtuk ez mégiscsak az egyház tisztelete érdekében történik, bizonyos szabályokat nekünk is be kell tartanunk. A dóm mellett elhaladva azonban felfigyeltünk egy brutális méretű napszemüveg reklámra amely vidáman kacsintott vissza ránk. Nem gondoltuk hogy ez nem becsteleníti az egyházat. A vállmutogatás főben járó vétség de egy 10 x 20 m-es reklámtábla a dómon az bevétel... Kiábrándító volt. Egy másik templomon is találtuk Prada reklámot, azt csatolt küldeményként elküldöm. Ez Milánó igazi ismérve: minden templomon egy Prada vagy Louis Vuitton...
Olvasson tovább!

Re: Ki állítja meg a hóközi befizetést?

2007.06.01. 09:45 | jackyll | Szólj hozzá!
Törpilla saját szemével látta, hogy mennek az ilyen hóközi tarhálások a Vodafone-nál, illetve mellékesen kiderül, hogy az eljárás jó eséllyel törvénytelen is:
Volt "szerencsém" a Vodafone forgalomfigyelési csapatát erősíteni (egy idő után meg gyengíteni) rövid ideig, és hát meg kell mondjam, nem egyedi az eset. Viszont a kolléga, aki sms-t dobott a kedves ügyfélre, elég silányul végzi a munkáját, ugyanis a következőképpen dőlt el, hogy az ügyfélnek kell vagy nem kell hólözi számlát fizetni. Alapból új ügyfélnél meg van határozva egy összeg (anno 16 ropi volt bruttóban), amit ha a számlazárás előtt elér, akkor hóközi számlát kell fizetnie 5 napon belül, különben kasza. Persze Voda jó fej, mert ezt majd jól jóváírja a hó végi számlából. Csakhogy ez nem igazán törvényes, hiszen számlát nem állít ki, csak küld egy levelet, meg egy csekket, oszt ha nem fizetsz, lekapcsol. És persze csak akkor kapcsol vissza, ha kikapcs után az aktuális (öt nap alatt persze megnövekedett) hívásforgalmat fizeted be. És ja, 1 napjuk van, hogy a befaxolt csekkeket, átnyálazzák, és visszakapcsoljanak.
Olvasson tovább!

Valamit hozott a Posta

2007.06.01. 08:43 | jackyll | Szólj hozzá!
Az ember mindig örül, ha csomagja érkezik, plána ha fogalma sem volt arról, hogy vmi hiányzik:
Rendeszeres Homár olvasó lévén, mikor megláttam ezt a számlát (még nem bontottuk ki hogy mikori szegénykém, szóval a késésről nincs tudomásunk) egyértelmű volt, hogy küldöm nektek! :) Szóval a képeken láccik, hogy a számla elszakadva, megtaposva, de gondosan visszacsomagolva és lezárva a posta által egy tasakba! Igazából örülnünk kéne hogy megérkezett egyáltalán! :)

monnyo (Móni)

Véletlenszerűen lassít a UPC

2007.05.31. 14:36 | jackyll | 2 komment

Természetesen nem feledkezett meg a Homár a UPC fájlcserelassításáról sem, csak a téma technikai jellegét övező misztikus köd megnehezíti a jelenség visszafejtését. IT Expert olvasónknak üzenjük, aki szerint ez fizikailag lehetetlen, hogy a szolgáltató ügyfélszolgálata több felhasználóval közölte (lsd. alant), hogy létezik a forgalomlassítás. Saját méréseink szerint ez fájlcserénél napközben 100k/s sebességet jelent, ami éjjel felkúszhat 300-ra. A jelek szerint annyira mégsem tudja az UPC, mit csinál az "előfizetők védelme érdekében", hiszen nem csak a fájlcserét blokkolják, hanem mint azt Maki tapasztalta, az online játékokat is:

Elismertek, hogy valami varazsprogramot telepitettek, ami automatikusan tiltogat es engedelyez portokat. Ez nalam ugy bukott ki, hogy egyszeruen nem mukodtek a jatekok, a nagy eszukkel a jatekportokat is irtottak, hiszen nem szokvanyos (http, ftp...) porton volt adatforgalom. Elso telefonhivas: tagadtak, ok nem tiltanak semmit. masodik telefon: azt mondtak, hogy veletlenszeruen tiltogatnak, es nemtudjak megmondani, mit tiltottak le (jo vicc). azt tanacsoltak irjak kozpontnak levelet, a kozpontos visszairt, hogy nemerti mirol van szo, de hogy ok automatikusan tiltogatnak portokat, es szerintuk ez igy helyes, es irjam meg a jatekok portjait.. muhahaha.... jelentem, az osszes portot kerem, koszonom. Mivel aznap ideges voltam, felhivtam meg 1-2x az ugyfelszolgalatot, ahol azzal a mesevel alltak elo, hogy bovitenek, es ezert korlatoznak (hogy ez hogy jott ossze, azt nemtom, most bovitunk vagy korlatozunk?), de hogy a level teljesen masrol szol az biztos, ime alant:

Olvasson tovább!

Re: Cenzúra a Tescóban

2007.05.31. 13:47 | jackyll | Szólj hozzá!
Legutóbbi teszkócímkés posztunkra jött egy magyarázat panoztól, aki már látott ilyen kiikszezést:
Most kivételesen védem a Tescót. Annak idején amikor diákmunkában dolgoztam náluk, elmagyarázták hogy az x-el kezdődőek a kifutóban levő árucikkeket jelentik. Gondolom minél több az x annál hamarabb kerülnek le a polcokról.
Viszont, hogy most se maradjon senki hülye felirat nélkül, M. talált egy jófajtát a belvárosban:
Ezt egy belvárosi kisközértben lőttem. Ha bárkinek álmatlan éjszakái lennének attól, hogy mi is Magyarország nemzeti itala, a képen megtalálja rá a választ. Csak azt nem tudom, a külföldiek ezek után mit gondolhatnak. Hazamennek, és töltenek egy pohárral? :)

Ki állítja meg a hóközi befizetést?

2007.05.31. 13:08 | jackyll | 1 komment
Dávid meglehetősen elszontyolodott, hogy a Vodafone 2007-ben még mindig utolsó tolvajnak nézi, aki bármikor elmenekülhet a verejtékes munkával összekapcsolt hívásai számlája elől, ezért fájó szívvel, de jobbnak látta megszüntetni összes előfizetését:

Egy olyan eseménysorozat részese lettem a napokban, amiről eddig azt sem gondoltam, hogy ilyen lehetésges. A magát szolgáltatónak nevező nevetséges cég a Vodafone, mely 2007. május 19-én délelőtt egy sms-ben megnövekedett számlaforgalmam miatt hóközi befizetésre kötelezett. Ehhez joga van a ÁSZF értelmében (milyen jó dolog is az, amit a szeződéskor ugyan nincs lehetőséged, időd, stb elolvasni, de azért mindig aduász amikor ki kell b@szni az ügyéllel!), mégis háborogtam egy sort már akkor is miatta, hiszen a számlázási ciklus 20.-ától 20.-áig tart, ergó, ha megvárják a nap végét akkor már jöhetett is volna a tárgyhavi végleges számla, mely lévén hogy 19-e szombat volt, nem valószínű, hogy sokkal magasabb összegű lett volna a kért befizetésnél. Megkérdejőlezehető továbbá a korrektsége annak, hogy 5 napos fizetési határidőd (24.-ig) adnak, egy sms-ben közölt felhívásra, és 40.000 HUF befizetésére.

Olvasson tovább!

A matekkal is bajok vannak a MÁV-nál

2007.05.31. 12:34 | jackyll | 1 komment
Amíg a Homár legújabb kedvenc blogjának, a vonatozós horrorsztorik dedikált gyűjtőhelyének, a Megint Állunk Vazze-nek kíván sok szerencsét ezzel a linkkel, darkplant csak simán jegyet vesz, viszont rögtön videóra:

A díjtáblázatok (egy , kettő) böngészésével is el lehetett volna magyarázni, de az nem érdekel senkit. A látványos prezentáció megmutatja, hogyan lesz egy 525 forintos jegyből 530. Felezd el, szorozd meg kettővel és már meg is van! Mindez egy olyan automatánál, amely egyébként elfogad egy- és kétforintos érmét is, az öt forintos kerekítés durva. Aki nem hiszi, szorozza csak fel az utazók számával!

Az idei első balatonivendéglős kaland

2007.05.30. 19:49 | jackyll | 1 komment
Bizonyára már sokan fenik billentyűzetüket, hogy megoszthassák a nagyvilággal, mikor melyik utolsó nevenincs lángosos spórolta ki a fokhagymát, és hol volt húgymeleg a csapoltsör. Idei első teljesen érthetetlenül kifakadó olvasónk, Kathleen konkrétan egy névtelen helyre bírt beülni Balatongyörökön, ahol a személyzet természetesen ittas állapotban teljesen elfelejtette a rendelését:
Megvan az idei első balatoni vendéglős kaland. Listára felvenni, hogy hova ne menjenek az emberek kajálni... Az eset május 27-én, most Pünkösd vasárnap történt. 18:00 órakor Balatongyörökön, a Strand területén, a főbejárattól nézve, balra az első étteremben vacsoráztunk (volna) a párommal. Sajnos pontos étteremnevet nem tudok írni, mert az épületen nem volt olvasható a hely nevét tartalmazó, érdemi felirat, így csak körülírni tudom a vendéglátóipari-egységet: tehát a strand főbejáratától, az első étterem balra, EHofbräu-transzparenssel a homlokzatán, kerthelyiségében kb. 9-10 fa asztallal, padokkal, melyeknek a tetőszerkezete zöld-fehér-pirosra van mázolva (a strand területén nincs más ilyen jellegzetes étterem).
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása