Tékozló Homár

Társadalmunk mételye és rákfenéje: a cukor

2007.08.17. 16:25 | jackyll | komment
A Homár hagyományosan csípi a kifacsart humorú Skittles-cukorkareklámokat, így a legújabb darabot Önök sem kerülhetik el. A hétvége kínzó kérdése is ehhez kapcsolódik: hogyan nyúlhatták le a cukordílerek az összes jelentős egyházi és állami ünnepet? A helyes megfejtéseket az ismert postafiókba várjuk.

Önvédelmi nachtkaszni rettegős Homár-olvasóknak

2007.08.17. 13:40 | szily | komment

Bertalan küldte Londonból - ahol nem volt nyár és már nem is lesz és másfélméteres homárok nincsenek a Temzében - ennek a praktikus, 2 mozdulattal szétszedhető éjjeliszekrény-asztalnak a linkjét. A lényeg világos: ha a fogyasztó retteg, hogy éjjel megtámadja valaki, de nem akar illegális lőfegyverrel hadonászni, ezt az asztalkát állítja az ágy mellé, hogy betolakodás esetén pajzsos-baseballütős futballhuligánként pattanhasson ki a paplan alól. Életszerű ötlet szép feldolgozásban, érdemes megnézni az alkotó, James McAdam többi munkáját is, például a világító takarót.

Offtopic: Lebukott a Pufajkás Turul

2007.08.17. 11:06 | szily | komment
Mindig is sejtettük, hogy valami sötét titok lappang a politikusainkkal olyan csúnyán, sőt mondjuk ki: tiszteletlenül bánó Pufajkás Turul körül. Csak azt nem tudtuk, mi lehet az: Szekeres "Napóleon" Imre törvénytelen gyereke lenne a kis balnemzeti ragadozó? Együtt capoeirázik valamelyik faszrázó fideszessel? Csütörtökről péntekre virradóra aztán a Véletlen egy könyvespolcról az ollónkba sodorta a bizonyítékot arra, ami mindennél cikibb: a Turul titokban egy kultúrlény. Egy meg nem nevezhető polcon ugyanis a következő versre lapoztunk rá Papp Márió költő sorrendben tízedik, Én írok Önnek című kötetében:
Olvasson tovább!

Téves visszautalást kerget a UPC

2007.08.17. 10:49 | jackyll | komment
Csudálatos kalandba keveredett Krisztián a UPC-vel. A Homáron is rendszeresen jelentkező szolgáltató azt a 3902 forintot követeli rajta behajtóval, amit véletlenül kétszer utalt vissza neki néhány hónappal ezelőtt:
A történet idén márciusban kezdődött, sorolhatnám az okokat, de lemondtam a kábeltévés szolgáltatásomat. Küldtem egy mail-t, ki is kapcsolták. Áprilisban jön a számla -3902. Már majdnem befizettem mikor észrevettem a mínusz előjelet. Elsőre nem értettem, de aztán beugrott, hogy mivel előre szedik be a lét és én hóközben mondtam le, még ennyi visszajárt. El is tettem a váltót, gondoltam majd jóváírják a net előfizetésen, de nem.
Olvasson tovább!

Indul a legjobb kajálda- és piáldanevek versenye

2007.08.17. 10:14 | szily | komment

Bár GabiLaki nem írt kommentárt ehhez a lefotózott cetlihez, mi megtesszük, mert annyira tetszett a bezárt hely neve, a Kebap Mann Gyros Büfé. Nem is fogjuk feleslegesen ragozni, hogy egy kocsmánál vagy kajáldánál mekkora jelentősége van ennek, inkább ünnepélyesen megkérjük a Homár-olvasókat, hogy csináljanak egy képet a kedvenc cégérükről, és küldjék be nekünk. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy az újpesti Átlövő kocsma az le van stipistopizva, mindjárt csattintom róla a fotót. Nem lakik amúgy valaki a Tincshangulat fodrászat közelében?

Hogyan szuszakoljuk be a Tesco babakönyvét az anyaméhbe?

2007.08.16. 13:30 | szily | komment

Haász kolléga a napokban elmerült as csecsemőtermékek igéző világában, majd azt írta a Homárnak, hogy hétvégi konzumidióta portyámon örömmel fedeztem fel, hogy a világ leginkább PI-barát áruháza, a Tesco gondolt az évi ötvenezer abortált magyar csecsemőre, még ha nem is ajánlja nekik ezt a remek kis könyvet. a lázadók persze megpróbálhatják beszuszakolni az anyaméhbe, de nem tudni, nedves környezetben hogyan használható. Hajtás után egy másik fotó megmutatja, milyen is a méhben nem olvasható könyvecske.

Olvasson tovább!

A hangnem miatt törölt rendelés

2007.08.16. 13:15 | jackyll | komment
Ha még nem lenne tele a T. Olvasóknak a puttonya a számítástechnikai boltokkal, akiknél minden van, csak ki kell várni, amíg eljutnak a nagykerig (ezért kár boltot fenntartani, vazze), akkor olvassák szeretettel Roland levelezését az Ostrom Kft-vel, akik közölték, hogy természetesen van a rendelt termékből, aztán amikor naiv ügyfél sérelmezte, hogy akkor miért a jövő héten szállítják, törölték a rendelését a hangnem miatt, illetve megfenyegették a korábbi garanciája elvesztésével (he?):
Mellékelten megküldöm egy Bp-i számtechnikai  üzlettel való rendelés és azzal kapcsolatos levélváltásaimat. Ezen cégtől rendeltem terméket, visszaigazoltak hogy van, és tudják küldeni, majd másnap jelezték hogy az előző szállításkor a futárdíj lemaradt. Jeleztem most egyben kifizetem, és küdjék a rendelt árut. Most meg az igérik hogy 4 munkanap múlva tudják csak küldeni. Felháborodásomban egy erősebb hangvételű válaszlevelet küldtem, mire a rendelésemet törlik ezért, és meg is fenyegetnek hogyha nem fizetem ki az előző szállítási díjat akkor garanciát megvonják. Ilyent én nem is írtam nekik, illetve nem fenyegetőztem.
Olvasson tovább!

A lángos és a lecsó leigázza Európát

2007.08.16. 13:07 | szily | komment
A germánok már rákaptak pár klasszikus magyar fogásra – jelenti alkalmi tudósítónk, a világ legjobb videóblogját, a Rossz PC játékokat jegyző freddyD. Alant olvasható barátunk beszámolója a berlini lángosról és a Lidl lecsójáról. Mi lenne, ha összeszednénk, melyik magyar ételfajta terjedt el még a világon? Aki ilyet észlelt/észlel, írja meg iziben, ha lehet, fotóval együtt. Előre a perui negerchokért!
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása