Tékozló Homár

Re: Illetékfizetési mizériák

2007.02.16. 13:15 | jackyll | komment

Péter kiszúrta, hogy már ismét nem éltünk hiába, azazhogy naiv ügyfelünk panasza meghallgattatott:

Srácok, az APEH ismét reagált egy homárcikkre, ezúttal a csekkes illetékfizetés égetõ problémája tárgyában adnak eligazítást.

Aki lusta kattintani, annak eláruljuk, hogy a tavalyi cuccok befizetésére még használhatók a régi sárga csekkek.

Ki kapja vissza a regadót?

2007.02.16. 12:54 | jackyll | komment

Használtautós kolléga Homárhoz befutott kérdését rögtön tovább is passzolnánk Vomitnak, a regadó felszenteletlen pápájának, aki egy egész blogot futtat a témában.

Örömmel vettem tudomásul, hogy a 2000-ben gyártott, 2004 decemberében Magyarországon üzembehelyezett, és általam 2005-ben megvásárolt használt, eu tagállamból behozott autómra visszeigényelhetem a regisztrációs adót. Problémám a következõ: Az eladó kereskedés nem tud részemre prezentálni olyan számlát (vagy bármilyen okiratot) amibõl kiderülne, hogy mennyit és melyik Vám hatóságnak fizettek be. Nem õrzik meg a dokumentumokat. illetve elmondásuk szerint õk is magánszemélyektõl vették meg a gépkocsit. Visszakövethetetlen, de én kifizettem, hiszen beépítették az árba.
Olvasson tovább!

Elmû - a teljesítménybõvítés szappanoperája

2007.02.16. 12:28 | jackyll | komment
Ha péntek, akkor Elmû. Alábbiakban Tamás epikus küzdelmével ismerkedhetnek meg, aki csak egy kicsivel szeretett volna többet fogyasztani, cserébe az ügyfélszolgálat halálba szivatta. Utolsó levele az ügyfélszolgálatnak a Homárhoz is cécézõdött:
Következõ hatalmas kéréssel fordultunk Önökhöz: 2006. szeptember 7.-én vettük át új lakásunkat. A konyha beépítésénél kiderült, hogy a konyhai gépek mûködtetéséhez szükséges 3*16 A helyett 1*32 A-t építettek be. Felkerestük az Eurocenterben mûködõ ügyfélszolgálati irodájukat (hiszen ez az egyetlen ami munkaidõn túl is nyitva van) kértük, hogy a mérõórát írják át a nevünkre valamint kezdjék meg a bõvítés kiépítését. Közölték velünk, hogy ezt csak a váci utcai központi ügyfélszolgálatban lehet elintézni. Már ott bizonytalankodott a kolléganõ, hogy elõbb a bõvítést kell-e kérni vagy pedig az átírást elintézni, de ekkor ezen még nem akadtunk fent.
Olvasson tovább!

A hét rokkantparkolója

2007.02.16. 11:01 | jackyll | komment

Ha más úgyis autóshetet tartott a Homár, akkor a végére még egy-két viccet gyorsan elsütünk. Ádám találta meg a város legbiztonságosabban õrzött parkolóhelyét:

Ezt a helyet senki sem foglalhatja el a jogosultak elõl! Persze át is kerülhetett volna a tábla az utca azon részére, ami még nincs egy hónapja felbontva, de ahhoz biztos engedélyek kellenek. Rend a lelke mindennek!

Adios és hurrá, februárban végre jön a Homárnõ

Homár/Adios

2007.02.16. 06:55 | szily | komment

Egyrészt ezer köszönet a rengeteg olvasónak a sok-sok thaiföldi tippért, külön nem tudtam visszaírni mindenkinek a nagy rohanásban, ezúton is lengetem a kalapomat. Másrészt minden eddiginél nagyobb örömmel jelenthetem be, hogy a következõ bõ három hétre a Homár egyik fele Munk "Hoaxkábel-Cukiság" Vera lesz, így megtörik a férfiak rákügyi monopóliuma. Fogadják szeretettel Verát, mindjárt indul a repülõ, hasta luego.

Visszamenõleg fizettet a Wizzair

2007.02.15. 13:20 | jackyll | komment

Az információs szupersztrádának köszönhetõen akár egyetlen gombnyomással lehet már vásárolni, például repjegyet. Ilyenkor a szolgáltató egy eldugott linken megigéri, hogy nem adja tovább a személyes adatokat, viszont tárolja azokat. A Wizzair a napokban egy angol kormányrendeletre hivatkozva néhány ilyen tárolt kártyaszámot utólag megterhelt egy kisebb összeggel. Az érintettek közül Tamás és K. levelét szelektáltuk ide:

Tavaly interneten (bankkártyával) vásároltam két repülõjegyet a WizzAir-nél. Majd kaptam egy levelet nemrég tõlük amit mellékeltem a csatolt fájlban. Ezután jeleztem hogy NEM járulok hozzá az összeg levonásához amit tudomásul is vettek. Ennek ellenére levonták az összeget a hozzájárulásom ellenére. Várnom kell a válaszukra, hogy visszautalták a pénzem? Milyen lehetõségeim vannak ilyen esetben? Jogosan tarthatok igényt kamatos kamatra, illetve jogosan használták újra a már korábban megadott személyes adataimat?
Olvasson tovább!

Minden kaját befest a CBA és a Spar

2007.02.15. 10:23 | jackyll | komment

Kiderült, hogy nem csak a nedves parizerre nyomtatja a reklámot a CBA, hanem mindenre, ami logós zsacskóba kerül. Viszont már a második generációnál tart a festék, ami pl kézrõl le sem jön, ahogy Annamari észlelte:

Gyanítom sokan tapasztalták már, hogy pl. a Spar-ban vagy a CBA-ban elvehetõ zacskók - amibe a nép pl. a pékárut vagy a gyümölcsöt teszi - festettek, és fognak. Vagyis ha hozzájuk érsz, festékes lesz a kezed, ruhád, akármid. A Spar-ban viszont a minap a belepakolt kifli lett zöld. Elõször azt hittem, penészes a pékáru, csak hát túl élénk volt a színe. Akkor jöttem rá, hogy a zacskó fogta meg! Na de belülrõl? Majd a gyomrom fordult ki, már bocs... Azon viszont nagyon kiakadtam, hogy a CBA-s zacsiról ma reggel a kezemre ragadt festék darabkákat alapos kézmosással sem tudtam teljesen eltávolítani.
Olvasson tovább!

Szöcskének nézi at Auchan a mozgássérülteket

Auchan/állatkód

2007.02.15. 09:59 | jackyll | komment

Az Auchan parkolójában lévõ állatos navigáció egyszer már majdnem felkerült Homárra, de akkor még nem tûnt fel, hogy a mozgássérültek jele a szöcske. Szerencsénkre Oleg Gontar nemcsakhogy kiszúrta, de be is fotózta. (Az aszfaltról sajnos eléggé lekopott a festék, de eredeti képeken is alig látszottak.)

Az Aquinkcumnál lévõ Auchanban, a parkoló utcákat zseniális módon állatképekkel azonosítják. Ez azért nagyszerû, mert ha én a denevér sorban állok, akkor azt hiába jegyzem meg, mert nem ad támpontot. Keresgélek a tehén sornál, és sejtése sincs az embernek hogy a denevér ettõl most jobbra, vagy balra lesz található, és hány sorral. Természetesen a biológiában jártasaknak sem ad eligazítást, mert az elrendezés nem a törzsfán alapul. A laposféreg sor békésen fut a gepárd sor mellett, amit a parti lile sor követ.
Olvasson tovább!

Kilométeróravisszapörgetés ellen - tippek, trükkök

2007.02.15. 07:02 | jackyll | komment

Talán sikerült érzékeltetni a problémát, úgyhogy most jöhet végre pár hasznos praktikus tanács. Zsoci annyi hasznos infót küldött autóvásárláshoz, hogy ez itt csak a levele fele:

Nem az elsõ használt autót vettem már életemben, az alábbiakban csak a kilométeróra állásának valódiságának ellenõrzésre írok példákat (habár az állagról is írhatnék esszéket), pár fontos ötletet:

* Ha nincs szervizkönyv egy 2-3 éves autónál, akkor a kilométerórát 100%, hogy manipulálták.

* Ha van szervizkönyv, és kevés, vagy nem rendszeres elõírt ciklus szerinti a bejegyzés, akkor gyanakodhatunk, hogy van valami a palacsintában. Sõt a szervizkönyvet manipulálni is szokták, azaz kamu pecsét, kamu beírás. Ha túlságosan új a szervizkönyv a kocsi korához képest, és/vagy az utolsó szervizelés szerinti kilométerállás túl közeli, akkor az órában látható kilométerálláshoz képest, akkor szintén gyanakodhatunk. (Aki eladja az autót nem biztos, hogy rákölt egy szervizelésre, fõleg ha garancián is túl van.)

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása