Sörtesztek és repülőtérmustra
2007.08.03. 15:48 | jackyll
Egy újabb halom témába vágó blogot fedezett fel a Homár a blog.hu birodalmában:

  • A Röppentyű egy újabb kísérlet a világ nagy reptereinek tesztelésére.
  • Kontár Komlókutató üveges söröket kóstolgat. A Homár sem érti, hogy nem vettük ezt eddig észre.
  • A Bűvös Szakács épp Salzburgban tesztel vmi sznob éttermet, de egy csomó egyéb praktikus tanácsuk van a külföldön étkezőknek, nem feltétlenül ezer alatt.
  • Tegnap volt egy vicces poszt a Zugügyvéden, amikor az ügyfél dobta át naiv internetszolgáltatót a palánkon.
  • Az Apek Evörgrinsz is ígéretesnek tűnik, ahol egy könyvelő gyűjtögeti az adóhivatal butaságait.
  • És akkor már legyen teljes a boldogság, önálló blogot kaptak a kitartó teszkófanok, övék a Tuskó Blog mennyországa.
Szűrt kommentelők
A Zöld Teknős újra lecsap
2007.08.03. 12:05 | jackyll
Hiába figyelmeztették olvasóink olvasóinkat, újabb ziccert adtak Kozsó teaházának. Anikó levele szerint az "új menedzsment" sem hajlandó az itallapon a koktélok árát feltüntetni, viszont külön számolja fel a Virgin Mojito mellé a fehér rum árát. Na erre kössenek robotot!
Tegnap este egy leánybúcsú szolid indítása zajlott a Zöld Teknős Barlangja Teaház egyik szeparéjában...gondoltuk, jó kis átverés lesz a "leánynak", ha azt hiszi megússza néhány örömfokozó teával az első feladatok mellett, szűk körben...nem biztos, hogy a tea a ludas, de távozáskor max a vérnyomásunk volt fokozott, az viszont keményen! Én voltam a szervező, a honlapjukon néztem ki a legnagyobb termüket, amit így jelölnek: (A KÉK BÖLÉNY, max. 6-8 fő, 1 órára 3.500 Ft, mely lefogyasztható). Amikor megérkeztem az est főszereplőjével, egyik barátnőm félrehívott, hogy figyelmeztessen, ne lepődjek meg fizetéskor, de a terem ára 1 órára 4.000 Ft...ez a plusz 500 Ft nem vágott hanyatt, de azért enyhén felcsúszott a szemöldököm, mivel eddigi jogi ismereteim birtokában nem kezdek el tapsikolni örömömben, ha írott szövegtől eltérnek ilyen helyeken.
Szűrt kommentelők
Hálapénzt az úszómestereknek!
2007.08.03. 11:45 | jackyll
Sétáltam egyet a körúton és a Corvin mozi magasságában az autókon szórólapokat találtam ezzel a szöveggel. Na ez meg mi? Laef
A Homár a Kétfarkú Kutya Párt pesti rajongóira tippel elsőre, de azis lehet, hogy Molnár Lajos folytatja tovább harcát ebben a formában. Akárhogyis, a Homár támogatja a mozgalmat, pedig lelki szemei előtt még dereng a Tacs nevű házilag fénymásolt kiadvány kirohanása az agresszíven sípoló fegyelembuzi úszómesterek ellen.
Szűrt kommentelők
Pereg a tubusról a festék - nem bug hanem fícsör
2007.08.03. 10:49 | jackyll
Újonnan regisztrált tag vagyok, de máris egy számomra bosszantó problémát szeretnék megosztani veletek! Magyarország az alkalmatlan csomagolóanyagok mennyországa! Ha versenyt kellene hirdetni, biztos vagyok, hogy a gusztustalan zacskós tej vinné a pálmát, de számomra sokkal bosszantóbb az Unilever majonézes tormája. Az egyébként kellemes belső tubusból való kicsalogatása esetén a fémes csomagolóanyagról apránként morzsolódik le a festékanyag egyenesen az ételre. A tubus tartalmának utolsó egyharmadát képtelenség a gyűrődéseknél lehulló jelentősebb festékreszelék nélkül elfogyasztani. Képtelen vagyok elhinni, hogy egy ilyen égbekiáltó hibát nem tudnak kiküszöbölni a XXI. században. Legfőképp azért bosszantó, mert egy elfogadható minőségű termékről van szó!

Nagy Fehér Ördög
Arra még nem gondolt a T. olvasó, hogy ez gyárilag ilyen? Egyrészt jelzi a rövidlátó vásárlóknak, hamarosan újat kell venni, ha ropog a fog alatt a torma, másrészt nehogymár az egész tubust kipucolja a fogyasztó, nyugodtan dobja ki a "végét", van másik, tessen túlfogyasztani. A Homár azon sem lepődne meg, ha ízesített festékkel borítanák ezeket a tubusokat, tuti zabálnák.
Szűrt kommentelők
Szarrá dolgozzák magukat az ukrán-magyar határon
2007.08.02. 13:13 | jackyll
Néhány hónapja volt egy ukrán határátkelős sztorink, amiből született egy használati útmutató Ukrajnába tartó kezdő utazóknak. Viki leveléből most azt tudjuk meg, hogyan működik a rendszer visszafelé, azaz miért is kell 3-4-5 órát várakozniuk a cigarettacsempészeknek. Hűséges olvasóink már biztos sejtik, nem a szigorú ellenőrzés miatt:
Tegnap este betelt a pohár nálam, miközben várakoztam az ukrán-magyar záhonyi határon. Családi kapcsolataim miatt 1,5 -2 havonta megyek Ukrajnába. Az utam mindig Záhony-Csap határátkelőn visz keresztül. Magyarországról Ukrajnába szinte probléma nélkül, kisebb fennakadásokkal lehet eljutni, erre az irányra nem lehet panaszom. Ellenben Ukrajnából – Magyarországra (U-M) jutni kész pokol. De nem a szigorú határellenőrzés, vámvizsgálat miatt!
Szűrt kommentelők
Ferihegy 2B még mindig a régi
2007.08.02. 11:31 | jackyll
Rendszeres önkéntesünk, Darwin Dij római vakációjából hazafelé meglátogatta a Ferihegy 2B terminált, ahol a szokásos anomáliákat tapasztalta:
Megerkezunk repulovel 22 ora korul. Eu, belep, remek. Varjuk a csomagokat. No, mint minden civilizalt orszag repteren az ember, aki meg allo szalagot lat, elindultam kocsit szerezni, hisz arra hasznos pakolni a nagy cuccot. Kocsi sehol. Latok ket acsorgo benszulottet, kerdezem, hogy kocsit hol talalok. Valasz (szo szerint): "Kint vannak. De ha kimesz, mar nem tudsz visszajonni." Bravo.
Szűrt kommentelők
A hiba nem az ön vécéjében van
2007.08.02. 09:49 | jackyll
A backdoor kommunikáció természetes élőhelye a toalett, így aztán meg sem lepődünk, hogy van, ahol ilyen húzással oldották meg a tisztítószerek rendszeres cseréjét:
Az alabbi kepet a Nyiregyhazi Allatpark igazgatosagahoz kozeli ferfi WC-jeben lottem. Egy ujabb backdoor communication. Persze, itt is az a kerdes, hogy ki a nagyobb allat :-) Gyulus
Szűrt kommentelők
Gyermekpermetezés a fővárosban
2007.08.02. 08:43 | jackyll
A Homár kisíján lefotózta a kamikáze berepülő pilótát szerda koraeste Budapest egén, akit röviddel ezután fel is jelentettek emailben gyermekpermetezésért:
Egy átdolgozott nap után párommal kivittük a gyereket a játszótérre, hogy "hadd homokozzon". No ekkor olyasmi történt, ami kellően felbőszített, hogy írjak neked. Történt ugyanis, hogy elhúzott egy repülőgép a fejünk felett. Aztán mégegyszer, majd mégegyszer. Ropant alacsonyan repült, szinte súrolta a Békásmegyeri lakótelep alacsonyabb paneljeinek tetejét. Gondolkodtam, hogy mi lehet? Végül kisütöttem, hogy biztos a szúnyogírtást végzik, mivel olvastam róla, hogy ma szeretnék és egyébként is éreztem valami szagot, miután a gép elment, amely roppant mód emlékeztetett a permetezőszer szagára. Eddig az ingerültségmentes rész.
Szűrt kommentelők
Még a zsírosdeszkát is felütik
2007.08.02. 03:37 | jackyll
képünk illusztrációÚjabb mérföldkőhöz érkezett a Homár. Azt ugyanis remélni sem mertük, hogy egyszer vki vendéglátóiparilag feljelent egy zsíroskenyeret, pedig Szatyi épp ezt teszi alant, Kapolcson találták. Rutinos helyszínelőkhöz híven nejlonzsacskóban szerették volna megőrizni a bizonyítékot, de sem azt, sem panaszkönyvet nem kaptak. Bárcsak lenne róla fotó:
Hétvégén meglátogattuk a Művészetek Völgyét, és megintcsak igazolódott egy előítéletünk. Nevezetesen, hogy a régi balatoni büfések itt találtak menedéket a kiadatás ellen, amit az emberiség elleni bűntettek miatt indítottak ellenük. Szombaton éjjel ugyanis Kapolcson, a Taliándörögdre vezető út és a főút kereszteződésében levő Csipszer nevű kocsmában próbáltuk eltölteni az időt a dörögdi busz indulásáig. Vételeztünk némi fröccsöt meg egy kis hagymás zsíroskenyeret. Gondoltuk, azt nem lehet elrontani. Tévedtünk. Az nem lepett meg, hogy a zsír a kenyéren a hidegen sajtolt kockadobozos volt, de hogy a hagyma hogyan lett mosogatószer ízű, azt a mai napig találgatjuk.
Szűrt kommentelők
A Nike állítja, semmi köze a focimozgalomhoz
2007.08.01. 14:15 | jackyll
Tegnapi posztunk élesítése előtt nem sikerült konkrét válaszra bírni a nemzetközi sportszergyártót, akkor most mennyire indították ők a népi utcaifoci-mozgalmat. Mára kaptunk egy levelet, amiben Pánczél Szabolcs marketingvezető (egyelőre) elhatárolódik a népi kezdeményezéstől:
"Újabb népi focimozgalmat indított a Nike" című cikkükhöz szeretnék a Nike Magyarország nevében pár szót hozzátenni. Bár megtisztelő a feltételezés, hogy egy ilyen alulról induló kezdeményezést a Nike-nak tulajdonítanak, mi (egyenlőre) csak távolról figyeljük a Foci körülvesz mozgalmat. A Nike Magyarország vezető sportmárkájaként fokozott figyelmet fordít nem csupán a professzionális sportra (ha már foci – a Ferencváros mellett most is kitartunk, a 108 éves múltra alapozva bízva a patinás klub jövőjében), de az amatőr szinten űzött sportra is. Fontosnak tartjuk a Foci körülvesz-hez hasonló mozgalmakat, mert számunkra a sport mindenek fölött áll – akárki, akárhol űzze is.
Szűrt kommentelők
Ne azonosítsa dátum szerint befizetéseit!
2007.08.01. 12:12 | jackyll
Olvasónk, Laci megfejtette az egyik klasszikus visszatérő naivügyfélszopató jelenség okát, vagyishogy miért kapcsolják ki internetét egy múlt ködébe vesző tartozásra hivatkozva, amikor rendszeresen fizet nekik az ember. A befizetéseken ugyanis nem csak az előfizető kerülnek rá, hanem azis, melyik havi díjat fizeti be. Ha ezt nem kapnák meg, akkor a legrégebbi tartozást törölnék, ha megkapják, akkor csak az aktuálisat. Ja, amúgy egy történet is van:
Amit mindenkinek tanácsolok: az ADSL befizetésein ne adjon meg hivatkozást, csak befizető azonosítót. Így a szolgáltatók rendszerei mindig a legrégebbi tartozásokat vezetik össze a befolyó összegekkel, esetleges késedelmes fizetésnél ez egy havi haladékot jelent megoldani a helyzetet. Ahogy levettem általános eljárás, hogy a hivatkozások alapján történik az összevezetés, holott ez egy folyamatos szolgáltatás, tehát a legrégebbi tartozásokat kellene először kiegyenlíteni. (Legalábbis azokat, amelyek nem peresítettek.)
Szűrt kommentelők
Gasztropuzzle a Lidlből
2007.08.01. 10:48 | jackyll
Bizonyára Önök is kedvelik a precízen megkomponált termékfotókat, amiken a hamburger újra kétkezesnek néz ki, a saláta pedig sosemvolt árnyalatokban ragyog. A Lidl egy lépéssel tovább ment, salátafotójuk ugyanis használati utasításként is funkcionál, csak a kirakásához szükséges lépések maradtak ki, ahogy Milu kiszúrta:
Nemrég olvastam valahol a legújabb puzzle-ről, amivel 2 milkót lehet nyerni, persze dollárban, és ezért a pénzért csak ki kell rakni. A szakértők szerint akár másfél évig is eltarthat, mire valakinek sikerül. A Lidl remek salátájával erre a kunsztra nevetve rátromfol, hisz a csomagoláson "tálalási javaslat" álnéven a termék részegységeinek összeillesztésére buzdít, ami viszont azt gondolom 10 év alatt se végezhető el, nemhogy másfél év alatt :-D
Szűrt kommentelők
Humánusan a fájlcsere ellen
2007.08.01. 09:13 | jackyll
Igazán üdítő látni, hogy vannak még kisebb internetszolgáltatók, amik nem tapló módon, értesítés nélkül korlátozzák felhasználóik kapcsolatát, ha fájlcserét észlelnek, hanem emailben kérik erre:
Már senkit sem kerülhet el a nagy fájlcserélők elleni támadást... Minden internetszolgáltató azon van, hogy a sávszélességet megkurtítsa a torrenteseknek. A Hungarocom viszont kegyelmet ad, igaz feltételhez szabja... A csatolt file-ban a levél, amit küldtek... R3SPECT: Tibor van Dolgom
Szűrt kommentelők
Szarnak a tisztaságra az Aranyparton
2007.08.01. 00:06 | jackyll
A Homár különösen kedveli az olyan anakronisztikus kifejezéseket, mint az Aranypart (azok a buja panelhotelek, mmm...), így aztán misztikusan működő szűrőjén is átcsusszant Éva levele a fizetős strand áldatlan állapotáról:
Felháborodottan tértünk vissza vasárnapi balatoni kirándulásunkról. A Siófok aranyparti strandfürdő területén kritikán aluli közegészségügyi körülményeket tapasztaltunk. A strand területén található WC-k és zuhanyzók szinte használhatatlanok. A zuhanyzókban több helyen hiányzik a zuhanyrózsa és maguk az épületek is felújításra szorulnának. A legfelháborítóbb azonban az volt, hogy 2 zuhanyzóban is emberi ürüléket találtunk, amelyek már jó néhány naposak lehettek.
Szűrt kommentelők
Újabb népi focimozgalmat indított a Nike
2007.07.31. 15:31 | jackyll

Futótűzként futott körbe a hír az uborkaszezon közepén, hogy néhány egész nyáron haknizó celebritás (Ganxsta, Nacsa), újabb "civil mozgalmat" indított focikorulvesz.hu címen napi 10 perc utcai fociért. Úgy látszik hiba csúszott a vírusmarketing-gépezetbe, mert a Homár hetekkel ezelőtt elcsípett egy Nike-újsághirdetést, amiben szintén szerepelt egy béna url "pontahovaakarod.hu" új focicipőjük/labdájuk társaságában. Ráadásul a két oldal színvilága is tökugyanaz, így nem volt különösebb kihívás a kettőt összekapcsolni.

Szűrt kommentelők
Autópályabizonylatguberálás egy Shell-kúton
2007.07.31. 13:19 | jackyll
Megnyugtató, hogy egyes benzinkutakon már akkora káosz uralkodik, hogy autópályamatricája bizonylatát kereső naiv ügyfelet hátraküldik guberálni a konténerhez. The Screemnek alább vázolt esetében mákja volt, ugyanis nem happolták el előre a hamarabb érkezett guberálók a papírfecnit, így megmenekült a félregépelt rendszám miatt rá mért büntetés befizetésétől:
Még a múlt hónapban barátnőm levelet kapott az Autópálya Kezelő ZRt-től, hogy legyenszíves befizetni 12ezersokszáz forintot, mert matrica nélkül vette igénybe az M3-ast. Mivel hazaérve a matricát a bizonylattal együtt eldobta (az okos!), gondolta a Shellnél majdcsak meglesz a másodpéldány. Pesten járva bement a kútra, ahol megígérték, hogy utána néznek, jöjjön vissza pár nap múlva. Két nap múlva véletlenül arra akadt dolgunk, gondoltam miért ne nézzünk be. Bementünk a kútra, ahol a pénztáros hölgy közölte, hogy az előző héten a teljes személyzet felmondott, nekik gőzük sincs, mi hol van, de ott van egy kolléga a konténernél, ő szívesen segít. Még azt is említette, hogy nem lesz egyszerű. Igaza volt.
Szűrt kommentelők
Újrahasznosított kínai reklámkanna
2007.07.31. 12:26 | jackyll
Nem elég, hogy már mindent Kínában gyártanak, még újrahasznosításban is lenyomnak minket, ahogy Marci detektálta. A dizájnon még van mit csiszoni, de jelenlegi állapotában is mély környezettudatosságról tesz tanuságot ez az étteremfalra erősített szórólaptartó műanyagkanna:
Igen! Végre! Ideje tanulnunk a dél kínaiaktól! Ők nem csak a mozgó és mozdulatlan konyhai alapanyagok minden részét használják fel áldásos népélelmezési tevékenységük során, de most már itt az újrafelhasználható konyhaiszemét-marketing is. Hiszen megannyi vendéglőben van öt, vagy tízliteres olaj, esetleg vegyszer tárolására szolgáló műanyag kanna. Miért is ne erősítenénk ezt fel a vendéglő falára két atombiztos tiplis csavarral és egy tíz centis vaspánttal, hogy kivágva azt szórólapokat helyezzünk el benne?! Az igaz, hogy a csavarok és a vaspánt árából már egy sokkal, jelentősebb szórólaptartót lehetne készíteni, de akkor mi is lenne a műanyag palackokkal? A köztéri látványosság amúgy a délivel szemben bárki számára megtekinthető, kipróbálható, megízlelhető...
Szűrt kommentelők
"Olvadt" parkolójegyért is büntet a Centrum
2007.07.31. 10:04 | jackyll
Nagy siker volt, nagy siker lesz az extrém hőmérsékleten (50C+ szélvédő mögött)  bomlásnak induló hőpapíros parkolójegy. Idei áldozatunk zsemlemorzsa, akinek férjét konkrétan azért büntették meg, mert a szar minősége miatt olvashatatlan jegyet nem vette észre a parkolóőr:
Hadd osszam meg veletek a következő történetet. A főszereplő immáron sokadszorra Centrum Kft. Férjem az utóbbi időben nagyon gyakran jár a belvárosba, már kellőképpen meg lett félemlítve a különböző büntetésekkel (legútobb pl. érvényes parkolójeggyel azért tettek rá kerékbilincset, mert a két jobb oldali kerékkel 30 cm-re a járdán állt), így már kínosan ügyel arra, hogy hol, hogyan parkol és hogy rendszeresen meghosszabbítsa a parkolójegyét. (És persze arra is, hogy mikor a jegyet veszi még véletlenül se tévessze szem elől az autóját, mert a szemfüles ellenőrök simán megbüntetnek azalatt a másfél perc alatt is - ez velem történt meg.) Múlt héten mikor visszament az autóhoz, büntetőcsomag várta a "felszólitás oka" rovatba a következő szöveggel: "Jegy olvashatatlan helyen". A jegy természetesen nem volt olvashatatlan helyen, csupán az történt, hogy az extrém melegben elszineződött, így távolról olvashatatlanná vált.
Szűrt kommentelők
Mire lenne hajlandó Ön egy plasztik uzsonnás dobozért?
2007.07.31. 00:08 | szily

Most viccen kívül meg vagyunk rendülve. Az Unilever pályázatot hirdetett, miszerint az olvasók csináljanak magukról fotót reggelizés közben úgy, hogy a képen szerepeljen 2 darab margarinos doboz is. Nézzék végig a képeket, amik igazán megrendítő szögből mutatják be Magyarországot. Egy nyomorult műanyag dobozért honfitársaink ilyen helyzetkben hajlandók lefotózni magukat, sőt megadják a nevüket és a lakhelyüket is. A szanalmas.hu-n találtuk.

Szűrt kommentelők
Gorbacsov a Louis Vuitton új arca
2007.07.30. 15:24 | szily

Megkergült a luxusgyártó, és a vén kommunista haknikirályt tette meg a cég egyik új arcának. Mihailt annyira lenyomasztotta, hogy öregasszonytáskával kell utaznia, hogy mindjárt kiveti magát a luxusjárműből a berlini fal mellett. De ennél is bénább a Pizza Hut korábbi hirdetése, ami arra alapoz, hogy az amerikai nézők nem tudják, miszerint Gorbacsov Oroszországban kábé annyira népszerű, mint a száj- és körömfájás.

Szűrt kommentelők