Tékozló Homár

Lábbal készült töpörtyû

tepertõ

2007.01.19. 11:51 | szily | komment

Gondoltam megosztom Veled ezt a csápmeresztõ felfedezést , miszerint a libatepertõ kézmûves termék. Én is hasonlóan döbbent arcot vágtam, dehát mint tudjuk a magyar egy leleményes nép, és mindent kézzel készít. Mitõl kézmûves a libatepertõ ??? Nincsen extra homár -, autó -, kismackó formája.
Olvasson tovább!

Re: BSA, az örök mókamester

2007.01.19. 10:47 | jackyll | komment

KA elmeséli, hogyan áll át cége nyílt forráskódú szoftverekre, miután a Microsoft vérebe feleslegesen zaklatta öket. Ha valamire, akkor erre lehet jó a BSA, hiszen amúgy kevesen veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek, egy iroda túlélése tényleg megoldható ingyenes szoftverekkel:

 

A BSA cikk gondolatokat ébresztett bennem. Cégünket is megkereste tavalyelõtt ez a szánalmas pénzbehajtó banda, elõször levélben. Aztán "véletlenszerûen" még egyben, mivel két cég található egy telephelyen. Nemsokára fel is hívott telefonon egy SBKG-s ügyvéd, aki behajtóemberek egyszerûségével egyeztetett egy idõpontot a személyes tanácsadásra, ahol korántsem kitörõ örömmel beszélgettünk egymással a BSA által képviselt filozófiáról. Említette is, mintha kissé ellenséges volnék vele, bár visszafogtam magam, nem szeretem, ha kopasz gengszterrel kell tárgyalnom önmagam ártatlanságáról.

 

Olvasson tovább!

Egyszerû hazugság a Tescóban

Tesco/ártábla

2007.01.18. 12:24 | szily | komment

Klasszikus mûfaj ugyebár a rosszul kiszámolt teszkós árleszállítás-tábla lefotózása. Az ember mosolyog és legyint, hogy vicces, vicces, de hát bárki elcseszheti az ilyesmit, fõleg ha annyi táblát kell csinálnia. No de ez itt? Az elsõ pillantásra nyilvánvaló, hogy a kedvezmény messze-messze nem 40 százalék. Hány fogyasztót sarkallhatott vásárlásra úgy, hogy bele sem gondoltak. No persze mondhatjuk, hogy hülye aki mindent készpénznek vesz, de mi ezennel legalább felemeltük a mutatóollónkat. Feljelentés alant.

Olvasson tovább!

A kártya lehet okos, de a bank?

Raiffeisen/Okoskártya-igénylés

2007.01.18. 11:20 | jackyll | komment

Ács Mihály szopóágon lehet, ha csak minden harmadik esetben húzódik el hónapokig egy nyomorult bankhitelkártya kiállítása, mint Frank esetében:

A kártya Okos? Lehet. De aki ki akarja váltani, könnyen megõrülhet. Nekem is bejött, hogy milyen ötletes a Raiffeisen kezdeményezése, készpénzre bankkártya, vásárlásra hitelkártya, s ráadásul még jópofa kép is tehetõ rá. Nos igen, csak gyõzd kivárni és elviselni a bank felkészületlen, átgondolatlan ügyintézése és tudatlan, felelõtlen ügyintézõi által rádmért kálváriát.
Olvasson tovább!

"Amikor nem lop a kézbesítõ, egyszerûen retardált"

2007.01.18. 10:31 | jackyll | komment

Ha már ilyen szépen beindult a postás téma, kanyarodjunk vissza egy pillanatra az elsõ levél írójához. Kiderült ugyanis, hogy Miklós rendelését nem lopták el, hanem visszaküldték a feladónak, mert a kézbesítõ nem találta az irodáját:

Mai nap emailt kaptam Németországból, mely szerint kézbesíthetetlen jelzéssel visszaért hozzájuk a legelõször feladott küldemény. A vicces az, hogy az irodám címét adtam meg, ahol nap mint nap kapok itthonról és külföldrõl küldeményeket. Valami gubanc tehát mégis a posta oldalán volt. Nem tudom, mi a jobb/szomorúbb, ha azért rossz a szolgáltatás, mert ellopják a rájuk bízott árut, vagy, ha mert nem találnak meg egy egyszerû, budapesti címet.
Olvasson tovább!

A Homár meggyõzte az APEH-et

APEH/telefonszám

2007.01.18. 00:05 | szily | komment

Nahát, nahát. Gyõztünk. Mármint az olvasók meg mi együtt, egy aprócska dologban, de akkor is jó érzés. Bõ hete Az APEH szarik a mobiltelefonra címmel megírtuk, hogy az adóhivatal 0640-es közönségkapcsolati számát nem lehet mobilról hívni, sõt az alkalmazottak szemtelenkednek is azzal, aki ezt szóvá teszi. Erre most mi fogad az apeh.hu címlapján?

Olvasson tovább!

Debrecenben nem fosztogatják a csomagokat

debreceni postások/becsület

2007.01.18. 00:01 | szily | komment

Aki szeret online vásárolgatni, költözzön keletre, sixx barátunk ugyanis hét éve konzumál onnan az interneten és még sose tûnt el semmije. A Homár természetesen nem tart minden postást tolvajnak, csak elszomorítják a sûrû lopások, amik miatt egy rakás csomagküldõ nem szállít Magyarországra, így direkte ünneplünk az ilyen leveleket olvasva. Ha küldenek elég + és – postásélményt, a végén akár összerakhatjuk az ország online vásárlós térképét. Médiablogger barátunk levele alant.

Olvasson tovább!

BSA, az örök mókamester

2007.01.17. 15:13 | jackyll | komment
Régi kedvenc, még Homár elõtti idõkbõl a szoftverrendõrség néven elhíresült képzõdmény. Az érdekvédelmi lobbi szoftvergyártó tagjai nevében börtönnel fenyegette a felhasználókat (lsd. bilincses plakát) és hatóságként igyekszik mutatni magát a mai napig, mint az Pistika levelébõl kiderül (a dokumentum hajtás után olvasható):
Nemrég kedves levelet kaptunk a BSA-tól (csatoltam). Felhívtam õket, hogy mikor is lettek civil szervezetõl hatóság. Hát még nem lettek, csak furcsán fogalmaznak. Az aláíró ügyvéd hölgyet sajnos nem sikerült elérnem... (Bár – a természetesen nyomtatott – aláírása kifejezetten megkapó, engem Fridi kék szalagjára emlékeztet.) Megkérdeztem: nem rendõrséggel jönnek - mondtam, hogy akkor ne is jöjjenek, csak ha hívjuk õket.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása