Tékozló Homár

Re:re:re: mínusz egy ajtó? Az plusz húszmillió - Dóra válaszol

2008.03.18. 17:00 | ge | 124 komment
Felgyorsultak az események, a tegnapi levélre már itt is van Dóra válasza. Ma adta postára, de előbb elküldte nekünk hogy posztoljuk és mi posztoljuk. Sok kérdőjel és még több felkiáltójel után a végére Dóra lezárja a vitát, de úgy sejtjük, ezzel még nincs vége.

Örülök, hogy vették a fáradságot és megkésve bár, de válaszoltak nekem – igaz, nem a januárban kelt levelemre, hanem az indexes blogra, ami szerintem nem igényelt külön levelet Önöktől. Ellenben, az írásos választ még mindig várom az Önnek címzett, tértivevényes ajánlott levelemre.

Levelére válaszolva megjegyezném, hogy Önök a szerződést nem teljesítették (pont ez volt a probléma, hiszen 30 napos javítási határidőt vállaltak, melynek a kétszeresét is túllépték!).

Magatartásukkal kapcsolatban többször jeleztem, hogy sérelmesnek tartom, hogy nem reagálnak semmilyen fórumon történő megkeresésemre. Nem hiszem, hogy képtelen lennék a helyzet objektív értékelésére, hiszen pont én kértem, hogy ne húzzuk egymás idejét, beszéljük meg, tegyünk pontot az ügy végére. Önök zárkóztak el ez elől.
A helyzet objektív megítéléséről: nem csak én tartom elfogadhatatlannak, (mint ez a blogon kiderült) az Önök viselkedését, hozzáállását. Valamint nem hiszem, hogy objektívebben kellene megítélnem, hiszen az elszenvedő fél vagyok.
Mivel az én objektivitásomat kérdőjelezi meg, felhívnám a figyelmét, hogy a fórumon érkezett válaszok, az ügyvédem, szakértők, más lakók és hozzám semmilyen módon nem kapcsolódó személyek (pl. több média munkatársa is, aki látta, hallotta a történteket – akár az Önökkel folytatott beszélgetéseket is), érhetetlennek, szánalmasnak és sértőnek tartotta a történteket. Arányos jogorvoslatot vehetnék azzal, hogy bíróságra viszem az ügyet, de ezt eddig nem tettem, és nem is szándékozom megtenni, amennyiben az alább leírtaknak megfelelően válaszolnak nekem.

Önök a mai napig nem válaszoltak a levelemre, e-mailjeimre, telefonhívásaimra, melyben jeleztem Önöknek, hogy milyen hibák és problémák merültek fel a lakásommal kapcsolatban. Mindeddig nem történt előrelépés abban az ügyben sem, hogy a lakásom kisebb, mint a szerződésben vállalt méret, melynek értelmében Önök kártérítéssel tartoznak nekem.

A 181/2003 Kormányrendelet szerint, Önök kötelesek állást foglalni a bejelentett garanciális hibákkal kapcsolatban. Felhívnám a figyelmét, K. úr, hogy ezzel törvényt sértenek, hiszen a mai napig (2003.03.18) ezt nem tették meg!

Csodálkozom, hogy Önök szerint mindenben igyekeztek az igényeimet kielégíteni, hiszen még csak kapcsolatba sem léptek velem. A lakásomat pedig nem vettem át határidő előtt, hiszen az átvétel határideje, ami a szerződésben van, és amit Önök biztosítanak. Ha Önök nem adják át a lakást, mert nincs kész, akkor nem veszem át. De Önök átadták, mellyel elismerték, hogy kész van. A javításra pedig az átadás napjától 30 napot vállaltak a szerződésben. Ne haragudjon, de nem érdekel, hogy a házban melyik lakás milyen állapotban van, én jeleztem, hogy ha lehet, költöznék. De nem azt vállaltam, hogy kifizetem a lakás teljes vételárát, és cserébe kapok hibahegyekkel teli helyiségeket, melyeknek javítására pedig nem voltak hajlandók.
Ha az egyik lakás összeomlik, akkor a lakót vonják felelősségre, hogy miért költözött be januárban (ha átadták neki a lakását), hiszen Önök áprilisig elhúzhatták volna az átadást?

Kijelentésére, miszerint apróbb hibák felmerültek, megjegyezném, hogy 5 A4-es gépelt oldalban küldtem el Önöknek a hibalistát. Nem hiszem, hogy a vörös fugák teljes javítása, a spaletták cseréje, a szobák szegőinek pótlása és újra leragasztása, burkolatcsere és még sorolhatnám mi minden, kis hibának számít. A kisebb hiba fogalma nálam, a rosszul felszerelt dugalj, a bejárati ajtó „küszöbének” javítása, pl.

Ön felhívta a figyelmemet arra, hogy jogszabályt sértettem, az Ön társasága hírnevének rontásával, és valótlan tények állításával. Én pedig felhívom a figyelmét arra, hogy:

• Nem állítottam valótlan tényt, tanúim vannak, hangfelvételeim, ajánlott tértivevényem (mely bizonyítja, hogy mikor vették át a levelem). Fotóim, melynek egy részét Önök készítették, aláírt jegyzőkönyveim. Vajon milyen valótlanságot emleget Ön?

• Nem szegtem jogszabályt, mert ez egy blog, ahol a törvényi szabályzás szerint leírhatom a véleményemet. Ezt Önöknél nagyobb cégek (BKV, Tesco stb.) is tudják, ennek megfelelően sosem fenyegetőznek.
Ön viszont törvényt sértett, melyért felléphetek Ön ellen.
Jelesül a 1992. évi LXIII. törvény világosan fogalmaz, amikor a személyes adatok fogalmát kizárólag a természetes személyekkel kapcsolatba hozható adatokra vonatkozva határozza meg. Így én feltüntethetem az Ön társaságának nevét, Ön azonban nem teheti ezt az én nevemmel! Emellett megjegyezném, hogy sem ahhoz nem járultam hozzá, hogy a lakásomról képek készüljenek, sem ahhoz, hogy ezeket publikussá tegyék, ahogy ahhoz sem, hogy a személyes adataimat és az aláírásomat publikálják.
(Pontosabb magyarázatként: megsértették az adatvédelmi törvény rendelkezéseit, amikor a pl. nevemet, mint személyes adatot az Index számára továbbították. Az adattovábbítás az 1992. évi LXIII. törvény szerint adatkezelésnek minősül, ami pedig a törvény rendelkezései szerint csak az érintett hozzájárulásával tehető meg. )

• Továbbá a Btk. 177./A §-a alapján a teljes nevemet tartalmazó indexes hozzászólás írójával (E. Gy.) szemben büntetőfeljelentés is tehető „visszaélés személyes adattal" vétsége illetve bűntette miatt.

• Egyetlen dologba egyeztem bele, mégpedig abba, hogy a javításról (CSAK a javításról) fotók készüljenek.

• Az Ön állítása szerint komoly kárt okoztam Önöknek (melyet nem tud bizonyítani, ellenben velem).
Önök is nekem. Hiszen sok javítást a saját pénzemből, saját időmben kellett elvégeznem, mert az adott hiba a lakás rendeltetésszerű használatát akadályozta! (pl. a nappali nyílászárója alatt tátongó rés, melyen kiláttam a kertembe. A hideg és a kosz bejött a lakásomba, – a tél kellős közepén – a fűtéssel termelt meleg pedig távozott.

Az Ön objektív tájékoztatása – melyet levelében említett – az Index olvasói felé, több helyen valótlan, vagy torz volt. Ez még a hozzászólásokból kiderült, melyeket Ön is olvasott.

Megjegyezném, hogy állítása – mely szerint vélt sérelmeim vannak – nem igaz. Több módon bizonyított hiányosságokról, nem megfelelő emberi és üzleti magatartásról van szó.
Köszönöm, hogy figyelmeztetett arra, hogy a „leghatározottabb módon” fognak fellépni ellenem.
Én is üzentem Önnek többféle módon (E. úrral, B. Ildikóval, a Manuferrel pl.), hogy, ha nem tudunk leülni beszélgetni, kénytelen leszek a média segítségét kérni. Melyre E. úrtól azt a választ kaptam, hogy tegyem nyugodtan – és Ő magánszemélyként is ezt javasolja.
Levelében magatartásomat a súrlódásmenetes együttműködést akadályozó tényezőként tünteti fel. Vajon mire gondol?
Arra, hogy majdnem 70 napig vártam arra, hogy érdemben felvegyék velem a kapcsolatot?
Esetleg arra, hogy higgadtan, tisztelettudóan, kedvesen hívtam fel Önöket, két hónapon keresztül, számtalanszor, hogy a lakásomat illető információkhoz jussak? Nem kímélve a pénztárcámat, igerendszeremet, időmet. Netán azt sérelmezi, hogy szerettem volna a lakásomat olyan állapotban látni, amilyen megilletne a majdnem 17 M Ft-ért?
Esetleg a probléma alapját az képzi, hogy nem hagytam magam két hónap után elküldeni, miután Ön tőlem 3 méterre, a szemembe mondta, hogy várják a rendőrséget – melyet miattunk hívtak ki? De beszélni nem volt hajlandó velem? Vajon melyik a sérelmezhető magatartás?
Az, hogy Ön mindig letagadtatta magát, sosem hívott vissza, de munkatársainak utasításba adta, hogy semmilyen információval nem szolgálhatnak nekem.
Vagy az, hogy rendőrt hív rám, mikor 4 órát várok Önre, egy emelettel Ön felett, a tárgyalójukban – Ön pedig a földszinten beszélget kollégáival? Én a végsőkig türelmes voltam.
Az Önök magatartása viszont sok kívánni valót hagy maga után – és ebben mindenki igazat ad nekem. Sem emberileg, sem üzletileg nem elfogadható a dec.22. óta tanúsított viselkedésük.

Érdekességképp jegyezném meg, hogy vajon miért akkor jelentkeztek, mikor már az indexes blog megjelent? Miért kellett Önökre 70 napot várni, és miért nem válaszolnak a mai napig érdemben a problémákra (írásban)? Talán, mert még azt sem voltak hajlandóak írásba adni (mikor az irodájukban várakoztunk), hogy írásban válaszolnak nekem következő hétfőig. (Nem is tették meg, azóta sem. Pedig szóban megígérték. Csak éppen írásban nem voltak erre hajlandók.) Számomra furcsa az egybeesés, miszerint Önök semmilyen reakcióra nem méltatták a nálam (és a házban is) felmerült problémákat, mindaddig, amíg az indexes blog miatt kényszerítve nem érezték magukat arra, hogy javítsák a hibákat. Azóta a Manufer több szakaszban javítja a hibákat, de Önök még mindig nem reagáltak írásban!

Meglepőnek tartom, hogy a hibajavítások, azóta szinte befejezettnek mondhatók - múlt szombaton a vörös fugák javítása, és egy-két apróbb dolog rendbetétele is megtörtént. A fugák tartósságával kapcsolatban kollégájának referálok majd. Hiszen, még nem lehet eldönteni, hogy a fugafesték a megfelelő eredményt hozza-e.
Azonban Önök még mindig nem méltatták válaszra, a lassan három hónapja kelt levelemet. Melyben a ház egészét érintő - a mai napig fennálló - problémákat is jeleztem, a lakásom méretének nem megfelelő voltán túl (a hibajegyzék javított részére már nem várok választ).
Hozzáfűzném, hogy a Manufer kollégáival, azóta nagyon kellemes hangnemben értekezünk, segítőkészen állnak a problémákhoz, felhívnak, még ha csak hallomásból értesülnek is a felmerülő kérdésekről. Visszahívást, megoldást ígérnek, és az elmúlt hetek tapasztalatai szerint, ígéretüket tartják is. (pl. a hétvégén, Ullmann úr nem volt jelen a szombati javításon, ezért egy kollégánál érdeklődtem, hogy tud-e valamit a parkolónkról. Ő nemleges választ adott, azonban tegnap reggel csörgött a telefonom, és U. úrral egyeztettem ez ügyben)

Levelében tett megjegyzését („Bízunk abban, hogy…Ön is képes lesz józanul mérlegelni..”) sértésnek veszem, mely miatt jogorvoslatért fogok fordulni. Én sosem tettem Önre semmilyen megjegyzést, pedig helyén való lehetett volna.
Nem kérdőjeleztem meg semmilyen képességét, nem sértettem meg. Sőt, nem írtam meg a blogban a gépkocsijának márkáját a rendszámával és egyéb adataival sem, reflektálva az egyik hozzászólásra, mely miatt Ön perrel fenyegette a hozzászólót!

Ezen levelemmel lezártnak tekintem a vitánkat, de amennyiben nem kér bocsánatot tőlem a levelében elhangzottak miatt, és az Indexen közzétett adataim miatt, kénytelen leszek én is a „leghatározottabb módon” fellépni Ön ellen!

Budapest, 2008.március 18.

Üdvözlettel: Dóra
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.18. 19:14:40

Tényleg az a legszarabb az egészben, hogy elmenne a kedvem a lakástól egy ilyen hercehurca után.
Amúgy, meg nem kellene szívbajosnak lenni, hanem tényleg be kellene őket perelni a levelezés meg a fegyverrázogatás helyett.

Secnir 2008.03.18. 19:33:30

"Los Alamuszi 2008.03.18. 19:14:40
Tényleg az a legszarabb az egészben, hogy elmenne a kedvem a lakástól egy ilyen hercehurca után."

nekem nem. magam építem/építtetem. amihez értek, azt megcsinálom, amihez nem, ahhoz szakembert hívatok (miután megpályáztattam őket).
jó lesz és olcsó. igaz, nem gyors, és utána nem kell infarktust kapnom, hogy a zuhanyzóra 0 vagy fázis van-e rákötve...

princessophia 2008.03.18. 19:45:45

Szerintem tuti, hogy ez a történet ennyivel még nem zárult le...
Kitartás Dóra!

s_marky 2008.03.18. 19:56:12

Szerintem a történet csak most kezdődik,van már férjed? :)

o_tee 2008.03.18. 20:09:54

Secnir, neked van igazad. A mai anyagok többsége (ne vedd magadra!) "idiótabarát technológián" alapszik, vagyis ha veszed a fáradtságot, és végigolvasod a felhasználási utasítást, esetleg a szakboltban (ahol az építőanyagot vetted) egy kicsit kérdezősködsz, akár saját magad is meg tudod csinálni a munkákat! (Például a csemperagasztók, fugázók többségéhez csak víz kell: kiméred; elkevered; állni hagyod; átkevered; bedolgozod; száradni, kötni hagyod; lemosod; gyönyörködsz, :) ; és örülsz, hogy mennyit spóroltál!)

LyukasBogrács 2008.03.18. 21:22:49

Az újépitésű lakásoktól nekem is elment a kedvem. Nem mintha korábban olyan nagy lett volna.

Kapcsosékkal biztos nem fogok kapcsolatba kerülni, inkább veszek egy vályogházat kemencével.

Egyébkén ez a Kapcsos-féle nebáncsvirág hozzáállás szerintem a szcientológia egyház mentalitására hajaz: ha valami nem tetszik, akkor tartsd meg magadnak, különben megkeserülöd! Tudunk rólad egy-két dolgot az auditálás óta, ne akard, hogy elővegyük!

Magam_a_Mondomét! 2008.03.18. 21:30:44

Szerintem Dóra nem érvel, hanem össze-vissza vagdalkozik, mint egy cséphadaró. Ha igaza van, ha nincs, ha dühös, ha nem, írása zatymatag, szerteszórt, hablaty!

Tilcsák Bea (törölt) 2008.03.18. 21:31:31

ez az Dóra, mindent bele. le a kalappal.
drukkolunk!

dahlgren 2008.03.18. 21:33:11

Ez a Dóra kinek a spanja? Jack? Szily?

navégre 2008.03.18. 21:58:04

leszel a barátnőm? :) okos, határozott levél!

Tajparaszt 2008.03.18. 22:26:01

Na, ezt konkrétan nem olvastam el.

Barátnőnek minek? Oszt jól fejbe vág a BTK-val.

Csééé 2008.03.18. 22:46:22

:-))))))))))))))))))))))))))
Ez tetszett ... első levélnél érdekesnek tartottam, aztán lanyhulni kezdett, a cég nyilatkozata pezsdített egy kicsit, de ez a levél mindent überel:)))
Ha hermafrodita lenne, azt mondanám, hogy tökös csaj:))))

renesis 2008.03.18. 22:46:23

azért mert ismétel még hablatyol? ugyan már.
Ha nekem irna egy cég egy ilyen levelet,nem perelnék-oda mennék és fejbebasznám az aláírót. Hogy mer valaki így irni egy vevőnek.Mekkora arca van.

Layosh 2008.03.18. 23:03:53

Hajrá Dóri !!! Én neked szurkolok, csak annyit kérek, hogy az én ügyfelem soha ne legyél .

maccar 2008.03.18. 23:22:32

Ezt a kvantumfizikus kampanit ugyanúgy hagyagolni kell, mint a gérobi üzletláncát. Ilyen egyszerű a képlet.

Primavera 2008.03.19. 01:01:49

"a levelében elhangzottak miatt"
Khm...
A többi valóban profi. Gratula!

Potenciális Disznó 2008.03.19. 02:03:21

Akkor most a lókupecnek nincs lókupaca?

mókus 2008.03.19. 02:36:21

szerintem most már abba kellene hagyni a neten való üzengetést, mert még jobban el fog mérgesedni a helyzet. Nem azt mondom, hogy Dóra ne csináljon semmit, csak ne így, hanem talán tényleg a per..

ekkerjoz 2008.03.19. 07:20:28

Dóra, kicsit jobban kell tájékozódni, a kivitelező akár 85%-os készültségnél is készre jelentheti a munkát és megkezdheti a műszaki átadást. Arra is van lehetősége, hogy a műszaki átadás befejezése előtt kérjen használatbavételi engedélyt, amit a hatóság általában meg is ad, ha a jogszabályban leírt feltételeknek a lakás megfelel. Ha per lesz a dologból, a vevőnek csak azt kell bizonyítania, hogy szerződés szerint, időben, teljes mértékben fizetett, a kivitelezőnek pedig, hogy a vevő befizetésével arányosan teljesített. Per esetén a bizonyítás nem olcsó, mert azonnal szakértőt kérnek a felek, a szakértő pedig azt fogja véleményezni, amit a kirendeléskor lát, nem a fél évvel korábbi állapotot. Jelenleg az volna a legegészségesebb, ha módosítanák a szerződést, és a befejező munkákat átvállalná a vevő, saját költségére, az eladó pedig reális értéket elengedne, vagy akár visszatérítene a befejezésre. Egyébként akár négy-öt év pereskedés várható, és az eladó első dolga lesz az ingatlan tulajdonlapjára korlátozó széljegyet vezettetni. Még ha be is tud költözni a vevő, terhelni, elidegeníteni nem tudja az ingatlant. Nem egyszerű dolog egy arrogáns céggel zöldágra vergődni, bár a vevő is megtett mindent, hogy népszertlen legyen az ellenfélnél.

demizson bobby 2008.03.19. 07:58:17

Milyen széljegyet?..és miért?és milyen alapon?

Vidocq 2008.03.19. 08:03:12

OFF "Nem szegtem jogszabályt, mert ez egy blog, ahol a törvényi szabályzás szerint leírhatom a véleményemet."

Igen így van! Egy előző postban ki is tiltott a homár, mert szubjektív mérlegelésük alapján nem volt odaillő a beírásom. Oláhék salétromsavas esete...
Néhány megjegyzésem törölve lett. Ez sérti a kisebbségi jogaimat. Ugyanis bizonyos megyék bizonyos falvaiban ÉN kisebbség vagyok. Ezen kívül egy olyan népcsoportra is megjegyzést tettem akik a 21. században a fasizmus szennyes zászlaját magukhoz ragadták, holott a II. világháborúban éppen ők szenvedtek a legtöbbet miatta... Ennyit a szólás szabadságáról. ON

Kisangyal 2008.03.19. 08:12:24

Hajrá Dora, csapj oda a parasztnak!

Kisangyal 2008.03.19. 08:15:41

matyi fiu, huzd meg magad, jobban jársz! Életedben elöször muszály lesz dolgozni ugyláccik :)))

Vidocq 2008.03.19. 08:22:51

Szarul teljesít és még neki áll feljebb... Szégyent hoz a versenyszférára. Ilyen cégnek semmi keresnivlója a piacon.
Dóra te tényleg úgy nézel ki, mint Xena? :D

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.03.19. 08:33:19

EZ nagyon ott van. Gratula Dóra! Szerintem érdemes volna perre vinnned az eseteg, legalább kicsit észreveszi magát az összes majom. Ha ügyvéd lennék lecsapnék az ügyre, mert egy ilyen esettel lehet igazán villogni!:)

Zsirparaszt 2008.03.19. 08:42:06

Grafomán luvnya. De igaza van.

Sokorai_Atala 2008.03.19. 08:46:19

Értem (nagyjából) Dóra nevű hölgy panaszát, ám, ha valóban ilyen mértékű a kár, akkor nem lenne jobb ügyvédhez fordulni? Ennyi idő alatt amióta ez a hercehurca, levelezés megy már a lassan őrlő malmok is elindultak volna:)
De kívánom a közelgő Húsvét miatt is, hogy Dóra nevű hölgy megelégedéssel zárja ezt az ügyet és legyen rendben lakása, élete.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.03.19. 08:48:32

Azta a betyár... Hajrá Dóra, adjál neki keményen, ha meg megint válaszol valamit hasonló stílusban, akkor aztán mehet a jogi herce-hurca. Kapcsos úr, kérem tisztelettel létesítsen szexuális kapcsolatot, valamelyik nőnemű felmenőjével. Köszönöm.

Gumidomino 2008.03.19. 08:49:12

Szegény férfi az oldalán (háta mögött...)

"jogorvoslatot vehetnék azzal ... de ezt eddig nem tettem, és nem is szándékozom megtenni"

"Levelében tett megjegyzését ... sértésnek veszem, mely miatt jogorvoslatért fogok fordulni."

Ja, hajrá Dóra!
de szerintem most már intézd ezt a rivaldafényen kívül, mert Te is hibázhatsz.

hanzs 2008.03.19. 08:56:12

Vidocq... tele van ilyen cégekkel a versenyszféra, én már azon vagyok meglepődve ha valaki rendben megcsinál valamit határidőre.

A magyar jogrendszer meg amilyen nagy trágya, teljesen felesleges elkezdeni 1 millióért pereskedni (saccoltam hogy mennyi lehet ez a javítás kb). Szívni 4-5 évig, járni a bíróságra, elszúrni egy halom időt, idegeskedni egy csomót.

Amikor fiatal voltam és lelkes akkor csakazértis betyárbecsületből végigvittem a hasonló (bár kisebb ügyeimet). Azóta tanultam egy kis "diplomáciát" és úgy tűnik az jobban működik.

Sok sikert mindenesetre és reméljük, hogy ha az ügy leárul nem lesz neki visszhangja később.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 08:59:08

na, hali szepen sorban..
eloszor:
tegnap este mar megint nem volt meleg viz (es futes) az egesz hazban! :(
jomunkasemberkent felhivtuk azt a szamot, amit a futessel es vizzel kapcsolatos hibak kikuszobolesere adott a Quantum.
mit ad Isten? kiderul, hogy ez egy siofoki(!!!!) ceg, akivel a Quantum NEM kotott karbantartasi szerzodest!
igy ok majd a mai nap folyaman, valamikor kijonnek (a furdest, egyebeket koszonjuk szepen), es megjavitjak,de nem vallalnak keszenleti szolgalatot.
Kerdem en: minek kapttuk ezt a szamot? (felhivtam a muszakisokat is, de mivel keso volt,nem vettek fel).
ugyhogy tegnap este hideg volt es idegroham! :(

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:01:39

mqqq!

engem is untat..:(

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:02:55

ja, köszi a figyelmezetést, a dátumot elírtam:)))

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:03:59

lowfast!

most épp rajtam is nadrág van...:)

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:05:02

s_marky!

még nincs férjem..:)
de ami késik..:P

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:06:53

kedves Magam_a_Mondomét!
sajnálom, ha neked össze-vissza vagdalkozás a levél...és zagymatag (wow, új szó! :P), szerteszórt hablaty...
belőlem most ez "szóródott" ki:)

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:07:54

Kedves Dahlgren!

senkinek nem vagyok spanja az Indexnél..mindössze megkerestem őket a történtekkel.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:09:03

Kedves navégre!

foglalt vagyok...de kedves tőled..:))))
és köszi!

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:10:58

tajparaszt!

nem rossz ötlet, nem rossz! :)
de nem szoktam verekedni (mostanában:P)..bár régen rövid ideig boxoltam, és kiskoromban sokat bírkóztam, mert az vicces:)
de most, hogy mondod, el kéne gondolkodnom, miért olyan saláta a BTK-m..:))))))

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:12:56

Zsírparazst!

ja, grafomán...hét szeretek írni, nem tagadom, de hidd el jobb dolgom is lenne, mintsem ilyenekkel foglalkozni. főleg úgy, hogy én már lezártam a dolgot, aztán kapok egy ilyen levelet! :(

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.19. 09:13:34

A Xenás kép szerintem is nagyon jól sikerült, jól illusztrálja, hogy milyen eszközkkel lehet hatékonyan fellépni ez a quantumellen.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy hajrá Dóra!

A perre viteltől viszont én ódzkodnék. Sajnos még jogászok is gyakran emlegetik, hogy mostanában a pereknél kb. 50% -ra tudják megjósolni, hogy annak mi lesz a kimenetele, sajnos nem túl jók a törvények, és a bírósági gyarkorlat sem a legjobb.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:14:42

Gumidomnino!

Szerintem nincs olyan rossz dolga, szegény Férfinak az oldalamon (szigorúan NEM a hátam mögött!)...de erről inkább Őt kéne kérdezni.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:15:45

még valami:
köszi mindenkinek a drukkolást. bár őszintén remélem, hogy nincs miért, mert én nem szeretném tovább vinni a dolgot!

Fortresse 2008.03.19. 09:25:13

Ez az Dóra!
Jó hogy itt kezdted, nem egyből perre mentél.
1. Mire a per véget ér....
2. Itt szélesebb nyilvánosságot kap az ügy.
3. Nagyobb veszteséget eredményezhet a cégnek, mint egy elvesztett per....

Héttörpe (törölt) 2008.03.19. 09:52:41

Kapcsos Úr!

Ma délután megyek lemondani a lakásvásárlásomat az Ön cégénél. Ha ez bevételkiesést jelent, kérem menjen panaszra Dórához. Az ő elfogadhatatlan magatartása miatt nem tartok igényt az Önök által épített lakásra.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:54:07

Sacca!

1. nem volt célom - ezt velük is tudattam - jogi hercehurcába kezdeni...
2. ez így van, bár ez max. ahhoz elég, hogy a javítások azóta megtörténtek...ami ugye az elsődleges cél volt. A válasz azóta sem jött meg...
3. nem akarok én senkinek veszteséget okozni - ezt is sokszor elmondtam már - mindössze a lakásomat szerettem volna olyan állapotban látni, ahogy megillet.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 09:55:10

Héttörpe!

Az én elfogadhatatlan magatartásom?
ugye ez a vicc része, csak a smiley maradt le! :)

májgeriberi 2008.03.19. 10:02:07

Sztem mindenkinek így kéne viselkedni, ha nem azt kapja a pénzéért amit megígértek!
Ha így tenne mindenki akkor az a sok fasz nem arra apellálna, hogy lehúzza az embert hanem normális munkát végeznének!
Tudomásul kéne venni, hogy mindenki pótolható!

Rák Attantam 2008.03.19. 10:03:33

Hehe, ez jó! A vizes-fűtéses emberekkel nem kötöttek karbantartási megállapodást, de az internetes spanokat szent és sérthetetlen vérszerződés jogosítja a kizárólagos "szolgáltatásra". (Tényleg: van már net egyáltalán?)

Dóra, kitalálom! Egy magyarországi lakásról és építtető cégről van szó, ugye?... :D

Dora, a tulaj 2008.03.19. 10:06:08

nem, még mindig nincs, ráadásul, úgy tűnik a jövő keddre kitűzött alakúló lakógyűlés sem lesz akkor (mert a megbízott közös képviselő még nem hívta össze), vagyis még tovább húzódik a netkérdés.

Rák Attantam 2008.03.19. 10:13:37

De legalább haladnak a dolgok!
Például hidegvíz már van...

Ja, és remélem Nagy Bandó naplószerű monológja a lakásvásárlásról már kint függ a bejárati ajtó mellett, szépen bekeretezve.
Szerintem kvantumék is abból dolgoznak. :)

Dora, a tulaj 2008.03.19. 10:17:43

jaja.
na, viccen kívül: azt tényleg elértük, hogy a hibákat javították (amit úgy gondoltak, hogy elismernek a Manufernél - tároló ügyben semmit).
de azt már megoldom magam...

tücsökbogár 2008.03.19. 10:27:16

Dóra, minden elismerésem, én is ezt tenném a helyedben! A tök kivan az összes tróger céggel, mélységesen felháborít, hogy Magyarországon még a károsultaknak, séretteknek kell jóformán szégyellnie magát és bizonygatni a jogos igazát, és döntő többségben hiába fut az ember a pénze után. A korrupció miatt lehetetlen betartani a különböző szankciókat is. Itt bármit lehet, mindenki leszarja a másikat, a hivatalok is az embereket.
Atomot az összes hasonló köcsög cégnek és az ilyen ügyvezető igazgató úrnak is, aki képes ebben a helyzetben még egy piszkosul arrogáns válaszlevelet is írni, ráadásul nem Neked, hanem a Fórumnak. Mert szegény "cége személyiségi jogai", ugye. Adtak volna át rendes munkát, akkor nem kéne szégyenkeznie.
De jól sikerült felhúznom magam már délelőtt... :D

Dora, a tulaj 2008.03.19. 10:31:23

Nem, ez nekem jött!
az én címemre....cask elküldtem az indexeseknek, tájékoztatásképp, aztán végül abban maradtunk, h felrakják....

Polli80 2008.03.19. 10:49:29

Kedves Dora,

Maximális tiszteletem a Tiéd, teljesen jogos amit csinálsz és nagyon céltudatosan műveled. Bízom benne, hogy mihamarabb és számodra megnyugtatóan lezárul a dolog.

Rák Attantam 2008.03.19. 11:08:28

Közben olvasgattam a javításról szóló hozzászólásaidat is.

Ájjáj! Tök szerencse, hogy kvantumék nem autót gyártanak! Mert hirtelen megvizualizálódott előttem az "elkészült" "termék", amit ők autónak mondanának:

Rozsdás kasztni (szerintük rozsdabarna-metál), 3 kerék (1 lapos), vezetőülés nincs, légzsákok a kalaptartóra szerelve, a 4-ből 2 ajtó befelé nyílik és különböző színű, kormánykerék csak balra forog, indexek felcserélve működnek, a motor 1000 köbcentis 3 hengeres benzines (te 1500-ös, 4 hengeres dízelt fizettél), váltóban 1 előre és 3 hátrameneti fokozat van, de nem kapcsolható, mert kupplung nincs. Viszont van mindentvevő rádió (mindent egyszerre vesz), elektromos ablakleeresztő (emelni nem képes), nagy csomagtér (mivel csomagtér fedél nincs), klíma (ugye az ablakok már többé nem mennek fel), kupplung helyett gáz, gáz helyett fék, fék helyett központi zár bekapcs., a duda állandóan szól (hangereje a rádió
állomáskeresőjével állítható).
Természetesen 15 év vagy 3 millió kilométer garancia is van rá, 5ezer kilométerenként kell szervízbe jönni vele, alkalmanként 60ezer+áfa+anyagköltség.

Az ára mindösszesen 17 és fél millió Ft, maradhat?

Deuce Bigalow 2008.03.19. 11:55:21

milyen boncsánatkérés, ezek után???? le kell perelni ennek a szemét parasztnak a seggét is!

2008.03.19. 11:57:50

Dórától előre is bocs az alábbi feltételezésekért ;-)
De lévén, magam is "ügyfeles" szeretem néha az ördög ügyvédjét is játszani (na, meg ismerem az ügyfeleket), és tegyük fel, Dóra valóban piszlicsáré kívánságokkal állt elő.
Nade!
Rengeteg nehéz ügyfél van, joguk van hozzá, a szolgáltató meg csak aközött választhat, hogy akar-e ügyfeleket 8köztük nehezeket is), vagy inkább lehúzza a rolót.
Azaz, a legnehezebb, leghaklisabb ügyfélnek is jár az, ami bármelyik másiknak. (jó, nem mondom, a nagyon kedveseknek az ember időnként megcsinál olyat is, ami nincs semmilyen munkaköri leírásban, de ez EXTRA, a jó minőségű alapon felüli dolog).
Régen rossz lenne, ha rajtam múlna, szerintem ki bunkó, tapló, ki nem köszönt nekem megfelelően, ki nem volt tekintettel arra, hogy én ma mlyen lábbal keltem, és ezért nekem, mint szolgáltatónak jogom lenne lealázni, móresre tanítani, izmoztatni (lsd. több órás várakoztatás a tárgyalóban meg rendőrök kihívása)

Szóval, lehet, hogy Dóra valóban olyanokért verte magát az építtető cégnél, amiért a többi ember 90%-a nem szólt volna, sőt, talán észre sem veszi.
Lehet, hogy az átlagnál temperamentumosabb, nem hagyja magát lekoptatni, sőt, netán időnként akár tenyérbe mászó is stb.
De, és megint csak de!
A cégnek akkor is kötelessége úgy kezelni, mintha egy átlag vevő lenne, valós problémával, és "bocsásson meg, hogy élek" fellépéssel: azaz,
1.kéréseire, kérdéseire írásban válaszolni arra, amit írásban kérdeztek tőle, és a jogszabályok előírják neki.

2. foglalkozni a panaszaival, megvizsgálni a jogosságukat, az állásfoglalásukról szintén jegyzőkönyvben v. írásban tájékoztatni arról, hogy szerintük miért nem a nem, ha ezek után sincs megegyezés, akkor független szakértővel végigcsinálni ugyanezt

3. ha Dóra még mindig pattog (tényleg bocs, Dóra! ;-), és a homáron közzéteszi sérelmeit, akkor a cégnek ezek után mi sem egyszerűbb, mint válaszul közzétenni (lehúzva címet, vezetéknevet stb.) a jegyzőkönyveket, levelezést, ami köztük folyt, és írni mellé egy TÖK SEMLEGES hangvételű levelet, netán ígéretet tenni benne, hogy keresnek további megoldásokat a helyzet rendezésére stb.

Azzal, hogy itt ez nem így történt, hanem a cég nagyeszű ügyvezetője simán próbálta alázni az ügyfelén többször, több szinten (a levele erre saját maga által szolgáltatott bizonyíték), még a PÁRTATLAN szemlélő is alpból elhiszi, hogy a labda bizony NEM Dóránál pattog. Sőt: ha most modjk még kicsit erőszakosnak is érzi a fellépését, hajlamos azt gondolni, valóban csak a sokszori lepattintás után vette fel ezt a magatartást, lévén, a szokott, udvarias módon nem ment semmire a céggel...

Egyszóval, még előítéletek nélkül átgondolva a dolgot is arra jut az ember, hogy a cég a sáros, nem is kicsit, ebben a dologban.

És ez az, amit nagy ás izomagyú Kapocs úr nem gondol át....
Mert, ha normálisan állt volna hozzá a dolgokhoz, mostanra már rég túl lenne az egészen, nem teregették ki volna az ügyet a homáron, esetleg nem perelik be. Persze, a profitjának pár százaléka bánta volna, na, de mindenki tudja, hogy az emberek nagy része kussol, ha baja van, azaz, ha csak ritkán kellene megállni az izomagyú késztetést, és beáldozni pár forintot a haszonból, még akkor is, ha az ügyfélnek nincs (vagy teljes egészében nincs) igaza... Mert, ha nem teszi, egyrészt rengeteg energia (gondolom, még neki is lenne jobb dolga, mit Dórával levelezni meg vívni), meg sokkal többet veszít a végén a profitból, mintha itt engedett volna.

Persze, ennek átlátásához némi intelligencia kellene, és nem csak annyi, hogy volt pénzem alapítani egy építőcéget, csak kultúrát meg észt nem adott már mellé a jóisten, hogy vezessem...

Dora, a tulaj 2008.03.19. 12:13:07

Kedves Los Alamuszi!

abszolut igazad van.
csak annyit jegyeznék meg, hogy képen (korábbi állapotok) és leírva is megosztottam a céggel is, hogy milyen hibák vannak. sajnos, nem az "apró" kategóriába tartoznak nagyrészt. valószínűleg, ezt érzékelteti a nálam, javítással töltött idő is..melyet a szakemberek becsülettel végigdolgoztak, megállás nélkül...

2008.03.19. 12:33:20

Az a baj, hogy az ismerettségi körömben többen vettek mostanság lakást, és egész elit helyeken is, de a bánásmód csak egészen árnyalatnyit volt jobb, mint Nálad. Viszont, amennyibe került a lakása, annyit én csak akkor fizetnék, ha szuper minőséget kapnék érte, és nem kellene az új lakásomból hónapokra egy másikba költözni és ott táboroznom hónapokat, mert tanakodnak, hogy hogy tudják egyáltalán megjavítani a felmerült hibát...

Az meg sajnos nem játszik, amit itt valaki javasolt, hogy mindenki sk., maga építse meg a házát/lakását.
Egyrészt, mert lakást pl. nehéz is lenne, és nem telik mindekinek telekre, meg családiházra. Sőt, lehet, hogy pénz még lenne is rá, de nem kell neki, mert nem olyan az életmódja, hogy valaha is kihasználná a kertet, sőt, magát a kertvárosi környéket is élvezné...
Másrészt, bocsánat, de vannak emberek, akiknek az a dolga építsenek, az én időm (szabad vagy nem szabad) meg másra kell: családra, a karrieremre stb. Én megfizetem, ő meg dolgozzon ugyanúgy, ahogy nekem is kell a pénzemért...
Amúgy, mi már felépíttettünk egy családiházat, és csak kicsit kellett szentségelni és ezt is csak ritkán a fővállalkozónkkal. Viszont, azóta is őt hívjuk, ha kell valami, sőt, ha valamit javítania kell, még három év után is kijön, és megcsinálja INGYEN, és nem áll le velünk vitázni, hogy mondjuk a zuhanytálca mögötti szobafal azért nedves, mert mi folyattuk direkt oda a vizet, hanem jön, szigetel, glettel, fest és tapétázik...
Igaz, nem véletlenül választottuk őt, de ezt egy lakásnál nem lehet megtenni. Használtnál sem.

Bettyno 2008.03.19. 13:56:27

HAJRÁ DÓRA!!
HAJRÁ DÓRA!!!
HAJRÁ DÓRA!!!!!!!
Elolvastam minden menetedet a drágalátos építővel/vállalkozóval, és csak annyit mondhatok: HAJRÁ DÓRA!
Sokan már régen feladták volna!
A legjobban az háborít fel, hogy a vállalkozó a 3 hónapos késést tekinti magára nézve érvényes határidőnek!!
A másik meg, miért olyan képeket tesznek fel, ahol a kanapéd látszik? Nem hiszem, hogy itt akár egy percig is arról lett volna szó, hogy milyen a kanapéd!
Tudod, annyira utálom, hogy ha veszel valamit, akkor még te fog be a szád, örülj, hogy kaptál valamit a pénzedért, nem baj, ha egy kalap sza*. Az ilyen hozzáállástól nem jutottunk előbbre 20 év alatt, egy centivel sem!

Dora, a tulaj 2008.03.19. 14:20:48

köszi!! köszi!!! köszi!!!!!!!
elolvastam, ls csak annyit mondhatok: köszi!

:)
na, komolyan...
egyetértek és halkan megjegyzem: nem vagyok feladós típus! :P
a barátaim mostanában azzal viccelődnek, h eddig is tudták, h kemény fából vagyok, de most már jobb lesz mindenki másnak is jóban lenni velem..:)))

maccar 2008.03.19. 14:23:04

Dóra, egy jó tanács. A ház szerezzen mielőbb egy saját közös képviselőt, lehetőleg már az első közgyűlésre, mivel az újépítésű házak esetében gyakori szitu, hogy az első képviselő az építtető embere, és összejátszanak, erősen a ház kárára.

Dora, a tulaj 2008.03.19. 14:33:42

az elso kozos kepviselo, megbizott...majd dont a lakokozosseg! ennyit halkan, hamiskas mosollyal! :)

Rák Attantam 2008.03.19. 14:49:22

??? Dóra, a közös képviselő ???

Ajjaj, akkor ezek (a fizikusok) tényleg rossz Dóra tettek. :)

Dora, a tulaj 2008.03.19. 15:02:20

nem, nem én vagyok..
csak azt mondtam, h a Quantum már megbízott valakit, a gyűlésen meg majd döntünk, h ki lesz..

Rák Attantam 2008.03.19. 15:06:17

Ezek után valahogy nem nagyon bíznék meg másban. Dora for common representative!

Dora, a tulaj 2008.03.19. 15:08:23

köszi:)
kedves Tőled, de talán már rám férne egy kis pihenő. :))

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.19. 16:13:52

Kapcsos úr üljön bele egy zsák mogyoróba, mókusnak még jó lesz :D
Néhány lakópark kinővésének tanúja és szereplője voltam ezek alapján:
Van egy pirosbetűs dátum a határidő és mint mindenki azután futnak az emberek.Minden kivitelező szakmánként egymást szopatja hogy az ő munkájuk még éppen beleférjen a határidőbe.Az eredmény egy csomo hiba.Ami normális esetben nem probléma mert átadás elött még gyorsan végigszaladnak javítani.
Viszont a gyors érlelésű szalámi mintájára kitalált gyorskészítésű lakások rejtett hibákat is hordozhatnak.
Festetem egy olyan lakoparkban ahol az egyik utcára néző összes lakás penészedett, nem kis folt vagy zongora mögött megbúvó penészfolt hanem teljes falat betöltő!Rossz volt a szigetelés, a vakolat még nedves volt mikor glettelték,festették mindenki rohant és végül egy év kellett és majd egymilliós pénzösszeg hogy a lakás falait gépekkel kiszárítsák.Ez van ma az építőiparban, rohanás és mint a bolondok cseszik össze a másik munkáját majd a lakó szív.
Ettől persze egy cég sem reagálhat így a hibákra, és azt mondhatom hogy nem is tapasztaltam még ilyet.Mindenhol garanciális javítást azonnal elvégezték vagy nekikezdtek.A építtető folyamatosan jelen volt, egyeztettt tájékoztatott.Szóval nem értem valaki hogy lehet ekkora köcsög hogy a fenyegetőzik amikor még komunikációképtelen is a vevővel szemben.

maccar 2008.03.19. 17:21:51

majd minden esetben az építtető hozza az első közös képviselőt. a bölcsebb házakban viszont már az első közgyűlésen leváltják, de ehhez az kell, hogy a közgyűlés témái között szerepeljen a váltás lehetősége. amennyiben ez adott, úgy az új közös képviselőt meg kell invitálni, és az építtető emberét elhajtani a fenébe, mielőtt nagyon komoly károkat okozhatna...

Emberzetvédelmi főfelelős 2008.03.19. 21:14:02

Kedves Dóra (a tulaj, akit nem így hívnak, de jól tette, hogy nem publikálta a valódi adatait)!

Hát igen a XXI. század első évtizedésben elmondhatjuk, hogy az analfabétizmus elleni harcot megnyertük, a funkcionális analfabéták száma csökken, és igen: lassan az internet-penetráció is eléri a kritikus szintet, amikor már komoly véleményformáló erőnek számíthat.

Beletekintve a hozzászólásokba némileg elszomorító, hogy ahelyett, hogy a "kommentelők" egyöntetűleg melléd álltak volna, mindenféle baromságot írkálnak. Mert nem kérdés, hogy az egész Homár célja a fogyasztók védelme, és a fórumozók pedig segíthetnék egymást tanácsokkal. (Természetesen segítik is - na de a többiek?!)

Feltételezem, hogy egy részük irigykedik Rád, másik részének külön öröm, hogy a fogalmazás pótvizsgára készülhet, a többiek folymatosan tudatmódosító szereket használnak, a maradék meg annak is örül, hogy az A betűt felismeri.

Hát annyit nem értenek meg, hogy ez velük is megtörténhet bármikor?!! Annyit nem fognak fel, hogy Te komoly pénzt fizettél egy hibával teli lakásért? Annyi nem világos számukra, hogy a t. lelkiismeretlen, csalárd, fenyegetőző VÁLLALKOZÓ ÚR(?) nem tett semmit (eufémizmus: le sem ejtett)egészen addig, amíg ide nem fordultál? Biztos nem azért tetted mindazt, mert nem volt jobb dolgod.

Egy dolog biztos: egy üzenet elküldése (bizonyos tényezők figylemen kívül hagyásával) ingyenes és a legkönnyebb más kezével verni a csalánt - talán ezért is ír mindenféle suttyó (stb.).

Mindnesetre nagyon tanulságos, hogy milyen hirtelen történt a változás. Javaslom, hogy egy dolgot még tegyél meg: különböző keresőket használva nézd meg, hogy a VÁLLAKOZÓ ÚR(?) és minden tisztelet nélküli cégnevére hány találat jelenik meg most, és ez a fórum hanyadik a sorban.

Az külön tetszik, hogy mindenkinek igyekeztél név szerint válaszolni, ez is jó, kíváncsi lennék, hogy ezt tanultad-e, tanácsolták, vagy csak magadtól jött az ötlet. Mindenesetre sok sikert a továbbiakhoz!

Dora, a tulaj 2008.03.20. 09:11:50

Kedves Emberzetvédelmi főfelelős!

Remélem, sokaknak segítettem azzal, hogy leírtam a történetet.
Hiszen azon kívűl, hogy a javítást ezzel mégis sikerült lassanként kieszközölni, a részletes, update-elt beszámolás célja az is volt, hogy mások tanuljanak belőle, tudják, hogy mit tegyenek, ha hasonló helyzetbe kerülnek! :(

Azért válaszoltam, név szerint szinte mindnekinek, mert úgy gondolom, ha Ő megtisztel azzal, hogy elolvassa az írásomat, hozzászólásban válaszol, akkor nekem is meg kell tennem.
Emellett volt akinek azért válaszoltam, mert kérdezett, volt akinek, azért, hogy tisztábban lásson, előfordult, hogy tetszett a hozzászólás és még ezer ok..:)
Senki nem tanácsolta, hogy így tegyek, és nem is tanultam.
Szerintem ez így korrekt.

Dora, a tulaj 2008.03.20. 09:20:46

Tegnap történtek (update:P):

reggel beszéltem a kivitelezőkkel a melegvíz és a parkoló miatt.
Azt mondták, hogy megjavították a kazánt, de csak dél körül lesz melegvíz.
Majd beszéltem a megbízott közös képviselővel. Ő a szomszédunknak azt állította, hogy előző este kint volt egy szakemberrel javítani (ami azért furcsa, mert nekem azt mondta, hogy este fél 10-kor, mikor szólt neki egy lakó, már késő volt ehhez).
Majd azt a választ kaptam még tőle, hogy reggel a kivitelezők már javítottak, és már van melegvíz.
Szomszédom 1/4 11-kor ment el otthonról, nem volt melegvíz.
Délután hazaért, és kaptam egy telefont, hogy még mindig nincs. Mondtam, hogy írjon nekem később is, hogy mi a helyzet, mert későn érek haza.
Este 8-kor még mindig nem volt melegvíz (akkor már kb. 24 órája).
Holott több ízben is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már van.
Felhívtam a kivitelezőket, akik elmondták, hogy kivették a kezükből az irányítást és a közös képviselőt hívjam (nagon kedves volt az úr!).
Párom felhívta a hölgyet, aki nem mutatkozott be, nem köszönt, csak beleszólt a telefonba, hogy ne mondja, itt vagyok a 3.-on. Mire párom bemutatkozott, és megpróbálta elmondani, miért telefonálunk, a hölgy ezt nem igen hagyta...elmondta, hogy a kazán így rossz meg úgy, de már megcsinálták. És majd holnap (azaz ma) folytatják. MIre megpróbáltuk megkérdezni, hogy mikor lesz melegvíz, másodszori nekifutásra azt a választ kaptuk, hogy egy óra múlva. Másfél óra múlva megnéztük, és végre, több, mint egy nap múltán lett melegvízünk!
A parkoló alakulóban, de még vitás ügyek vannak (gondolom a beruházó részéről), úgyhogy addig, a kertész valamivel (viacolor vagy kerítés) kijelöli majd a leendő helyét.

Rák Attantam 2008.03.20. 09:33:16

Az udvariatlan, hazudós közös képviselő rossz ómen.
Ennél már a Homár új kutyája is jobb. Ha végre lesz neve nekije, akkor beajánljuk hozzátok képviselő(nő)nek. Melegvizet ő is csak kis mennyiségben tud előállítani, de legalább mindenki szeretni fogja. :¤)

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.20. 11:46:55

És Dóra, ha megnézed a googlét, akkor erre szerintem büszke lehetsz.
"...A Quantum jobban tette volna ha szép sunnyogva kinyalja Dórácska fenekét, és mindent egy ..."
Szóval Matyika, neked is javaslom, hogy írd csak be a googléba a cégnevecskédet, aztán kezd el őket perelni, hogy mit képzelnek - de még mielőtt megtennéd, megsúgom, hogy a keresőalgorimusukat nem a te lejáratásodra találták ki, hanem a google alapól ilyen. -:)

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.20. 11:54:26

"Az udvariatlan, hazudós közös képviselő rossz ómen."

igen, elég gyanús, hogy a közös képviselő valójában kinek az érdekeit védi.

Mediterrán60 2008.03.20. 14:24:56

Üdv Mindenkinek!

Új vagyok, most költöztem a 60-as házba. Szerencsére nekem nem volt olyan gázos a történetem, mint „Dóráé” (Index Homár), viszont ez a közgyűléses-közös képviselős dolog kezd aggasztani.

Először is a meghívó:
- Kapcsos úr az aláíró, de a mellettünk lévő ház szerint nem tőle származik, hanem az általa megbízott közös képviselőtől (Szűcsné) - mivel sablon szerint mások is ilyet kaptak, akiknek semmi közük a Quantumhoz, de Szűcsné kezeli őket
- fatális tévedés, hogy 28-án (csütörtökre) hívták össze az alakuló közgyűlést, ami most vagy 27-e (csüt.) vagy 28-a (péntek)
- két, jogilag is különálló háznak hogy lehet egyszerre, egy helyen a közgyűlése, ráadásul egy teremgarázsban (130 lakásból legyünk ott csak 80-90-ből, ez legalább 140 résztvevő - és ki gondolja, hogy több órán keresztül állni fogunk?!)
- van benne egy olyan (hibás) mondat, ami a Szűcsné korábbi anyagaiban is következetesen ott van mindenhol: „Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés határozatképtelen, úgy az érvényes Társasházi Tőrvény 37.§(2) bekezdésének megfelelően ugyanazon a napon 18.30 órakor megtartjuk a „megismételt” közgyűlést ugyanazon a helyen, amely a jelenlévők számától függetlenül határozatképtelen az eredeti napirendben közölt kérdésekben.” (Ja, határozatképtelen... LOL, a törvény szó helyesírását meg hagyjuk.)

Most ki a hanyagabb, trehányabb??? Aki összerakta ezt a levelet (Szűcsné), vagy aki jóváhagyta és a nevét adta hozzá (Kapcsos)???

Azután ott van a megbízott közös képviselő ajánlata:
- árat nem tartalmaz, honnan tudjam, mennyiért vállalná
- csak a mi házunkat nevezi „Mediterrán 3 Társasháznak”, holott két épületről van szó
- nála egy hét csak négy munkanapból áll és ezt ki is jelenti rögtön az elején (hétfőtől csütörtökig lehet őt elérni)
- nem foglalkozik a ház könyvelésével, illetve a tartozások behajtásával - ezeket alvállalkozóknak adja ki (gondolom külön megbízási díjért, nem pedig az ő pénzéből)
- ragaszkodik egy „kazánfűtő szakember” alkalmazásához (LOL - biztos ő hordja a szenet), szintén kérdés, hogy ezért mennyi pluszt számít fel
- úgy kellene róla szavazni, hogy nem látunk egy éves pénzügyi tervet, illetve nem ismerjük a konkrét elképzeléseit, terveit - hát, ez így több mint vicces

Szóval, ez egy fos, nem ajánlat. Hogy akar így közös képviselő lenni valaki? Ja, hogy a beruházó teszi oda - az mindjárt más.

Ha már ennyire kiadom magamból a dühömet, akkor szólok a másik közös-képviseleti ajánlatról is, amit az egyik szomszéd házban lakó dobált be a postaládákba:
- nulla szakmai múlt, semmi tapasztalat, mondjuk ennek megfelelően a
- 130 lakást 80 e Ft-ért vállalja, ami kb. 615 Ft/lakásra jön ki (olcsó húsnak…)
- apukáját nyomná gondnoknak, kertésznek stb. (LOL - családi business)
- rögtön átszerelné az időzítő kapcsolókat, felülvizsgálná az ereszcsatornát - miért
- kaputelefont rendszert akar a parkolók felőli ajtóhoz telepíteni - kérdem én hová? Amikor nálunk ilyen nincs is hátul bejárat... Gondolom, ő is egy sablon ajánlattal dolgozik, és ezeket elfelejtette kivenni.
- „Telep”-nek (LOL) nevezi azt a Lakóparkot, ahol elméletileg ő is lakik
- helyesírási, szerkesztési hibáktól hemzsegő, kicsinyített (sablon) fénymásolat

Tovább nem sorolom, így is felb*szta az agyamat.

Régi lakókat (más házakat) kérdem, nálatok ezek anno hogy mentek, illetve most hogy mennek? A lakópark nagy részét képviselő Ferhouse Kft-vel tényleg nehézkes az együttműködés?

Vagy esetleg az egyesület nem tudna segíteni legalább a közvetítésben? Netán a korábbi tapasztalatok megosztásában??

Dora, a tulaj 2008.03.20. 15:03:18

Kedves MEDITERRÁN60!

Az egyesület segíteni fog, cask várj egy picit türelemmel.
Ha holnapig semmilyen infot nem kapsz, akkor keress engem e-mailben.

Rák Attantam 2008.03.20. 16:18:45

Nagyon ügyes húzások ám ezek itten.
Csodálkozva kérdezem, hogy van még ebben a biliben matéria, vagy már minden kiborult belőle? Mert úgy látom, hogy csak dől, csak dől a sz*r rendesen.

Érdekes közgyűlésetek lesz, az biztos. Gondolom, már megvan a ti jelöltetek a posztra (kéne!). Ennek a Szűcsnének (aki csak szeretne a ti Szűcsötök lenni) rögtön az elején meg kell köszönni fáradságos munkáját és megmutatni a teremgarázs vadiúj, mégis leszakadófélben levő ajtaját. Mármint hogy azon keresztül távozzék.

Csak szimplán érdeklődöm: esetleg nincs egy Szűcsné a kvantumfizikusok érdekeltségi körében? Tulajok közt, stb.

Dora, a tulaj 2008.03.20. 16:29:24

Mediterrán60!


Szóltam a közös képviselőnek, hogy bontsa a lakógyűléseket, a mienk nálunk lesz, a tietek nálatok, pénteken. Pontos idő a plakátokon lesz!
:)))

maccar 2008.03.20. 17:44:56

A legnagyobb csacsiság megvárni az építettő közös képviselőjének még az ajánlatát is, mert még ha a legkedvezőbb ajánlatot is adná, akkor is a ház ellen dolgozgatna, vagyis csak az építettő érdekeit képviselné. Éppen ezért újra kihagsúlyozom, hogy célszerű már az eső közgyűlésre elvinni a tulajdonosok által invitált új közös képviselőt. Persze ennek az a feltétele, hogy a közgyűlésnek a témáji között legyen a közös képviselő választása.

Rák Attantam 2008.03.20. 17:54:47

Ha nincs a témák közt, akkor meg napirend előtti felszólalás keretében javasolni kell a napirend eltörlését és új napirend kitűzését, melynek témái közt már ott van a k.kv. választása. Ezt a két javaslatot meg kell szavaztatni és kész. Mindent meg lehet oldani.

maccar 2008.03.20. 18:40:47

Ez is egy megoldás, viszont az tudva levő, hogy a nagyobb lakóparkokban nehéz lecserélni első blikkre az építtető közös képviselőjét, mivel a lakók többsége jóhiszeműen esélyt ad az elsőnek, mivel nem látják át a helyzetet, nem tudják, hogy kinek az érdekeit szolgálja. Persze pár hónappal, esetleg fél évvel később mindenki kapcsol, csak az a kérdés, hogy mekkora károkat kell elszenvedniük addig...

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.20. 19:21:57

Én innen itthonról válalom az egészet lakásonként 1ft-ért, előre szólok hogy semmit nem csinálok, ami el is várható ennyi pénzért, de tudok bólogatni meg nagyon mosolyogni :D Azért mindjárt más ha az emberrel mosolyogva közlik hogy nincs meleg víz illetve ha sikerül elég mennyiségű fát gyüjteni akkor bográcsban tudunk melegíteni :) Drága barlangot vettetek :D Még a fényképeken sem láttam egyetlen barlangrajzot sem, bár a szerkezeti előkészületek tökéletesen megfelelnek a barlangépítési EU-szabványoknak :)

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.20. 23:02:12

no de akkor mit fogtok csinálni, ha elviszed az általatok javasolt közös képviselőt, aztán egyszercsak fordulat, előáll mondjuk egy Kovácsné, és tesz egy kedvezőbb ajánlatot annál, amit az általatok javasolt képviselő tenne.
Elképzelhető, hogy lesznek jópáran, akik ezt beveszik, mert nem látják át, hogy átbaszás.
Persze nyilván az a másik azért tud kedvezőb ajánlatot tenni, mert mondjuk kap az építtetőtől, vagy valamelyik szolgáltatótól egy kis zsebpénzt, cserébe hogy az ő érdekeiket védje.

Kifordított kacagány 2008.03.21. 08:01:19

szerintem válasszátok meg Dórát közös képviselőnek.

Dora, a tulaj 2008.03.21. 08:48:19

már mondtam, h én nem pályázok a közös képviseletre..:))
amúgy meg nem kell minket féletni!
majd beszámolok erről is egy hét múlva.

Kifordított kacagány 2008.03.21. 08:54:38

pedig kézenfekvő dolog. te már megmutattad, hogy eléred amit akarsz, a többi jelölt nem. mellesleg meg egy fix állás. legalábbis ha szerkezetileg elfogadható az épület és nem dől össze egy éven belül.

Ylmor 2008.03.22. 00:44:57

Sziasztok.

Ráérő időmben egy lakatos barátommal új építésű házakban dolgoztunk. A segédmunkás voltam, aki a korlátokon tanult meg co-val hegeszteni. Előtte még hegesztőt sem láttam. Mikor a csöveket teljesen körbe akartam varrni, akkor megkért, hogy csak a 30%-ot varrjak, a többit szilózzam ki. Az összes korlát így lett megpöttyözve, mert drága az anyag. Ha valaki lakatosnál sziloplasztot lát azonnal mondjon fel neki.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.22. 10:22:52

:D Ha meg a kömöves/asztalos az abloknál nem végig purhabozza ki a fal és az ablak közötti rést akkor vágja ki a szakit az ablakon :D Azért penészedik egy csomo lakás.Tipikus lakóparkbetegség.

Termékmanager 2008.03.28. 11:24:25

Hali!
Teljes mértékben egyetértek Dórával,
DE
A dolgok azért alakultak ennyire rosszul nála, mert "erőltetted a hátáridőre történő beköltözést". Ez teljesen normális, hogy határidőre szeretne beköltözni a lakó, csak azt felejtetted el, hogy aláírtál 90 nap csúszási lehetőséget. Azaz a kijelölt időponttól 90 napig elvileg semmit nem követelhettél volna a beruházón (utána meg pár száz forintos kötbér járt volna neked).
A beruházótól egy gesztus volt, hogy szerződésmódosítással engedélyezte a beköltözést, amivel te éltél is, csak utána döbbentél rá, hogy valójában ez mit is takar. Én jártam arra decemberben, és eszem ágában nem lett volna beköltözni egy olyan állapotú házba. Természetesen sokan vannak, akiknek muszáj volt (albérlet, stb.), így miattuk ment bele a beruházó. Úgy hallottam, hogy a márciusi átadások már sokkal jobban sikerültek, és az egyik ismerősöm aki ott lakik, elmondta, hogy jóval közreműködőbbek mint korábban (mikor még javában építették a házat, és mellette kellett a garanciális javításokat megcsinálni).
Szóval az egész probléma onnan pattant ki, hogy jó szándékkal engedték a "korábbi" beköltözést, de ezt csak a már ismertetett minőségben tudták megtenni.

Dora, a tulaj 2008.03.28. 11:56:09

Kedves Termékmanager!

egyrészt:
a szerződésmódosítás nem miattam volt, hanem miattuk, semmi köze a beköltözés minőségéhez!
kiemelem, h a MINŐSÉGÉHEZ! (ezzel együtt a dátumhoz, magához sem).
de a ztori hosszú, újra nem írom le.

Dora, a tulaj 2008.03.28. 11:57:43

és megint ezer és ezer NAGYON durva dolog derült ki a házzal kapcoslatban. majd idővel le is írom. Legyen elég annyi, hogy ma alakulógyűlés van, ahol a tulajdonosok nem tulajdonosok, és így a Quantum szavaz majd helyettünk.
ugye nem csak én érzem a logikai csavart?

maccar 2008.03.28. 22:36:49

így aztán a kvatumfizikusok által hozott "beépített" közös képviselő elkezdheti áldásos tevékenységét.
süti beállítások módosítása