Tékozló Homár

Kenje a képernyőre!

2007.09.21. 17:30 | jackyll | komment
Hogyan is zárhatnánk elegánsabban ezt a hetet, mint egy békebeli virtuális ételdobálással. A The Good Food Fight oldala eredetileg az egészséges táplálkozást hivatott hirdetni, de ez senkit ne zavarjon meg abban, hogy muffinnal arconküldje az agresszív menzásnénit, a szusiharcost vagy a hotdogárust. Akinek megjön a kedve az offline vandalizmushoz, nézzen ki egy szimpatikus receptet a Gasztroblog mágikus oldaláról, aztán hajrá.

Az ajándék Balaton szelet nyomában

2007.09.21. 14:40 | jackyll | komment
Karesz a nyeremény Balaton szeletét szerette volna behajtani a Tescóban, majd egy kisboltban, de ők ezt nem szerették volna annyira, ezért egymásra mutogatnak:
Tegnap az a szerencse ért, hogy a balaton-szelet játékával egy új balaton szelet boldog nyertese lettem. nosza rajta, ma úgyis jártam a tescoban, gondoltam, beváltom. Ott azonban a kedves pénztáros nénitől azt a választ kaptam, hogy ők ugyan be nem váltják nekem, menjek a kisebb boltokba, és akkor elhangzott egy-két név is. Ebédnél meséltem munkatársaimnak, hogy jártam, mire egyikük azt mondta, az ő felesége éppen abba a kisboltba ment el, amit a tescos pénztáros ajánlott nekem (is), ott azonban azt mondták, menjen a tescoba beváltani :DD igazából nem a balaton szelet miatt vergődöm, van 40 forintom egyre, csak a szokásos jólbevált magyar dolgok miatt vagyok felháborodva.

Kétszer büntet, aki gyorsan büntet

2007.09.21. 13:30 | jackyll | komment
Mit tehet szegény parkolóellenőr, aki korán reggel eltéveszti az utcanevet a büntetőcédulán? Visszamegy és újra megbünteti az autóst, ha még mindig ott áll, ezúttal jó címmel:
Egy ismerősöm látogatott meg, és hetfő este a Hunyadi téren parkolta le az autót. Reggel, elaludván, nem sikerült 8 óra előtt elindulni, így jogszerűen meg is kapta, ami jár neki: büntetést. Kivéve persze, hogy az ellenőr rossz utcát jelölt meg, mint szabálysértő helyszínt. Eltelt újabb három óra, es ugyanaz, a 271-es ellenőr ismételten arra járt, és ismételten adott egy cédulát. Viszont mostmár a javult a helymeghatározása és a Csengery utca helyett a Hunyadi térre módosult a cím. Közben termeszetesen az autóhoz senki nem nyúlt, az nem mozdult onnan egy tapottat sem, és az utcákat sem nevezték át, legjobb utdomásom szerint.
Olvasson tovább!

Szürke garancia nem garancia?

2007.09.21. 13:03 | jackyll | komment
Egy igazi klasszik szervizes csemegével szolgál Zoltán. Van benne zoomhibás szürkeimport fényképező, undok Sony márkaképviselet és egy frusztráltan ideoda futkározó vásárló:
Már egy ideje tépelődöm azon, hogy megírjam esetemet a Sony-val. Ha időközben lezárult volna, lehet eltekintek a dolgtól, de mostmár végképp betelt a pohár. Történt, hogy még márciusban vásároltam egy digitális fényképezőgépet a Megapixel Kft. Madách utcai üzletében. Ez később igen fontos momentuma lesz az ügynek. A Sony típusú gépecske június folyamán meghibásodott, a 3xoptikai zoom csak 1.2, néha 1.3-as lett, ennél tovább nem volt hajlandó nagyítani. Miután nyaralásból hazajöttünk, bevittem a gépet a munkahelyemre, és az anyagbeszerző kollégámat megkértem hogy intézze el a szervizelést, mivel ő hetente megy Budapestre. A kollégám meg is kereste az üzletet, melyről kiderült, hogy időközben megszűnt, legalábbis a Megapixelhez semmi köze. Kapott viszont egy címet, miszerint a Human Resorce Kft volt az, aki a boltot üzemeltette. Megkeresésre került a cég, azonban ott azt közölték, hogy a gépet vigyük a hivatalos Sony márkaszervizbe. Szerencsére van Szegeden egy Sony márkaszerviz, így végül oda lett beadva a gép. Már július közepénél járunk.
Olvasson tovább!

Érvénytelen koronát váltottak a Keletinél

2007.09.20. 17:54 | jackyll | komment
A Homár ezt még nem hallotta, phoenix is csak Prágában, hogy a húszkoronást kivonták a forgalomból egy ideje. A Keletiben azonban még fut az ilyen:
Egy napos prágai utazásomhoz vettem 520 koronát a Keleti pályaudvari Gyorspénzváltó Kft-nél. Prágában felhívták a figyelmemet, hogy a 20 koronás bankjegyet egy ideje már kivonták a forgalomból. Gondoltam semmi probléma a blokk megvan, egyértelmű hogy kaptam tőlük 20 koronát, visszakapom azt amit fizettem érte (190 forintról lett volna szó). Hát sajnos nem így történet. Először azt kérdezte meg tőlem, hogy honnan tudhatja ő, hogy egyáltalán adott-e nekem 20 koronást. Kértem, hogy gondolja végig, hogy hogyan tudna nekem 520 koronát kiadni anélkül, hogy 20 koronást adna.
Olvasson tovább!

Filmletöltéssel reklámoz a Datanet

2007.09.20. 14:23 | jackyll | komment
Carti lőtte ezt a hirdetést Szuperinfóból, amiben a Datanet durván szembemegy a trendeknek. Az internetszolgáltatók mostanában további hálózatbővítések helyett egyre több fronton korlátozzák a nagyobb sávszélességet használók vonalát. (A havi forgalom korlátozása két év alatt eléggé elterjedt, mostanában meg az esti torrentletiltás is divat.) A Datanet erre a zene- és filmletöltések promótálásával válaszolt, ami dicséretes. Csak annyi a szépséghibája, hogy az ADSL alkalmatlan a kétirányú adatforgalomat igénylő filmletöltésre (amilyen a bittorrent vagy a DC), ftpre, messengeres fájlmegosztásra, illetve Youtube-ra tökéletes.

Netbanking és K&H

2007.09.20. 13:14 | jackyll | komment
F. sztorija ugyan már majdnem egy éves (cserébe viszont updatelte, az azóta kijavított hibákat), de meglátta az addict blogon a K&H-s posztot, és kiöntötte lelkét a Homárnak:
Édesapám vett fel náluk vállalkozói hitelt, és a netbankjukat próbálta használni...hát, mit mondjak, informatikusként kb 2 órába telt rájönni, hogy a rákba kell belépni az oldalukra. Igaz ám, hogy adtak csipkártyát, meg csipkártyaolvasót, meg csipkártyaolvasó-driver CD-t is a gondos bankosok, de azt pl. elfelejtették leírni a használati utasításban, biztos a maximális fiatalos lendület nevében, hogy hogyan is kéne a netbankos oldalukra belépni. A mellékelt papíron lévő cím kék háttér előtt hibaüzenettel fogadott - kb. a 'Nem nyert öcsi tömörségével'. Semmi link, semmi segítség. Biztos valami intelligencia teszt: aki nem lép túl ezen az akadályon, az ne bankoljon…
Olvasson tovább!

Útfelújítás miatt tilos parkolni a Wesselényiben

2007.09.20. 00:11 | jackyll | komment
Mandolin leleplezte a Wesselényi utca egyik rejtélyét. Kiderült, hogy - egyelőre láthatatlan - útfelújítás miatt raktak végig megállni tilos táblákat a parkolási övezetet jelző táblák tetejére. Az továbbra is misztikus, miért maradtak ott a P-jelek, illetve miért büntetik végig minden nap szisztematikusan a szándékosan összezavart autósokat:
Ma a Wesselényi utcában parkoltam, többszázad magammal, ahogy mindennap rengetegen parkolnak ott. Kifordultam a Kazinczy utcán ahol az utcasarkon ki van rakva egy nagy „P”, mint parkoló betű és a tetejére ráácsoltak egy megállni tilos táblát. Ami egyébként nem látszik, mert a kocsin kívül állva is még jó másfél méter magasan van, ráadásul a Nagykörút felé néz. A tábla ráadásul nincsen megismételve sehol máshol, ha a Deák Tér felé haladsz. A megbeszélésem után, ami előtt –jogkövetően- megvettem bő egy órára a parkoló jegyet, meglepődve találtam egy közterületes büntetést, de nem csak én egyedül! Mindkét oldalon végigbüntették az ÖSSZES autót. Megkérdeztem az irodaház portáján (Szóda műintézmény utáni épület), hogy van-e ötletük. Javasolták a sarki Cukrászda előtt ácsorgó (tényleg!!!) Közterületes kollégákkal való konzultációt.
Olvasson tovább!

Naiv ügyfél lenyomja az Agip-kutat

2007.09.19. 16:41 | jackyll | komment
Végre pozitív naivügyfél, és nem is akármilyen, hanem proaktív! Respekt herodesnek a leveléért, amit fogyasztóvédelemnek írt, amiért alulírott Agip-kúton sehol nem volt feltűntetve a boltban kapható terméke ára - nyilván minden 100-200 forinttal drágább is volt, mint máshol:
Az M1-M7 közös szakaszán lévő AGIP benzinkút lehúzásai már sokszor adtak témát e fórumnak, sokakat megszivattak már (hisz szinte mindenkivel bepróbálkoznak, aki oda betéved), de most énnekem sikerült rajtuk elégtételt vennem, ráadásul egy lófingnyi ügy miatt :) Az alant mellékelt  -a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság területileg illetékes felügyelőségével folytatott- levelezésemet kiváltó sztori önmagában nem lett volna még "homárképes", mert annyira pitiáner, viszont olyan szinten felb...ta az agyamat, hogy muszáj volt tennem valamit, úgyhogy emailben panaszt tettem a fent említett hivatalnál.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása