Tékozló Homár

A Mester Kiadó és a "tisztességes áruküldés"

2008.01.03. 14:40 | jackyll | komment
Tegnap indult "kitartó köcsögök" sorozatunkban olyan cégeket fogunk összegyűjteni, akik már csak a Homár archívuma szerint sem ma kezdték ügyfeleik hülyének nézését, illetve azt olyan arcpirító modón végzik, hogy ha nem jogállamban élnénk (MUHAHAHA), biztosan skalpolás lenne a sztori vége. Mai visszatérőnk a Mester Kiadó, akik azzal szórakoznak, hogykiküldenek egy halom könyvet, cédét, dvdt, majd aki nem küldi azt nekik vissza önköltségen, onnantól "előfizető" és rendszeresen fogják csomagokkal spammolni, mint Sanya:
Tegnap megkaptam sokadik reklámanyagunkat, ami nagyfiam gondviselőjének szól. Ez ugyebár én volnék, ezért ki is bontottam a csomagot, melyben információs füzeteket ajánlanak a számítógépem használatához, illetve számítástechnikai problémáim megoldásához. Beleolvastam. Majdnem sírógörcsöt kaptam, hogy papírt ilyen értelmetlen dolgokra elpazarolnak. A szakmai részt azért nem fejtegetem, mert értelmetlensége, használhatatlansága miatt ez szót sem érdemel. A fontosabb rész ezek után jön, amit becsatoltam képként, de itt is kiemelem: "... Ha a bemutatócsomag meggyőzi Önt, és 8 munkanapon belül nem juttatja el hozzánk lemondását, 3-4 hetente további 10 négyoldalas kártyát postázunk Önnek vásárlási kötelezettség nélkül, megtekintésre, valamint minden második csomaghoz egy ingyenes CD-ROM-ot. Amennyiben megnyerik a tetszését, csupán 1690 Ft befizetésével meg is tarthatja őket ... a bemutatócsomag - kifizetése után - mindenképpen az Öné maradhat..."

Ezt többen is (feleségem, kollégáim) úgy értelmezzük, hogy amennyiben én passzívan viselkedem, és csak "benyelem" ezeket a reklámanyagokat, illetve úgy teszek mint kollégám (aki olvasatlanul kidobta), és nem küldöm saját költségemen vissza a CD-ket, illetve saját költségemen nem írok egy levelet, hogy felejtsenek el azonnal, akkor én előfizettem erre a semmitmondó baromságra.

Az ilyen cégek legalább azt próbálták valahogy elérni (pl. Reader's Digest), hogy valami aktivitást mutatva válaszoljak vissza, ezzel rendeljem meg akár a nem borítékkal is az általuk nyújtott "szolgáltatást". Eddig soha senkinek nem tettem meg ezt a szívességet, de úgy látszik eljött ez a pillanat is. Szerintem nem egyedül én (vagyis fiam) kapott ilyen levelet, csak a túlnyomó többség bontatlanul kidobta azt, és ezzel máris szerencsés "előfizetővé" vált. Kíváncsi leszek a folytatásra.

A levél elkövetője különben a Mester Kiadó Kft., aki tagja a Magyar Áruküldők Egyesületének (www.arukuldok.hu), és ezt büszkén is hirdeti eme reklámkiadványban. Amennyiben megnézitek az oldalt, a kezdet kezdetén ez olvasható rajta: "Célunk a tisztességes áruküldés megteremtése és gyakorlatának segítése Magyarországon!". Azért, hogy lássák milyen cégek is tartoznak ide, a kezdőlapon található e-mail címre is elkültem ezt a levelet.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winston01 2008.01.03. 15:21:09

"ja, és az előbbihez annyi, hogy csomagküldő futár hozta ki, nem a posta. A szomszéd vette át, mert én nem voltam otthon. Csodálkoztam is, mert én biztos nem veszem át, ha otthon vagyok. A szelvényre rá volt irva, hogy SZOMSZÉD IS ÁTVEHETI. Ha paranoiás lennék, azt hinném, elevel a szomszéddal vetették át."

És neked mi közöd ahhoz, hogy a szomszéd mit vesz át? Ha postáznak neked egy zacskó heroint ilyen felirattal, akkor téged csuknak le, mert a szomszéd átvette?

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.01.03. 15:22:25

Ez hülyeség, meg mintha lett volna már ilyen.
A bemutatócsomag NEM az amit a kezedben tartasz, hanem amit elsőre azzal a papírral megrendelhetsz...
(Nem vagyok a cég dolgozója, csak már sok ilyen szart kaptam...)

Pepin bácsi 2008.01.03. 15:23:48

winston01: az én hernyómat ne vegye át a szomszéd, mer nyakon vágom ! :)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.01.03. 15:24:56

Én bezzeg sose kaptam még ilyen kis csomagot! Sikeres vagyok-e?

Dr.Abál 2008.01.03. 15:38:49

Vagyok Pepinem,vagyok.Majdnem készen voltam egy félívnyi kommentel és szétzuhant a wlanaem.Bocs.
Má inkább leszarom,minthogy mégegyszer leírjam.

nem ördögtől való 2008.01.03. 15:39:23

Tiszta póniklub.Az is ilyen.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.01.03. 15:39:57

pepin bácsi: nagy volt ez a mai az életedben, örülök, hogy megélted, további sikerekre már ne számítst...

snowflake 2008.01.03. 15:40:19

"Célunk a tisztességes áruküldés megteremtése és gyakorlatának segítése Magyarországon"

Hát nem tűnt még fel, hogy a TISZTESSÉG kishazánk cégeinél nem ugyanazt jelenti, mint amit anyuka gyerekkorodban megtanított? (jobb esetben megtanított)

Dr.Abál 2008.01.03. 15:44:08

Homár tökön lesz rúgva,ha egyszer megtalálom!
Lehet,hogy Pepin bátyó,te az apósa vagy-e?

HOM · http://hom-torokbalint.blog.hu/ 2008.01.03. 15:48:39

ilyen csomaggal szekál ugyanez a kiadó már egy ideje
én is kidobtam azonnal,amikor láttam a csomagon hogy reklám
na ez volt a hiba,folyamatosaqn jöttek,én pedig csak annyit fűztem a dologhoz,hogy "ejha,milyen lelkesek"-majd hopp,bekerült az iktatóba

namármost,eljött az idő,hogy elkezdtek fenyegetőzni,hogy én tartozom nekik,mert nem fizettem ki a megrendelt szarukat
mondom magamban:Mi? milyen felszolitás ez?
nem is törődtem vele egészen addig,amig egy régi homáros ismerős meg nem keresett ezügyben...IntrumJusztícia,vagyis gondolom a férje,mert nem néni volt
személyesen házhozjött,hogy aszongya kéri a pénzt,amivel tartozom
na elpeccent ebben a pillanatban az agyam,és kértemhogy mutasson már egy általam aláirt megrendelést
azt mondta,hogy -ráutaló magatartást tanusítottam-
ezután elmagyaráztam neki,hogy szerintem most jön a ráutalásom java,ha nem kotródik el innen és soha többet ne jöjjön a környékemre se,mert kitépem a szivét és azzal fogom agyonverni

ez volt kb 1éve,azóta semmi hír róluk
ellenben most igy felelevenitve az élményeket,baszottul felhergelődtem

Pepin bácsi 2008.01.03. 15:49:56

Cigiző: eccer nekem is lehet jó napom :)
Ígérem, többet nem teszek ilyet, Dr.Abált ELSŐNEK !

Dr.Abál 2008.01.03. 15:52:15

Csak nyugi,kedves HOM,évek óta szopatom őket és nekik ez,JÓ:

Dr.Abál 2008.01.03. 15:54:15

Úgyis mindent a Bíróság dönt el-ha netán arra kerülne a sor-és jobba vagyunk.Tudják.El sem kezdik.

Dr.Abál 2008.01.03. 15:55:40

Lerázlak kedves Pepin.Sosem akartam,azazaegy véletlen volt.

Dr Net Elek (törölt) 2008.01.03. 15:57:15

HOM: "mert kitépem a szivét és azzal fogom agyonverni"

Ez mekkora duma:DDD

Dido 2008.01.03. 16:00:13

A Mester Kiadóból nekem is elegem van. Sokféle csomagot akartak eddig rámsózni. Mindig a kukában végezték!

DE! szerintem vedd elő a fiadat is, írod, hogy a nagyfiad gondviselőjének szól. Ugyanis mi ezt a csomagot nem ilyen formában kaptuk meg. Előszőr csak egy tájékoztatót, hogy megrendelheted és az infókat, hogy ha a bemutató csomagot megrendeled, akkor azt majd ha nem testzik vissza küldheted, lemondhatod...stb. Elsőre csak reklámanyagot küldenek, ami nyugodtan kukázható. A reklámanyag után a bemutatócsomagot csak akkor küldik el, ha megrendelte valaki! És csak akkor van fizetési kötelezettséged. Szerintem beszélgess el a gyerkőcöddel is, hogy ő a reklámanyag után kért-e komplett bemutató csomagot. Honnan tudnáa mester kiadó, hogy a nagyfiad gondviselőjének címezze....?

Bocs, ez a privi véleményem. Én is ismerem ezeket a kártyákat, de nálunk a reklámanyag rögtön a kukában kötött ki, így nem volt bemutató csomag küldésre a kiadónak lehetősége. Ezért ennyire ők sem hülyék. Ez Magyarországon jogszabályellenes is lenne.

graham · http://itoo.hu 2008.01.03. 16:09:28

Hála istennek Én korábban egy Homár postban már olvastam erről azelőtt, hogy valami alsógatyás cég megtalált. Hasonló módszerrel dolgoztak ők is! Ez nem ismeretlen módszer! Try&buy a neve és a T-Com is használja, csak ők küldenek szerződést! Kipróbálhatod ingyen a terméket és ha nem mondod le 30 napon belül, akkor automatikusan aláírsz Nekik x hónap hűségszerződést! Korábban ezt telefonon is lebonyolíthatták nem kellett szerződést aláírni! Felvették a telefonbeszélgetést és minden rendben volt, ha jött a panasz!

Gilderoy 2008.01.03. 16:10:04

Én ezekre mindig a "honnan tudják a címemet" kérdéssel szoktam reagálni.... mindig, mert rühellem ha valaki a letiltott címemre baszást küld. Az általában elég. Igazándiból sose küld senki semmit, max három évente ha egyszer.

Dr Net Elek (törölt) 2008.01.03. 16:14:09

Hogyan lehet letiltani egy cimet? Leszeded a postaládát, vagy mi?

-putyin- 2008.01.03. 16:15:54

Úgy szeretem az ilyeneket :))) bárcsak nekem küldenének valamit :) abból sem fog zsemlét venni amit tőlem kap pénzt :)

Minap a ríderdájzseszt is írt, hogy ne dobjam ki. Kár, hogy olyan kemény papírokat használnak, mert akkor nem dobnám ki, ha lehetne vele törölni...:D

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2008.01.03. 16:19:16

Az ilyen küldeményeket egyből a kukába kell dobni, válaszra se kell őket méltatni.Röhejes kis piti próbálkozók.

Válaszolni az Intrumnak, meg Rádi Péter BKV-ügyvédnek szoktam. Ők is röhejesek,de legalább van címük ahová lehet írni nekik pár kedves szót.

Dido 2008.01.03. 16:19:17

Net_Elek

A címed letiltását a BM-nél kell kezdeményezni. Lehet, hogy elsőre fura, de ha nem tiltatod le, akkor a Belügyminisztréiumtól cégek megvásárolhatnak név és cím adatokat. A letiltás után max. már csak azok a cégek zaklatnak, akik még korábban hozzájutottak a címedhez.

-putyin- 2008.01.03. 16:19:50

"ha nem mondod le 30 napon belül"

hogy van az, hogy sokan megrendelnek egy szolgáltatást, és csak a szívás van vele, mert nem kötik be, nem üzemelik, be, nem telepítik stb. Itt meg le kell mondjak valamit, amit meg sem rendeltem? Ezeket ki sem nyitom, tőlem akármilyen szerződés lehet benne, pont teszek rá. Ha kell valami, azt megrendelem. Nem úgy, hogy lemondom, hogy nem kell?? Elmegyek, lemosom a kocsiját naponta anélkül, hogy látná, levideózom és beszámlázok neki egy kisebb vagyont hó végén, mondván, hogy nem mondta, hogy nem kell. Vajon fizetne???

Dido 2008.01.03. 16:23:27

Net_Elek
kihagytam, hogy akik a BM letiltás előtt már hozzájutottak a címedhez és felkeresnek, azoktól pedig kérheted adataid törlését, a cégnek pedig jogszabályi kötelessége ezen kérésedet teljesíteni.

Jogging 2008.01.03. 16:29:17

A teljesség kedvéért (ma kaptam meg :-) ez van benne:

„A Mester Kiadó Kft. az Ön adatait saját rendszerében nyilvántartja és kezeli, annak érdekében, hogy a megrendelt terméket és más megbízható cégek ajánlatait el tudja Önnek juttatni. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, és adatait addig tartjuk nyilván, amíg Ön kezelésük megszüntetését írásban vagy telefonon nem kéri. Hozzájárulok ahhoz, hogy a velem szemben felmerülő esetleges kinnlevőségeket az Intrum Justitia Kft. vagy a Creditexpress Kft. kezelje. Adatfeldolgozó: DMS Kft.”

MEG IS ÍRTAM A LEVELEM NEKIK, HOGY TÖRÖLJENEK, ÉS HOGY ÉN MÁST ÉRTEK A TÖRVÉNY ÁLTAL KÍVÁNT "CÉLHOZ KÖTÖTTSÉG" ÉS "KÉSZLETRE" VALÓ ADATFELDOLGOZÁS TILALMÁRÓL.
MINDEZT RÖGTÖN KÜLDÖM A DMS-NEK IS, MERT OTT VAN A plüssKUTYA ELÁSVA.
KÍVÁNCSI VAGYOK...

Nem várok választ az Intrumtól...:-)

Egyébként egyszer adtam meg a gyerek nevét, mert az Állatkertben "térítettek" és valami plüsst osztogattak... Hiba volt. Szóval biztos, hogy nem az azóta kiskamasszá lett fiam rendelt, mert évek óta bombáznak....

Dr Net Elek (törölt) 2008.01.03. 16:32:07

Dido: kösz, igy már tiszta. Aszittem, valami vudu trükk...

ninamercury 2008.01.03. 16:32:24

Hozzánk egy kertészeti sorozat jár/járt. Elhatároztuk, hogy lemondjuk. Gondoltam berakom egy borítékba, és visszaküldöm, mert elméletileg így nem küldik többet. A postán rendes volt a nő, mert azt mondta, nem kell a szép fehér borítékot pazarolnom, elég ráírni az eredetire "Nem kérem többet!" és aláírni. Ez bejött, többet tényleg nem kaptunk. Egy éve édesanyám úgy gondolta az Orvos a Családban sorozat biztos érdekes és hasznos lesz. Megjegyzem akkor hiába próbáltam lebeszélni, de pár hónapra rá ő is rájött, hogy mekkora lenyúlás ez. Elővettük a régi módszert: csomagot felbontatlanul üzenettel, aláírással ellátni, és visszaküldeni. (Megpróbáltuk át sem venni, de hiába figyeltük a postást, a cuccot mindig a ládában találtuk. Talán külön kiképzést kapnak a Mester Kiadós holmikra?) KÉTSZER küldtünk vissza borítékot, az utolsó hármat már meg sem próbáltuk. Alig várom a felszólító levelet!

Jogging 2008.01.03. 16:33:40

Net_Elek és Didó!

Elég a lakcímed szerinti önkormányzathoz bemenni, kitölteni egy kérőlapot az adataid letiltásához. Ők "küldik" meg a BM-nek. (Minden önkormányzat okmányirodája, rendőrség, stb. ugyanazt a rendszert használja).

hadzsi 2008.01.03. 16:36:15

Ööö...nem akarok beleszólni, de az így megküldött cuccokat ha így akarják rádsózni akkor az kapásból jogellenes. Épp a napokban olvastam egy ehhez hasonló esetet. Akár írhat is az ember eg levélkét, hogy kapják be!

Narrátor (törölt) 2008.01.03. 16:40:24

Visszaküldeni, a tértivevényen van egy ilyen: "a címzett nem fogadta el". Ilyen egyszerű, ingyen, bérmentve, aztán lehet magyarázkodni, miért küldik még mindig.

Dido 2008.01.03. 16:42:15

Jogging

Érdekes. Én eddig mindig minden reklámanyagot a kukába vágtam rögtön és így már nem küldtek bemutatócsomagot. Van ismerősöm, akinek a gyerkőce rendelt, ők kaptak hasonló gondviselőnek címzett levelet. Persze a gyerek ott bevalotta, hogy ő volt... A Mester Kiadónál a reklámanyag mellé is tesznek pár bemutató kártyát, a megrendelő lap mellé, de az nem egyenlő a komplett bemutató csomaggal, az tényleg kukázható következmények nélkül. Már a reklámanyagnál tájékoztatnak az adatkezelés módjánról. A bemutató csomag mellé viszont nem pár kártya van és megrendelőlap, hanem már ott lapul a csekk is. Ez utóbbit viszont csak akkor küldhetik, ha valaki visszaküldte a megrendelőlapot, vagy telefonált...stb.

Persze tapasztalat, hogy ha az ember adatainaka törlését kéri egy cégtől, akkor célszerű ajánlottan vagy térti vénnyel feladnia levelet, különben a sajnos nem érkezett meg a levele választ adják...

Céadaoin (user ID 44540) 2008.01.03. 16:48:36

Bocs, nem tudom megállni...

BH (Legfelsőbb Bírósági Határozat) 1994.330

A szerződés létrehozása általában nincs meghatározott alakhoz kötve. A Ptk. 216. §-ának (1) bekezdése értelmében a felek - ha jogszabály alakszerűséget nem kíván szerződési akaratukat bármilyen formában, így ráutaló magatartással is kifejezhetik. Ha a megállapodás ténye bizonyítható, és annak tartalma megállapítható, a joghatás attól függetlenül bekövetkezik, hogy a felek milyen módon nyilatkoztak meg. Ráutaló magatartás viszont csak akkor állapítható meg, ha valamely magatartásból a másik félnek egyértelműen fel kellett ismernie a szerződési akaratot. A ráutaló magatartás nem hoz létre szerződést, ha a felek magatartása - önmagában vagy a korábbi tárgyalásokkal, az ügyletkötés körébe eső körülményekkel együtt - nem fejezi ki a megegyezést a szerződés lényeges, vagy bármelyik fél által lényegesnek minősített pontjaiban.
Amennyiben a szerződés lényeges feltételei a felek között nem tisztázottak, a teljesítés, az előkészítő intézkedés nem tekinthető szerződést létrehozó ráutaló magatartásnak.
Adásvételi szerződés esetében ezért a ráutaló magatartásnak olyannak kell lennie, amely alapján egyértelműen megállapítható, hogy mindkét fél akarata a Ptk. 365. §-ának (1) bekezdése szerinti ügylet létrehozása volt, közöttük a dolog tulajdonának átruházásával, a vételárral és annak megfizetésével kapcsolatos valamennyi kérdés tisztázásra került.


Én rákerestem, ti értelmezzétek :-D

Dido 2008.01.03. 17:00:31

Kicsit off, de eszembe jutott. Ismerősöm dolgozott egy szolgáltatónál és ő mesélte, hogy bizony hozzájutottak BM-nél letiltott címkhez, telefon előfizetők adataihoz, titkosítottt telefonszámokhoz is. Ők nem a BM-től vettek címet, hanem a telefontársaságot keresték meg, hogy xy település előfizetőinek az adatait kérik telemarketing céljára. A teelfontársaság, pedig elküldte az összes ügyfelet, pusztán egy csillaggal jelölte meg, hogy kik azok, akik nem hívhatóak fel, mert titkosítottak náluk. A cég, pedig úgy döntött, ha ilyen hülye a telefontársaság, hogy csilaggal jeöli, ők ezt nem veszik figyelembe. Jogásszal konzultáltak, aki azt mondta, hogy telemarketingre nyugodtan használják fel a tikos számokat is, mert a telefontársaság hibája, hogy kiadta azokat is, nem csillaggal kell megjelölni, hanem fel sem tüntetni a listán, ők meg tegyenek úgy, minth aelkerülték volna acsillagok a figyelmüket. A szerencsétlen Call Centeresek meg könyörögtek a főnöküknek, hogy hadd ne kelljen felhívniuk a titkos számokat, hogyan magyarázzák meg honnan vannak az adataik...stb. Hajthatatlan volt a vezetőség. Ismerősöm meg szinte idegösszeroppanás szélén állt, mert az emberek folyamatosan melegebb égtájakra küldték a munkaideje jelentős részében.

Mokele-Mbembe 2008.01.03. 17:02:27

Értelmezze akinek két anyja volt! Minek nézel te minket?

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.01.03. 17:07:43

A readers sem volt kutya, meg a magyar könyvklub sem. ondorító...

Cseber Lajos 2008.01.03. 17:08:54

Még az átkosban volt egy fazon, ez beöltözött kalauznak és kezelte a jegyeket a vonaton, a bliccelőket megbüntette, de lehetett nála is jegyet venni. Amikor lebukott, akkor a börtönből pert indított a MÁV ellen, hogy fizessék ki négyhavi munkabérét, mert ő elvégezte ezt a munkát, ugyanúgy, mint egy kalauz. Azt hiszem, a Vitray csinált vele riportot.

Jogging 2008.01.03. 17:10:20

Dido!
Naná!Lassan az anyámnak is ajánlott+tv-sen írok...:-))

Céadaoin (user ID 44540) 2008.01.03. 17:13:50

Jogging, melyiknek? :-D :-D (BOCS!)

Dr Net Elek (törölt) 2008.01.03. 17:19:21

Jogging: Mesélly:)
Felhötlen a viszonyotok?

yokli 2008.01.03. 17:26:49

Céadaoin 2008.01.03. 16:48:36

Naaszongya. Tök érdekes kérdés, és megérne egy BH-t, gonodlom hamarosan sor is kerül rá.
nagyon röviden: ugye a szerződés két vagy több fél egybehangzó akaratanyilatkotza, így tehát minden félnek tudnia kell, hogy a másik akarata az övével összepasszol. Ezért írja a Ptk. Kommentár, hogy "joghatás kiváltására csak az (a magatartás) alkalmas, amelyből az arra irányuló akarat az általános élettapasztalat szerint a másik fél által kétségkívül megállapítható volt".
Én, erre az esetre, ha bíró lennék, azt mondanám: egész egyszerűen túl sok a bizonytalanság, túl kicsi az esélye (vagy hogy mondjam) annak, hogy a címzett azért nem írt vissza, mert szerződést akart velem kötni, távolról sem lehet ezt egyértelműen kifejezett akaratként értelmezni.

Nagyon hosszan tudnám erről fosni a szót, de valszeg másnak nem olyan izgi :)
AMÚGY: HA BIZONYÍTHATÓAN ÁTVETTED A CUCCOT (VAGY AKÁR EGYET IS), DE KÉSŐBB NEM FIZETSZ, A CUCCOK VISSZAADÁSÁRA BIZONY KÖTELES VAGY. Más kérdés, hogy nem fogják venni a fáradtságot, h. ezt bíróság előtt lerendezzék.

Jogging 2008.01.03. 17:27:11

Net_Elek!
Jóvanmá!! Csak a móka kedvéért volt :-))Bár Anyám tényleg nehéz eset, mint én...

Céadaoin 2008.01.03. 16:48:36

Nos igen. Ezért csodálkoznék, ha jelen esetben
"a megállapodás ténye bizonyítható, és annak tartalma megállapítható"
lenne. Elég eddig elolvasni.De, ha mégis :-))):
remélem, a Kiadó abból, hogy én kidobom a kukába a cuccot (vagy hogy írok neki a sötét oldalról, hogy töröljenek), "aggálymentesen" megállapíthatja, hogy nem akarok venni semmit!

yokli 2008.01.03. 17:33:30

ja, ha valakinek gyszer lenne hozzá idege, el lehetne játszani, hogy belemegy a játékba, aztán elkezd hetente (naponta?) leveleket küldözgetni a kiadónak, hogy "mától 100 forintért veszem meg a kiadványokat, kérem díszcsomagolásban, kizárólag barna bubis borítékban, katicabogaras bélyeggel, és inkább erre és erre az új címre küldeni, stb., stb., ha írásban 5 napon belül nem jeleznek vissza, akkor elfogadásnak tekintem, köszönöm."
Kiváncsi vok, hány hétig (napig) bírná a kiadó.

Sztem ezzel a logikával el is el lehet jutni odáig, h. ez így természetesen nem működhet, ez nem ráutaló magatartás.

Kulimunkás 2008.01.03. 17:37:29

Egy időben a feleségem is kapot holmi felszólításokat ezektől hogy fizessen mert irgum-burgum.Ezért kértem őket küldjék már el a megrendelő másolatát, ami meg is érkezett. Arról kiderült hogy az anyja írta alá és küldte vissza azt a szart, persze továbbra is tagadta -folyton mákos volt- de egyértelmű volt az írásból. Igy megkapták az ~2k-t,majd töröltettem az adatait a rendszerükből.Valamint ez egy jó ok volt hogy érdemes elmenni az okmányirodába és bejelenteni az új lakóhelyet. Szóval szerintem kérd ki te is a másolatot, valószínűleg kiderül majd melyik családtagod volt nem túl körültekintő.

Jogging 2008.01.03. 17:39:24

yokli!
:-)) ipi-apacs! Hozzáírom a "ha majd sok időm lesz" listához!

upho 2008.01.03. 17:47:25

Dido 16:00-kor jol megirta, a kolok baszta el, a mellekelt boritekban szepen visszakuldte a megrendelot. en is tegnap kaptam meg, benne nehany kartya illetve level, etc. ha visszakuldod akkor kapod a bemutatkozo csomagot es egy 990ft-os csekket errol. ha ez utan 8 munkanapon belul nem mondod le akkor automatikusan erkeznek az ujabb kartyak 1690-ert. en vissza is kuldom, a csomagban van egy vezetek nelkuli eger, egy probat nekem meger ennyi penzert. el kene olvasni amit irnak, raadasul most eppen nagybetuvel volt minden, sajat balfaszsagot nem bepostolni homarra. udvozletem

Natura 2008.01.03. 17:58:29

Lehet hogy a kiskorú neheztelt valamiért.
Örülj neki hogy nem csinált 80 ezres telefonszámlát (ami egy igen hatékony szőlőnevelő eszkö egyébként).

Natura 2008.01.03. 18:01:22

És szülő, nem szőlő. Basszus, fáradok. :D

., (törölt) 2008.01.03. 18:08:59

De jó nektek!
Bezzeg nekem, soha senki nem küld semmit:-((

avatartalan 2008.01.03. 18:13:14

natökjo
épp ma kaptam meg én is ezt a szart
micsinájjak? :-)))

Natura 2008.01.03. 18:15:50

Küldd át Fektornak. Örülni fog neki.

shallow101 2008.01.03. 18:23:26

Drága Barátaim!

Szeretnék rendet tenni a témában, mert azthiszem nem jó irányban keresgéltek. Nem a ráutaló magatartás értelmezésében kell elveszni, hanem meg kell nézni a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. számú Kormány rendeletet, ami a Ptk-hoz képest speciális szabályokat tartalmaz ilyen esetekre.

A rendelet 8. § (1) bekezdése szerint az értékesítő - itt a kiadó - nem kérhet ellenszolgáltatást olyan áruért, amit a fogyasztó korábban nem rendelt meg.
A 8. § (2) bekezdést meg pont az ilyen trükkös fiúk miatt találták ki, ami kimondja, hogy:

A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni az értékesítő ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

Röviden összegezve: ha küldenek valamit, amit nem kértél, az a tiéd. Ha csöndben maradsz, akkor is.

Ha tényleg a gyerkőc rendelte meg, akkor sincsen baj, de ehhez már kell a Ptk:

A kiskorú, akinek gondviselője van, az cselekvőképtelen, vagy legalább korlátozottan cselekvőképes. Ez a csapat nem köthet érvényesen szerződést, csak a törvényes képviselője beleegyezésével. Persze vannak kivételek (ld.:Ptk. 12/A. § (3) bek. a-d pontok), de nem hiszem, hogy a Mester kiadótól akármi rendelése a mindennapi élet szükségleteinek fedezése körébe tartozó kiseb jelentőségű szerződés. Az a kiflivásárlásra van kitalálva.

ladybird 2008.01.03. 18:26:36

Nem szükséges BH,van külön rendelet a távollevők között kötött szerződésekről, idézem: "8. § (1) Az értékesítő nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg. (2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni az értékesítő ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását." Erről ennyit. :)

Dr Net Elek (törölt) 2008.01.03. 18:29:51

Gyurbán Fektor: Küldök egy sms-t az ip-dre. Örülsz-e?

yokli 2008.01.03. 18:44:16

shallow101, ladybird:
a helyzet azért korántsem ennyire egyszerű: a hallgatás és a ráutaló magatartás ugyanis NEM azonos fogalmak...
ld. Ptk 216. § (2) "A nyilatkozattétel elmulasztása - ha az nem ráutaló magatartás - csak akkor minősül elfogadásnak, ha ezt jogszabály rendeli, vagy ha a felek ebben megállapodtak."

A kormányr. csak erre a szabályra erősít rá (illetve kifejezetten úgy rendeli, hogy a hallgatás ebben azesetben nem beleegyezés), a kérdést NEM dönti el...

megamenn 2008.01.03. 18:47:28

Aha.
Aki elolvassa ezt a kommentet, az ráutalja a magatartását, és elfogadja a szerződést, mégpedig, hogy küld nekem 2000 Ft-ot. De aki nem akar, az lemondhatja a küldéstet, úgy, hogy küld nekem 1000 Ft-ot. Aki kétezeret küld, az megtarthatja a kommentet.

Tisztára mint az oviban...

Natura 2008.01.03. 18:50:39

Kéne egy kenyás poszt.
Szerintem holnapra csinálnak.

Sörivóje 2008.01.03. 19:00:16

Üdv!

Ha bárkihez inrumjusztíciás embert küldene a Mester, nyonjuk az orra alá az alábbi két paragrafust (ha nem tud olvasni, olvassuk fel neki):

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

Sok sikert!

Sörivóje

Ariadne12 2008.01.03. 19:15:44

Íme a teljes szövege a távollévők között kötött szerződésekről szóló rendeletnek, erre lehet hivatkozni, ha ugrálnának. No meg arra, hogy igazolják szépen, honnan szerezték a címedet. Ha fizetett adatbázisból, akkor azt.
www.fvf.hu/data/cms9155/17_1999_Korm_rendelet.pdf

Ariadne12 2008.01.03. 19:31:14

Plusz ha ugye ez a cég a Magyar Áruküldők Egyesületének tagja, márpedig az (www.arukuldok.hu/tagok.htm), akkor náluk is be lehet panaszolni, és az etikai bizottságuk elvileg fejére koppint a cégnek, persze ez nem hivatalos dolog, de hátha legalább kizárják az egyesületből. :D

fingucca 2008.01.03. 19:35:27

Ezeket a szarokat nem rendelte meg senki!Még a gyerek se.Postás vagyok egy kisvárosban,tegnap látni kellett volna azt a sok szemetet amit a mester kiadó küldött.Kb.4-féle szenzációs kiadvány.Persze nagy része "gondviselős"volt,és milyen a gyerek?Addig nyúzza a szülőt míg nem rendel.A fél város kapott.Meg szerintem a trv. is tiltja a kiskorúak ilyen zaklatását.A mai nap Reader csinálta ugyanezt.A fél város lehetőséget nyert a"szenzációs" fődíjra.És mindig akadnak hiszékenyek...

Kardics 2008.01.03. 20:42:06

Megjött a Readeres szemét, köszönjük NEM KÉRJÜK! Ti vagytok a tanuim, hogy bizony én lemondtam:D

Bamba Barack 2008.01.03. 20:59:31

Sziasztok

No ma én is kaptam egy kis csomagot a kiadótól...szép kis receptek vannak benne.ami tényleg a legjobb,hogy ha nem kell küldjem vissza...holnap írok nekik egy szép kis választ,hogy ha már így önhatalmúlag küldözgetnek embereknek mindenfélét akkor vagy kérdezzék meg őket előtte hogy tartanak-e rá igényt,vagy mellékeljenek válaszborítékot....elképesztő komolyan..a nővéremmel is szórakoztak pár éve.küldözgették neki kérés nélkül a recepteket,aztán felszólítgatták ,hogy fizessen....ellettek hajtva rendesen...
egy fillért sem vagyok hajlandó fizetni a visszaküldésért...keressenek más verebet..

Secnir 2008.01.03. 21:06:38


az "igen csúnyán nézek a behajtóra", az ráutaló magatartás, vagy még egy félcolos csövet is kell a kezemben fognom (a végén egy helyre kis KB-s könyökkel) amivel ráutalok?

és a ráutalok az ugyanaz mint a neki utalok? kiutalok a pénztárcámból egy jobbost (vagy balost, nem kívánt törlendő).

shallow101 2008.01.03. 21:23:57

yokli kolléga? DE, a kérdést eldönti.

Mindjárt visszatérünk arra, hogy mi is az utaló magatartás, de előbb nézzük mit idéztél:

Ptk 216. § (2) nyilatkozattétel elmulasztása - ha az nem ráutaló magatartás - csak akkor minősül elfogadásnak, ha ezt jogszabály rendeli, vagy ha a felek ebben megállapodtak.

Tegyük félre egy pillanatra a gondolatjelben lévő részt, és értelmezzük a szabályt a kivétel nélkül:

Hallgatás csak akkor elfogadás, ha jogszabály rendeli. Megfordítva: Nincs szerződés, ha csöndben vagy - ilyet csak jogszabály írhat elő (a csomagküldő cég nem). Van példa arra is, hogy hallgatással kötünk szerződést, de csak nagyon szűk körben (ilyen a biztosítási szerződés néhány esete).

A gondolatjelben a fenti szabály kivétele olvasható: ha a hallgatás valójában ráutaló magatartás, akkor mégis lehet szerződési akaratot kifejezni vele.

Ráutaló magatartás, mint jogviszony keletkeztető tény itt nem áll meg. Szerinted a "nem tevésből", hogy a csomagot nem küldöm vissza, egyértelműen megállapítható a szerződési akarat? Szándékosan csináltam?

Továbbmegyek, ha Te vagy a kiadó, hogyan fogod érvényesíteni az igényedet? Tegyük fel, hogy igazunk van, és nem jött létre szerződés, akkor Te mit fogsz csinálni? Még biztatási kárt sem követelhetsz, arra van BH, több is (pl. 1994.279).

Jogalap nélküli gazdagodással sem érdemes próbálkozni. A dologtól elestem, vagy nem, de egyébként sem kellett számolnom a visszatérítés kötelezettségével - Ptk. 361. § (2) bekezdés. Bíróság élvezné.

Beszélhetnénk még a speciális jogszabály viszonyáról az általánoshoz, de nem fogunk mert az unalmas, és mások a halálba fognak minket kívánni. Inkább összefoglalom mégegyszer:

Amit nem rendeltél meg, azt nem kell kifizetni.

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.01.03. 22:02:54

Szerintem aki nem akar ilyet az tűzze ki a házuk előtti villanyoszlopra a lemondópapírt és el van intézve az ügy.
Ha nem olvassák el magukra vessenek :D

SoulAssassino 2008.01.03. 22:50:14

Modnjuk ha a reklámanyagot kidobod, az mind1 is...csak ha megrendeled azt az első bemutatócsomagot, utána küldözgetnek ha nem mondod le...szerintem ez annyira nem gáz, és ezt azért szerintem rendesen elmagyarázza az az idegesítő reklámizé

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.01.03. 22:57:27

nincs ezzel semmi gond. Berakom a szekrenybe aztan ha akarnak erte jonnek, 30 nap elteltevel kidobom. Es akkor jogszeru voltam.
Meg nem rendelt zszolgaltatasert nem jar penz es rautalo magatartasnak csak az minosul ha kifejezetten aktivan kerem hgoy kuldjek.

Cseber Lajos 2008.01.03. 23:57:23

Nekem ide az Állatkertbe nemrég hozott a postás fél kiló ráutaló magatartást, de nem vettem át, visszaküldtem, nem tetszett a színe.

fatah 2008.01.04. 00:28:43

A legfobb gaz, hogy az adatvedelmi torveny van elcseszve mar jopar eve.

Az a szomoru valosag, hogy a Kozponti Adatfeldolgozo adja ki torvenyesen, PENZERT a neved, cimed magancegeknek kereskedelmi celokra, addig a pillanatig amig az ellenkezojet irasban nem jelzed felejuk. (erted, meg te intezkedj...)

Emiatt aztan nemcsak azokat a balekokat talaljak meg az ajanlataikkal akik egyszer valahol megadtak akarmilyen okbol a szemelyes adataikat, (mint mas normalisabb cegnel) hanem boldog boldogtalan 14. evet betoltott szemely megkaphatja ezeket.

Magahoz a sztorihoz kapcsolodva pedig tuti, hogy valami vissza lett kuldve a kiadohoz (akar egy gonosz szomszed altal, mivel nem kell alairas a perszonalizalt papirok miatt) es azert kuldtek ki a bemutato csomagot, eloszor mindig csak egy papir jon.

Netuddki. 2008.01.04. 00:32:55

"- Itt Prostatikus Vogon Jeltz beszél, a Galaktikus Hiperűr Tervezési Tanácstól - folytatta a hang. - Amint azt
nyilván önök is tudják, a Galaxis külső területeinek fejlesztését célzó tervek megkövetelik, hogy
hiperűrbekötőutat építsünk az önök Naprendszerén keresztül. Sajnálatos módon az önök bolygója egyike
azoknak, melyek szanálásra kerülnek. A folyamat két földi percnél valamivel kevesebbet vesz igénybe.
Köszönöm a figyelműket."

"- Semmi értelme meglepődést tettetni. Valamennyi tervrajz és megsemmisítési utasítás ötven földi év óta
megtekinthető a helyi tervezőhivatalban az Alfa Centaurin, úgyhogy bőven volt rá idejűk. hogy hivatalos
panaszt jelentsenek be. Semmi értelme, hogy ilyen későn kezdjék a felhajtást."

"- Mit akarnak azzal mondani, hogy sose voltak az Alfa Centaurin? Az isten szerelmére, emberiség, hiszen
csak négy fényévre van! Sajnálom, de ha magukat ennyire sem érdeklik a helyi ügyek, az igazán a maguk
baja!"

"- Megsemmisítő sugárzást bekapcsolni!"

Céadaoin (user ID 44540) 2008.01.04. 08:00:05

Aha... tegnap megkaptam én is, tigrincs meg jegesmedve van rajta, a fóliából sem bontottam ki, orbitális sebességgel irányítom vissza, hátha (jó) pályára áll.
A ráutaló magatartás nálam azért jött a képbe, mert
HOM · hom-torokbalint.blog.hu/ 2008.01.03. 15:48:39
esetében ezzel takaróztak.

Más: úgyse lenne belőle külön post, hát ideírom: a tegnapi postám aranybánya volt, volt benne a Mester mellett egy 1 Ft- os T-Online csekk is :-) , ami mellesleg teljesen jogos volt, ADSL modem ára 5900 Ft., díjkedvezmény 5899 Ft., benne volt a szerződésben is... csak ha teszem fel, hozzácsapták volna a konkrét számlához, akkor a külön postaköltség sem az én előfizetési díjamból ment volna... :-(

Pepin bácsi 2008.01.04. 08:20:46

basszus tegnap nekem is küldtek jegesmedvést, b@sztam is ki a kukába

úrilány 2008.01.04. 08:27:21

"olyan cégeket fogunk összegyűjteni, akik már csak a Homár archívuma szerint sem ma kezdték ügyfeleik hülyének nézését"
jó hosszú sorozatot kezdtetetek :P

Thomee 2008.01.04. 08:40:41

Ehehe! Ezt a kiadót én is ismerem. Kb. 4-5 éve, amikor a húgom olyan 14 éves körül volt, küldék az ő nevére szóló fizetési felszólításokat. Volt benne minden, ami kell. Peres út, behajtás, stb.Ismeritek, hogy megy ez. Mondom! 14 éves volt.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.01.04. 09:27:22

Az Alkotmánybíróság 15/1991. (IV.13.) számú határozatában a célhoz kötöttség elvéből következően megállapította, hogy a meghatározott cél nélküli, "készletre" való adatgyűjtés és tárolás alkotmányellenes.

Az adatkezelői nyilatkozatukra borzasztó kíváncsi lennék, de honlapjukon még utalás sincs erre. Sőt azt írják, hogy RENDELNED kell. A postaládába dobálás szvsz nem igazán rendelés.

de forduljatok Adriennhez: www.mesterugyfel.hu/

Gravity 2008.01.04. 09:58:33

Egy gond azért maradt, melyik Belügyminisztériumban? Kis hazánkban már nincs olyan....

tiram 2008.01.04. 10:20:28

Nincs teljesen igazad. Ha vetted a fáradságot, és visszaküldted a megrendelőszelvényt a bemutatócsomagra, akkor most is venned kell a fáradságot, hogy lemondd, ha mégsem kéred.
Igaziból úgy kell venni, hogy a bemutatócsomag megrendelése MEGRENDELÉSNEK számít, csak kapsz egy első, ingyenes csomagot ami után még meggondolhatod magad.
Én kapásból a kukába nyomtam az egészet, a pár bemutatókártyából levettem, hogy gagyi az egész.
Ami viszont nagyon tisztességtelen a Mesterektől: szomszéd is átveheti. Tegyük fel, megrendeli a kiskorú gyereked, aki épphogy írni tud, meg van pár forintja feladni a levelet. Aztán küldik a cuccost és te nem teheted meg, hogy nem veszed át, mert a szomszédba küldik. Na, itt kell hogy valami gubancot találjon egy jogász!
Egyébként undorítónak találom az ilyen "áltudományos", "álismeretterjesztő" szarokat.

szellem 2008.01.04. 10:30:11

A 13 napja született kislányom nevére érkezett tegnap valami reklámmarhaság. Odaadtam neki, de nem érdekelte. Még csak fel sem bontotta...
Ment a többi után...
Én szeretem az ilyen reklámleveleket. Nagy mértékben hozzájárulnak a kisnyugdíjas anyósom kandalójából leadott hő mennyiségéhez, ezzel csökkentve a téli hónapok fűtéskiadásait...

bizonytalan  2008.01.04. 11:06:09

Akartam rendelni Gipsz Jakabnénak egy két csomagot, de nem hagyták. Viszont ilyneket írnak magukról:

Kaptam egy újabb ajánlatot a Mester Kiadótól.

Néha küldünk Önnek ismertetőt, de természetesen nem kötelező elfogadnia ezeket az ajánlatokat.

Mit tegyek, ha nem szeretnék ajánlatokat kapni a Mester Kiadótól?

Kérjük, hívjon bennünket a (06-1) 3743840-es telefonszámon!

Hogyan léphetek kapcsolatba a Mester Kiadóval?

Kérjük, hívjon bennünket a (06-1) 3743840-as telefonszámon. Egyéb elérhetőségeink: E-mail: ugyfelszolgalat@mesterkiado.hu Fax: (06-1) 3743874 Levélcím: 1063 Budapest, Bajnok utca 13.

Megbízhatok a Mester Kiadóban?

Igen, megbízhat bennünk. Ezt több százezer elégedett ügyfelünk bizonyíthatja. A Mester Kiadó tagja a Magyar Áruküldők Egyesületének, amely a korrekt csomagküldő szolgálatokat tömöríti.

A cigányok korrektak.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.01.04. 13:35:45

Szerintem ilyenkor kifejezetten jól jön, ha a postással jó viszonyt tart fenn az ember - szóval én a kibontatlan boritékot visszaadnám a postásnak, hogy legyen szíves írja már rá a boritékra, hogy címzett ismeretlen.
Ha pedig a szomszéd átveszi helyettem? Na azt próbálja csak meg. Ilyenkor a szomszéd megtarthatja a nekünk szóló csomagocskát, de természetesen számíthat arra, hogy bevasalom rajta azt a pénzt, amibe a hülyesége nekem kerül.

Netuddki. 2008.01.04. 14:03:27

Bástya elvtárs 2008.01.04. 13:35:45
"Ilyenkor a szomszéd megtarthatja a nekünk szóló csomagocskát, de természetesen számíthat arra, hogy bevasalom rajta azt a pénzt, amibe a hülyesége nekem kerül."

Pffsssz! Azzal is csak a szívás van. Észben kell tartani, átmenni a szomszédhoz, stb...

lákilúk 2008.01.04. 18:51:42

igazi városi gerillaként én a következőt csinálom, és mindenkinek ezt javaslom: válaszlevelet, megrendelőszelvényt zsebre vágom, ha boríték, még jól kitömöm szeméttel, és amikor elsétálok egy postaláda mellett, akkor feladom (persze név nélkül).
Most pl az Editions Atlasnak fogok küldeni fél kiló reciklálnivalót, ők se unatkozzanak

beste 2008.01.05. 05:58:43

TEgnap engem is elért a fantasztikus lehetőség, hogy rendelhetek a fenti brigádtól. Azonnal mél ment nekik, hogy töröljenek a nyilvántartásukból, és nem akarok tőlük semmit sem rendelni.

Kíváncsi vagyok, hogy fognak-e még macerálni.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.01.05. 08:58:51

A Mester évekkel korábban bepróbálkozott azzal, hogy a feleségem a 2 éve nem használt lakcíméről rendelt valamit, és mostmáraztán fizessük ki.

Kérdeztem, ha megrendelt egy terméket, vagy szolgáltatást, ugyan be tudnák-e mutatni a megrendelőt, nejem által aláírva, legalább másolatban?

Elfaxolták a megrendelőt, amint az asszony tényleg rendelt valami konyhai bizbazt.

Az aláírás meg nem az öv volt!!! WTF???

Visszaszóltam az ügyfélszolgálatnak, hogy akkor ezt innentől kezdve nem tekintem megrendelésnek, felejtsük el egymást. Nekiállt keménykedni, hogy ott a megrendelő, azt márpedig ők teljesítették, most akkor teljesítsünk mi is, fizessünk.

Ekkor megpendítettem, hogy akkor kezdhetem-e fogalmazni a feljelentést magánokirathamisításért? Vagy inkább törölnék az asszonyt minden nyilvántartásukból?

Azóta csend van.

Kötél - minden érintettnek. Azonnal végrehajtani!

Rák Attantam 2008.01.05. 10:45:17

Hehe, nekem is megjött... a tigris meg a maci. A nevemmel, címemmel ellátott ragadós matricákat, köszönöm, elfogadom. Az "információs kártyákat" eltettem. A többi zagyvalékot viszont azonnali hatállyal kidobáltam, nehogy valaki a családból véletlenül visszaküldje.

Egyébként meg nyugi: amíg TE tevőlegesen nem veszel részt a dolgaikban, tehát nem küldözgetsz válaszborítékokat, nem írsz alá semmit stb., addig "biztonságban" vagy. Ha esetleg trükköznének és a küldemény átvételekor alá kellene írni a postásnál, akkor meg ne írj alá. Persze ez elég drága és nem valószínű, hogy ezzel jönnének.

Amúgy meg pl. a Mesterkiadós válaszborítékon van egy ilyen fekete négyzet egy fehér körrel, amiben az áll, hogy a postai díjat a címzett fizeti. Alatta meg van egy kód (pl. DES-234-RDSDxyz).
Na ezt meg a Mesterék címét rányomtatod egy síma fehér borítékra és elküldöd benne a címjegyzékükből való törlésed iránti kérelmedet. Ha belefér, akkor kérheted tértivevényesen, sürgősségi kézbesítéssel. A lényeg, hogy ők fizessék. Majd a postáskisasszony mondja, hogy meddig mehetsz el.

Én már sajnos kidobtam a borítékukat, de jó lenne, ha valaki megcsinálná és beszámolna róla.

Esetleg lehetne gyártani párszáz(ezer) ilyen borítékot és a helyi telefonkönyv összes "lakójának" nevében, tértivevénnyel, expressz, sürgősségi, törékeny, légiposta stb. szolgáltatások igénybevételével elküldeni mesteréknek. :)

PioDVD 2008.01.05. 11:36:29

Ahogy Shallow101 és Ladybird írta, nem vagy köteles válaszolni, hogy nem kéred. (Nemrég volt erről szó az Index-en vagy a Rádióban.)
És visszaadnod sem kell, mert nem vagy köteles megőrizni semmit, amit nem kértél. (Gondold el, vettél 20 db akármit, mert olcsó volt, nincs hová tenned, ezért elküldöd valaki címére egy számlával, amit nem fizet ki és nyilván le se mond. Mikor találsz vevőt, akkor meg érte mész, hogy adja vissza vaga fizesse ki....)
Szóval leszarni, mit írnak (természetesen, ha nem volt megrendelés), a cuccot meg kidboni vagy használni, ahogy tetszik.

VilMarci 2008.01.11. 16:52:02

Hihi,

Megint kezdik.
1 het egy hülye levél, hogy majd figyeljem a ládámat, mert lehet, hogy nyerek.

Tegnap megint jött az RD-től valami hatalmas boríték, bele se fért a ládába. Sajna túl későn tiltottam le az ügyfélkapun az adataim kiadását...

Vajon már bárki nyert tőlük bármit? Akár rendeléssel, akár anélkül?

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2008.01.17. 04:32:27

Nekem a jó 3 éve 14 évesen meghalt lányom nevére szoktak ilyen beetetős ajánlat-csomagokat küldeni különféle cégek... Szerencsére a házunk közelében van egy szelektív szemétgyűjtő sziget, igen könnyen végzik ott az ilyen küldemények.
Más különféle cégek telefonon keresik őt jobbnál jobb ajánlatukkal. Nekik meg elég emlegetni a kedves édes anyukájukat (a telefonszámunk amióta létezik, le van tiltva DM-ről, mégis megszerzik egyesek, tutira telefonkönyvből, ahol szintén jól látható a kis § jel a név mellett, de ők persze tagadnak...)

Másik érdekes kérdés a telefonon történt szerződéskötés tekintetében az, hogy amikot te felhívsz egy szolgáltatót, bemondja az automata, hogy rögzítik a beszélgetést (ezt így írja elő a törvény, be kell mondani, ha rögzítik). De mi van akkor, ha ők hívnak téged? Rögzítés akkor is van, de senki nem mondja, a kezelő főként nem, vagyis ezzel mindenképp törvényt sértenek. Ergo, ha egy ügynök hív téged, rádumálna valami marhaságra, s te nem tiltakozol eléggé hatékonyan, honnan tudod, hogy visszakerestetheted a szolgáltatónál a beszélgetés rögzített változatát, ha ezt nem jelzik neked??? Tuti, hogy sok szerencsétlen hülyét ezzel fűznek be.

mmit 2008.11.12. 09:25:47

Sziasztok!
Lehet, hogy lehurrogtok, de nekem tetszik a Mester Kiadó. Nem vagyok a cég tagja, de már évek óta rendelek magam és családom számára több ilyen gyűjthető csomagot.(állatos, szuperautós, repülőgépes stb,)
Lehet, hogy sajátos taktikát folytatnak azzal, hogy direktbe elküldenek egy csomagot - ennek agresszív szinezetét nem vonom kétségbe. De ugyanakkor plusz kockázatot vállal -igaz, ki kérte tőle, - de abban tényleg rendesek, hogy ha megunom a gyűjtést és veszem a fáradságot, hogy levélben vagy telefonon lemondjam a további igényemet, attól a perctől kezdve nem küldik tovább.
Természetesen nem vagyok kéretlen vagy felkért hozzászóló sem, de igazságérzetem sarkallt arra, hogy necsak a rossz oldal látszódjon.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.05. 01:33:46

Az is egy majom, aki 1600 forintot kifizet pár papírlapért, aminek előállítási költsége 20 Ft.
Ámde a hiba biztos bennem van...

RaveAcE 2009.09.05. 16:39:23

Simán dobd ki a kukába. Ha nem tartod meg, nem követelhet semmit.

Clarimonde 2010.09.09. 22:28:30

(hátha valaki rákeres, ahogy én is)

MESTER KIADÓ ALERT!

Egy héten belül a harmadik vackuk akad a kezembe, az elsőt nekem küldték, a másodikat a főbérlőmnek (virágok, szobanövények), a harmadikat meg ma az emberem édesanyjának ( a Föld országai vérgagyiság) - már a sajátomén is csodálkozom, mert hát istenlátjalelkemet én nem szórakozom a személyes adataimmal, nem bízom rá akárkire, és az már tényleg felettébb gyanús, hogy ember anyukájának a címe úgy szerepel a borítékon, ahogy az csakis a lakcímkártyáján látható ( emelet, ajtó, ilyesmi). Szóval én most fenemód feljelentős hangulatba kerültem, de előbb ellátogattam a betyárgazemberek honlapjára, azon belül is a FAQra -> www.mesterkiado.hu/CustomerCare/FAQ.aspx , ahol nagylelkűen azt javasolják, hogy "Minden termékre biztosítunk 8 munkanap megtekintési garanciát. Kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol segíteni fognak Önnek abban, hogyan tudja visszaküldeni nekünk a csomagokat." - nagyon szépen köszönöm!
de ami még jobb, az a küldeményhez csatolt pirinyó betűs tájékoztatóban áll: "Amennyiben nem szeretne tőlünk több ajánlatot kapni, értesítsen minket levélben, amit a mellékelt, bérmentesített borítékban könyvelt küldeményként postára adhat, vagy küldje el _pontos adatait_ az alábbi e-mail címre: adataim@imponline.com" Magyarán csakis akkor állnak el a sz@rjaik küldözgetésétől, ha előtte rájuk bízom az adataimat én magam (mert hogy első körben fogalmam sincs, honnan szerezték) - FAQ-ban is van ám arra utalás, hogy telefonos ügyfélszolgálatuk megkeresésekor adategyeztetéssel indul a történet. Senkinek sem fogok alapot adni arra, hogy hosszabb-rövidebb idő elteltével vidáman használhassa megint a lakcímemet, vagy bármi mást, amit tud rólam, ötlet?
..vagy bemenni ügyfélszolgálatra, ajtót letépni, ügyintéző menedzserurat-hölgyet addig ütni a Világ országai összessel, amíg mozog..? (ez így elég közel áll a szívemhez, nna)

ÉS: a központi nyilvántartóból szerzett adatokat (ez nem egy olyan hely amúgy, amit fegyveres őrök vigyáznak egy cápákkal teli várárok mentén..?) meddig használhatják fel törvényesen a cégek? Vagy egyszer megveszik, aztán kész, ígyjárás? Valakinek van infója erről esetleg?

Meggyespite 2010.09.29. 14:27:31

Sziasztok!

Küldök egy ötletet! Én is jártam már furán a Reader's-el. (Köcsög egy cég!) Elköltöztem egy másik lakásba, és két hét múlva már kaptam is a csomagot, saját névre. Felhívtuk őket, hogy honnan tudják, hogy elköltöztem? Persze nem akartak válaszolni, annyit mondtak, hogy az adatbázisukban vagyok. Nade hogyan???? Nehezen, de kinyögték mindenféle fenyegetés, feljelentésre utalással, hogy a BM az, aki kiad minden adatot. Így felhívtuk a BM-et. Ott kiderült, hogy ha valaki írásban (de nálam jelen esetben szóban is elég volt az előző fenyegetéseket igénybe véve) tesz egy nyilatkozatot, hogy az összes adatát titkosítsák, akkor onnantól kezdve az titkos, és nem adják ki senkinek.

Nem tudja senki, hogy miért nem fordítva van egy állandóan 'személyiségi jogokra' hivatkozó államban, (mert ilyenkor nincs személyiségi jogunk!) de sajnos erre meg a BM-nek van joga... :(

Üdv!

flaci52 2012.02.13. 13:27:41

T:Mesterkiadó,1063Budapest,Bajnok u. 13.
Már egyszer jeleztem önöknek,hogy a továbbiakban Neem kérek semmit.Ezúton Fánczó László
süti beállítások módosítása