Tékozló Homár

Lopják a jegyet a BKV-ellenőrök?

2008.02.26. 00:06 | szily | komment
Mókás helyzet: halmozottan bűnös utas jelent föl ellenőrt, ami eleve nehezen állna meg egy filmbéli esküdtszék előtt. Mivel azonban nálunk nincsen esküdtbíráskodás, az élet meg nem egy film, hanem egy Homár-poszt, a felvett kérdés csak ottmarad a levegőben. Elveheti-e a jegyünket az ellenőr, mármint a fel nem használt tömbjegyet, mert csaltunk? És ez vajon lopás-e? Vagy örüljön a bűnös, ha nem lökdösik meg jó BKV-s szokás szerint? Gondoltaébresztő bliccelőlevél alant.

A történet elején le kell szögeznem: jogosulatlanul vettem igénybe a BKV szolgáltatását. Bár van bérletem, de ez nem volt nálam(tudom, mindenki ezt írná, ezért nem is várom el, hogy ezt bárki is elhiggye nekem) Pont az ilyen esetekre tartok magamnál egy tömbjegyet. Ez a tömbjegy válik majd később a történet kulcsszereplőjévé. Ahogy kell, a fenti gondolatmentet már csak akkor sikerült végiggondolnom, amikor már az ellenőr szemben állt velem. Ezt neki is elmondva kértem, hogy kezelje le az amúgy még zsír új tömbjegyet. Jött a helyszíni bírság / fényképes igazolvány dolog, aminek én nem tettem eleget, mivel nem vagyok hajlandó a bérlet árának a 30%-át kifizetni pluszban ilyenért. Elismerem, itt már a második hibámat követtem el, eddig a történetben egyedül én vagyok az elítélhető.
Ekkor következett egy váratlan fordulat, az ellenőr egy laza mozdulattal zsebre rakta a jegyemet és közölte, hogy a pótdíj befizetése után az Akácfa utcában visszakapom. Próbáltam szerezni tőle valami információt arról, hogy milyen jogalapon teszi ezt, de erre csak valami zavaros hablatyot adott elő a munkaköri leírásáról és az állampolgári jogokról, valamint arról, hogy ő már 10 éve dolgozik mint ellenőr és, ha ez nem lenne szabályos, akkor már nem lenne ellenőr. Ebből számomra csak az derült ki, hogy valószínűleg nincs ilyen jogalapja. Ezt megerősítette nekem a Jegy- és Bérletellenőrzési Szakszolgálat is. Természetesen pontosan tudom, hogy a tömbjegy már azóta egy másik boldog utas zsebében van, így juttatva egy kis mellékeshez az ellenőrt és egy bérletpénztárost.

Kérdésem csupán annyi maradt, hogy attól, hogy én jogosulatlanul veszek igénybe egy szolgáltatást, miért érzi magát az ellenőr feljogosítva arra, hogy megtartsa a tömbjegyemet ?

okoska77
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.02.26. 00:15:49

én leírni nem merem, de gondolom, remélem az nem baj? (már hogy számokfutó vagyok...)
háztömb, tömbsajt, börtömb, de tömbjegy?
vérmalac legyek ha ezt a nevet keresték. De a keresztségben megmaradt.
Nem sajnáljunk a pár forintot a bkv. Nem ez a baj velük. De azt se írom, mert nem bírom - elalvadtam. Legurul a fejem. Jó éjt. Aki reggel olvassa, annak jó hír hogy neki ma van.(itt tegnap)

úrilány 2008.02.26. 00:17:53

"A történet elején le kell szögeznem: jogosulatlanul vettem igénybe a BKV szolgáltatását." - innentől kezve akkor miről is beszélünk?

tojásosnokedli 2008.02.26. 00:25:07

"Ezt neki is elmondva kértem, hogy kezelje le az amúgy még zsír új tömbjegyet."
Nem kalauz, jegyellenőr. Te lyukasztasz, ő megnézi, nem fordítva.
Amúgy kíváncsi lennék annak a tömbnek az évjáratára.. :)

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.02.26. 00:30:50

úrilány - már majdnem az alvás mezejÉN, de azt még ideírom neked most: rossz-e az neked ha szerintem nincs igazad? Az hogy a poszt ó oly prosztó, lásd itt hogy aki írja annak is delma van a füle mögött, az nem jogosít fel senkit sem arra hogy a sajátját is bedelmázza.(delma és luisz...)
Mert egy példa ami idecikázott most - ha én lerogyok mert azt hiszem vicces, de a törvény azt tiltani látszik, és a rend éber őre(itt nem mint fizetőeszköz)azt találja mondani hogy ne tovább, de utána szeppent arcomra tekintve kiveszi a farzsebemből az aktuális minimálbér felét, attől még nem szép dolog az sem. Sőt. Olvastam egyszer, az ilyesmiért meg is büntettek egyszer már valakit. A nevét jótékony homár fedi..
Amúgy meg pont igazad van, mert ha nem fizet jegyet hogy valaki szaladjon a hétérrel utazás gyanánt, akkor tényleg fura az erkölcsi alap. Del mások. Mind a ketten. Ellen őr, és blicc man.(belga szó ez)
Nem érte meg írnom, hosszú lett, és nem alszom közben. De majd most
Jó éjt.

ui.: Ja és úrilány. Néha szeretem a blogod.

s_marky 2008.02.26. 00:41:37

én január óta egy azaz egy darab jeggyel utazom minden hétköznap

tojásosnokedli 2008.02.26. 00:45:14

s_marky: hát grat.
És a fürdőkádban sem engeded le a vizet, mert az még jó felmosni.

gromit 2008.02.26. 00:45:34

urilany, szoval ha valaki bliccel, akkor rendben van, hogy lopnak tole.

rendben van, hogy egy ellenor lop egy utastol.

hat engedd meg, hogy gratulaljak.

gromit 2008.02.26. 00:47:34

nokedli es ez az optimista verzio :))

meg egy furdes.... fogmosas.... kavefozes.....

na jo, nem gusztustalankodom tovabb

Bolee 2008.02.26. 01:59:24

Ellenőri szám felírva? Megkeresni cégen belül, érdeklődni egészségéről!

Mirko 2008.02.26. 02:15:34

Kicsit hiányos a sztori...

"Jött a helyszíni bírság / fényképes igazolvány dolog..." Ha ez szó szerint így, ezekkel a kifejezésekkel hangzott el, akkor igen vicces fiú lehetett az ellenőr - még szomorúbb a helyzet, ha komolyan is gondolta.

Hogy került hozzá a tömb? Esetleg pszichikai ráhatással elkövetett rablás? A fenti alapján még talán a hivatalos eljárás színlelése is megáll, amit szintén súlyosan mérnek.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.02.26. 02:15:42

A beszélgetés elején a mobilon a hangrögzítés bekapcsol, a végén fotó készítése az ellenőrről, majd az egészet szépen prezentálni a BKV-nak.

Mirko 2008.02.26. 02:19:10

Szevasz Shark, leálltál a blogolással? Innen nézve úgy tűnik, és sajnálatos... :]

jesszumpepi (törölt) 2008.02.26. 03:36:29

Zanzibári akciós utamat mástól elvett BKV-s jegytömbre cserélem.

Csééé 2008.02.26. 04:00:33

"Ezt neki is elmondva kértem, hogy kezelje le az amúgy még zsír új tömbjegyet."

Csak gratulálni tudok:)))
Te adtad oda:)
Mentségedre legyen mondva, rutintalan kis láma lehetsz ha egy ellenőrben bízol meg:)
Máskor megtanulod, hogy senkinek nem adsz oda a kezébe semmit.
Ettől függetlenül a kaller vegyen gyógyszert az árán.

kalapocska 2008.02.26. 05:23:26

hat ahogy te semmibe vetted a szabalyokat meg a torvenyeket o is. nincs min csodalkozni. ha azt szeretnenk hogy az emberek egymas iranti tisztelete es szabalytisztelete javuljon akkor mindenki maga legyen tisztesseges csak aztan haborodjon fol masokon. es azon se kell kiborulni hogy ellenor volt. o is a magyar valosag termeke ahogy te is.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.02.26. 07:23:23

Kéne év paraszt ellenőre díjat is alapítani... Nem tudom, ki nyerne, aki veri az utast, vagy aki meglopja? Btk. büntetési tétel legyen a mérce?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.02.26. 07:23:49

Ezt a levelet én is megkaptam, de a blog indítása óta megtanultam azt, hogy aki bliccel, az ne panaszkodjon.

.Lacanova. 2008.02.26. 07:27:32

Én csak jelezni szeretném,hogy valszeg román volt az ellenőr...

demizson bobby 2008.02.26. 07:39:00

Ha valaki tud még olcsó,régiárú tömbjegyet,az szóljon most!
Most.

szajberpiraty 2008.02.26. 07:44:56

Először is, hogy lehet, hogy a bérletet otthon felejtetted, a tömbjegyet meg nem?

Másodszor: mi a f*sz az a tömbjegy?

ddd.dino 2008.02.26. 07:52:20

Régen volt, hogy BKV bérlet tulajdonosnak mondhattam magamat. Viszont akkor még élt az intézmény, hogy aki otthon hagyta a bérletét, csekély kezelési költség fejében bemutathatta az Akácfa utcában és nem lett BKV-s priusza. Gondolom ez még most is létezik, és az a lényege, hogy aki otthon hagyja a bérletét, annak ne kelljen jegyet venni. Őszintén szólva ez a "van bérletem, de otthon szoktam hagyni ezért tartok magamnál tömbjegyet, csak azt elfelejtettem kezelni" című szövegrész nekem sántít. Mivel itt mindannyian úriemberek (illetve úrilányok) vagyunk, ezért nem szeretném valótlanság állításával megvádolni a poszt íróját, csak finoman jelzem, hogy a történet sántít. És aminek már az első mondata sántít, azt nehéz a továbbiakban is elfogadni. Bár semmi együttérzés nincs bennem az ellenőrök iránt (lásd BKV, parkolási, adó, stb.), elképzelhetőnek tartom, hogyebben az egy esetben mégsem az ellenőr a hunyó és "okoska77" csak meglovagolja az ellenőrök iránt érzett jogos közutálatot. Kérdéseim: 1. Miért nem kiáltott fel, hogy van bérletem, csak otthon hagytam. 2. Ha pont ezért van nála tömbjegy, miért nem kezelte. 3. Miért gondolja, hogy ő kivétel a szabályok alól. Végül is az én adómat is nyeli feneketlenl a BKV, részben az ilyen esetek (no meg a kompetens cégvezetés ésa frappáns buszvásárlások miatt). 4. Miből gondolja, hogy az ellenőr dolga kezelni a jegyet? 5. Most őszintén! Tényleg volt jegye is meg bérlete is(csak az egyik kezeletlen, a másik pedig otthon)?
Na neeee!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.02.26. 07:56:25

OK hogy mindegyik szabályt szegett, de az utas szabályszegése nem jogosítja ám fel az ellenőrt arra hogy ő is ugyanazt tegye...! Főleg hogy neki ez a munkája, a tömbjegynek meg semmi része nincs abban hogy ő nem lett kilyukasztva, a bérlet otthon lett felejtve. A T. Utas pórázon rángatta volna vissza a tömbjegeyet a lyukasztótól? :-D

Ésszelteli 2008.02.26. 08:10:00

Látom,hogy számodra úgy néznek ki az ellenőrök mint akik csakis szabályosan végzik a munkájukat.
Jobbat tudok.Egy ismerősöm egy bérletvásárlással kapcsolatosan reklamált(még az áfa változáskor történt),és kérte vissza a jogasan visszajáró különbözetet mivel a pénztáros,nem volt hajlandó a törvényeknek megfelelően eljárni.Így lett belőle jegyzőkönyv és reklamáció.Majd következet egy személyes beszélgetés valamelyik BKV vezetővel,aki megkérdezte,hogy ismeri-e a törvény pontos szövegét,mire azt válaszolta,hogy természetesen nem tudja szószerint idézni.Erre megnyugodott és ígéretett tett ,hogy fog írásban kapni egy választ a panaszára,de ne számítson az általa vélt fejleményekre.
Meg is jött az írásos válasz,hogy jogos volt a panasz de nem áll modjukban az igényelt különbözetet visszafizetni,mivel a végrehajtási rendelet erre nem kötelezi őket.

Szóval akkor a kis bajszos jegykezelők szerinted jobbak?

_Lacoste_ 2008.02.26. 08:10:45

Látod miért mutatattad meg a tömbjegyed;)

Dohányzó Zsiráf 2008.02.26. 08:11:33

ddd.dino monológjához kiegészítésként: 6. kérdés: hogy van az, hogy a tömbjegyet állandóan magánál tudja tartani, de a bérletet nem? (Lásd: "Pont az ilyen esetekre tartok magamnál egy tömbjegyet.") Miért nem tudja ugyanarra a helyre (mittomén, kabát zsebébe) rakni a bérletet, ahová a tömböt, és akkor nem marad otthon.
Fura, de én két éve élek Bp-n, mindig volt bérletem, mindig nálam volt, és érdekes módon sose kerültem összetűzésbe az ellenőrökkel. Erős a gyanúm, h itt egy tömböt-magamnál-hordok-aztán-ha-jön-az-ellenőr-kilyukasztom jellegű bliccelővel van dolgunk.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.02.26. 08:25:51

Hogy a retekbe van az, hogy a bérletét otthon felejti, de erre az esetre van nála egy tömbjegy? Kérdem én, miért nincs a bérlet, a tömbjegy mellett, ha az mindig nála van? Amúgy meg a tömbjegy biztosan idei volt? Hova lettek a lovak? Ki érti ezt?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.02.26. 08:28:01

Azt hiszem, már elkéstem evvel a feltevéssel :)

Lámlenge 2008.02.26. 08:31:22

Könyörgöm ne mondjátok ki többször, hogy "tömbjegy"!...

ex-dr. vuk 2008.02.26. 08:33:05

Miert adtak a kezebe a gyujtojegyet?.. Miert adtal ra lehetoseget, hogy hozzaferjen? Nem olvasol homart? :)

Puls 2008.02.26. 08:38:36

Nos, hogy az ellenőrök jelentős része, iskolázatlan parasztt...az tény. De, attól még illik tudni kedves utas, hogy a bérletet be lehet mutatni...
Itt valami sántít..egyébként gondolom rendőrt hívtál volna, mert gyak. kiraboltak.

kisbaratod · http://kisbaratod.wordpress.com 2008.02.26. 08:43:22

És akkor most indul a békávénak olyan akcijója,hogy olcsón lehet venni jegyet az ellenőrtöl,ha elég ügyes vagy?
Esetleg láttott már valaki bérletáruló ellenőrt? Netán kínai piacos "egy drága sok occó" akcióval indulhatna a biznisz.

Tanulság ellenőrnek átadni, maximum tapasztalatot szabad. Semmi mást :)

volga 2008.02.26. 08:45:22

Nekem azért nincs se bérletem, se jegyem, mert az éhező afrikai gyerekek lélegeztetőgépjére gyűjtök.
Meg azért, mert autóval járok.

gabcigirl 2008.02.26. 08:46:01


Legjobb sztorim, amikor elfelejtettem kitölteni a bérletemen a számot -tényleg! Akkor az ellenőr előadott egy blabla dumát, miszerint az egyetemen se nem úgy van egy dolgozatnál, hogy ez+az. Persze belezavarodott. Ellenőr+egyetem -persze, persze:)))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.26. 08:48:30

Okoska77!
Még így jártál a legjobban! Gondolj bele, az ellenőrök többsége rendőr voplt, vagy akart lenni, de vagy pszichésen még annak is alkalmatlan, vagy lebukott, mert valami bűncselekményt balfasz módon követett el.
A dolog történhetett volna úgy is, hogy leránt a járműről, beránt egy kapualjba és - ivarodtól függetlenül - elmarja a füledet, aztán "Térdelj le és szopj!" felszólítással magához ránt, hüvelykujját a szemedbe mélyesztve, nehogy megharapd. Mindezt pusztán androgógiai célból.

Máskor utazz becsületesen!

Az más kérdés, hogy ha legközelebb meglátod ezt az ellenőrt, "elszólhatod" magad fuxos, kigyúrt, feltűnően ráérő Che Guerava-pólós fiúk előtt, hogy: "Nézzétek már azt a marhát, megnyerte a lottó-ötöst és még most is itt ellenőrködik....

De egy, a kabátjának a hátuljára ügyesen, sablonnal+kályhaezüsttel ráfújt "Dögöljön meg az összes büdös cigány!" felirat is felér egy Válöntájn-napi szívlapátos szájbabaszással.

Munkaadótól, hatóságoktól nem várhatsz semmit, rendőrökhöz meg csak akkor fordulj, ha nem fáj a térded!

gonosz1hal 2008.02.26. 08:51:45

Régi trükk - velem is ez történt, vagy 4-5 éve...

Felszálltam a buszra (105-ös) az első ajtónál, likasztó nem működött, mert valami volt benne. Mire áttörtem magam a középső ajtónál lévő mechanikus jegyérvényesítő készülékhez, a karszalagolt liba már ott állt, aszonnya, jegyeketbérleteket. Mondtam neki, mi az ábra, azt mondja, megnézné ő azt a jegyet, amit megpróbáltam kilikasztani. A következő pillanatban már zsebre is vágta a repedtsarkú nőszemély a tömböt, engem meg üvöltve mocskolt, miszerint csaló vagyok, meg rendőrt hív, meg mittomén.

Rendes férfiemberként nem kezdtem birkózni a jegytömbömért, ami egyébként huszas kiszerelésű volt, két-három kezelt jeggyel, és amin pl. jól látszott, hogy az imént a 61-es villamoson is kezeltem, szal tán mégsem vagyok annyira veszélyes bűnöző.

No de, kérem, emberek vagyunk. Aki tömeg kíván közlekedni, annak öklöt az arcába, eccer-eccer, hadd tudja, mekkora senki. Vegyen Hummert, akkor pofázhat.

Barnebyte 2008.02.26. 08:55:08

Az én oldalamról nézve a történet valahogy így nézhetett ki (Színezés és előítéletek nélkül):
Okoska77 otthonhagyta a bérletét, amire az ellenőrzésnél jött rá. Ekkor rájött, hogy van nála egy tömbjegy, és -naívan bízva az ellenőrök emberszeretetében- megpróbálta jóvá trenni a bűnét. Az ellenőrök a munkájukat végezték, ráadásul meglátásom szerint helyesen, a helyszínen kapott csekkel egész nap ingyen utazhat, így a tömbjegyre sincs szüksége. Azt pedig visszakapja, amint bemutatta a bérletét.
Csak egy példa: diákigazolvány nélküli bérletet is elveszik,, majd visszaadják, ha bemutatod a diákodat.
A baj, hogy megint fröcsögni próbálunk, és igazat adni egy bliccelőnek, csak mert a történet másik szereplője egy ellenőr. Nemá.
A változás ott kezdődik, ha felismerjük a saját hibáinkat, megtanulunk igazat adni a másik félnek, nem pedig homárra írogatni, hogy majd ott jól meadják nekünk az igazat.
Okoska77, tőlem nem kapod most meg ezt, mert szvsz nincs igazad az adott helyzetben. Pont.

martinasz 2008.02.26. 08:56:30

Mi meg ketten utazunk egy bérlettel,/bérletszelvénnyel/persze csak ha külön utazunk!Ezt az ötletet én is valakitöl hallottam ,nekem nincs annyi eszem,hogy én találtam volna ki!csináltatunk egyszerre két bérletet,akkor csak a sorszám utolso számjegye más!Megveszük a bérletszelvényt,ki is töltjük,csak az utolso számjegyet nem írjuk rá!Ést azt cserélgetjük!Melyik ellönör olvassa végig a számsort,ha meg ezerböl egy mégis akkor aztmondjuk,jajj bocsi lemaradt az utolso szám! Na? ugye! Mennyi eszünk van!

gonosz1hal 2008.02.26. 08:57:07

Barnebyte, te egy rendes ember vagy. Ne csüggedj. Van Mikulás, tobvábbá az imént futott el a háztömb előtt a Nyuszika hímestojásokkal.

demizson bobby 2008.02.26. 09:04:09

Én konyhabútort veszek a bérlet árából.
Vagyis nem, a bérlet és a TÖMBJEGY árának különbségéből.Ha megtörténik,sikernek könyvelem el.

MosoMasa 2008.02.26. 09:05:32

tojásosnokedli 2008.02.26. 00:25:07

Az évjárata mindegy, ha a 90 ft-os jegyemet most használom fela, akkor az is jó!

Ozmodiar 2008.02.26. 09:09:39

HIDEG BÖKŐT NEKIK, VAGY TRÉT A VINKÓJUKBA?

feldoras 2008.02.26. 09:13:55

"Csak egy példa: diákigazolvány nélküli bérletet is elveszik,, majd visszaadják, ha bemutatod a diákodat."
ez nem teljesen igy van, tolem nem vettek el anno.

MosoMasa 2008.02.26. 09:15:11

ddd.dino 2008.02.26. 07:52:20

Amikor nekem még bérletem volt, én is tartottam magamnál külön jegyet - mert gyrészt a bérletet otthon hagyhattam, másrészt azért, ha barát/ismerőssel utazom, és esetleg nincs jegye/bérlete.
Az ellenőrnek pedig nemigen van joga eltenni a jegytömbömet.

Irk 2008.02.26. 09:16:26

Szerintem a megoldás: Az illető kifizeti a bérlet bemutatási és/vagy a büntetési összeget, az ellenőr meg a tömbjegy árát.
Ki jár jobban? Kedves levélíró, csak előre a feljelentéssel, abban úgyis megadod a neved, címed, személyigazolvány számod, nagyon helyesen meg tudnak büntetni majd.

MosoMasa 2008.02.26. 09:19:17

Barnebyte 2008.02.26. 08:55:08

Hogyan kapja vissza ajegytömböt? Kapott róla elismervényt, hogy az ellenőr eltette? Sorszám, mennyi volt használva stb? Vagy ilyen esetben mindig kap újat az Akácfában? Uggyanmá, ezt nem hiheted el.

Pepin bácsi 2008.02.26. 09:22:30

Most akkor tömbjegy vagy jegytömb ? Valaki mongya már meg !

martinasz 2008.02.26. 09:29:25

Természetesen jegytömb!Ha a jegytömböl felhasználsz egy jegyet az a tömbjegy!Mer ugye sok tömbjegyböl áll össze egy jegytömb!:-)))

FLP 2008.02.26. 09:29:45

Annyit leszögeznék, attól hogy az ügyfél nem tartja be a szabályokat, attól az ellenőrnek meg be kell tartania. Különben rendőrők szabadon lophatnának és így tovább... (persz kizárólag elkövetőktől)

forrófej 2008.02.26. 09:32:01

JEGYTÖMB!!!

"c.) a tíz utazásra jogosító 10 darabos gyűjtőjegy ára 2 350 Ft "

Barnebyte 2008.02.26. 09:35:46

Ha volt esze, kért róla elismervényt.
Ha meg nem...
Egyszer tőlem is elvették a bérletemet, mert diák nélkül akartam használni. Ott akkor nagyon igazságtalannak tartottam az egészet, és legszívesebben bevertem volna az ellenőr orrát. Kaptam egy papírt, meg egy csekket. A csekkel aznap ingyen utaztam, a papír után pedig visszaadták a bérletemet, miután kifizettem a pízt.
Nem azt mondom, hogy az ellenőr védett faj, és hogy szegényeket mindenki szapulja, és álljunk már le, mert igenis van egy-kettő tajgetosz-pozitív példány, ugyanakkor vannak normálisak is. Mint úgy általában az emberek.
Viszont az is egy ősi magyar szokás, hogy az igazságérzetüket megsértett emberek mindenféle fórumba írogatnak, ezzel is bizonygatva a maguk igazát, mintsemhogy kicsit végiggondolják, mi is történt, és -neadjisten- talán elismerjék, hogy a hiba az ő készülékükben van.
Vagy puffogjon, de ne várja el, hogy egyből igazat adjunk, csak mert "a csúnya ellenőr bácsi" van a mérleg túloldalán.
Mindenki lehet paraszt, legyen az BKV ellenőr, politikus, kismama, szekuritis, áruházigazgató, vásárló vagy homároid.
Az másik kérdés, hogy ezek az emberek statisztikailag kimutathatóan általában hasonló területre szakosodnak. De a hangsúly itt az "általában"-on van. Az pedig már a mi intelligenciánkon múlik, hogy fel is tudjuk-e ismerni a különbséget.

forrófej 2008.02.26. 09:36:09

Kedves DohányzóZsiráf!
Én Budapesten nőttem fel és előfordult h otthon hagytam a bérletemet!!! Sajnos.

És...nem egyszer kislányként igen megalázó volt ahogy ezt az ellenőrök lekezelték! Mintha egy utolsó bűnöző lennék. Főleg azok után h NEM TILTAKOZTAM h BEMEGYEK az Akácfa u.ba és BEMUTATOM, ha már egyszer otthon hagytam.
Ennyi.

demizson bobby 2008.02.26. 09:37:50

tömbjegyek gyűjteménye,avagy nem minden jegytömb tömbjegy....,de minden tömbjegy....jegytömb.

VV7 Atuska 2008.02.26. 09:39:53

Vezessék be a személyi szám, vagy a biometriai alapú jogosultság-ellenőrzést. Reform ország, új polgárosodás, ez a jövő kérem szépen. Majd veszek sok BKV részvényt és bevezetem, ha addig nem csinálnak semmit. :-)

anarch 2008.02.26. 09:43:20

A tömbjegyek illetve jegyek nem járnak le, az idők (avagy a BKV) végezetéig érvényesek. Ez csak a hologrammal ellátottak érvényes, de kb 5 éve - ha nem több - már csak olyat lehet kapni. Értékálló befektetés :) Idézet: A fémcsíkkal ellátott jegyek bármeddig felhasználhatók, a rajtuk szereplő ártól függetlenül.

Én simán el tudom képzelni hogy valaki tart magánál ilyet, még ha van is bérlete, mert pl. ki lehet vele ruccani a városon kívülre csikós busszal, stb. Szóval jól jön az néha :).

De persze mindez nem jogosítja fel az ellenőrt arra, hogy saját zsebre begyűjtse a naív utasoktól.

demizson bobby 2008.02.26. 09:44:21

Akkor majd a tömbszememet,meg a tömbújjlenyomatomat hagyom otthon.

Loftus 2008.02.26. 09:45:06

A kérdés az, hogy jogosan vette-e el a jegytömböt vagy nem? Természetesen nincs joga hozzá, még ahhoz sincs, hogy akár csak egy ujjal is hozzád érjen, megérintsen, stb.Nem hatósági személy,hogy ilyeneket megengedhessen magának. Szerintem a többségük egyébként normális, de persze mindig ezekről a barmokról itéljük meg őket, szóval nekik maguknak kéne kiközösíteni az ilyen totál hülyéket. Ezeket a jegylenyúlókat pedig föl kell jelenteni rögtön.
Mellesleg azt is igazságtalannak tartom, ha valaki pl. egy egyszerű 10 fokkal melegebb időjárás miatt mondjuk nem a megszokott télikabátját veszi föl, a bérlet pedig természetesen benne marad az előző kabátban, és lehet hogy csak a metrón veszi már észre, hogy nincs nála. Kivel nem esett már meg az ilyesmi? Miért kell szinte bűnözőként kezelni az ilyet? OK, vegyék fel az adatait, kapjon egy csekket, ha nem mutatja föl a bérletét később, akkor fizesse be a csekket. De ha be tudja bizonyítani, hogy volt bérlete, csak éppen akkor nem volt nála, akkor miért szívatják a jó népet, miért kell még ezután is szép kis összeget kifizetni?

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.02.26. 09:45:58

A legkedvencebb...otthon hagyta a bérletét, ekkor jött rá hogy van nála egy tömbjegy....
Elmosolyodtam - jó az reggel, mikor még száradt nyálcsík szalad az ember fején...

Most jöttem rá hogy van nálam egy hidraulikus babaviszérfogó! Azért az mázli.

Greo (törölt) 2008.02.26. 09:58:36

Már pediglen nyugodtan panaszkodhat mert hogy jön ahoz hopgy elvegye a tulajdonom egy ellenőr büntessen meg és kész de a tuljadonom ne vegye el mert a kezét töröm el neki de nyomban.bediktálom neki becses nevem és cimem és irja a csekket a személyit nem adom oda neki mert nem hatósági személy ha ez meg nem tetszik neki hivjon rendőrt akit meg nem vagyok köteles megvárni ennyi

Üvege$ 2008.02.26. 10:00:03

Szerintem meg le kell venni a szemüveget a bejáratnál, persze az ellenőrök szeme láttára, és behelyezni egy fém szemüvegtokba. Ezután már csak egy kellően nehéz tárgyat kell a nagyobbat ütő kezedbe helyezni és már meg is lehet kezdeni az utazást. Az esetlegesen előforduló ütésváltás közben fogsz rájönni, hogy mennyit is számít az a fél kilós vasdarab az öklödben, mivel az ork feje hamrabb fogja elérni a földet, mint a teste többi része. Persze ehhez kell némi gyakorlás is. Még annyi, hogy a kézbe helyezett tárgy NE legyen más formában veszélyes, mert az már veszélyeztetés kategóriába eshet.
Nekem még kb.14 évesen egyszer bevált, akkor a fejhalgatómat tépték le a fejemről és emiatt kihullt két-három foga az illetőnek valamint egy másik helyben összecsinálta magát amikor rájött, hogy vagy öten voltak még velem csak kicsit lemaradtak a mozgólépcsőn.
Egyébként, gyerekkoromban mindig volt bérletem, mert a szüleim gondosan ellenőrizték, hogy arra költöttem-e az arra szánt részét a zsebpénzemnek és én is hasonlóan fogok tenni a gyerekemmel. Aki nem vesz jegyet vagy más arra feljogosító okmányt az meg ne utazzon!

swine3 2008.02.26. 10:01:07

Mi a fenét képzel magáról a gyökér ellenőr? Jól pofán kell vágni, a nőket is. Egyenjogúságot akartak, meg azok nem is nők.
Küldhetnétek ide vidékre egy párat, nálunk nagy hagyománya van az ellenőrök nevelésének. Pl. ha a buszra akarják visszarántani a bérletes jómunkásembert, az nagyobbat ránt, s így arcon jól látható betonekcéma valamint jópár zúzódás a jussa a bunkó ellenőrnek. A lepofozás sem ritka, persze csak ha megérdemlik.
Persze senki nem látott semmit, fél-egy év udvariasság és szakszerűség garantált. Mondjuk nálunk alig vannak bliccelők...

Barnebyte 2008.02.26. 10:01:42

Forza Tomika:
Ez eddig totál rendben van, egyet is értek.
De ha ludas vagyok a dologban én is, legalább annyira, mint az ellenőr, akkor én se álljak már le köpködni, ha én sem vagyok különb, nem?
Ezt a történetet kétféleképpen lehet elmesélni, most az egyiket hallottuk.

Greo (törölt) 2008.02.26. 10:07:55

Barnebyte:
Tudod az a gond hogy valamennyire igazad van de tudod azért hiszek inkább az utas kollegának mert nekem meg érvényes bérletem van és a kökin a colos ukulálés köcsög ellenőr megállit més elkezdi ilyen ukuláléval vigygálni a bérletem hogy az a kép ami benne van az nem én vagyok csak azért mert azon szemüvegben vagyok és öltönyben mert az a tablóképen de ezt nem akarta felfogni és erőszakosan taszigált kifele a metróból amit én nem hagytam és lezuztam neki egyett és rendőrt hivtam hogy nem hiszik el hogy én vagyok a képen és édesanyámat kellet odahivnom hogy jöjjön és bizonyitsa már be hogy én vagyojk a képen mert hát én voltam rajta és ha már lúd legyen kövér és utánna feljelentettem a kis pimaszt ezért hiszek én az illetőnek inkább

Greo (törölt) 2008.02.26. 10:12:50

ja és teszem hozzá munkába siettem és hát kurvára felcseszte az agyam

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.26. 10:19:48

'Nekem még kb.14 évesen egyszer bevált, akkor a fejhalgatómat tépték le a fejemről és emiatt kihullt két-három foga az illetőnek valamint egy másik helyben összecsinálta magát'

:DDD úgy imádom az ilyen meséket, hát a fantáziádban biztosan így történt...

skandrea 2008.02.26. 10:26:59

Nekem is volt hasonló esetem, márminthogy volt nálam egy originál gyűjtőjegy, csak "elfelejtettem" lyukasztani. Namármost én szó nélkül kifizettem a helyszínit, mert jogosnak éreztem. Viszont az ellenőr elkérte a tömböt, és felírta a számát - hogy ez volt az a jegy, amit nem használtam...
Ez önmagában is baromság, de megkérdeztem, hogy ugye utána visszakapom. Azt mondta: persze, de a sok adminisztráció meg pénzváltási elterelő hadműveletek során, ha nem szólok rá,simán zsebreteszi. Ezek szerint nem volt véletlen! :(((
És bárki bármit mond, az nem fair, hogy ha valaki lóg, de elismeri és kifizeti a büntit, akkor a BKV-nak joga van az öt rugón felül még tíz jegy árával megvágni az utast!!!!

Silent Bob 2008.02.26. 10:34:13

Eygszer én is jártam így még naiv koromban, mikor odaadtam bármit is az ellenőrnek. Azóta 2 gyűjtőjegy van nálam. Egy arra az estre, mikor "elfelejtek" lyukasztani (1 db érvényes jeggyel), egy padig arra az esetre, mikor akarok lyukasztani. ;)

Üvege$ 2008.02.26. 10:39:47

Rékuc!
Megtörtént, nagyra nőttem és akkor még máshogyan kezeltem az ügyeimet...
Én se kérdezem, hogy mit használsz a talpszőröd eltávolítására, te se kérdőjelezmeg a szavam, légyszíves!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.26. 10:49:16

semmi gond üveges, minden BKV-s poszban kötelezően van egy 'belémkötött a gyökérellenőr de kivertem a fogát/ leszakítottam a heréit/ tüzes vassal sütögettem jellegű sztorizós kommentelő, most rád esett a sor :)

csak tudnám, a való életben hol vannak ezek a faszagyerekek, mert amikor én utazom és bliccelőt kap el az ellenőr, akkor nagy kussolások meg 'mostleszállok'-olások vannak. Pedig feldobná a napomat egy kis combinos pankráció :D

2008.02.26. 10:49:28

Nincs semmi joga semmit sem elvenni. Jó hogy nem! CSI-BKV. Szerencse, hogy ujjlenyomatot nem vett, meg nyálmintát. (Utóbbiból kap azért egyik-másik kéretlenül is.)

Greo (törölt) 2008.02.26. 10:50:52

akkor ugylátszik hogy te csak ilyeneket fogsz ki én nem egyszer tapasztalok ilyen belekötös sztorikat a kökin

pizsama 2008.02.26. 10:53:23

Alapszabály:
A kezemből soha semmit ki nem adok. Se jegyet, se bérletet, se igazolványt. Ha meg akarja tekinteni az ellenőr/kalauz, akkor szépen látószerve felé fordítva, remek betekintési szögben megmutatom neki, de csakis az én kezemből nézheti meg.
Ha nyúlkál utána (szoktak), rászólok! Sajnos amelyik utánanyúl, az olyan is. Mert ha szóváteszem, hogy nem adom oda, akkor máris ellenségesebben viselkednek, pedig ugye minden stimmel (jegy, bérlet, diák mindig érvényes!), és mégis, ott van a szemükben az megmagyarázhatatlan ellenszenv irántam, az öntudatos utas iránt!

okoska77 2008.02.26. 11:05:27

JOGOSULATLANUL VETTEM IGÉNYBE A SZOLGÁLTATÁST. Az egész helyzet nem történt volna meg, ha fel tudok mutatni egy érvényes jegyet vagy bérletet. Nem próbálok a naiv ügyfél szerepében tetszelegni, mert a történetben én is sáros vagyok több ponton is. Ettől kezdve, az, hogy van-e bérletem van nincs lényegtelen, mert ellenőrzéskor nem tudtam felmutatni. Ami nekem a történetben felháborító, hogy az ellenőr mintegy igazságosztóként úgy döntött, megtartja a jegyeimet. Pedig pont előző pénteken vettem, ez volt az első utunk együtt :) A levéllel a célom a figyelem felkeltése volt, amit a Homárnak köszönhetően el is értem.

ui: az meg, hogy miért nincs nálam a bérletem és, hogy minek adom az ellenőr kezébe a jegyet már egy külön dolgozat témája lenne :)

Üvege$ 2008.02.26. 11:06:04

Rékuc!

Vszínűleg a munkahelyükön vannak, mert nem bliccelnek egésznap a metrón. Én csak nagyon ritkán közlekedek tömeg, mert legtöbbször a taxi sem kerül annyival többe, hogy ne érné meg. Egyébként meg sétálok (akár több megállót is, csak ne kelljen bkvra szállni!) vagy kocsival intézem az életem. Vess meg, amíg az emberek nem akarnak fizetni az utazásért addig nem lesz minőségi utaztatás, addig viszont inkább kocsival közlekedek. A bkvzás nekem egyébként is veszélyes üzem, már csak a leírtak miatt is. Ha hozzámérne egy ilyen ork vszínűleg nem türtőztetném magam, viszont mostanában csoportosan járnak és így harmincon túl, megfelelő gyakorlás és testedzés hiányában nem biztos, hogy fel akarom venni a kesztyűt. Persze azt se hagynám, hogy egy nőt, gyereket vagy turistát bántalmazzanak.
Akinek nem telik rá ne használja, akinek meg muszály tegyen érte, hogy jobb legyen. Legyen az feljelentés, tanúskodás vagy adott esetben tetlegesség, ha az ork átlépi a határt!

Harpagon 2008.02.26. 11:09:51

Megint bkv.Reggel már tapasztaltam a járatritkítást:20 percet késtem a melóból.
Egy alkalommal a 6-oson olvastam,és belefeledkeztem.Tudtam,h.vannak ellenőrök,csak nem kezeltem a jegyet.Nálam is tömb volt,mire az odalibbenő-ha egy százhúsz kilós némber tud libbeni-ellenőr elvette tőlem az egészet,és nem akarta visszaadni.Próbáltam kiszedni a gorilla méretű mancsából,de nem sikerült.Mondtam,h.akkor kifizettem a bkv-t egész hónapra,tartsa meg(15 db kezeletlen jegy vót).Erre leszálltak-legörögtek utánam,és én leléptem.Mivel futni nem tudtak,járni is alig,én meg elég jól,ezért utánam küldtek 2 nyurga rendőrt.Azok megállítottak,igazoltattak,és velem ba..akodott 4 ember 200 ft-ért negyed órát.Tök jó,hogy a rendőrök is ennyire ráérnek,a bűnözők meg vidáman szaladgálnak.A végén visszakaptam a tömböt,és vettem egy bérletet,amivel bebillegtem Akácfába.Itt a vége,fuss el véle.A tanulság:piti léket hajtanak be csóró embereken,és a telepjárós,tilosban parkolós Zushlag rokonok azt se tudják,mi az a szaros bkv.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.26. 11:11:07

üveges

nem vonom kétségbe, hogy vannak orkok, akik kötekednek, stb. De nem értem, hogy nekem az 5 év alatt, amióta itt élek, miért nem volt dolgom egyetleneggyel sem, pedig minden nap másfél órát BKV-zom. Lehet, azért, mert mindig van nálam bérlet, és ami talán fontosabb, nem állok le társalogni az ellenőrökkel...?

érnek ezek annyit egyáltalán, hogy az ember felhúzza magát miattuk? vagy van, akinek tényleg ez okozza a legnagyobb gondot? mert azt irigylem...

Barom 2008.02.26. 11:13:17

Bármely ellenőr bármi furcsát tesz, kérjétek, hogy igazolja magát: BKV igazolvány, névvel. Kötelessége ennek eleget tenni. Ha nem hajlandó igazolni magát, máris mi fenyegetőzhetünk.

Üvege$ 2008.02.26. 11:14:12

Vedd meg egész évre a bérletet és nem kerülsz ilyen helyzetbe.

Harpagon 2008.02.26. 11:16:08

Ja és nekem senki ne akarja azt írni,hogy nem akartam kezelni,meg stb.Egyszerűen kiment a fejemből,már csak azért is mert legtöbbször bérlettel járok,akkor vettem tömböt,mert nem kellett annyit utaznom.Ennyi.Ja és az is álszent,aki azt mondja,hogy nem lógott még soha.Ez alól én sem vok kivétel,de nem ilyenek miatt deficites a bkv,hanem azok miatt az elvtársak miatt,akik már 20 éve abból tartják el fényűzően a családjukat,és jó kövér végkielégítéssel mennek nyugdíba....

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.26. 11:19:29

nem, nem veheti el a gyűjtőjegyedet. átveszed a csekket, másnap bemutatod a bérletedet, ez oké, jogos, bár ha kis emberség van az ellenőrben, akkor hagyja, hogy kilyukaszd a jegyedet az orra előtt és a dolog elsikálva, de ha nincs, akkor csekk és bérlet bemutat akácfa utcában. De a gyűjtőjegyedet nem veheti el, az lopás. Biztos vagyok benne, hogy nem szedhetnek az ellenőrök zálogot, márpedig ez annak tűnik:) legközelebb mit vesznek el zálogul? mondjuk az egész pénztárcámat és majd visszakapom ha perkálok? nemár

Üvege$ 2008.02.26. 11:20:43

Rékuc!

Amikor én 14 voltam még megvolt a vasfüggöny! Az ellenőr már akkor is külön bejegyzés volt a biológia könyvben és amint azt leírtam RENDELKEZTEM érvényes bérlettel. A barom nem vette észre, hogy a kollégája már tovább engedett és belekapaszkodott a fülesem zsinórjába, na akkor ledült a táskám és utána a kezeim...
Szerinted miért írom oda minden hozzászólásom végére, hogy VÉGY EGY BÉRLETET?
Engem nem foglalkoztatnak az ellenőrök, mert nem találkozom velük, de nem vagyok biztos benne, hogy akarom engedni a gyerekem egyedül utazni bkvval addig amíg nem tudja magát megvédeni az orkoktól!

Yasashi Tanuki 2008.02.26. 11:25:18

Kétszer is tanúja voltam hasonló esetnek.
Egyszer a Deák téren egy küldölditől nyúlta le két ellenőr a jegytömbjét. Ott egy 20-as éveiben járó srác ugyan a szegény külföldi úr védelmére kelt, de nem sok sikerrel. A köcsög ellenőr simán elrakta a tömböt és még jól ki is osztotta a srácot, hogy törődjön a saját dolgával.
A másik esetnél már résen voltam és mikor egyik ismerősömtől az 1-es villamoson az ellenőr elkérte a tömbjegyét aztán elsétált, hogy a lukasztón megnézze, hogy mi a minta aztán tovább, hogy más utasok jegyét is ellenőrizze anélkül, hogy visszaadta volna ráüvöltöttem hogy azonnal adja vissza a tömböt. Szegény megsértődött és magyarázkodni kezdett, hogy hát ő később adta volna vissza mer ő nem olyan aki elviszi.
Egyébként a jegytömbből ki is lehet szedni a jegyeket és a kiszedett jegy külön is érvényes - ellenőr kezébe nem adunk semmit!!!

Barnebyte 2008.02.26. 11:28:26

Én is blicceltem már, de egy jó ideje bérletem van, mert: kényelmesebb, hogy nem kell minden "kérjük kedves utasainkat..." kezdetű hangosmonológ hallatán összerezzennem, illetve nem utolsósorban, mert fizeti a munkáltatóm. :)
Egyébként ha a fenti második pont nem valósulna meg, nem valószínű, hogy igénybe venném a szolgáltatásait, mert olcsóbb, és nagy ritkán (NAGYON RITKÁN) egészségesebb is.
Ha már mindenképpen szapulunk valamit, szapuljuk a MÁV-ot, a havi bérlet kontra az áráért nyújtott szolgátatás egészségtelen aránya miatt (sztrájk, illetve hasonlók).

cierre 2008.02.26. 11:50:02

Nem igazán értem, bérlet otthon felejtve akkor van nálad egy gyűjtőjegya biztonság kedvéért?
A jegyet sohasem felejted otthon? Mert ezek szerint az mindig tutin nálad van, különben nem lenne értelme. Akkor a javaslat a következő, a jegyek helyére tedd a bérletet, nem hagyod majd otthon. Így jegyeket sem kell vinned és mindig nálad lesz a bérlet:))
Mivel ez barom egyszerű így világos, hogy sántít a történet….

Üvege$ 2008.02.26. 11:54:29

Szerintem meg vegyél bérletet egész évre és tartsd az irataiddal egy helyen. Mivel ha kimész az utcára vinned kell az irataidat is, így nálad lesz a bérlet is. Sőt a pénzed is tartsd ott, anélkül úgyse indulsz sehova...

aranyhaj.blogspot.com 2008.02.26. 11:56:58


Szerintem nem volt jogos a jegyellenőr eljárása.

Egyébként a hozzászólásokból ítélve mindig mindenki vesz jegyet (nem is tudom, honnan van az a rengeteg bliccelő).

aranyhaj.blogspot.com

Csq 2008.02.26. 12:01:08

Hmmm, ez a post legalább megadja a másik felét az én történetemnek:
Mikor a Ferencieken nem volt nálam jegy (ööö... izé megpróbáltam felszállni a metróra tegnapi jeggyel) akkor az ellenőr fogta, elvette a jegyem, és mondta hogy fizessek, ennyibe kerül a jegy. Erre én mondtam, hogy csak szakaszjegyet kérek, ami 180 forint. Erre 180 forintért adott egy kitépett gyűjtőjegyet :)

kvarcman 2008.02.26. 12:03:57

Most akkor okoska azért utazott bkv-val mert a románok ellopták a lovakat, vagy bkv-val utazni ősi magyar szokás?
Ha baccpapucsban lettél volna nem mer megállítani a kaller...

Vándor-ló 2008.02.26. 12:16:27

Ez velem is megtörtént. Nekem is elvette egy - ráadásul közismert és hírhedt - ellenőr a gyűjtőjegyemet. Úgy vélem a legtisztábban akkor látunk, ha lecsupaszítjuk a dolgokat. A BKV nevű cég nyújt egy szolgáltatást, aminek a lényege a személyszállítás. Ezt nem ingyen teszi, mivel nem non-profit szervezet. Ennek a szolgáltatásnak van egy ára. Az ár-minőség viszonylat vizsgálására ugyan van lehetőség, de esetünkben most nem ez a kérdés. Ha én a BKV nevű cég személyszállítási szolgáltatását igénybe veszem, DE nem fizetek érte, akkor ezzel lényegében meglopom ezt a céget - függetlenül attól, hogy jó cég vagy sem. Amikor tehát loptam, és valójában mindegy, hogy azért mert nem volt pénzem bérletre, otthon hagytam, vagy ideológiai okokból elvi bliccelő vagyok, akkor első körben a saját szememből kell eltávolítani a gerendát. Magam is nagyon öntudatos és önérzetes bliccelő voltam korábban, de aztán a fejemhez kellett kapnom. Aki annyira önérzetes, hogy tőle nem lehet elvenni azt, ami az övé (gyűjtőjegy), az maga se vegye el a BKV-tól azt, ami az övé (az utazás díja). Egy szó mint száz: ha nem tetszik a BKV, akkor autóval/biciklivel/rollerrel/görkorival és főleg gyalog még mindig lehetséges a közlekedés, ha azonban tömegközlekedsz, akkor annak térítsd meg az árát! Ha pedig ezt mégsem tetted meg, akkor legalább ne hőbörögj, hanem szépen csendben vizsgáld meg magad!

kukatr 2008.02.26. 12:17:31

úrilány · johazbolvalo.blogspot.com 2008.02.26. 00:17:53
Arról, hogy ha átmész a piroson, akkor elvehetem a mobilodat. Szabálysértést követtél el, és ezután ellened bármilyen bűnt el lehet követni. Ennyi.

pimkie 2008.02.26. 12:20:31

Ez a jegytömbös dolog velem is megtörtént,
de ezt nagyon benézte, mert abban a jegytömbbe 2db jegy volt már csak.
Az a kettő is már kilyukasztva... :D :D

Joshuk 2008.02.26. 12:22:36

Meg kell tanúlni egyszer s mindenkorr, azért csinálják ezt mert tudják, hogy úgysem történik velük semmi. Legközelebb elkérni számát nevér iwiw lapja linkjét, ha meg nem adja meg akkor rendőrt kell hivatni azt jónapot.

Baszkurátor 2008.02.26. 12:22:57

@ úrilány · johazbolvalo.blogspot.com 2008.02.26. 00:17:53

Elgurult a gyógyszered kokott? 0.o

Vándor-ló 2008.02.26. 12:26:53

Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy ennek az országnak szerintem a legtöbbet nem is az árt, hogy milyen a tömegközlekedése, vagy milyenek a kallerek, hanem az az általános szemléletmód, hogy "valahogy hackeljük meg a rendszert". Ha egy korsó sörre kell 3-400 forintot kicsengetni (alsóhangon), az azért sokaknak nem akadály, de a menetjegy "felháborítóan" drága volta sokakat egyből öntudatos hackelésre indít. Nekem is sokszor komoly feladat kigyomlálni a gondolkodásmódomból ezeket a torz automatizmusokat, és átállni egy olyan szemléletmódra, hogy inkább fejlesszem magam, tanuljak és például olyan munkát végezzek, amiből egy kb. 1 Euro értékű vonaljegy finanszírozása gond nélkül megvalósítható legyen. Egy biztos: a hackeléstől egyik kormány sem lesz jófej, és semminek nem fog lemenni az ára. El kell dönteni, hogy az ember valódi megoldást keres, vagy csak hőbörögni akar.

georg 48 2008.02.26. 12:30:18

Az az érzésem, hogy ezek a fórumok meddő irka-firkák! Régente minden nagyobb cégnek, ill. vállalatnak volt sajtófigyelő szolgálata. Most van-e? Olvassa ezeket a BKV illetékese? Vagy csak időpocsékolás az egész!?

demizson bobby 2008.02.26. 12:32:21

Persze,hogy időpocsékolás! Te hol élsz georg? ;)

Desert 2008.02.26. 12:40:56

az senkit nem zavar, hogy a bliccelés SZABÁLYSÉRTÉS a lopás pedig BŰNCSELEKMÉNY?

(nem mintha egy szabályszegés feljogositaná a másik felet egy másik szabályszegésre)

ljubityel 2008.02.26. 12:48:23

Édeskéim! Annyit görcsöltök itt ezzel a genya békávével! Kizárólag az épülésetekre leírom a megoldást, hogy kell ezekkel a retkekkel eljárni. Bejelented a rendőrségen, hogy ellopták a személyidet. Kivonják a forgalomból. Csinálnak egy másikat. A régit bármikor odaadhatod az agyhalott ellenőrnek. Ha nagyon erőznek a büntetéssel bemutatod a rendőrségi jegyzőkönyvet az ellopásról és az új személyidet. Ennyi kiscserkészek, oszt szophatnak!

ljubityel 2008.02.26. 12:54:27

A bliccelés nem szabálysértés! Csak hogy tudd:-) Természetesen szorosan vett jogi terminus vonatkozásban. A BKV egy gazdasági társaság, amely egyoldalúan felkínál szerződési feltételeket az utazásra, amit annak az igénybevételével elfogadsz. Tehát ez egy egyoldalú szerződés másik oldal általi megsértése.
De hogy tisztában legyetek bizonyos körülményekkel:
A BKV adóssága 50 milliárdos nagyságrendű. Tehát minden magyar állampolgárnak kb. 5000 HUF-fal tartoznak. Beleértve Mari nénit is Biharbasznádról, aki Combinot sem látott még! Tehát gazdasági értelemben annyi történik, hogy törlesztetsz a BKV-vel a feléd fennálló tartozásából!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.26. 12:59:14

na megjött a jogtudor kategória is, ráadásul a gennyebbik fajtából, aki azt próbálja bizonygatni, hogy joga van bliccelni. Az ilyen ember erkölcsi kötelességről még soha nem hallott. Én biza nem tudom, milyen szabályt, szerződést, törvényt sértenék meg azzal, ha bliccelek, sőt azt sem tudom, mihez van joga az ellenőrnek, ha elkap. Nekem elég annyi, hogy fizetek az utazásomért, és ebből adódóan még soha nem volt ellenőrös konfliktusom.

swine3 2008.02.26. 13:16:25

Nem vagy köteles odaadni az irataid. Aki akar, az tud bliccelni. Erőszakra meg erőszak a válasz, jópofánváni módszer.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy bliccelni kell, én is mindig fizettem érte, de már autóval járok.
Csak mondom, hogy aki akar, az tud.

Mylady 2008.02.26. 13:28:30

Ljubityel, nyugtass meg: te ugye nem tanultál jogot?

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.02.26. 13:31:23

Előrebocsájtom, sosem veszek jegyet BKV-n való utazáshoz. Lehet érte szidni, dícsérni; nem érzem elkorcsosodott értékrendűségnek eme döntésem-és az is egy jogos válasz, hogy jó,jó, tanuljunk hogy aztán könnyedén kipengethessük azt az 1euros menetjegyet, csak hát vicces, hogy a magyar bérek még köszönőviszonyban sincsenek a nyugatiakkal. Hagyjuk már a demagóg szövegeket. Nyilvánvaló hogy a drága BKV-nk inkább a büntetésekre hajt, minthogy szabálytisztelő utasai legyenek. Csepelről Békásmegyerig oda-vissza cirka 1500 vidám magyar forintért utazhatok. Ahol valóban euroval fizethetnék, ott mindez két, vagy három olyanba fájna. Ezért sem gyarapítom a közlekedési cég kasszáját, és azért sem, mert szép kimondani hogy a fizetős utasok fizetnek a bliccelők helyett, de a vezetők prémiumait is ők állják; amúgy pedig az a flancos combinyé akkor is menni fog, ha a rajta utazók több mint fele lóg. Ne kezdjetek közgazdasági számításokba, higyjétek el, menni fog. Nem csak az ország, de a cégek is paranoiásak: mindannyian potenciális tolvajok, csalók, bliccelők vagyunk. És bármennyire hülén is jön ki, a BKV is pont ezzel takargatja határtalan pénzéhségét. Ha nem így lenne, a kallerok vidáman elfogadnák, ha előttük lyukasztanánk ki azt a nyamvadt jegyet, vagy éppenséggel lent a metróban is lennének automaták-ha bemondanák hogy a kijáratnál kallerek lopják a napot, last minute is beruházhatnánk egy menetre. Mondjuk a mai árak feléért. Akkor talán többen utaznának szabályosan, és a bevétel is több lehetne, sokkal kevesebb kintlevőséggel. Így viszont marad a pénzbarát, utasellenes üzletpolitika-részemről pedig a józan paraszti ész: bliccelek tovább.

ljubityel 2008.02.26. 13:32:02

Rékuc!
Senki nem tiltja, hogy fizess! Még én sem:-)
Mylady!
Taníts!

Mylady 2008.02.26. 13:35:25

Ljubityel, tanítok.

ljubityel 2008.02.26. 13:36:55

Mylady!
Minket, egy kis jogra! Ha már okoskázol itt:-)

ljubityel 2008.02.26. 13:43:25

Mylady!
Utána pedig a BKV-t, jogszerű eljárásmódra!

nickita 2008.02.26. 13:57:19

Ez mind semmi. Tőlünk a románok éjszaka ellopták a lovainkat, amikor ideértünk a Kárpát-medencébe.

ljubityel 2008.02.26. 14:22:21

A BKV-nek jelenleg az az egy koncepciója működik, hogy a privatizálás előtt minél jobban lezüllesszék, hogy a cimborák olcsón jussanak hozzá. Minden más egyéb ennek van alárendelve! Ha alaposan megpiszkálnánk, akkor 1000 és 1 törvénysértő elemet találhatnánk a BKV működésében, és ha még alaposabban, akkor az egész menedzsment és a tulajdonosi jogokat gyakorlók a börtönben ülnének! Ebből következik, hogy a BKV-val szemben minden "civil kurázsi" megengedett sőt üdvözölendő.
Csak, hogy érzékeljünk ebből valamit, gondoljunk csak bele, mit is ír a jog az arányos szolgáltatásról és ellenszolgáltatásról???

ljubityel 2008.02.26. 14:27:08

Gondolkodjatok el azon, vajon mi hoz bevételt a BKV-nak, a személyszállítás, vagy az irodisták? Vagy - legyünk lojálisak szegényekhez - melyik termel kevesebb veszteséget:-)
Akkor miért a járatokat ritkítják???

ljubityel 2008.02.26. 14:32:50

Egy apró adalék:
az M4 a jelen állás szerint 500 milliárdba fáj majd az országnak és a számítások szerint 150000 ember rendszeres utazását oldja meg! Ez koponyánként 3333333 HUF! Ennek a havi kamata kb. 30000 HUF!
NC!

mikimaus (törölt) 2008.02.26. 14:50:52

"Barnebyte 2008.02.26. 08:55:08 Okoska77 otthonhagyta a bérletét, amire az ellenőrzésnél jött rá. Ekkor rájött, hogy van nála egy tömbjegy, és -naívan bízva az ellenőrök emberszeretetében- megpróbálta jóvá trenni a bűnét. Az ellenőrök a munkájukat végezték, ráadásul meglátásom szerint helyesen, a helyszínen kapott csekkel egész nap ingyen utazhat, így a tömbjegyre sincs szüksége. Azt pedig visszakapja, amint bemutatta a bérletét. Csak egy példa: diákigazolvány nélküli bérletet is elveszik,, majd visszaadják, ha bemutatod a diákodat."

Ad 1. Nem igaz, hogy egész nap ingyern utazhat a büntetőcetlivel - ha 100x találják meg érvényes jegy vagy bérlet híjján 100x büntethetik!

Ad 2. Mi köze van a jogosulatlanul igénybevett kedvezményes utazásra jogosító szelvényhez - melyet a jogosulatlan igáénybevétel miatt foglalnak le! - a teljes árú menetjegyezhez (akár tömbben, gyűjtőben vagy másként kezelik is ezeket)?!

Ad 3. Bizony, ha le is foglal valamit egy BKV szakdolgozó, úgy azt jegyzőkönyvezni is kell!

Egyébként pedig szerény véleményem szerint a jó k.. anyját Hagyó Miklósnak és a budapesti városvezetésnek nemre, vallásra és párthovatartozásra tekintet nélkül, amiért lerohazstják egy állítólagos világváros tömegközlekedését! Pl. a cseheknél Prágában (is) olcsóbb jegyárakon, sűrűbben, tiszta járműveken, bőven éjfélig lehet utazhatni és tökéletes az éjszakai járat-tervezés is.


Amúgy pedig azért, mert sok, magát okosnak képzelő érdekelt SZAGEMBER azt meri nyilatkozni, hogy a jegybevételek nem fedezik a BKV működési költségeit, és az állítólagos 30%-nyi bliccelőt a mi adónkból fizetjük, sőt: ez okozná a BKV veszteségeit - nem kell feltétlenül be is szopni! Ez tipikusan az oszd meg és uralkodj logikája! Egy (hosszabb) megállóra 2-3 kg kenyér árát elkérni uganis irreális!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.02.26. 14:54:55

Baszki Rékuc, maradj már ezzel az 'érdekes, velem még nem volt ilyen' dumával, mert már huszadszor írod le és mindjárt agyvérzést kapok.

Igen, vannak ilyen emberek, akikkel halmozottan fordulnak elő ilyen jellegű történetek. Én is ilyen vagyok. Azzal vigasztalom magam, hogy én keresem magamnak a bajt.

De barátnőm egy kezes bárány, remegne a lába, görcsbe rándulna a gyomra egy véletlen bliccelés esetén is. Mégis szívóztak vele (is) az érvényes, kitöltött, megvásárolt bérlete ellenére.

De ne félj, lehet, hogy a jövő hónapban már Te is írhatsz ide valamilyen sztorit...

AlulírottFentemlített 2008.02.26. 14:59:15

Nem rossz ez a tömegközlekedés, csak két apró hibája van.

Első és legnagyobb hibája: A TÖMEG

Második: A közlekedés


Tömegben viszont mehet a csöcsörészés !
Mindegy, hogy mezítláb vagy Baccban.

mikimaus (törölt) 2008.02.26. 15:00:27

P.S. Kintlevőség-kezelés BKV módra: normál postai küldeményként kiküldi egy ismerősöm fiának az egyik "okos" ügyvédjük, hogy fizetne már be 30 ezer HUF-nál többet három darab 2003-as állítólagos (!) pótdíj-tartozásra: egy már eleve elévült januári, egy fenruári és egy március elejei pótdíjazás kapcsán. Egyrészt 15 munkanapos (!) határidővel, másrész előredatálva (!) a levelet 3 naptári nappal a kézbeséítés elé (!), hamradrészt még csak a személyi igazolvány száma sem szerepel a részletezésben, negyedszer a srác csak másfél éve jeléentkezett be ahol most lakik, előtte, egészen a születésétől papíralapú SZIG-je volt, és a korábbi címen eleve nem kézbesíthettek semmit. Az talány, hogy SZIG szám alapján honnan kaphatta meg az új címet a BKV (az ügyvéd), hiszen népeségnyilvántartóból ilyent csak személyi azonosító (személyi szám) isnmerteével lehet, azt pedig enm írhatja ki a BKV, a rendőr sem adhatja ki feléjük!

Üvege$ 2008.02.26. 15:16:54

Látom összeesküvéselmélet az megy, fizetni meg nem akartok. Engem nem az érdekel, hogy mennyibe kerül, hanem az hogy ezért az árért cserébe kapok-e megfelelő szolgáltatást. Vszínűleg nem, viszont nincs árban megfelelő másik alternatíva és rá vagyok szorulva, akkor nyelek egyet és fizetek. Lehet ez bármi, ha szükséged van rá megveszed, akkor miért pont a bkv-t lopják meg az emberek? Mert az a mi adónkból van? Akkor fizessék már be helyettem is legyenek szívesek!

roots n culta 2008.02.26. 15:19:38

Nem tudom meddig vagyok hajlandó még fizetni, mert nem csak a kapott szolgáltatások minőségét kifogásolom hanem azt is, hogy semmilyen koncepciója nincs a jelenlegi döntéshozó szerveknek (és az ellenzéki majmoknak) aziránt, hogy hogyan javítsanak rajtuk.
(BKV, MÁV, Adó..stb)

Mert nem igaz, hogy ha mindenki rendesen fizetné az adókat meg venné a bérleteket, akkor jobban osztanák el a pénzeket, és javulna a szolgáltatás vagy a társadalmi egyenlőség, mert akkor is csak a saját bizniszével törődne mindenki.

Az emberek 90%- nem bliccel mégis szar a BKV. Ja biztos mert nem fizetnek adót.

Amíg ez a hozzáállás nem változik, állampolgári engedetlenségből nem érdemes adót fizetni meg bkv jegyet venni. Szívesebben fizetnék adót ha lenne egyetlen olyan társadalmi szervezet ami a folyamatok és problémák felismerése alapján valós igényekre válaszolva egy stratégiai terv mentén aktívan hozzájárulna a közösségi, szociális, (kulturális...stb) szükségletek kielégítéséért.

Nem nagyon látok ilyet (pedig biztos vannak kivételek).

mikimaus (törölt) 2008.02.26. 15:29:27

chicken:
Ilyen esetben bűn életjelt adni, mert az 5 év újraindulását eredményez(het)i.

Hozzáteszem: nem az a baj(om), hogy követelik, hanem az, hogy az ötödik év végéig (gyanítom: sok tízezreknek másoknak is egyaránt!) arra sem volt pofájuk, hogy évente egyszer egy egyenleget közöljenek! Innen már a kamatkövetelés is vtatható lehet.

És azt még nem is tettem hozzá,hogy a példának hozott esetben az ugyanabban az évben, egy negyedév alatt "elkövetett" 3 jogtalan használat büntetési tételére egyik esetben 5 HUF-tal eltérő végösszeget ír a részletező!

Az, hogy semmi egyéb számítást nem mellékeltek (alapösszeg, kamatok, egyéb díjak?), már csak hab a tortán. Az pedig, hogy a Budapest FKGY rendeleteinek mint jogforrásoknak a közlésére szorítkoztak kizárólag, ellenben sem a Ptk. késedelmi kamat §-át, sem a követeléskezelést szabályozó jogforrásokra nem.. hmm... nos fimonam szólva is érdekes.

ljubityel 2008.02.26. 15:35:08

Nagyon dicséretes dolog a moralizálás! Csak azért közben józanodjatok is egy cseppet! Emlékeztek mennyi kenőpénzt is gombolt le az a szabolcsi falu szoci önkormányzata egy 300 milliós uszodaépítésről? 20 dokumentet? Az M4 egy cca. 1500-szor akkora beruházás!
Vagy emlékeztek a Bajcsy úti üzlet adás-vételt elősegítő prémiumára?
Nézzétek már meg merre is megy majd az M4! A XI. szoci, a IX. szadesz, a VIII. szadesz vezetésű! Kb. 120-150 ezer szoci/szadesz választót (és ugyanennyi várható utast) fizet ki az ország az adójából!
Fentebb leírtam a számokat! Ez kb. annyi, mintha minden M4-et napi rendszerességgel használónak vennének egy Kia Cee'dedet!
Vagy más, csak hogy értésétek miről is szól a BKV! A Hídépítőnek ugyanaz a tulajdonosa, mint az alagútfúrónak. A Hídépítő kiszállt a Fővámtéri állomásépítésből. Ennek a késedelmi kötbére 1/10 része annak, mint amit a BKV-nak kell fizetni majd az alagútfúró részére, ha késik a Fővámtéri állomás átadása! Hoppá-hoppá!
Vagy, nézzétek csak meg a Gellért téri és a Fővámtéri állomás kérdését! Valamint a Móricz Bocskai útit is! Miért is kell egymástól 300-400 m-re két állomás? Miért nem lehet közös állomás két-két kijárattal? Csak nem azért, mert így többe kerül és abból több dokumentet lehet a Demszky-bagázs zsebébe tömni?

Yasashi Tanuki 2008.02.26. 15:36:45

Jön a jó idő, lehet biciklire pattanni!

A BKV ellenőrök meg csak unatkozzanak és próbálják egymásnak elpasszolni a lopott tömbjegyeket.

roots n culta 2008.02.26. 15:42:15

Az M4-nek mekkora is a társadalmi támogatottsága?

és a VEKE-nek?

mikimaus (törölt) 2008.02.26. 15:43:20

"Nézzétek már meg merre is megy majd az M4! A XI. szoci, a IX. szadesz, a VIII. szadesz vezetésű! Kb. 120-150 ezer szoci/szadesz választót (és ugyanennyi várható utast) fizet ki az ország az adójából!"

Met azt előre tudod ám látni, hogy melyik kerület milyen pártprefereniájú lesz 2020-ban, amikor az M4 majd elindul ;-D

Üldözési mánia, meg kenőpénzek - ez jó!
A hülyeség (korruptság, bunkóság, az istenadta nép magasról való leszarása) pártfüggetlen, Hofi ezt Neked is megmondta lassan 20 éve!

Ezért aztán, esetleg, nem lehetséges, hogy a BKV hiánya is ilyesmiből fakad és nem a sok hülye utaska tipródásából?

Vagy: komolyan hiszed, hogy ha eg ymsik hazug pártfunkci ölne ott, jobb lenne? Egy 1998-2002-es monsztré orbáni Budapest-gyalázás és kizsigerelés után [miért is? mert csak!] ez valóban reális alternatíva lenne?

Nőjjél már fel!

Mylady 2008.02.26. 16:05:52

Ljubityel, nem tanítok jogot, nem vagyok jogász. Éppen ezért nem is osztom az észt jogi kérdésekben.
Ellentétben veled.

Azért azt te is érzed, hogy megjegyzésed (miszerint a BKV-nak tartozása van, ezért ha nem fizetek a szolgáltatásért, akkor azzal törleszt felém) jogilag nem állja meg a helyét.

Mondhatnám azt is, hogy oltári nagy baromság.

ljubityel 2008.02.26. 16:06:38

mikimaus!
Amiket leírsz, azok pusztán rösszindulatú feltételezések, hogy mi lenne ha... Nade itt 1990 óta a M4-gyel kampányol a szadesz és a maszop és 18 éve ugyan ők szarják le Bp népét és tömik a zsebüket!
Ha esetleg megfordultál volna az építőipar és a közbeszerzések környékén, akkor nem írnál ilyen baromságokat (üldözési mánia:) muhaha!
Esetleg arra akartál célozni, hogy most jobb a bp-i tömegközlekedés, mint 1998-2002 között volt? Ez nagyon agyatlan próbálkozás volt, elhiheted! Mellesleg mintha akkor is Demszky és Aba kezében lett volna a Főváros és a BKV! De a gondolatmenetedből kiindulva momentán épp a fideszes önkormányzatok feltőkésítésén fáradozik a kormányzat!

ljubityel 2008.02.26. 16:15:37

Mylady!
Ez meg is látszott rajtad! Gondolom, a Bújj bújj zöldág a műfajod! Nem baj! Mellesleg az önkényes törlesztést nem mint jogi kategóriát említettem, hanem mint civil kurázsit! De mint jelezteem, kifejezetten kérnélek arra, hogy fizess, fogyassz és szenvedj! Az a helyzet, hogy amíg sok hozzád hasonló mutuja balfasz tűri, hogy élősködjenek a vérén, addig marad a kölcsönös jogsértés! A polgároknak joguk van a jogos önvédelemhez, még akkor is, ha ennek a módozatait írott törvények nem teszik lehetővé. Ha arra várunk, hogy majd mindent a politikusok, meg a bíróságok oldjanak meg, akkor jobb ha mérgezett kötéllel felakasztjuk, főbelőjük magunkat! A változások kikényszerítésének az egyik leghatékonyabb módja a civil engedetlenség!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.26. 16:44:37

hú de faszagyerek vagy te ljubityel. A többi fórumról már kimoderáltak, azért jössz ide fröcsögni? Tényleg nagyon praktikus megoldás, civil kurázsinak kikiáltani a bliccelést, hősnek érezheted magad hogy jól kibaszol az éltablissement-al, és még pénzt is spórolsz. Nagyon ravasz megoldás, kár, hogy akkor sem vagy több egy szimpla bliccelőnél, aki az utastársait károsítja meg azzal, hogy (sajnos csak a járműveken és nem egy lámpavason) lóg.

Valódi ősmagyar mentalitás azt mondani, hogy balfasz, aki fizet za igénybevett szolgáltatásért. Az adófizetőket is ugyanígy kiröhögöd? nyomorult.

És egyébként is mi köze az M4-esnek a tömbjegyet lopó ellenőrhöz. Csak azért, mert most ez a téma foglalkoztatja azt a másfél agysejtedet...

káposzta 2008.02.26. 18:21:40

Már mér lenne szar a békávé?
Eljuttat A pontból B-be, néha ugyan kerülgetni kell a hányásfoltokat, hajléktalanokat meg ellenőröket, de ettől eltekintve nem is olyan rossz. Akinek nem tetszik, az meg ne utazzon vele. Egyébként is ki van nyalva a picsánk itt Bp-en, Szombathelyen a legnagyobb forgalmú busz negyedóránként megy. Pesten a 4-6-os villamosok egymás seggébe érnek.
Szóval a bliccelők kapják be! :D

Mylady 2008.02.26. 22:02:36

Nem, Ljubityel, nem nyert. Közgazdász volnék. Vagy mi. Nem vagyok jogász, ellenben tanultam jogot (egész sokat és sokfélét) és nem mellékesen van némi eszem.

Nem áll szándékomban védeni a BKV-t. Nem vagyok elégedett a szolgáltatással, amit nyújtanak, bizonyos okok miatt mégis kénytelen vagyok igénybevenni. És ezért fizetek.
Hülye vagyok? Lehet. Viszont tisztességes.

Amit te mondasz, arra van jogi kategória. Úgy hívják: lopás. És nem civil engedetlenség.

Nem vagy elégedett a szolgáltatással? Na bumm. Nem muszáj igénybevenni.
De ha igénybeveszed, akkor fizess érte.

ljubityel 2008.02.27. 00:56:33

Mylady!
Te még közgazdásznak is gyenge vagy ennyi ésszel! Ha felfognád miről van szó, nem írnál ilyen iszonyú butaságot. Mivel a BKV-t az általam adóként befizetett (a magyar átlagnál 5-6*-több) adómból tartják fenn egy általam elutasított politikai bűnszövetkezett tagjai, nem én lopok a BKV-től hanem ő garázdálkodik a tőlem lopott pénzből. A Demszky-csicska Antal tömi a zsebét belőle!
Ha valaki lóg neked egy valag pénzzel, annak te adnál még több pénzt? Hát nem! Amig le nem törlesztette a tartozását, egy fillért sem! Ez nem lopás agyatlankám! Ha Gipsz Jakab tartozik nekem, akkor a tőle kapott szolgáltatásért mindaddig nem fizetek, amíg nem le nem törlesztette a tartozását. Meséld már el mi ebben a lopás!

Szofee 2008.02.27. 08:42:21

Kedves "Utas társaim"!

Merő kíváncsiságból olvastam el a storyt,mert nemrégiben velem is megesett a "nagy eset".Azzal a röpke különbséggel,hogy érvényes jegyem volt,ami valamiért mégsem tetszett az ellenőrnek.Kivette a kezemből, és rendőrt akart hívni.Szívest örömest megvártam volna a rendőrt, ha épp nem rohantam volna egy fontosabb eseményre.Úgy gondoltam a legegyszerűbb megoldás utána nézni a bkv.hu oldalon a jogainknak és kötelességeinknek.Természetesen az ügyfélszolgálaton 2 ostoba liba fogadott, akik 3 perc beszélgetés után ordítottak velem, és egy mondatot hajtogattak negyed órán át.(Magam sem értem, miért hallgattam ezt tíz percnél tovább, és miért hittem, hogy meg tudom nekik magyarázni,a kedves kollégáik olyat tettek,amihez semmi joguk nem volt,nincs, és nem is lesz!)
Mivel igen kíváncsi "fajta" vagyok, és szeretek a dolgok végére járni,megkérdeztem egy kedves ügyvéd (jogász)ismerősömet, mit is tehetnék. Elszomorító: Semmit! De jogilag alátámasztotta a véleményemet az esetről.
Lényeg, a lényeg: Nem vehetik ki a kezünkből a jegyet,pláne nem tehetik zsebre.Nincs itt semmiféle olyan szabály ,hogy "majd visszakapom,ha...". Felejtsük el!Valamint, a bejáratnál nem büntethetnek, esetleg felszólíthatnak, hogy fáradjak vissza érvényesíteni a jegyemet!

További kellemes utazást kívánok mindenkinek, és indulás előtt inkább ellenőrizzük mi, hogy van-e bérletünk! :)))

Mylady 2008.02.27. 10:58:10

Ljubityel, megnyugodtam. Tudod, féltem, hogy esetleg közöd van a gazdasághoz. A szakma szégyene lenne. De már látom, nem így van.

Tudod, a tefajtád azt hiszi, az állam mindent az ő adójából fizet. Ha itt most nem a BKVról, hanem pl. a MÁVról, vagy az egészségügyről lenne szó, akkor is ugyanezt írtad volna. Tudom, neked akkora jövedelmed van, hogy az egész államháztartást a befizetett adódból finanszírozzuk. És csak azért deficites, mert a jelenlegi politikai elit lenyúl belőle egy csomót.

Lenne egy tanácsom: olvasgass makroökonómiát. Kicsit unalmas, kicsit száraz, de hátha ragad rád valami értelem.

roxstar 2008.02.28. 18:49:12

Én sohasem adom ki a kezemből a jegyemet!!!
UGYANIS:
a jegyet én vettem a saját pénzemből,vagyis az enyém.Tehát ha jó nézze meg a kezemben,ha nem hát viszlát!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.29. 13:53:45

A diákbérlet csak a diákigazolvánnyal eggyüt jogosít utazásra, mig a tömb jegy bárki számára vásárolható, használható.Az ellenőr lopás vétségét követi el ha elveszi, ha azt mondja csak akkor kapod vissza ha... akkor zsarolást is elkövet.Nincs jogalapja annak hogy eltulajdonítsa a jegyet.Fel kell jelenteni és kész!Ez egy rohadék kis BKV mafia akik a cégen belül müködnek és azokat zsebelik ki akik nem mernek lépni mert maguk is elkövettek egy hibát.
A szakszerű eljárás ilyenkor: az ellenőr arcán ököllel nyolc napon tulgyógyuló sérülés okozása, a másik ellenőr lábbal való sakban tartása az ajtó kinyilásáig, majd gyorssított távozás a helyszínről, fakultativ müveletként hátrakiabált q any...d is megengedett :D
süti beállítások módosítása