Tékozló Homár

Még pihennek a nagyhideghegyi sífelvonók

2007.11.16. 16:53 | jackyll | komment
Havon csúszkáló olvasóink közül van, aki az első héten bepróbálta a sífelvonót Nagyhideghegyen. A jelek szerint nem lehet elégszer érdeklődni telefonon, de még személyesen se, pedig hó már van:
Óvatosak legyetek a nagyhideghegyi telefonos információkkal, ne higgyetek nekik! Csúnyán, folyamatosan félretájékoztatnak (hazudnak). A hivatalos, honlapon szereplő telefonszámon... Hiába igérik telefonon, hogy "biztosan megy a felvonó másnap reggel 9-től", másnap ott állsz a pálya tetején és nézed az álló felvonót! Az egész héten ígért északi felvonó nem indult el ma, péntek reggel ...pedig ma reggel fél nyolckor kérdeztük meg utoljára a Cseresznyefa parkolóból telefonálva. "Igen, biztos indul az északi is 9-kor". Hazudtak és mi megszívtuk....
Olvasson tovább!

A BSA budapesti céglistája

2007.11.16. 14:05 | jackyll | komment
A budapesti céglista "kiszivárogtatásával" tetőzik a BSA karácsonyi terrorkampánya. A forrása ugyanaz a blog, mint múlt héten, ő pedig az "Internet"-et jelölte meg tartótisztjeként. Akárhogyis, az 59 oldalas listán szerepel lapkiadó-multi, világvezető reklámügynökség és tömegközlekedési óriás leányvállalata csakúgy, mint sokezer kisebb bt és kft, ahová "majd jól kimikrobuszozik a besúgószervezet". Ezzel egyidőben saját kommentjeink között megtaláltuk a BSA egy a BSA korábbi levelére hivatkozó harmadik típusú fenyegetőlevelet
Olvasson tovább!

Ingyenes jegyátiratás 25ezerért a Malévnél

2007.11.16. 12:17 | jackyll | komment
Anomáliahegyek repülőjegyvásárlásilag. Kicsit furcsa, hogy K. nem tudott egy évvel előre jegyet venni oda-vissza Pekingbe a Malévnél, hanem csak egy másik dátumra. Az is furcsa, hogy akkor még ingyenesnek ígérték a másik dátum későbbi átiratását, ami aztán 25 ezer forintra módosult. Ki érti ezt?
Idén tavasszal akartam venni egy egy éves repűlőjegyet Pekingbe, augusztustól- augusztusig, mivel a 2007/2008-as tanévet Kínában töltöm. A Lufthansának volt egy remek ajánlata, be is mentem áprilisban egy jegyárushoz, (Malév iroda, Astoriánál (Rákóczi út 1-3.) mondtam, hogy mit szeretnék, mondták semmi gond, de a a rendszer nem látja még a 2008-as augusztusi dátumot, így nem tudják olyan távoli időre a visszaútas jegyet adni, helyette adnak egy februárit, amit majd át kell rakatnom később. Többször is rákérdeztem, hogy ez, a jegy egyszeri átrakása ingyenes lesz-e. Megnyugtattak, hogy igen, nem lesz ezzel semmi gond. Így elfogadtam ezt.
Olvasson tovább!

Életveszélyes az Aréna Pláza?

2007.11.15. 16:15 | jackyll | komment
Nem tudni, mennyi kötbért kellett volna fizetnie az Aréna Pláza építtetőjének, ha nem adja át ma a cuccot, de Attila - aki az előző posztban anyázott - végül bejutott a félkész épületbe, ahol ilyen körülmények fogadták. A Homár ugyan nem építési vállalkozó, de azért felmerült a kérdés, hogy ki adta meg erre a láthatóan erősen építési területre a működési engedélyt, illetve ha már megadta, akkor ugye vállalja a felelősséget, ha egy kedves vásárló belelép pl egy elektromos kábelbe?

Olvasson tovább!

Re: Rosszul számol az OTP Garancia

2007.11.15. 14:30 | jackyll | komment
A tegnapi kötelező biztosításos sztorira érkezett egy nem hivatalos válasz az OTP Garancia egyik munkatársától:
Kedves Panaszos (bocs, ez béna, de jobb megszólítás nem jutott eszembe):)! A Garancia Biztosító központjában dolgozom, és elég sok, a Te (elnézést a tegezésért!) ügyedhez hasonló panaszlevél fordul meg nálam is. Azt tudom javasolni, hogy amennyiben végképp nem tudod rendezni a problémát helyi szinten, mindenképpen érdemes hivatalos levélben (csatolva: szerződésszám, másolatok) megkeresned a Központot, melynek a címe: 1051. Budapest, Október 6. u. 20. Címezd vagy a Központi Ügyfélszolgálatnak, vagy valamelyik magas rangú vezetőnek, akik a tájékoztató leveledet aláírták. Biztos lehetsz benne, hogy a problémáddal foglalkozni fognak! A kollégák viselkedéséért pedig (bár személyesen én sem ismerem Őket) elnézést kérek! Remélem mihamarabb tudod rendezni az ügyedet!
Olvasson tovább!

Beégett az Aréna Pláza (frissítve)

2007.11.15. 10:44 | jackyll | komment
Az ország legnagyobb plázájáról kiderült, hogy egy szeméthalom közepén lakik és tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni. Ráadásul a ma 10 órai megnyitót is elhalasztották:
Ennyit a nyitásról. Még azt a 20 embert is elküldték aki ott várakozott, hogy csak 13.00.kor nyitnak. NA IDE SEM MEGYEK TÖBBET! SZÁNALMASAK!

update 13:27: Mint ahogy azt kommentezőink is megjegyezték, valóban megnyitott a hely 13:00-kor. Tudósítónk meglepődött, honnét lett bent annyi ember hirtelen, a tömeg kisebbnek látszott kint. A hőmérséklet továbbra is kritikus, a fűtést nem túl rég kapcsolhatták be (vagy napokig tart, amíg felmelegszik). Viszont eddig nem talált működő vécét, ami különösen megnehezíti a hidegben ténfergést.

update 13:11: A kommentekből emeltük ki Transylvanianmixedgrill linkjét a Napi Online fotógalériájához, ahol látszik is a szorgos gányolás. Közben KáVé jelentette, hogy "Nem tudom, hogy a szóvivő szólt-e már erről, de a honlapon a visszaszámlálás jelenleg szombat reggel 9 órát mutat, ha jól matekozok. Szóval még két napig nincs pláza."

update 11:53: A Homár beépített embere jelenti: Feljutottam a gigapláza emeletére. Na, ez az igazi megdöbbenés. Itt még a padló járóköveit sem rakták le, azaz most próbálkoznak ezzel. Még az ablakok sincsenek a helyükön, a folyosókon süvít a jeges szél. Megkérdeztem egy csapat munkást, szerintük "rendesen megcsinálni" kábé egy hónapig tartana.

update 11:50: Az épületben úgy 15-16 fok lehet. Mi lett volna, ha időben megnyitják?

update 11:45: Kémünk friss jelentése: Az épület fölszintjének csak azok a részei készültek el úgy-ahogy, ahol a vásárlók járnak. A színfalak mögötti terület megdöbbentő állapotban van. Nincsenek bekötve a vezetékek, nem rakták fel a burkolatokat, festetlenek a falak.

update 11:02: Exkluzív információkat szereztünk beépített emberünktől, aki bent járt a zárt épületben. Körülbelül akkora a tömeg, mint egy jobb napon a Westendben, pedig még csak a boltosok, a munkások és szeméthalmok vannak bent. Feszített tempóban folyik az épület befejezése, a kisebb boltok tulajdonosai már idegesen várják a nyitást. Velük ellentétben több nagyobb üzletbe még az árukat sem rakodták be. Úgy tűnik, mintha tudták volna, hogy nem fog megnyitni időben. A Kerepesi úton jó közepes tömeg áramlik a pláza felé az esőben, minthogy semmilyen vizuális tájékoztatás nincs az elhalasztott nyitásról.

Megrázó képek Attilától hajtás után:

Olvasson tovább!

Magyarul beszél az amerikai reklámban a meztelen buksza

2007.11.15. 00:06 | szily | komment

 

 

Régóta tudjuk, hogy ha hirtelen rákiabálsz egy amerikaira, hogy "hülye, egzotikus nyelv" jó eséllyel azt vágja rá, hogy "magyar". A legújabb, a maga nemében - Mentos típusú, szándékosan ultradebil reklám - igen erős példa erre a Jimmy John's szendvicslánc reklámfilmje. A szpot Mentos-fokát az egekbe emeli a szendvicskihordó fiú megnyerően agysorvadásos mosolya. A film vége arra utal, hogy az amerikaiak fülében a magyaros akcentus igen hasonlít a pakisztáni angolra. A Jimmy John's amúgy egy Subway-szerű, jórészt franchise alapon működő szendvicsbár-láncolt, közel 500 kajáldával. István küldte be a reklámot, ezzel a szöveggel:

Tegnap lattam a tv-ben. Jol esett egy kis magyar szo, bar borzasztoan Gombi Grill stilusu a reklam. Meg a heten enni fogunk ott. Kivancsi vagyok, lehet-e magyarul rendelni.

István, epedve várjuk a villámtesztet, hogy mit szóltak a magyar rendeléshez.

Rosszul számol az OTP Garancia

2007.11.14. 17:37 | jackyll | komment
Egy másik kedves fizetési felszólítás, ráadásul kötelezős, úgyhogy, lehet, hogy tényleges haszna is lesz ennek a posztnak. Esetünkben az OTP Garancia kezdte terrorizálni ügyfelét , methogy állítólag rosszul számolták ki az egy évre előre kifizetett biztosításának díját:
2006. októberében vásároltam egy 11 éves Suzukit (azt hogy mér ezt, inkább most hagyjuk). Aznap az egyik netes alkuszcégen keresztül az OTP Garancia Biztosító Zrt-nél megkötöttem a kötelezőt. Még abban a hónapban megkaptam a biztosító levelét, melyben örömmel vették tudomásul, hogy csatlakozom népes táborukhoz, stb. Az már akkor furcsa volt, hogy miért pont a Bács-Kiskun Megyei Igazgatósághoz tartozom, mikor a Nyugati határszélen lakom (Zala Megye). Kaptam egy csekket is, mely a 2006 év hátralévő időszakára szólt. Rögtön be is fizettem. Aztán egészen januárig nem történt semmi.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása