Tékozló Homár

Hétvégi disztroj: bölcsészsztriptíz, sátáni apeh és bõgõ emberek

2007.02.09. 16:39 | jackyll | komment
Ez a poszt a jól megérdemelt pihenés az egészheti futószalag melletti trancsírozás után. Hirtelen nem rémlik még ki, de a Monty Python tuti elsütötte ezt a poént Carol Clevelanddel, márminthogy egy túlkvalifikált nõ vmi hivatalos szöveget ad elõ sztriptíz közben. Esetünkben egy fiatalosra dizájnolt reklámipari szakkönyvet igyekeznek diszkréten lenyomni a torkokon.
Olvasson tovább!

Trolival nehéz Tahóautósfalván

2007.02.09. 12:26 | jackyll | komment

Közérdekû felhívással jelentkezik Charles Bronson Tahófalváról, avagy hókotró vagy egyéb személygépkocsival történõ összetalálkozáskor nehezen sérülõ munkagép tulajdonosát várják a 76-os troli végállomásához:

Sok békávés és utas panaszát továbbítom. Már negyedik napja parkol ez a VW a megállni tilos tábla után a Bethlen Gábor utcai trolivégállomáson. Így két troli nem fér el egymás mellett, ha a 76-os beáll a felszállóhelyre, a 73-as nem fér el mellette, és mögötte megbénul a közlekedés. A rendõrségre a dolog többször be lett jelentve hivatalosan, de semmi hatása. Néha kijön egy rendõrautó, pár percig álldogál a megállni tilosban, majd elmegy. Hiába, Budapesten ezt is meg lehet tenni.
Olvasson tovább!

Fantomtartozni az Elmûnek is lehet

2007.02.09. 11:24 | jackyll | komment

Tessenek örülni, kiderült, hogy fantomtartozni nem csak autópályamatrica és parkolás miatt lehet. Tamás most azt az alternatív variánst ízlelgeti, amikor az Elmû az új számlázórendszerre átállás miatt nem szippantotta le a decemberi havidíját, viszont két héten belül ráuszított egy behajtócéget. (Mondjuk a Homár emlékei szerint olyan két éve még 3 hónap nemfizetés után vágták csak el a drótot, bár akkor még behajtójuk sem volt talán.) So anyway:

Meg kell osztanom Veletek amit az Elmû és az általa megbízott Creditexpress nevû behajtócég két hónapja mûvel velem. Bár a becsület napjainkra idejétmúlt értékké vált én mégis maradi vagyok és annak érdekében, hogy az általam igénybevett közüzemi szolgáltatások díjait határidõre kiegyenlítsem, megbíztam a bankomat, hogy átutalással teljesítsen. Évek óta kapom azokat a számlákat melyek a bárgyúság örömével töltenek el ugyanis a hátralék rovatban mindig egy nagy kövér nulla szerepel. Nem így az Elmû decemberi elszámolásában. Akkor ugyanis e rubrikában 6915 forint hátralék jelent meg.
Olvasson tovább!

Államreform a polgárszopatásért

kormányzat/korszerûsödés

2007.02.08. 16:58 | szily | komment

Hogyan szív nagyot az államreformon az, aki csekken fizetgeti a lakásilleték részleteit? Olvassunk együtt a korszerûbb Magyarországért. Megrázó beszámoló arról, milyen hatékonyan teszik a reformerek egyre kellemesebb, élhetõbb hellyé a Pannon Pumát. A dialógus különösen szórakoztató!

Olvasson tovább!

Szamócatrükk a Metróban

Metro/szamóca

2007.02.08. 15:41 | szily | komment
Üdv Homár! Minap az egyik kolleganõm, a mellékelt képen látható szamócaadagot szándékozta desszert gyanánt elfogyasztani ebéd után. A cucc a budaörsi Metro áruházból származik. Ami látható rajta az a dátum 2/02/2007 (a mai: 8/02/2007). Ami a kisatírozott részt illeti, éles szemû ember, megfelelõ szögben tartva olvashatja: lejárati dátum. Amúgy a gyümi elfogyasztásra került az alanyok eddig nem panaszkodtak. Üdv: Pagan.ini
Olvasson tovább!

Re: Azok a csodálatos gyógyszerárak

2007.02.08. 12:33 | jackyll | komment

Tovább süppedünk a gyógyszergyártás rejtelmeiben, egész pontosan a generikus készítmények világában, de elõbb egy még közérdekûbb meglátás Marcitól, a tudatos adófizetõtõl:

Azért ragadtam billentyûzetet, mert a kedves olvasó, aki rendet szeretne rakni a fejekben gyógyszerügyben, ezt csak részben teszi meg. A legnagyobb tévedést nem húzza ki a képletbõl, sõt: "Az államnak lehet, hogy jóval kevesebbe kerül az a gyógyszer, ami a betegnek 29 forinttal olcsóbb, ugyanis a különbözõ gyógyszergyártók különbözõ mértékû támogatást képesek kilobbizni maguknak, így elõfordulhat, hogy ami a hölgynek 29 forinttal kevesebb, az az államnak pl. 200 forinttal."

Nem az államnak, hanem az adófizetõknek. Azaz nekünk, bazz!

Olvasson tovább!

Last minute elfeledett autópályabüntetés

2007.02.08. 11:13 | jackyll | komment

A Homár biztos benne, hogy pillanatokon belül érkezik megoldás Dr. Torkos Borz alábbi kérdésére, akit megtalált az ÁAK Zrt. egy 2005-ös bírsággal. Elvileg december óta 2 hónapon belül ki kell küldeni az ilyen leveleket, de ügyfél legyen a talpán, aki lekommunikálja, hogy nem kapott eredeti felszólítást másfél éve...

Csatlakozom az elõttem szopókhoz. A minap levelet hozott a posta, melyben az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. Jogi képviselõje közli, hogy tartozásom „a mai napig nem került megfizetésre”. E magyartalanságon már fenn se akadtam, a következõn viszont igen: egy 2005.08.24-én bekövetkezett „eseményt” említ, amirõl nem tudni, micsoda, azt se írja, hol, de a lényeg: 51300,- Ft-ot pengessek be 15 napon belül. Némi gondolkodás után rájöttem, hogy matrica nélküli autózásra gondolhatnak, ami nem szokásom. Most törhetem a fejem, hogy eshetett meg a dolog, ha egyáltalán megesett. Arra is rájöttem, hogy egy rendeletféle ébresztette fel jogász barátunkat és megbízóját, ami a perelhetõséget szabályozza és állítólag nemrég jelent meg. Mivel eddig semmilyen felszólítást nem kaptam, kérdés, hogy két év után milyen jogon követelnek ekkora-akármekkora pótdíjat?
Olvasson tovább!

Rabul ejt a disznózsír

2007.02.08. 10:25 | jackyll | komment

Magyar terméknek lenni relative biztonságos, mert a lakosság egy része gondolkodás nélkül veszi az ilyeneket, nehogy elszivárogjon a tõke. Nem is sejtik, hogy életük hátralevõ részében minden este addikciótól remegõ kézzel fognak zsíroskenyeret enni:

Sziasztok! A képen látható sertészsír egy kaiser közértben ejtett rabul. No comment. Kata
süti beállítások módosítása