Tékozló Homár

Van, akin nem lehet segíteni

2007.12.14. 15:52 | jackyll | komment
Hogy ne csak mindig vásárlói panaszok legyenek, álljon itt egy tanulságos levél egy olyan ügyféltől aki még nem telejsen készült fel a 21. (20.) század kihívásaira, úgyismint banki átutalás, így aztán csak Allah irgalmában reménykedhet:
Hadd továbbítsak feléd egy email váltást köztem és egy ügyfél közt. Egy kicsi, német szoftvercéget (www.cFos.de) képviselek Magyarországon, és sok naív ügyfél ír, de kevesen így. Ezelőtt is volt egy egysoros email tőle, de abban csak megerősítést kért a bankszámlaszámról.
Olvasson tovább!

Várakoztatási rekord a UPC-nél

2007.12.14. 12:55 | jackyll | komment
Bonyolult feladattal támadta be halacs a UPC-t: nem elég hogy át akarta iratni all inclusive csomagját egy másik címre, a másik címen lévő kábeltévés előfizetést is meg szerette volna szünteti egyidejűleg. Vesztére. De legalább új (bár nem hitelesített) rekord született ügyfélszolgálati várakoztatásilag: 140 perc géphang.
Első lépés: ügyfélszolgálat, telefonon. Viszonylag rövid idejű várakozás után elmondhatjuk, mit szeretnénk: "A" ügyfél részére nyújtott szolgáltatást (tv, net, telefon) helyezzék át egy másik címre ("B" ügyfél), a lehető leghamarabb. Az ügyfélszolgálatos munkatárs közli, hogy "A" ügyfél szerződésének áttelepítését akkor lehet csak kérni, ha a mostani létezőt ("B" ügyfél, tv) már kikötötték. Van ugyan szakemberük arra, hogy kikössön, és másik arra, hogy bekössön, de a kikötős nem köthet be, a bekötős nem köthet ki, lévén a kikötős csak tévés és kerületi, a bekötős meg netes is, és ezért már alvállalkozós. Kikötés után kérjük majd az áthelyezést, mondják, rendben, majd figyelünk.
Olvasson tovább!

Bookline vs matekosok

2007.12.14. 11:58 | jackyll | komment
Pigor kiszúrta, hogy az Analízis I. a Bookline-on még a 10%-os kedvezménye után is többe kerül, mint ami a bolti ára:
Törzsvevője vagyok (voltam?) a Bookline internetes könyváruháznak, de sajnálattal tapasztaltam, hogy ők is csatlakoztak az átverős, vevőt hülyének néző cégekhez. Pár hete rendeltem egy csomó könyvet a fenti műintézménytől, többek között két matematika tankönyvet egy ismerősnek. A tankönyvekre nem a hűségkuponra megszokott 30, hanem általában 10% kedvezményt szoktak adni, ezt korrektül fel is tüntetik az árak mellett. Egy apró "bibi" van csak, hogy az árakat nem tüntetik föl korrekten!
Olvasson tovább!

Nem a Centrum anyáz

2007.12.13. 16:36 | jackyll | komment
Többen  megemlékeztek már róla, de most kaptunk egy rosszabb minőségű képet, amin viszont látszik ennek a zseniális fizetett gerillamatricának a teljes szövege:
Budapesten több mint 40000 személygépkocsival rendelkező mozgássérült osztozik a számunkra fenntartott 1040 parkolóhelyen. Ha nem vagy mozgássérült, maradj ki a küzdelemből!
A képet készítő Katának nem annyira jött be:
Ezt egy parkoló automatán láttam kb. fél órával ezelőtt, ahogy igyekeztem vissza a munkahelyemre. Nem tudom, láttátok-e már? Felmerül bennem a kérdés, vajon a Parkoló társaság normális????
A képen alul jobbra nem látható csíkszerű szöveg szerint ez a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének hirdetése.

Adventi backdoor

2007.12.13. 15:48 | jackyll | komment
A Homár már érzi a potrohán a karácsony jeges leheletét, úgyhogy nem próbál küzdeni ellene. Legyen minden nap karácsony, és ne lopkodjanak és kurvaanyázzanak, mint azt zotyis fotózta a faliújságon. Béke!
miután már hetek óta minden ajtón kint volt az adventi koszorú, gondoltam, nekem is ki kéne tenni. de miután megláttam ezt a levelet a (panel-) ház faliújságján, rájöttem, hogy a késedelmemnek hála idén csak nekem lesz koszorú az ajtómon. a képen nem látható monogrammból kiderül, hogy a jó nagy darab szomszéd írta (akinek idén egyszer kicsit összetörtem a kocsiját a parkolóban, de velem kedves volt), szóval én egy kicsit félnék a gerinctelen b.zi helyében, bár úgysem kapják el, pedig tényleg ráférne egy verés!
kellemes ünnepeket!
zotyis

ui: sorry a rossz minőségért, nagyon siettem, ezért a képtelefonnal készült

Nyerjen kütyüket és kütyüket!

2007.12.13. 15:12 | jackyll | komment
Már megint van egy csomó érdekes poszt homároid témakörben:

 
A szentelt update menü nagyfelbontású képét köszönjük Eleknek.

Instant infláció a Thai kajáldában

2007.12.13. 14:36 | jackyll | komment
Sajátságos kiszolgálással találkozott Dani a Westendben. 400 forint felárat fizetett egy thai csirkéért, csak mert elvitelre kérte. Nem fordítva kellett volna?
Egészen friss élményt osztok meg Veletek, kb 15 perce történ, hogy a Westendben az egyik Thai gyorsbüfében vásároltam " tzípősz cirkét tojá'o rizze' ". A feltüntetett ár 780 forint, az előttem álló srác a sorban ugyanezt kérte. Én a fent említett ételt elvitelre kértem, 1180 forintba került ez nekem. És hogy mér? Mert a "köretet ilyenkor külön fizetem".
Olvasson tovább!

Az igazi, őseredeti, primitív Schokobananen

2007.12.12. 12:31 | szily | komment

Ausztriáról egy csomó rosszat el lehet mondani, de utcán árult téli csemegékben vitathatatlanul nagymesterek. Eszter régi szerelmünket, a csokibanánt találta meg Augsburgban, a mesekönyvből szalajtott nevű Christkindles Markt-on, a maga naturális formájában, miszerint banánt (nem fura ízű, purhab állagú habot, hanem a névadó gyümölcsöt) olvasztott csokoládéba mártanak. El is határoztuk, hogy a Homár-purdékkal tartunk egy mártogatós délutánt, aztán amit nem zabáltunk föl, fellógatjuk a fára. Ha valakinek van jó csokibevonat-receptje, legyen olyan jó, és lője el a postaládánkba!

Loptak a Kunsthistorisches Museum ruhatárából

2007.12.12. 09:40 | szily | komment

Tiger Feet - irtó kár, hogy nem árulhatom el, de ez egy pináról és buzulásról sokat énekelő magyar popsztár álneve - anyja pulcsit vett, kettőt, de ráfaragott, mert az egyiket elcsórták. A sztori megnyugtathat minden igaz magyart, hogy néha osztrákba is szar, a múzeum ugyanis még csak nem is válaszolt a Naiv Édesanya mailjére. Most nem lennénk az osztrákok helyében!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása